Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 984
  • 418
  •   1
Отговори
# 105
  • Сф
Не бих правила 3 ти аборт на тия години. Особено че мъжа изглежда читав. Проблема засега е само селото. Ами ти кола не караш ли? По натам и работа с пътуване може да намериш щом знаеш езика. Не знам как е в Испания, но и в България доста жени си остават вкъщи докато детето е малко, въпреки целодневните градини. Особено , ако няма кой да им помага. Мъжът ти мисли разумно. И освен това ти е казал, доколкото разбирам ,че след време е по- склонен на преместване. А ти какво му предлагаш насреща ? - нищо. Делиш от помощите или нископлатени работи. Ще цъфнете и вържете с бебе в големия град, който ти се вижда като някакво спасение! Несериозно е. Също и частта с патриотизма , голия такъв.
Всъщност , какво точно искаш? Гледам ,че не си щастлива от това, което ти се случва с живота, но пък досега не си изградила нищо съществено. Че то и в България е пълно с маникюристки...а стандарта е много назад... Според мен в Испания имаш много повече възможности в бъдеще и с дете и семейство.

# 106
Обстоятелството променя твоята лична реакция към ситуацията, БадКарма, но нейните възможни ходове - не.
Може да я гледаме строго, осъдително, с неразбиране, с несъгласие, да и задаваме хиляди въпроси - тя пак е на същия кръстопът.  И решението трябва да го вземе сега в срок и гледайки напред, а за критични анализи на житейските си ходове ще има цял живот безсънни моменти.

# 107
  • СИ
Не, не съм го разбрала сега, за това приемам за нормално, че все още нямам собствено жилище, а живея под наем. Да, говоря испански доста добре на разговорно и писмено ниво, не чак на високо ниво, да кажем, че съм на ниво B2, в момента, което ми позволява да работя, да водя разговори на различни теми и да се оправям в различните институции. Само че това не виждам какво общо има с темата.
Някой беше питал дали в близост няма молове и търговски центрове, най-близките са на 80км и в двете посоки.
Преди повече от 8 години, преди да започна да се занимавам с маникюр съм работила и други неща, за да спестя пари за курсове. После съм имала малки прекъсвания в които пак съм работила други неща - в магазин, в заведение, дори във фабрика. Не ми е такъв проблем да работя нещо друго, но тук просто няма работа дори и за местните. Както казах, преди един месец работих в един склад за дрехи, в който търсеха временни работници уж за 2-3 месеца покрай намаленията, но поръчките намаляха и след две седмици почнаха да съкращават.
Ще обмисля варианта за пътуване всеки ден до големия град, но и това няма как да стане сега. Иначе той ми казва, че това което иска да учи може да продължи до 5-6 години, и чак тогава може би би склонил да се преместим, ако не в големия град, то поне по-близо.

Звучиш толкова провинциално и наивно, че повече няма накъде. И с това не искам да те обиждам или съдя. Явно си от малко градче или село в България и не си видяла и разбрала почти нищо досега.
Живееш в испанско село на 80 километра от Севиля, която по спомен трябва да е поне 1,5 милиона. И мрънкаш и се оплакваш? На фона натова, което си оставила в България офертата не е лоша. Ако се разбираш с тоя с който живееш, защо не си гледаш детето на село и да пътуваш до работа? Испанският юг е по-бедничък, но все пак по-добре от България като стандарт. И климатът е топъл.

# 108
Мисля, че някои потребители захапаха авторката твърде много, но реално имат право. Може би без грубост, де.

Авторке, аз съм на сходни години с теб. Сега ако съм бременна, ще се замисля дали да махна бебето с лека ръка. Но разликата е, че аз съм се устроила до голяма степен, а ти гониш дивото. В България твоята професия е много тачена, тук маникюристка изкарва по няколко хиляди на месец. Не подценявам труда на маникюристки, фризьорки и т.н. Напротив - има търсене, има и предлагане.
В чужбина не е точно така, затова може би е трябвало да помислиш или да се преквалифицираш, или да си останеш в Севия.

Сега излиза, че да родиш там - майчинство няма да имаш (то и тяхното.. едно майчинство няколко месеца...), но пак е нещо. Ако родиш в България може да е безплатно в държавна болница, но пак майчинство няма да имаш. На 30 години тия неща е трябвало да ги омисляш, а не да си казвате "ако стане бебе, ще му мислим".

