Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 975
  • 418
  •   1
Отговори
# 150
Ама какво е това мислене. Хем тъй, хем иначе. А като родиш и като те затвори на село, безработна, без приятели, без социален живот, на негова издръжка, колко време ще я изкараш така?! Имаш варианти и време(не много), действай.
Ах, как се ядосах, ще ме прощаваш, ама това е дете, не куче, млада си, имаш възможности хиляди, вкл. да срещнеш нов мъж и да родиш от него, а не знаеш какво искаш, камоли как да го постигнеш. Е ние тук няма какво да те посъветваме, щом и ти не си наясно със себе си.  Говорете си, изяснете се и действай. Успех момиче и си опичай акъла, не е майтап работа.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 15:30 от Чернокоса_боса

# 151
Да, коментирала съм го с него, много пъти. Ясно е, че не иска. Трябваше да си тръгна, когато беше време и не бях бременна. Да, искахме дете и за това решихме да спра хапчетата. Всъщност той е единствения човек, с който съм искала да имам деца. Но явно не сме обсъдили добре какви са ни очакванията. Сега вече е късно. Сега вече и аз не знам той иска ли или не иска, уж иска, но при неговите условия. Не съм очаквала, че ще ми говори за аборт. Ясно е, че беше грешка и не е правилният момент. Въпреки, че той до вчера ми обясняваше, че това е правилния момент от гледна точка на възрастта. Да предположим, че направя аборт и се върна в България, колко години ще минат докато го преживея, докато се запозная с някой, за да стигнем до етапа да имаме дете. Много. Съгласна съм, че възрастта ми вече не е за аборт.

Ами такива са повечето мъже. Лъжат. Че кой ще ти каже, че не иска дете, ако в момента иска да те задържи. Логично е да ти замотае главата. Дори много мъже, ама много повярвай ми, които уж казват на жените си, че искат, че и карат да се спрат хапове,  ама като дойдат двете черти знаеш ли каква песен почват да пеят. Обратната.
Ти брак с този нямаш. Как тръгваш да правиш съзнателно дете при положение, че нито имаш брак с този, нито работа и живееш в малък град с голяма безработица. Какво точно обсъждахте? Не си ли наясно да имаше дете, че се изисква и финансова стабилност.
Защо бе момиче?
Впрочем имам роднина в Испания. Работи във фирма за курсове. Доколкото знам, безработни може да се запишат на курс безплатно.
Сега може и да те подвеждам, но проучи да учиш нещо за да си намериш работа.
И да. Имаш два варианта. Единия аборт, който е рисков на твоите години и ще страдаш дълго.
Втория да си бягаш в Бг, да потърсиш помощ от роднини, да си сядаш вече на задника и да работиш  каквото има, че имаш дете да гледаш. Та свали вече розовите очила и реши какво искаш.

Шерилин, да, малко излишна драма, но напълно вероятна.
Я срещне някой друг подходящ, я не срещне.
Може и да се окаже, че повече не може да има деца.
Вероятностите са много.
И затова тия неща за бебета се мислят преди спиране на хапчета.

# 152
Какво значи възрастта ми не е за аборт? Няма възраст за аборт.
И двамата сте еднакво небрежни, ти тръгваш да имаш дете с чужденец, без брак, без никаква сигурност. Сори, но по дефолт не спираш хапчетата, защото мъжа изтърсва, че май иска дете, без грам да е показал сериозност в намеренията си. Особено като си в държава без близки, сама и чужденка.
Сега кое е по-кофти, да махнем бебето или да се роди пък после да го възпитаваме в скандали, драми и несигурност. Ти искаш ли да си с този мъж след евентуален аборт?

# 153
Що да прави аборт, човекът иска детето, ще ги издържа. Ама мацката не й се живее на село, иска у град, молове, купони, аауу. И шеметна кариера на маникюристка. То с дете е все купон, да знаеш.

# 154
  • СИ

Ами такива са повечето мъже. Лъжат. Че кой ще ти каже, че не иска дете, ако в момента иска да те задържи. Логично е да ти замотае главата. Дори много мъже, ама много повярвай ми, които уж казват на жените си, че искат, че и карат да се спрат хапове,  ама като дойдат двете черти знаеш ли каква песен почват да пеят. Обратната.
Ти брак с този нямаш. Как тръгваш да правиш съзнателно дете при положение, че нито имаш брак с този, нито работа и живееш в малък град с голяма безработица. Какво точно обсъждахте? Не си ли наясно да имаше дете, че се изисква и финансова стабилност.
...

Чакай малко... Не говорим за 17 годишна ученичка, ами за жена на 30+ години. Били я излъгали, а? Дай по-сериозно. Май тя си е правила някакви сметки, че като забременее ще го върже. Ама той не се вързва и казва, че ако иска да живеят заедно с детето ще трябва да е по неговите условия, тоест на село. Не съм сигурен, кой кого е искал да лъже. Освен това нямат и брак. Обаче съм чувал, че по испанските закони за мъжа става доста сложно ако е женен и затова доста се пазят и внимават. И няма какво да се лъжем, той може да е испански селянин, но нашенка с две чанти багаж едва ли е в позиция да поставя условия макар и бременна.
Затова, както казват и по-горе: Ще си роди детето и ще си живее на село. Като поотрасне малко, тогава пак ще му мисли.

# 155

...

Чакай малко... Не говорим за 17 годишна ученичка, ами за жена на 30+ години. Били я излъгали, а? Дай по-сериозно. Май тя си е правила някакви сметки, че като забременее ще го върже. Ама той не се вързва и казва, че ако иска да живеят заедно с детето ще трябва да е по неговите условия, тоест на село. Не съм сигурен, кой кого е искал да лъже. Освен това нямат и брак. Обаче съм чувал, че по испанските закони за мъжа става доста сложно ако е женен и затова доста се пазят и внимават. И няма какво да се лъжем, той може да е испански селянин, но нашенка с две чанти багаж едва ли е в позиция да поставя условия макар и бременна.
Затова, както казват и по-горе: Ще си роди детето и ще си живее на село. Като поотрасне малко, тогава пак ще му мисли.
О не, ти почакай малко.
Даже се върни да прочетеш внимателно какво пише авторката.
Защото хапчетата са спрени след обсъждане да имат дете и сега същия я кара да прави аборт.
Доста мъже постъпват по-този начин.
Еми да, да си женен е отговорност, колкото и да имаш дете. И факта, че преди бебеправенето не е сключил брак, говори колко несериозен е и колко само си прави вятър на устата.
Естествено и нейните действия не са от най-зрелите и отговорните.

# 156
Тука има едно мерене на инатите, което хич не помага.
От една страна той иска да си живее на село и точка. От друга страна, тя иска да живее в голям град и да роди детето.
Аз виждам само две опции - тя се съгласява да живее там и да роди, колкото и да не ѝ се иска или се маха и прави аборт.

Средно положение явно няма.

Морско конче, точно в Испания много хора въобще не се женят. Там имат една приказка, че ако след развод мъжът носи панталоните на задника си, значи е добре. Жените там са доста добре защитени от закона, разводите са дълги и тежки и малко хора от младите поне, искат чак такова сериозно обвързване. Разбира се, много и правят деца, живеят няколко години с партньора, разделят се. Това не са чужди порядки за тях.

# 157
  • София
Що да прави аборт, човекът иска детето, ще ги издържа. Ама мацката не й се живее на село, иска у град, молове, купони, аауу. И шеметна кариера на маникюристка. То с дете е все купон, да знаеш.
Много обичам такъв сарказъм, айде нЕма нужда. Доста грозно звучи подхвърлено от една жена на друга.

На твое място бих останала и родила детето, при уговорка, че бъдещият татко се съгласи, в обозримо бъдеще, на преместване в по-голям град. Нямаш много време за чудене и маене, затова говорете.

# 158
Аз бих го оставила при всички положения.

# 159
Маникюристките сигурно изкарват двойно и тройно на половината в темата, та да, голям срам е... Има място за развитие в тази професия, и то много, но не и на село.
И какво лошо има в това да иска големият град? Да не би всички бременни да живеят само по селата с кокошките, та е толкова грешно нейното желание?

# 160
  • София
Може най-голямата и грешка да е, че не е минала по другия тротоар, че да не го беше срещала никога тоя мъж и да не се озове на майна си райна по испанските села с този човек. Чисто техническото намиране на отговор не виждам какво и помага, ако ще да е сто и кусур процента вярно.
И аз това разправям - времето я притиска, да се концентрира върху същественото и това, върху което може да повлияе с решенията и действията си в избраната посока.

Не, това е бягане от отговорност. Отново, фокусирам нейните избори, защото в момента тя тегли последствията от тези избори, както в бъдеще ще тегли от сегашния. А не за "да й е гадно". Но сегашния все още има време да направи, и да го осмисли, за да не е после "изненадана" и "заклещена" от последствията.

Елунария, не е грешно желанието, грешен е мъжът.

# 161
  • СИ
О не, ти почакай малко.
Даже се върни да прочетеш внимателно какво пише авторката.
Защото хапчетата са спрени след обсъждане да имат дете и сега същия я кара да прави аборт.
Доста мъже постъпват по-този начин.
Еми да, да си женен е отговорност, колкото и да имаш дете. И факта, че преди бебеправенето не е сключил брак, говори колко несериозен е и колко само си прави вятър на устата.
Естествено и нейните действия не са от най-зрелите и отговорните.

Както казах, авторката е жена на 30+ години. Кой да мисли вместо нея и да ѝ пази задника? Или как беше? Бракът е отживелица и един подпис не означава нищо. Щото редовно се разтягат такива локуми тук и редовно изскача по някоя "излъгана".

# 162
Не видях да я кара да прави аборт, даже напротив, а и е казал че ако иска тя да се маха, щом не може да живее в неговото село, да направи аборт, щото не иска детето му да е без баща.
Саркастична съм, знам. Ама бременна, без работа и пари, в чужда държава, да ревеш по  великата си работа да режеш нокти, да я наричаш "моята сфера", и да си готов да направиш трети аборт, щото нямаш клиенти за маникюр, малко много ми идва.
Не е въпрос до пари, а до приоритети.

# 163
Освен това излиза, че тя трябва да е приспособима към всякакви условия - то чужбина, то испанска провинция, ма знаела ли езика, пък що не се била преквалифицирала - а той не иска да прескочи дувара на родната къща и така наречената му в темата визия за бъдещето е на 32 г тепърва в някакъв предстоящ момент да започне да изучава киберсигурност едно 5-6 години (по негова преценка). Негова воля, ама не мерим и двамата с един аршин.

# 164
Ти верно си трол.
Да режеш нокти те прави нокторезачка, а не маникюрист.

Общи условия

Активация на акаунт