Новата година e вече тука, НОЕМВРИйчето ни вече гука!

• 11 678
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, напоследък толкова рядко влизам и нямам много време да ви чета, но много си ви обичам всичките и много ми липсвате! Вчера ми беше много приятно да се видя с варненските мами, макар и в намален състав /дамите нещо пропуснаха по уважителни причини/ и се надявам след Нова година да нямам толкова много работа и да имам повече време за Марти, форума и срещи ма мами с бебсъни. Леле, Гошето на Дил колко е пораснал, че чак ми тежеше като го хванах. Не мога да повярвам, че само за месец така се променят децата. Ние все още сме миниатюрни, макар че сме почти 4 килограма. Имаме някакви гадни пъпки, които мажем с фусадин /май помага/ и се надяваме да посрещнем Новата година по-красиви без пъпките. Аз иначе се чувствам много огромна, не съм излизала за повече от час-два вече близо 40 дни, от седяне на едно място имам чувството, че тотално съм се разплула. Но след празниците смятам да се взема здраво в ръце, включително възобновявам и тренировките и с повече воля за около месец ще стана предишната Мина. Дано!
А на вас пожелавам весело посрещане на Новата година!

# 61
Добро утро, мами:)

Аз пък предлагам разходка в Южния парк след нова година, после на кафенце в нас, пак който може и иска Wink

Вчера си бяхме забравили да вземем и памперси и  мокри кърпички... всичко като бяхме на ортопед. И взехме "Памперс" на бройка от съседната аптека, сложих единия снощи и тази сутрин - мокър до ушите беше Сашунко Sad. Аз за сега съм доволна много от Либеро

# 62
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честита ни нова темичка  Hug

Ние извеждахме малката вчера и онзи ден с кенгуруто и направихме един тигел от Народния театър през Витошка до Сити Център, където аз невъзмутимо си извадих цицата и я накърмих малката - да ви кажа никой не ми обърна внимание  Mr. Green Бабите като чуха че сме извели детето в този студ и то само по космотавт надуха гайдата, ама пу-пу на детенце нищо му няма. Аз не смятам да спирам разходките, освен ако не е под нулата или вали сняг. Очевидно се чувства много добре като излиза, а и досега никога не й се запушвало нослето и нямам никакъв проблем със сополките Crazy

На Нова година ще я вземем с нас да празнува при едни приятели, ще я сложа да спи в една от стаите, а ние ще купонясваме  Laughing

На варненските мами искам да кажа, че бебчетата са невероятни сладурковци   bouquet

Цвети и Джени - аз с удоволствие ще се възползвам от поканите ви  Crazy Много ми се среща с вас и други мами, наистина  Laughing А и ми се иска да видя дечицата ви на живо, а и аз да ви покажа моето съкровище  Heart Eyes

Мони, всичко си е наред с егн-то, месеца е с 5 отпред защото все още има живи хора, родени през ноември 1906, чието егн започва с 0611 и затова така са новите егн-та - да няма объркване

# 63
  • София
Здравейте - по някакво чудо и двете госпожици спят в момента и аз имам временце не само да чета, но и да драсна два-три реда.  Laughing

Мони, чувала съм, че при момченцата е важно пишката да е надолу, за да не излиза пишканото от памперса. Друго, за което аз внимавам е вътрешния ластик да е отворен и около крачетата да е добре стенато - дано това ти помогне.

Момичета, и аз като не малко от вас съм при д-р Иванова. Това май е най-популярния педиатър сред ноемврийките  Grinning. Наистина може да си направим форумска среща пред кабинета й  Laughing

Ако следващата среща е през почивен ден и аз може да се пробвам да включа - ще имам помощник, иначе сама с бебките не се наемам, че като писнат едновременно, да видите какъв купон настава.

Да ви се оплача - и аз направих мастит и беше голям кошмар няколко дни... Внимавайте - ако забележите бучка, цедете много, че е отвратително. Иначе бубките са добре, станали са почти 5 кг., което си е мнооого добре за тях. Имаме активна гимнастика - много полезна играчка. Юли може да прекара до 1 час говорейки на играчките, както си лежи под тях. Стаси по-кратко им се кефи, но понякога им гука по половин час. Препоръчвам!

Ох, разприказвах се, ама като не съм писала от векове... айде, стига толкова за сега. Поздрави и весело посрещане на Новата година.

