Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 966
  • 787
  •   1
Отговори
# 285
Никога не може да си напълно сигурен. На късмет е. И най-издукисания и приказлив мъж да избереш..не си сигурен.

# 286
Аз държа. Още помня един дядо с къща в центъра, вдигнали таванският етаж като 3ти, само като си представих че трябва да комуникирам с него дългосрочно и ежедневно и се отказах. Бабата рече че не се разбирали с предният наемател само ... различни момичета ( ще сменя думата ) водел всяка седмица..... И си представих, аз така неомъжена ако един доведа да не ми лепнат някой етикет Wink

# 287
  • София
Със сигурност ми трябва някаква поне първоначална симпатия, за да избера човека за наемател. Скоро отдавах, вероятно помните - дойде една жена, каза, че има собствен бизнес, на средна възраст, ужасно намусена и рязка. Влезе в апартамента директно навътре да разглежда, преди още да съм я поканила, обясни ми как било нормално да плаща със закъснение от 10 дни, също и сметките можело да плаща със закъснение…ама това с един нетърпящ възражение тон - мило я изпратих да вратата да си върви. И да не ми беше казала това за сметките и наема, пак нямаше да я избера, трудно щях да комуникирам с нея.

# 288
Коя агенция бихте препоръчали за даване под наем?За първи път ще давам-широк център ,след  козментичен ремонт, много удобно откъм локация, на малка улица, тихо.Имат ли стандартен договор и може ли да се разчита на него

# 289
  • София
Коя агенция бихте препоръчали за даване под наем?За първи път ще давам-широк център ,след  козментичен ремонт, много удобно откъм локация, на малка улица, тихо.Имат ли стандартен договор и може ли да се разчита на него

По начало НЕ МОЖЕ да се разчита на договор за наем в България ако си обикновен човек с един два наследствени апартамента, освен ако нямате силни връзки със силовите министерства или с момчетата с дръвчетата Joy. Мога да ви пратя на лично съобщение договор, който аз ползвам и е от прилична брокерска фирма, която обаче избягва да се занимава с дребни клиенти. Работят със строителни фирми и отдават под наем цели входове.

# 290
  • Бургас
Абе не знам това със симпатиите, то хората по симпатии и любов се женят, пък после със скандали се развеждат и кучетата си изхвърлят през прозорците, та да не ги делят, и дивани наполовина режат...
Вярно е, че трябва да ти стане човекът симпатичен, но и това не е гаранция за нищо. Пък има хора, които са усъвършенствани манипулатори.
Спомена се и за ергените, че били кофти наематели, да. И аз не щях сами мъже, ама на единия наемател жената го напусна. И сега стана ерген. Няма да го изгоня, я.
И бебета не щях, но сегашната наемателка е с бебе. На предишната също й се роди бебе. Животът поднася всякакви ситуации, които и да искаме да избегнем, няма как.
Как беше teta75 - да плащат и да пазят е важното Simple Smile

# 291
При мен точно ергени са били перфектните наематели. ИТ-та в интерес на истината. Най-големите мърлячи - семейство с две деца, медийни работници. Това от българите.
От чужденците - с добро си спомням една служителка в посолство, поиска сама да си обзаведе, имаше бюджет за преместването. След нея просто нямаше какво да се чисти, феномен някакъв.

# 292
Кой каквото и да ти обещава при подписването, не можеш да си сигурен. Става ясно коректен ли е още първото плащане като дойде, и първите сметки - платени ли са веднага и в срок, без извинения, отдъхваш малко. Като се повтори това и с втората и третата, вече си спокоен, и сигурен. Simple Smile

# 293
  • София
Да, сега осъзнах, че съм пропуснала да спомена немците в списъка с националностите. Бяха с 5 деца, майката беше учителка в училището към Немското посолство. Издадоха апартамента както го бяха получили - чак прясно боядисан.

# 294
Издадоха апартамента както го бяха получили - чак прясно боядисан.
Както си му е редът в Германия Simple Smile

# 295
До човек е. Не до националност.
Българка, санитарка в болницата - само се завъртях, огледах и излязох. После пуснах обява за нов наемател.

# 296
  • София
Най-добри, точни и чисти наематели са ми млади мъже. След университета, до купуване на техен имот. С нищо не ме занимаваха, водомери и бойлер си купиха и смениха за сметка на наема. Оставих им нова готварска печка - не е ползвана изобщо.
Ходя да вземам наема докато са на работа - коридора, 00 и кухнята светят от чистота. Поглеждам в стаите - чисто и подредено. Като напускаха даже намериха пак двама същите и само преподписахме договора.
Най-мърляви ми бяха семейство към 50 - 55 годишни, висши служители на газова фирма. Живееха двамата сами, като си заминаха 2 чистачки лъскаха имота седмица.

# 297
Аз пуснах двама млади мъже наематели точно,когато бяха най-нежелани наематели.Имаше такъв период преди години.Направи ми добро впечатление,че не се пазаряха и не си придаваха важност на огледа.Харесаха жилището и сложиха парите на масата.Нямаше поражения след тях.Преди това една леля ми наду главата с превземки.Така ако започваме,по-натам съвсем ще стане гадно.

# 298
" Мога да ви пратя на лично съобщение договор, който аз ползвам и е от прилична брокерска фирма, която обаче избягва да се занимава с дребни клиенти. "
[/quote]

Може ли да изпратите и на мен договора? Предварително благодаря!

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 19:26 от mariiva

# 299
Какво ви е мнението за фирмите, които управляват имоти под наем срещу месечна комисионна?
На мен ми изглеждаше много удобен вариант, но чета, че тормозят наемателите - напр. прибират 2 депозита и не ги връщат на наемателя след напускане и пр.

Мунчо, може ли и на мен да ми изпратите договора?

Общи условия

Активация на акаунт