Новата година e вече тука, НОЕМВРИйчето ни вече гука!

• 11 678
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Честито на всички месечинки/ 1 и 2 месечни / !   bouquetWink

Напоследък забелязвам, че съм мн разсеяна когато съм излязла на вън без моето съкровище. Тези дни тр да свърша няколко административни ангажимента, а аз всеки път обърквах дати, цифри, подписи. Сякаш чавка ми е изпила мозъка. Работех като счетоводител и според шефа ми винаги съм се справяла безупречно, дори и за най- малките подрибности. Сега се чувствам като изгубена без моята принцеса.
Има ли и други като мен или аз съм изпяркала?

За рожденият ми ден ми подариха книгата " Бебето"  на Мари Дарийосек Grinning, много е готина, препоръчвам ви я Peace  И в отговор на m1m1, а и на всички нас  ето едно откъсче:

"През първите му два месеца бях на този свят само наполовина, чувах само наполовина това, което ми се казваше, виждах само наполовина хората, четях разсеяно книгите. Половината ми мозък му принадлежеше: беше ли му достатъчно топло, дишаше ли, не бях ли го чула да проплаква? Нпразно предупреждавах събеседниците си, те като че ли не ме вземаха на  сериозно..."

Последна редакция: чт, 28 дек 2006, 19:15 от sheherazada

# 76
Добра вечер мамета на пикливи чавета!
БРАВО на наддаващите добре, пък и повече от добре девойки и юнаци!
ЧЕСТИТИ ДВУМЕСЕЧИНКИ, МЕСЕЧИНКИ и СЕМЕЙНИ ПРАЗНИЦИ!  bouquet

Мони, просто се чудя кво го закъса с това напикване ...Аз пацата я слагам надолу, Педито не съм питала, пък и  не ме е предупредила, че трябва да е нагоре . Онзи ден Дани се беше опикал нощес, та се нервирах и минах на ЛИБЕРО. Доволна съм , по-дълбоки са и ИМАТ ластик отзад на кръста. цената е даже малко по-висока от на Памперс.
Цвети,как бих се възползвала от поканата ти за гостуване в Княжево...Там съм си заплюла апартаменти в строеж..и се надявам да имаме по-голямо жилище някой ден.. и то точно там, или в подобен квартал.
Лайтблу, разчитам на подкрепа, та всеки ден да имаме подобно начало или финал на деня...страшно е! HugА Теа е кукла и половина! Пу Пу Пу ПОСРали Я гарджоЦите и кокоШкиТе! и всички пернати...
Браво на ВАРНЕНСКИЯ ОТБОР,  grinning039ПУ ПУ и на тях!!!
мами толкова ли се суши въздуха, та се чудите за овлажнител....ЕТО ТУК
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=16624&cat=7

# 77
Майчета , здравейте и от мен! Как ме яд, че днес пропуснахме разходката-а-а! Sad

Жени, Есма - помагайте!  Praynig Боря се с наченки на мастит!  Cry. На 27 сутринта се събудих с болки, и понеже ме втресе си измерих температурата - 38,5! Изцедих се, но през целия ден имах такава температура и болки в гърдите.

Педито ми каза да пия осцилококсинум и да не и давам да суче от препълнената гърда. Аз най-вече се страхувах да не е грип! После бая се изплаших, защото малката рева целия ден, ядеше на 2 часа. Реших че не и стига кърмата от едната гърда и вече почнах да си представям, как ще трябва да приготвям АМ,или ако имам пристъп на силно главоболие няма да издържа. Абе... тежко денонощие беше. Добре, че таткото остана вчера с нас. Днес , като прочетох туй-онуй се успокоих. Хана Лотроп пише, че дори да има инфекция, може да се кърми от засегната гърда, дори и при антибиотици може. ...И как повечето лекари обикн овено препоръчвали отбиване временно, а аз не искам  Shocked Ама... newsm78

Аз се надявам само да се размина с инфекцията. Имам ле-е-е-еко зачервяване на едно място по повърхността на гърдата, та това малко ме плаши, но дано с цеденето се оправя. Днес имам само 37 градуса  Joy.

Та, пропуснахме срещата с младежите. Ама те мнооооого красиви  бе . Пу-пу

Мони, тя потницата обикновено се появява по гърдите и вратлето - едни такива червени петънца.
Аз за вигантолга разбрах, че броят капки се определя от педиатъра в зависимост доколко е затворена фонтанелата на детето. Затова и не се трябва да се прекалява с  него! В нашия случа, една приятелка ми каза, че е доста затворена и вероятно затова ни е предписала само по 1 капка!