# 64
  • sofia
Здравейте мацки, ние тъкмо се върнахме от консултация. 6700  Rolling Eyes и 62 см - това ще рече 1 400 и 4 см за един месец.
Грамадани сме. Нямам фото да го снимам.
За ЕГН към месеца се прибавя 40 - за родените след 2000 г

# 65
и аз мога да кажа само добри думи за активнаат гимнастика- Неда също им се радва и дори се заспива там, което много ме учуди и радва, защото иначе сама заспива само ако е в количката на вън- а пък за съжаление може да прекарваме много малко време на разходка- но като навали снега ще омекне времето и като грейне слънцето- айде към южния парк- жени ще се възползвам и от двете ти покани Simple Smile моята си остава - който е с кола само да свирка и да пристига у нас- колкото повече- толкова по- добре Simple Smile

Мила мони, не си лоша майка- просто прекалено му се вглеждаш на детето - първо за еГН- то както ти е казала Гадамер се долбавя по една четворка, защото може да има още живи хора родени през ноември след 1900 и да не се получи дублирана- на Ран ЕГН -то му е 054330 (роден е на 30 март 2005), а на Неда 065028 (28.10.2006)
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА ЗА ВТОРАТА МЕЕЧИНКА НА НЕДА- аз толкова съм се улисала, че чесно казано забравих

По въпроса с памперсите- както съм казвала на мен не са ми пропускали- ползваме на памперс- чак ме учудва, че има толкова много недоволни... освен ластиците, за които есма е споменала, аз много внимателно гледам дали не е набръчкано под лепенката- края на предната страна е много тъничък и ако е набръчкан под лепенката 100
процента пропуска - обещавам да направя снимки за да можеш да видиш по-добре за какво става въпрос.

Пъпчиците от претопляне са едни ситнички и червенички- появяват се по цялото тяло- вниманвай с навличането, че не е хубаво- щом у вас е 20-22 градуса не му трябва повече от едно боди, отгоре гащеризон или ританки с палтенце и едни чорапи или терлъци на крачетата. Неда много ги изритва и за това съм решила въпроса генерално- под ританките (гащеризона) й обувам чорапогащник- винаги са й топли крачетата- нямам никакви грижи.- бебо може да киха от прах - проветрявай по-често или от светлина- ако рязко му грейне слънце- лампа

Леле Веси, голям мъж- голямо нещо Simple Smile да ти е жив и здрав и все така силен

Аз след малко изчезвам от хоризонта, защото любимия отиде да купи нов компютър и докато не го настрои няма да имаме нет- лек ден и целувки на всички

# 66
Здравейте момичета,
Да се отчета за погачата- направихме я на 24-ти- нали се бях притеснила, че от толкова много хора бебка ще се изнерви..обаче мина супер и тя се представи много добре. Е понамачкаха я но тя не протестираше и не плака вечерта пу пу.

Мони и всички, които питате за овлажнител за въздух- аз купих на Чико, струваше 85 лв, но не съм особено доволна. Има го в магазина на Чико на Мария Луиза срещу Новотел Европа.
Опаа Вики се размрънка..хубав ден от нас..ще пиша по-късно пак

# 67
Здравейте и от мен!

Не стига , че Теа е болна, ами от вчера и аз съм с температура, болки в костите и гърлото  Sick Май съм лепнала някой вирус  Sad Сега се притеснявам да не я доразболея  Confused
Иаз съм ЗА активната гимнастика, много полезно и практично нещо.
Цвети и Джени и аз бих с възползвала от поканите ви след празниците  Hug
Мони, я не се поддавай на такива лоши мисли  Naughty Много добра майка си даже, просто за някои неща ни трябва повече опит.За това е форума, да си помагаме.Аз също понякога се чувствам така, но гледам бързо да си избия подобни мисли от главата.
За памперсите и аз съм на Либеро, че са по-дълбокички от Памперс и не се опишкваме и оакваме  Wink Гледам да стегна добре памперса в кръстчето, е, не да му спра кръвообръщението на детето де.Както и да не му е хлабаво около крачетата.
ВАРНЕНСКИ МАМИ, МНОГО СТЕ ГОТИНИ И ВИЕ И БЕБОЦИТЕ  Peace

Чао за сега!   bouquet
П.С. След малко ще ви пусна нещо, което бях обещала вчера..

