Сухо око - IPL процедура

• 7 594
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви, че споделяте за падането на миглите, което допълнително подкрепя отказа ми от процедурата. При мен от 4 пъти не ми паднаха мигли, но вероятно още един няма да издържат. Процедурата ми беше представена освен като лечебна за сухо око и за изглаждане на бръчици около очите  Grinning

# 16
Ами аз мисля, че писах, че на мен ми паднаха трайно само на 1 процедура - 7-та. После имам още 2 и няма повече поражения.
Аз се чудя защо нямам толкова бръчки около очите, а то това било 🤭🤭🤭.

# 17
Здравейте! Това е най-скорошната и адекватна тема, която намерих. Ще си задам въпроса тук, дано някой види Simple Smile

Може ли да ми препоръчате специалист, който да установи причината за сухото око при мен? Проблема е от няколко години, а напоследък е кошмарно, през 5 мин слагам капки. Вечер гел, правя упражнения, масажи, мигам... Подобрение (почти) няма.

В Бургас съм обиколила 3 клиники и една лекарка на частно, но пренебрегват проблема.

А проблема е толкова голям, че освен всички други неразположение и не виждам. Имам лупа във всяка стая вкъщи, нося лупа с мен в дамската чанта, на компютъра и телефона шрифта е увеличен на макс.

Затова търся специалист, който да установи причината за тази екстремна сухота и да предприема адекватно лечение.

Междувременно изчетох коментарите в темата и си записах някой неща, който ще приложа веднага.

Благодаря на отзовалите се!

# 18
За София мога да препоръчам:

https://cornea.bg/

Имат апаратурата за диагностика, както и IPL за лечение, ако твоята сухота може да се повлияе от такова лечение. Защото има различни причини.
Много съм доволна, вече направих 2 процедури, наесен ще правя пак със сигурност. В пъти по-доволна съм, отколкото в Зора. Много по-прецизно се прави всичко.
Но това, че не виждаш, не смятам, че е само от сухотата. Не казват ли нещо за диоптер? Иначе - да, влошава се зрението от сухотата, ама чак толкова… Некоригиран диоптер също води до сухота.

# 19
Здравейте, при мен така и не стана съвсем ясно каква е причината, по - скоро го отдават на операцията която си правих преди 12 години ( за сваляне на диоптера, бях с - 10 и - 11) и дългото стоене пред монитора, но в днешно време всички сме така. Направих сивъпросната IPL процедура миналата година, да имах подобрение още на втората процедура, чувствах се добре... , но няколко месеца по - късно започнах да усещам пак старите симптоми и тогава реших да си взема чай от Очанка, пих го 20 дни, комбинирах с капсули Геритамин , дали аз си втълпих ... но започнах да се чувства м много по - добре и сега периодично го пия. 20 дни чай , 1 месец почивка, така направих 3 курса ако не се лъжа, не съм го пола поне от половин година, но си взимам и капки с извлек от Очанка, които на фона на всичко останало са на смешна цена около 10 лв. за 2 шишенца, има моменти дори в които по цяла седмица не си слагам от тях, а и да не забравя един хомеопатичен гел за почистване на очите Блефагел, използвах го малко, но мисля че и той е добър и ще окаже влияния.
Пробвай, Успех.

# 20
2  процедури IPL са много малко. Трябва да се направят повече, както и да се правят подържащи.
Почистването на очите с Блефагел, кърпички Блефарет или подобни, компреси (има специални нагряващи маски) трябва да се правят всеки ден продължително, за да има ефект.

# 21
Благодаря ви, че се включихте! Малко отговори, но изключително изчерпателни и полезни! Heart

Изобщо не подозирах, че некоригирания диоптър може да причини сухота. Действително скоро ходих на преглед за коригиране на диоптъра, но още не съм направила новите очила. Нещо, което ще поправя веднага.

Както казах, изчетох цялата тема, направих списък и едно от първите неща, които веднага купих, дори преди да публикувам питането си, са кърпичките Блефарет, и вече ползвам.

Поръчах и компрес/маска, за който беше даден линк в Амазон (10 паунда маската, 20 паунда доставката. Плача и плащам, защото реално плача без сълзи. Дано се появят тези сълзи най-накрая!).

Сега с отговорите добавих и Блефагел към списъка.

Също сега добавих чай от Очанка и Геритамин към списъка. Тях още не съм купила, ще проследя дали ще има някакъв резултат от кърпичките и следващата седмица ще започна и чая.

Може ли линк към капките с извлек от Очанка, които ползвате, защото има варианти при търсене в гугъл?

Много благодаря и за отзива за клиниката, направо като по поръчка. Бях я открила с търсене онлайн заедно с други клиники и си запазих контактите, но тъй като нямаше реално кой да питам, не знаех към коя да се насоча.

Да, действително има и други причини за влошеното зрение, които следя стриктно и към момента са изключени.

И точно заради това продължавам да търся специалист/лекар/доктор/шаман/еднорог, който комплексно да погледне на проблема, тоест не е задължително да е само очен. Желанието ми е холистично да може да види цялата картинка, тъй като на всички е ясно, че проблема със сухото око не е задължително да се крие само в окото. Да се вземат предвид възраст, съпътстващи заболявания, хормонални изменения и пр. И като втора стъпка ще посетя клиниката. Предстои ми пътуване в София след 2 седмици и ще съчетая.