Понеже ти хубаво искаш в големия град, ама дори там да имаш работа, това бебе на 4-5 месеца как го виждаш с гледането? Знам, че в Испания има reduccion por maternidad или нещо подобно, което ти позволява като се върнеш след майчинство, да работиш на 6 ч, а не на 8. Следователно и заплатата ти е като за 6 ч.
В тоя случай малко не си се погрижила за основните неща - да имаш доходи, да се постараеш да взимаш майчинство, да заявиш, че не ти се живее в затънтения град.

# 109
  • у дома...
Иначе той ми казва, че това което иска да учи може да продължи до 5-6 години, и чак тогава може би би склонил да се преместим, ако не в големия град, то поне по-близо.
- Чудесно! Поне един има ясна визия за бъдещето. И е трезво мислещ. Детето евентуално ще е на 5-6 години тогава.
С ниво В2 на испанския работа в колцентър няма ли? Примерно? Или си решила с детето в България и издръжка от испанския татко?

Не, ти просто си си навила, че искаш да си маникюристка точно сега и то в голям град.
Евентуално задавала ли си си въпросът как би се отразил трети аборт на организмът ти и на репродуктивните ти функции?

# 110
Обич, права си, естествено. Но все нещо ѝ е минало през главата докато го е правила това бебе. Питам какво е било това нещо и защо сега не желае да следва този си план/представа.

ПП: ако направи медикаментозен аборт не би трябвало да ѝ се отрази на репродуктивните функции изобщо. Аз лично съм твърдо против използването на аборт като спешна контрацепция, но съм и твърдо против да не се мисли като се правят деца (не говоря за инциденти от скъсан кондом, примерно). В този случай според мен най-изгодно ѝ е да си седи в селото и да си гледа детето АКО иска да е този мъж. Ако не желае и предпочита да е в България при майка си, семейството, приятелите - тогава да си се прибира там.

# 111
Ще обмисля варианта за пътуване всеки ден до големия град, но и това няма как да стане сега.
Без да ми се обиждаш, ама не мислиш изобщо. Казваш, че преди дни си разбрала, че си бременна - досега какво прави, чака филанкишията ли?
То това ти е проблемът. Не си дейна изобщо. Седиш и се вайкаш и кършиш пръсти. На 31 си, чакаш дете. Мъжът ти не може да поеме всичко, докато ти се кумиш нокти ли да правиш, чинии ли да миеш. На 31 си, не на 13.

# 112
Решението за раждане и аборт е винаги на жената. ВИНАГИ. Колкото и да не ти харесва.
Тялото си е нейно, майката носи отговорност. Жената носи последствия от аборта, не мъжът. Е да, като не се пише на твоя задник най-лесно е да наредиш аборт. Егоизъм пълен. И със сигурност въпросния знае за предишните и аборти и тази травма и пак и го казва. Това говори много за този човек.
Това е злоба, която авторката не вижда.
Ако остане, да го ражда, ама ако се прибира в БГ да абортира. Колко прозрачно. Но авторката не вижда очевадната лошотия.
Личи си, че това не е човек, който наистина иска дете.
Е, тя може каквото ще да прави със себе си, ама той също има право да не се отказва от детето си, поне аз така го разбирам. След като е допуснала да забременее, сега трябва да се примири с факта, че човека има право да решава наравно с нея съдбата на детето. То е толкова негово, колкото и нейно. Бащата не бяга от отговорност, напротив. Не желае детето му да бъде отглеждано без него. Както тя поставя условия - така и той. Или остава с него и го гледат заедно, или ако иска да е свободна - да се откаже от детето му. Кофти условия, но все пак има някакъв резон в тях. Сами по себе си доводите му са железни.
Аз не съм казала, че няма право да търси права да е с детето си.
Няма право да кара някой да прави аборт.
Решението за аборт и раждане е единствено на майката.
По простата причина, че последствията от аборт или раждане са върху задника на майката.
Също така може да си поставя смешните условия тя да се отказва от детето си, но това отново не е в правата му.
Та доводите му не са железни, а злобни и егоистични.
А тя е трябвало да мисли като е виждала, че първо той не желае да се мести и е в град където няма работа.

# 113
Варианти има много, дори да роди. Помощи, след като майчинството е само 4м там, то значи има ясли и занимални за бвбета. Тоест тя може да работи, бащата да плаща издръжка дори да не са заедно. Но тя е зациклила на "искам в големия град." Няма лошо, но когато реално отиде там, друг ще й стане проблема. Сега й е фикс, защото не е там. После ще стане голям град, високи разходи, голяма конкуренция и пак ще е в батака. Не бременността е проблем тук.

# 114
Точно бременността е проблем. Като си на борсата, от която ти остава месец, нямаш работа... на 31. Проблем си е.
В големия град сигурно работа щеше да си намери. Разбира се, там разходите ще са повече, но и доходите.

# 115
Ама тя е до голям град. Не е отишла. За какво говорим изобщо?

# 116
Живот с малко дете не е като да си мома, животът ти коренно се променя . По добре на село, където поне помощ ще имаш, отколкото в града.

# 117
Обич, права си, естествено. Но все нещо ѝ е минало през главата докато го е правила това бебе. Питам какво е било това нещо и защо сега не желае да следва този си план/представа.

ПП: ако направи медикаментозен аборт не би трябвало да ѝ се отрази на репродуктивните функции изобщо. Аз лично съм твърдо против използването на аборт като спешна контрацепция, но съм и твърдо против да не се мисли като се правят деца (не говоря за инциденти от скъсан кондом, примерно). В този случай според мен най-изгодно ѝ е да си седи в селото и да си гледа детето АКО иска да е този мъж. Ако не желае и предпочита да е в България при майка си, семейството, приятелите - тогава да си се прибира там.
На абсолютно същото мнение съм като теб за аборта като вид контрацепция, както и че родителството заслужава отговорно отношение.
Това, което чета от мненията и, е че тя няма за себе си твърдо Да за нито едно от нещата - нито за мъжа, нито за мястото, нито за детето (за мен "не искам отново аборт" не е същото като "искам дете").
Случва се животът здраво да ни понесе по инерция, тя е в момента рязко и болезнено събудена от унеса на последната година - две. Бебето има ефекта да прави всичко принципно - безкрайно конкретно. На бас, че откакто е разбрала изведнъж всичко в живота и се струва безкрайно реално, крайно засягащо я, изведнъж всичко добива ефект и последствия в един нов житейски порядък - съвсем нормално за този етап.
И намирам размислите и за бъдещето на това дете, неговата идентичност и себеусещане, за напълно адекватни и релевантни.

# 118
Ама тя е до голям град. Не е отишла. За какво говорим изобщо?

За незряло поведение. Да беше някоя 20 годишна, да си кажеш, че не е мислила. Жена на 31 да се отпусне да прави бебе, "ако стане", при такива условия... не, не мога да го приема. Как ще знаеш, че и майчинство няма да взимаш, работа нямаш и ще си "точно сега е момента да пробваме..."

# 119
Да, задавам си въпроса как би се отразило на репродуктивните ми функции и за това не искам да правя аборт. И когато му казах това вчера, той ми отговори че понеже явно искаме различни неща и не се разбираме, а не искам да правя аборт, значи го задължавам да има дете?! В същото време казва, че го иска, но иска и аз да съм щастлива, а аз нямало да съм щастлива..
Не, не съм си навила на пръста да съм маникюристка точно сега в големия град. Както казах, аз съм съгласна да изчакаме няколко години, но дори тогава не е сигурно дали ще иска, той го казва, но всъщност не го иска. Въпросът е какво ще правя аз тези няколко години, първата година ясно, но след това? Търся си работа тук, но няма, ето и сега влизам и има 4 обяви от преди 1 месец. Не шофирам, записах се на шофьорски курсове. Това също е грешка, че не съм го направила по-рано, но истината е, че не съм имала нужда от книжка до сега. Живяла съм на места с добър градски транспорт, а работата ми в Севиля беше на 20 мин. ходене пеш и ходенето ми се отразяваше добре. Тук освен че гледам обяви за работа, се опитвах да започна да работя в къщи. Купих си материали и имам някоя клиентка от време на време, но не върви като цяло, не ме познават, опитвам се да поддържам профил в Инстаграм, качвам снимки, но няма такова търсене тук. Гледах също за помещения под наем, но като няма търсене е много рисковано, особено сега с бременността.

Общи условия

Активация на акаунт