# 68
Ето още истини, на които си струва да научим децата си

Ползвайте плажно маслo

Кърт Вонегът

Това е обръщение на Кърт Вонегът, направено пред абсолвентите на Масачузетския технологичен институт на церемонията по връчването на дипломите им.

Дами и господа от випуск 97,

Ползвайте плажно масло.

Ако мога да Ви дам само един съвет за бъдещето, той ще е за плажното масло.

Ползата от него в дългосрочен план е доказана от учените, докато останалата част от моите съвети нямат по-реална основа от собствения ми лъкатушещ опит. Сега аз ще раздам тези съвети.

Удоволствайте от силата и красотата на своята младост. О, няма значение. Вие няма да разберете силата и красотата на вашата младост, докато не ги загубите.

Но повярвайте ми, след 20 години, като погледнете отново снимките си и си припомните по начин, който сега не можете да уловите, колко много възможности са лежали пред вас и колко прекрасно всъщност сте изглеждали. Не сте толкова дебели, колкото ви се струва.

Не се безпокойте за бъдещето. Или се безпокойте, но знайте, че безпокойството е толкова ефективно, колкото и опитът да се реши алгебрично уравнение чрез джвакане на дъвка. Истинските беди в живота ви ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в обезпокоената ви глава, а ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив вторник.

Всеки ден направете по нещо, което ви плаши.

Пейте.

Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора. Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.

Не си губете времето за ревност (завист). Някога сте по-напред, друг път изоставате. Състезанието е дълго и накрая вие се състезавате само със самия себе си.

Помнете похвалите, които получавате. Забравете обидите. Ако успеете да го направите, кажете ми как сте го постигнали.

Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.

Протягайте се.

Не се чувствувайте виновни, ако не знаете какво да направите с живота си. Най-интересните хора, които познавам, не са знаели на 22 г. какво искат да правят с живота си. Някои от най-интересните 40-годишни хора, които познавам, още не го знаят.

Вземайте калций. Внимавайте за колената си. Ще ви липсват, когато няма да са наред.

Може би ще се ожените, може би не. Може би ще имате деца, може би не.

Може би ще сте разведени на 40, а може би ще танцувате патешкия танц на 75-тата годишнина от брака си. Каквото и да правите, не се поздравявайте (възгордявайте) много, нито се ругайте. Избраните от вас решения са наполовина резултат на късмета, което е валидно и за всички останали.

Удоволствайте от тялото си. Използвайте го по всевъзможни начини. Не се безпокойте от начина, както и от това, какво другите хора мислят за него. Тялото ви е най-страхотният инструмент, който някога сте имали.

Танцувайте, даже и ако нямате къде да го правите, освен в дневната.

Четете упътванията, даже и ако не ги спазвате.

Не четете списания за красота. Те само ще ви накарат да се чувствате грозни.

Старайте се да опознаете родителите си. Не знаете кога те ще си отидат.

Бъдете мили с хората от вашето поколение. Те са най-добрата ви връзка с вашето минало и са вероятно хората, които ще са до вас и в бъдеще.

Имайте разбирането, че приятелите идват и си отиват, но на малко от тях трябва да държите. Работете здраво, за да преодолеете разстоянията в географски смисъл и в начина на живот, защото колкото повече остарявате, толкова повече са ви необходими хората, които са ви познавали, когато сте били млади.

Поживейте в Ню Йорк, но го напуснете, преди да ви е направил прекалено твърди. Поживейте в Северна Калифорния, но я напуснете, преди да ви направи твърде меки.

Пътувайте.

Приемайте някои вечни истини: цените ще растат, политиците ще флиртуват. Вие също ще остареете. И когато това стане, вие ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били умерени, политиците честни, а децата са уважавали родителите си.

Уважавайте родителите си.

Не очаквайте друг да ви поддържа. Може би притежавате фонд. Или имате заможен съпруг(а). Но никога не знаете кога това може да изчезне.

Не цапотете твърде косата си, или на 40 тя ще изглежда като на 85.

Внимавайте със съветите, които възприемате, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават.

Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и го възстановиш за повече, отколкото то струва.

Но вярвайте ми за плажното масло!

# 69
Мони, и ние все сме напикани,понякога чак до врътът..при момченцата са по-чести случаите заради пишката която есма задължително трябва да сочи нагоре (незнам защо,но така каза педи)...и аз си мислех че не го слагам правилно,но изглежда че може още да му е голям..просто незнам какво да правя..взех един пакет на Либеро ама още не съм стигнала до него..ще взема да пробвам още сега един щом казвате че са по-добри.
Поздрави на всички бебонци..
ааа забравих..вижте как малкия Дани покзва вече среден пръст..хи-хи много ми е смешен...