Стискам си палци!

# 22
Обади се още утре. Имат малко свободни часове, но за след 2 седмици би трябвало да стане. Кажи им, че не си от София.

# 23
Това са капките, Окиуфлаш : https://bglek.com/product/okuflash-ocuflash-kapki-za-ochi-10ml-x2

Аз лично си правих топли компреси, като слагах морска сол в чорап и го загрявах във фурната, предпочетоха гела Блефагел, вместо кърпичките.
Успех.

# 24
А някой дали е пробвал терапията IPL при др. Хюлия Рюстемова в Очен център Корнеа? Интересува ме дали има някой пострадал с миглите Grinning при нея от IPL? Изобщо впечатления от нейната работа като цяло конкретно за сухо око Simple Smile

# 25
Опитах се да ти отговоря на ЛС, но си ги забранила. Виж си настройките.
Аз ходя в Корнеа при д-р Галатея Цветкова, защото д-р Хюлия беше по майчинство. Изключително съм доволна от нея. И научих и много нови неща за сухото око, които не съм знаела.
Относно миглите - моите ми ги изгориха при една от всичките ми 8 или 9 процедури в Зора.
Сега след последната процедура в Корнеа имам някакво намаляване на другото ми око, но честно казано, не съм сигурна 100%, че е от IPL-a, защото първо преживях тежка операция и още в болницата ми падаха много миглите, второ - в момента ми се обостри блефарита и също много падат. Тъй че - ще видя след няколко месеца как върви растежа, защото на миглите е по-специфичен. Но това с падането е много рядък страничен ефект, далеч не е при всеки, а и не си представяй, че нямам изобщо мигли. По-рехави са просто. Но какво да се прави… аз вече съм се примирила с факта.

# 26
Аз ходя в Корнеа при д-р Галатея Цветкова, защото д-р Хюлия беше по майчинство. Изключително съм доволна от нея. И научих и много нови неща за сухото око, които не съм знаела.
Относно миглите - моите ми ги изгориха при една от всичките ми 8 или 9 процедури в Зора.
Сега след последната процедура в Корнеа имам някакво намаляване на другото ми око, но честно казано, не съм сигурна 100%, че е от IPL-a, защото първо преживях тежка операция и още в болницата ми падаха много миглите, второ - в момента ми се обостри блефарита и също много падат. Тъй че - ще видя след няколко месеца как върви растежа, защото на миглите е по-специфичен. Но това с падането е много рядък страничен ефект, далеч не е при всеки, а и не си представяй, че нямам изобщо мигли. По-рехави са просто. Но какво да се прави… аз вече съм се примирила с факта.

Супер, много благодаряяя Heart оправих и това със съобщенията, не знаех мерси Simple Smile

# 27

Би ли споделила малко от това, което си научила за сухото око? Наистина няма много информация изобщо по темата. Проблема се неглижира и само който страда от това, знае какъв сериозен проблем е.
Предварително благодаря!

# 28
Аз доста неща знам, защото съм чела всякакви работи в медицинските сайтове на английски още като ми се появи преди повече от 10 години този проблем, но не знаех много неща за козметиката.
Например - кои съставки на околоочните кремове и на кремовете като цяло не са ОК при синдром на сухо око. То е цял списък, като ми казаха се прибрах, прочетох състава на моите продукти и директно си ги смених всичките. Сред най-вредните са феноксиетанол, алкохоли и ретиноиди.
Друго, което не знаех е къде и как да нанасям кремовете около очите, за да не си вредя.
Коментирали сме и слънцезащита (аз все пак си ползвам ежедневно).
Също така диета - менюто трябва да е богато на Омега-3.
При синдром на сухо око и особено дисфункция на Мейбомиевите жлези трябва да се прилагат вкъщи топли компреси, да се ползват специални почистващи кърпички.
Изобщо - полезни съвети как да си облекчаваме състоянието.

# 29
Аз доста неща знам, защото съм чела всякакви работи в медицинските сайтове на английски още като ми се появи преди повече от 10 години този проблем, но не знаех много неща за козметиката.
Например - кои съставки на околоочните кремове и на кремовете като цяло не са ОК при синдром на сухо око. То е цял списък, като ми казаха се прибрах, прочетох състава на моите продукти и директно си ги смених всичките. Сред най-вредните са феноксиетанол, алкохоли и ретиноиди.
Друго, което не знаех е къде и как да нанасям кремовете около очите, за да не си вредя.
Коментирали сме и слънцезащита (аз все пак си ползвам ежедневно).
Също така диета - менюто трябва да е богато на Омега-3.
При синдром на сухо око и особено дисфункция на Мейбомиевите жлези трябва да се прилагат вкъщи топли компреси, да се ползват специални почистващи кърпички.
Изобщо - полезни съвети как да си облекчаваме състоянието.

Много ви благоадря! Отивам да си проверявам козметиката веднага! Останалите неща ги прилагам Heart

Общи условия

Активация на акаунт