Нашето носле също свири, когато Лина спи, но редовно и давам Стеримар. Иначе и аз знам, че разходката навън е най-добра за нослето Simple Smile

# 78
Аз съм татито на Ема и също съм стоматолог.
знаем ,знаем-освен това всички сме те виждали у бай брадъра Joy
сега сериозно-мерси много за полезното инфо-след като го про4еох реших да направя като вас-да запо4на да давам флуор като запо4не никненето на зъбките Praynig
я като сме те хванали на къс пас да даваш съвети-едно въпросче-може ли да си правим пломбички сега докъто кърмим,че имам много болежки в един зъб? newsm78
а за поканата на Цвети-аз съм "ЗА"-по принцип съм за всякаки ходения навсякъде-ЕТИ-МИТКАЛОТО ми викат Joy
освен това когато бяхме на срещата също казах-казвам и сега-всички сте поканени у нас- Wink
днес бяхме на консултация-за 2 седмици сме качили само 300 гр-и предните 2 беше ака-тоест на долната граница сме ама лекарката ме успокои 4е щом си ака редовно и е спокойна да не се тревожа-ама все пак newsm78вие какво ще кажете Sad
там се засякохме със СОФИЯ и много си мислех 4е е тя-ама чак като излязох и така и не се заговорихме-нищо-другият път Hug
момичета...нещо не ми е много празнично-не знам защо Sadа уж аз съм от тези дет дересиите мнооого рядко ги навестяват-ама на Crossing Arms-та си мисля 4е една следпразнична среща ще ми дойде добре Wink-догодина де-пък и Цвети пропусна тая и трябва да наваксва Hug
ми....отивам да гладя сега Sadспокойна вечер от мен и много прегръдки Hug-оби4ам ви сладки мам4ета Heart Eyes

# 79
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мерелин, няма никакви проблеми да си направиш някоя и друга пломба!  newsm47

Лека нощ на всички майчета и бебенца!!!!!!!

# 80
  • София
Аз бях, дааа! Моят юнак е вече 555мм Wink и 3900 гр. , от изписването е качил 700  гр,  док каза, че е много добре.

Зимафлуор тя ни изписа и аз заради противоречивите мнения го давам чат-пат. Не знам дали е добра тактика, ама засега така... Вигантол по 1 капка, но понякога забравям Embarassed

Снощи имахме тежка нощ, надявам се тази да не е.

Нашата готина докторка препоръчва разходки всеки ден и ние не пропускаме в слънчевото време, а навън разни лели само се вайкат за "това малко дете в този студ!!!" - аз обаче не им обръщам внимание - Борето се чувства чудесно навън в кенгуруто и спи непробудно. Вие как се справяте с досадни непознати, които дават акъл? Пфуу, не мога да ги трая!

Айде, от мен лека  bouquet

# 81
 Здравейте,мили мами HugВлизам за кратко само,за да ви попитам-някоя от вас давала ли е витамин С от ампули на бебоците?София започна да киха и да се позакашля повече от обикновено,и май не е само от сухия въздух... ConfusedМоя приятелка даваше на сина си превантивно вит.С,особено през грипния сезон и когато забележеше някакво такова неразположение ThinkingИначе температура няма...

# 82
Здравейте и от мен, мамчета!!! Честита Коледа!!! Да сме живи и здрави, все така с неизчерпаеми сили и все така готини!!!

Благодаря на всички пожелания за месечинката ни - понеже отдавна не съм се включвала...  Embarassed Да се отчетем и ние с мерки - за 1 месец Герганка е наддала 900 гр и е порастнала 3 см и вече е 4 кг и 53 см.  Party

...
А да се похваля, че днес беше нашия бебчо на  ортопед и го гледаха на ехограф - и няма нищо обезпокоително:) Щях да му записвам час в Г. баня, но в крайна сметка го гледа един много симпатичен доктор в поликлиниката и съм доволна Simple Smile
...
А случайно да са ви дали Зимафлуор за зъбките? На нас казаха след 4 месец, но гледах рекламната брошурка и на нея пише от 2 седмици до 1 г... нещо таковам та се чудя дали все пак да не е по-раничко?! newsm78

Имаш предвид ортопеда в 14-та, нали? Взехме направление онзи ден и смятам да заведа Гергана при него, и Биляна (Билдан) е доволна от прегледа. За Зимафлуора - на Йоана го давах, даже мисля от 2-рия месец, тъй като аз имам големи проблеми със зъбите, не исках и Йоана да има - и наистина са и здрави зъбките, да чукна на дърво. Иначе и на нас Тодорова каза след 4-тия месец...