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=286

# 70
  • София
Момичета благодаря ви за хубавите думи. Вдъхнахте ми кураж, защото понякога изкрейзвам особено след като цяла нощ преобличам детенце.
Цвети  ще чакам с нетърпение снимките. А пъпчиците явно не са от претопляне, защото са само по гърдичките. Дали не е от праха за пране.  newsm78 .Благодаря и за инфото за ЕГН-то Hug
Преди малко смених сух памперс - направо да не повярваш. Следващият път пак ще пробвам с Либеро - имам още и от тях.

А по повод овлажнителите аккъв тогава да купя е Тери защо не си доволна?

# 71
Здравейте приятели!

Сега видях, че коментирате флуорните капки ...

Аз съм стоматолог и моят личен избор е ПРОТИВ КАПКИТЕ! НЕМАЛКО ОТ КОЛЕГИТЕ МИ СЪЩО НЕ ДАВАТ НА ДЕЦАТА СИ! 

На Кармен не съм давал капки и е с перфектни зъби, не е имала нито един кариес. С Александра ще процедирам по същия начин.

Искам да обърна внимание, че това е моят личен избор! Нямам намерение да споря и да убеждавам когото и да е било.

Флуорни капки за мен? Не-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е!   Grinning

# 72
Здравейте майчета!
Напоследък забелязвам, че съм мн разсеяна когато съм излязла на вън без моето съкровище. Тези дни тр да свърша няколко административни ангажимента, а аз всеки път обърквах дати, цифри, подписи. Сякаш чавка ми е изпила мозъка. Работех като счетоводител и според шефа ми винаги съм се справяла безупречно, дори и за най- малките подрибности. Сега се чувствам като изгубена без моята принцеса.
Има ли и други като мен или аз съм изпяркала?
И още един въпрос от няколко дни забелазвам, че вечер след 18.00 моята Ани хапва през половн час и все е гладна. Циците ми са почти празни, а тя не иска да яде АМ. Иняче през останалото време от дена имам мляко. Даъте съвет как да я накарам да хапне поне веднъж на ден АМ, защото снощи цяла вечер плака от глад и заспа от преумора. После се събуди в 01.00 и си хапна, и в 04.00 през ноща поне млякото ми стига.

# 73
Мони, нашият овлажнител е от направи си сам  Wink Татито го измайстори.Но иначе знам, че в ТСМ продават едни метални.

ето малко снимки на Теа :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=288

# 74
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм татито на Ема и също съм стоматолог. Работя с много деца и личните ми наблюдения са, че децата, които взимат флуорни таблетки редовно са с много по-здрави зъби от невземащите (особено във възрастта между 7 - 16 години). На пазара има много марки, но по мое мнение най-пречистен и качествен е Зимафлуор. Предлага се под формата на капки и таблетки от 0.25 и 1 мг. Принципно може да се взема още през бременността и от 1-я ден на раждането с точно определено дозиране по схема. Цвети, права си, че предозирането е по-вредно , отколкото липсата на флуор (получава се т.н флуороза - изразява се като тъмно кафяво оцветяване на зъбите),а и има много други важни проблеми в най-ранната възраст. Точно затова ние не даваме на Ема капки все още, но определено смятаме с пробиването на зъбките да го правим. А в периода на смяна на временните зъби и поникване на постоянните съмнение изобщо не трябва да има. Повярвайте ми, че има коренна разлика между децата, които вземат и тези, които не вземат таблетки,но трябва да се има предвид и хранителния режим - колко точно флуор се приема с водата и храните.

А знаете ли за какво всъщност трябва флуорът? Много опростено  - флуорните йони изместват хидроксилните в минералната структура на емайла и правят решетката му по-устойчива на микроорганизмите и техните продукти. Тоест по-трудно се развива кариес. А яденето на сирене и мляко е полезно, но заради КАЛЦИЯ, а не ФЛУОРА. Ако някой се интересува мога да му пратя таблички с точни дозировки на флуора за различните възрасти, но след Нова година, т.к са на служебния ми компютър.

Това е моето лично мнение и трябва да се има предвид, че като много други медицински проблеми и тук няма еднозначен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт