Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 959
  • 418
  •   1
Отговори
# 135
Прекалявам. Защо?
Опитвам се да помогна.
По възрастна съм, имам деца, имам и професия, та знам какво говоря.
Дано да ме разбере. Човекът ще я издържа, докато гледа детето. Да се мести в голям град и да прави нокти ще може винаги, ама семейство не се прави толкова лесно. Сега, ако мисли, че тоя не е нейният човек, друга бира.

# 136
Не мисля, че е удачно точно тук да наливаме какъв е зъл мъжът. Авторката нито оправна, нито е подкована, за да си позволи раздяла. На всичко отгоре е бременна.

# 137
Прекалявам. Защо?
Опитвам се да помогна.
По възрастна съм, имам деца, имам и професия, та знам какво говоря.
Дано да ме разбере. Човекът ще я издържа, докато гледа детето. Да се мести в голям град и да прави нокти ще може винаги, ама семейство не се прави толкова лесно. Сега, ако мисли, че тоя не е нейният човек, друга бира.
Е то дали е нейния човек трябвало да го мисли преди да прави бебе с него... След дъжд - качулка. Сега или седи и трае, или се маха. То друга опция май няма.

# 138
Лъвица, жената не казва, че иска дете, а че не иска отново аборт, страхувайки се от последствията за бъдещата си фертилност. И Светият дух да и беше съобщил благата вест и тя да нямаше грам отговорност за случилото се, страховете и съмненията, които тя има за последствията от един евентуален аборт, не се променят.

# 139
Абе малка е още, живее й се...

# 140
Ми като ѝ се живее що прави опити за бебе...

много непоследователно поведение просто

# 141
  • София
Лъвица, жената не казва, че иска дете, а че не иска отново аборт, страхувайки се от последствията за бъдещата си фертилност. И Светият дух да и беше съобщил благата вест и тя да нямаше грам отговорност за случилото се, страховете и съмненията, които тя има за последствията от един евентуален аборт, не се променят.

Пак казвам, не опира до това - опира до това, да се замисли къде бърка в изборите си. Защото в момента е на ръба на доста сериозен избор, който може да бележи целия й живот. И за да направи правилния избор сега, трябва да осмисли как, защо и кои грешни избори е направила, за да се озове в тази ситуация. Иначе лесно сега ще вземе поредното недалновидно ршение, и после какво - Защо не мога да имам деца? Не мога да издържам на село? Нямам финансите да се махна? Нямам финансите да си гледам сама детето? Нужна е преценка на желанията и възможностите, и за съжаление тази преценка се налага да е бърза, защото е обвързана с времеви лимит.

# 142
На мен защо ми намирисва на, ще забременея и така ще го накарам да отидем в големия град. Не те съдя момиче, но вие не сте се пазили, много ясно, че рано или късно ще стане бебе(не е непланувано), преди това тези неща не си ли ги помислила, не си ли ги коментирала с него къде ще живеете ако имате дете, какво ще работиш, че си нещастна в малкия град, безработна, безперспективна и т.н.? Сега сякаш плановете ти са се осуетили. Може и да бъркам. И дано да бъркам, но такова усещане имам.

# 143
  • ЯМБОЛ
Тя ще остане,бебето ще се роди,животът ще продължи лежерно...както е бил досега.

# 144
Да, задавам си въпроса как би се отразило на репродуктивните ми функции и за това не искам да правя аборт. И когато му казах това вчера, той ми отговори че понеже явно искаме различни неща и не се разбираме, а не искам да правя аборт, значи го задължавам да има дете?! В същото време казва, че го иска, но иска и аз да съм щастлива, а аз нямало да съм щастлива..

Последно той иска ли дете или не иска дете?
Щото ту казваш едното, сега пък не иска.
Според мен грам не иска дете точно сега. Освен това ще иска и да учи, а едно дете би го натоварило.
Всеки си гледа от неговата камбанария.
Въобще как си допуснала при нестабилна връзка и липса на работа забременяване, недоумявам.
Мисли бързо, че не те остава време.
Тегава ти е ситуацията. На 31 си, но си незряла много, хем искаш дете, но още ни си постигнала финансова стабилност. Имаш човек, който не иска дете.
Хубаво си помисли. Тук много съвети, може и упреци, ама се замисли вече наистина сериозно.
Успех ти желая и дано вземеш правилно решение и да си оправиш живота.

# 145
Пак казвам, не опира до това - опира до това, да се замисли къде бърка в изборите си. Защото в момента е на ръба на доста сериозен избор, който може да бележи целия й живот. И за да направи правилния избор сега, трябва да осмисли как, защо и кои грешни избори е направила, за да се озове в тази ситуация. Иначе лесно сега ще вземе поредното недалновидно ршение, и после какво - Защо не мога да имам деца? Не мога да издържам на село? Нямам финансите да се махна? Нямам финансите да си гледам сама детето? Нужна е преценка на желанията и възможностите, и за съжаление тази преценка се налага да е бърза, защото е обвързана с времеви лимит.

Може най-голямата и грешка да е, че не е минала по другия тротоар, че да не го беше срещала никога тоя мъж и да не се озове на майна си райна по испанските села с този човек. Чисто техническото намиране на отговор не виждам какво и помага, ако ще да е сто и кусур процента вярно.
И аз това разправям - времето я притиска, да се концентрира върху същественото и това, върху което може да повлияе с решенията и действията си в избраната посока.

# 146
Да, коментирала съм го с него, много пъти. Ясно е, че не иска. Трябваше да си тръгна, когато беше време и не бях бременна. Да, искахме дете и за това решихме да спра хапчетата. Всъщност той е единствения човек, с който съм искала да имам деца. Но явно не сме обсъдили добре какви са ни очакванията. Сега вече е късно. Сега вече и аз не знам той иска ли или не иска, уж иска, но при неговите условия. Не съм очаквала, че ще ми говори за аборт. Ясно е, че беше грешка и не е правилният момент. Въпреки, че той до вчера ми обясняваше, че това е правилния момент от гледна точка на възрастта. Да предположим, че направя аборт и се върна в България, колко години ще минат докато го преживея, докато се запозная с някой, за да стигнем до етапа да имаме дете. Много. Съгласна съм, че възрастта ми вече не е за аборт.

# 147
  • Сф
Мъжът ще ви издържа ли с бебето? Че вече съвсем се оплетох от поясненията ти. Задължавала си го с дете?? Ама нямало да ви бъде добре заедно, искал да си щастлива?? Това вече звучи страшно...като напъждане и несериозни отношения между двамата. Ако е такъв случая..яко си закъсала ..Но избор пак може би има. Или с бебето на село и него или с бебе, куфар и багаж в Бг при мама.
Пак да кажа - против аборт съм в тоя случай
 Но и това си е лично решение в крайна сметка.

# 148
Ами тогава си стой на село и си роди детето. Няма драма.

# 149
Е, не добавяй излишна драма... колко години щели да минат, докато срещнеш  друг, докато забравиш този, докато преживееш аборта... каквото сееш, това жънеш.

И да родиш детето сега, и да останеш в малкия град, колко време ще издържите, преди да се разделите? Тогава колко време ще ти трябва, за да забравиш травмата и да продължиш напред.

Не ти е възрастта за аборт, ама друго решение на проблема има ли?

Общи условия

Активация на акаунт