Роня - и на мен педито (и ДжиПи) ми беше казала да не кърмя от гърдата, която е зачервена - но по време на моята криза ту едната, ту другата се зачервяваше, а по едно време - и двете, а и четох в "кърмаческия", че най-доброто за гърдите е да кърмиш - бебчето най-добре ги отпушва - и не я послушах за това - не съжалявам! Моя съвет е - кърми си я и с двете! По-начесто даже ще е по-добре и облекчаващо за теб! Друго - вземи си ампули "Окситоцин" - 3 пъти дневно по 3 капки под езика за отпушване на каналите. Успех и пиши как се развиват нещата при теб!

А ето ни и нас - как си говорим и се смейка Герганка:

Засега чао от мен и лека и безколикова!!!

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 14:46 от Роси74

# 83
  • София
Роня, абсолютно съм съгласна с Роси - и мамолога ми го каза - кърми с преимущество от препълнената гърда. Трябва да спреш да кърмиш от там САМО ако тече гной. Иначе винаги предлагай първо нея и след това здравата. Гледай или да кърмиш или да цедиш на 2 часа през следващото денонощие. Слагай компреси с риванол и си взимай горещи душове като по време на душа масажираш там, където има бучки или уплътнения. Най-добре отиди да те види мамолог. Ако гърдата е зачервена, значи има инфекция - така ми каза на мен мамолога и трябва да се пие антибиотик. Няма проблем да пиеш антибиотик и да кърмиш - просто антибиотика трябва да е подходящ и да ти го изпише лекар. Аз пих оспамокс, но НЕ си го предписвай сама - иди да те види лекар. Мамологът каза, че е много важно да се пие антибиотик, защото иначе може да се развие стафилококова или стрептококова инфекция. Можеш да пиеш и лецитин, това е хранителна добавка и помага да се разсеят бучките - ако решиш да взимаш, купи си от канадския, казват, че е много по-добър. Пият се по 4 капсули на ден докато се махнат бучките и после по една. Полезен е и за други работи. Успех и пиши как се развиват събитията. И аз в началото мислех, че е грип, ама не било  Wink Дано да се разминеш леко.

Поздрави!

# 84
  • Sofia
Добро утро,мамчета и бебенца!
Аз от няколко дни от гости не мога да се отьрвя CrazyНа 24-ти правихме погачата на Криси,вечерта четиримата си празнувахме.На 25-ти обяд при свеки,а вечерта трапеза в кьщи.На 26-ти се сьбрахме цялата фамилия.Седнахме да празнуваме от обяд,та до вечерта.На 27-ми докато изчистя и дойде време за консултация.Моето мьжле е 4,200кг. и 56,5см.Направиха му ваксина.Педито ми каза да му давам по 1 капка деавит.Вчера точно седнах пред компа и отново гости.Свекьрва ми с другата снаха и племенницата.
Сега отивам да го храня моя моя мальк мьж и после ще седна,за да ви прочета на спокойствие  bouquet

# 85
  ДОБРО УТРО МАМЕНЦААААА!!!
   ДОКАТО ИВО СИ СТОИ НААКАН В шЕЗЛОНГА (ПОНЕЖЕ Е ЯЛ И чАКАМ ДА МИНЕ ВРЕМЕ ПРЕДИ ДА ГО ИЗМИЯ) да ви попиша малко:
   Аз ЗУМАФЛОР пия от 4-5 месец и съм много доволна продължавам да го пия и веднага щом педи го изпише на малкия ще го давам и на него- за МЕРЦА никой нищо не каза, за главичката също- Weary  явно вие нямате такъв проблем ,което ме тревожи smile3518 Жени -би ли ми дала на лични или на кю-то тела на Горна баня да си запазя час за ортопед newsm53
  Мами вашите бебета плюнчат ли се?
  И за срещатаааа- ох ние с Иво сме силно ЗА ама нали си имаме кола ама си нямаме книжка ще си я пропуснем smile3514 о и едната покана на Цвети и другата на Жени smile3511, но Мариетка май няма да се отърве от нас smile3533, а веднага щом се отърва от баби и дядовци сте у нас  love001 smile3508  А ако искате да дойдем може срещичката да е в ДОН ДОМАТ-ВСИчКИ ЗНАЕМ КОЛКО Е ПРОСТОРНА ЗАЛАТА ЗА НЕПОшАчИ,А ТАКА И фЪСТЪчКА И аНТОшКА чЕ ДОЙДАТ...ОХ ИВчО ВРЪНКА отивам да го мия ....

# 86
Здравейте, мами!
Знам, че се обсъжда въпроса вече, ама пак да питам - за зеленото ако - признак на колики ли беше, на простуда ли?  newsm78 На Моника снощи  беше зеленикаво акото, та се притесних. Софи, и Моника закашля и киха, педи уж каза, че е добре, ама знам ли...Сега и с това зелено ако...Абе, все притеснения...Ама, така ще е...
Лек и усмихнат ден от нас!

# 87
Здравейте, мамчета!
И ние от 2- 3 дне сме с хрема цялото семейства, а каката дори кашля. И аз съм се замислила за овлажнител за въздуха. Виждала съм такива в Техномаркет и Технополис в Пловдив. Ивето75 , потърси в магазините за техника. Там и цената е по-приемлива, в сравнение с Чико.
Напоследък забелязвам, че съм мн разсеяна когато съм излязла на вън без моето съкровище. Тези дни тр да свърша няколко административни ангажимента, а аз всеки път обърквах дати, цифри, подписи. Сякаш чавка ми е изпила мозъка. Работех като счетоводител и според шефа ми винаги съм се справяла безупречно, дори и за най- малките подрибности. Сега се чувствам като изгубена без моята принцеса.
Има ли и други като мен или аз съм изпяркала?
И аз съм много разсеяна. Последният път като бяхме до Метро и на излизане тръгнах до някакъв друг мъж. Беше със сиво яке, като моя мъж  и същия на ръст.Вървя си аз до него, не го поглеждам и му говоря:" Мило, утре да минеш през Била и да вземеш плик за играта на Памперс."А той: " На мен ли говорите!" Леле, умрях от срам. А моя си бута количката и въобще не забеляза какво става.
м1м1, защо искаш да дохранваш. И аз имам дни, в които млякото ми вечер доста намалява, особено като съм се преуморила през деня и съм пропуснала някое ядене. Опитай с лактогонното чайче да повишиш лактацията. Аз дори в момента си варя жито за тази цел.
Ето малко снимки на Аля и кака й:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=122
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=123
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=126

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 12:15 от Salvi

# 88
Роси, Есма, благодаря за съветите  Hug Ох, какво ли щях да правя без всички вас?!  Rolling Eyes

Хич не ми се иска да минавам на антибиотици. Смятам да видя дали днес (става 3 ден) ще съм по-добре, и ако не - отивам на мамолог!
Зачервяването ми е нещо като порозоввяване , на много малък участък - все едно съм го затоплила. Преди малко четох в кърмаческия, че бавно изчезва - т.е. можеби това, че още го забелязвам не означава, че имам инфекция. На пипане не усешам вече бучки, но определено има болезненост. Сега сутринта нямах температура, но денят е млад Simple Smile. Ще си взема лецитин!!!

Според вас възможно ли е заради това Лина да е доста неспокойна? Снощи от 7 до 1 часа ни е подлудила. Освен, че яде на всеки час, се скъса от рев и запек Sad. Все си мисля, че е в период на ускорен растеж...При вас имало ли е такива периоди???

Ох, реве милата,,отивам...

# 89
Здравейте, момичета! Heart Eyes
И аз имам питане - когато кърмя Теди има случаи, в които на 5-10 минути почва да изпъва телце на дъга, да дърпа зърното като ластик и да реве...пуска, засмуква пак и след няколко секунди пак дърпане, рев...Снощи след къпането ж 8ч.  сука 5 минути и започна да се опъва...сложих го в леглото му и заспа и така до 2ч....а предишното му ядене беше в 5...Притеснявам се, че стои гладно това дете...е, вярно, че спи, ама нормално ли е 8-9 часа да не е гладен?!? Помагайте, мами, че това дърпане на зърното е много болезнено...чак си поревавам и аз... Cry
Днес разпитвах за новите ваксини, които ще въвеждат...та в нашето ХЕИ ми казаха, че тази работа най-вероятно ще стане най-рано март-април месец...Ние решихме да купим комбинираната ваксина Пентаксим (ДТК+полиомиолит+менингит) и нея да слагаме на Теди. Препоръчаха ми я като по-добра (нямала странични действия като вдигане на температура и неразположение), а и не се слага в гръбчето, а мускулно...
клюки, Теди и той се плюнчи...не ми се мисли като почнат да растат зъбките какво плюнчене ще е...ето го и доказателството:
Хубав ден, ноемврийки!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт