Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 939
  • 418
  •   1
Отговори
# 270
Никога не съм правила компромиси за толкова важни неща. Защото сме били на едно мнение.
И ти не бива да ги правиш.
Моят мъж постъпи точно обратното.аз в голям град не вирея, буквално се съсипвах.
Той ми каза, че ще живеем където аз поискам.
Това са базови неща, за които ако не се разбирате рано или късно ще се стигне до караици, нещата мн ще се влошат.
Единият от двама ви ще живее по начин, по който не иска.
А това е съсипващо, повярвай.
Банално е, но в случая вие гледате в различни посоки.
Не е честно за теб да живееш живот, който не искаш.
И за него не е. Макар, че е странно чак така да се инати. И да не е съгласен поне в друг град да идете.
Ти е ясно, че искаш да се прибереш в България.
Аз съм в провинцията, в БГ.
Маникюристки бол, направо не знам как има работа за всички. Но е факт.
За всяка има работа.
Не знам как става. Всички си имат клиентела.
Тъй, че не губи да опиташ.
Ти правиш в момента огромен компромис със себе си.
А твоя човек изобщо не е сколенен, то си личи, че е категоричен.
Ако се съгласиш да останеш сега там, няма да се преместите никога.
Два аборта имаш вече,а си на 31.
Роди си детето.
И категорично да обясниш на мъжа си, че този начин на живот не те устройва.
И да търсите среден вариант.
Значи, аз ще живея където не искам, ще съм без работа, ще гледам дете, ще домакинствам, ще съм самотна, без среда, без приятелки, в град, който не харесвам, нито едно нещо, което искам няма да го има.
А той-работа си има, в родния му любим град, дете и жена.
Сори, ама животът е един, че да го живеем мъчейки се.
Доста сложно положение. Не виждам как ще се разберете ако поне единият не отстъпи и изглежда това ще си ти.
Защото твоят мъж няма да се махне оттам.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 21:43 от Caroline_Bingley

# 271
И само щото не можеш да си намериш сега работа, ще направиш трети аборт, при положение че има кой да те издържа?
Животът не е само работа. Има далеч по важни неща. Ама всеки сам си преценява приоритетите.

# 272
Не става изобщо въпрос за молове и театри и не става въпрос за "великата" ми "професия",защото аз в момента искам да работя каквото и да е (стига да не е тежко физически), а не намирам.

Виж, противоречиш си. Веднъж напишеш едно нещо, след пет страници друго. Ето това са твои думи: “ Казва ми, че аз нищо не съм правила за да си намеря работа. Как да му обясня, че тук просто тази работа не е така търсена като в големия град.”
Значи работа все пак има, просто търсиш конкретно за маникюристка. Не знам на какъв език да ти обясним, че в положението, в което си се поставила, пълно щастие няма да намериш.

# 273
Никъде не съм казала, че ще направя аборт и ще остана с него. Ако направя аборт със сигурност няма да останем заедно.
 Quo vadis, първоначално идеята беше да започна да работя от вкъщи, имах предвид, че тази услуга не е така търсена както в големия град. Иначе тук салоните са типичните провинциални и всяка си работи за себе си, не наема друг да ѝ върши работата. И междувременно, разбира се, гледам обяви за каквато и да е работа, така намерих временната в склада за дрехи, където търсеха хора само за разпродажбите и после край.
Не знам къде съм написала, че ще правя трети аборт, защото не мога да си намеря работа. Вече казах няколко пъти, че не искам да правя аборт.

# 274
Не е честно за теб да живееш живот, който не искаш.
Значи, аз ще живея където не искам, ше съм без работа, ще гледам дете, ще домакниствам, ще съм самотна, без среда, без приятелки, нито едно нещо, което искам няма да го има.
А той-работа си има, в родния му любим град, дете и жена.
Сори, ама животът е един, че да го живеем мъчейки се.
Защото твоят мъж няма да се махне оттам.
Ми щом дете и семейството е нито едно нещо, което един човек би искал да има, че чак мъченичество, твой си проблем.
На колко си години?
Аз работата и средата съм си сменяла заради семейството, ама семейството не бих си сменила заради работа или приятелки. Тя пък щото в Севиля освен работа друго какво има? Семейство, приятели?

# 275
Добре, някъде написа, че той иска да учи и причината да не иска в големия град е, защото щяло да е трудно с дете. Правилно ли съм прочела? Тоест, той казва, че там докато учи няма да може да издържа и семейство. Това са неговите аргументи, нали? Твоят аргумент е, детето да е сред други деца от смесени семейства, както и да може да пиеш кафе с другите български майки. И да работиш маникюри, нищо друго. За него твоите аргументи просто издишат, и честно казано е прав. Защото аз не разбрах, като се преместите в Севиля и ти започнеш работа, детето само ли ще се гледа? Като ти е мъчно за семейството и си мислила да се прибираш в България, как в Севиля ще ти е по-малко мъчно? Според мен никъде няма да си щастлива, не го казвам като обвинение, не можеш да си намериш просто мястото.

# 276
Добре, някъде написа, че той иска да учи и причината да не иска в големия град е, защото щяло да е трудно с дете. Правилно ли съм прочела? Тоест, той казва, че там докато учи няма да може да издържа и семейство. Това са неговите аргументи, нали? Твоят аргумент е, детето да е сред други деца от смесени семейства, както и да може да пиеш кафе с другите български майки. И да работиш маникюри, нищо друго. За него твоите аргументи просто издишат, и честно казано е прав. Защото аз не разбрах, като се преместите в Севиля и ти започнеш работа, детето само ли ще се гледа? Като ти е мъчно за семейството и си мислила да се прибираш в България, как в Севиля ще ти е по-малко мъчно? Според мен никъде няма да си щастлива, не го казвам като обвинение, не можеш да си намериш просто мястото.
Ами има детски ясли/градини, както се гледат всички деца, ако в близост няма баби. В Севиля например собственичката на салона, в който работех имаше детска градина точно до салона. Причината да не иска да живее в голям град е защото просто не му харесва, че ще е трудно с дете е един от аргументите му. На мен ми е все тая дали ще е Севиля или друг по-голям град, но да е място където има работа.
Няма да ми е по-малко мъчно, но това е една от жертвите, които съм направила. И се колебаех дали да се върна, да, защото след не знам си колко месеца без работа на човек му идват и такива мисли.

# 277
Авторке, а той какво работи?
Нали писа,че уж сигурна работа има.

# 278
Авторке, продължаваш да повтаряш как той ти е казвал, че иска да живее в родния си град. Ти никога не си искала да живееш там. Тогава защо си отишла?
Нещо не схващам защо ти имаш повече право от него на същата претенция. Забременя и реши, че ти си по-правата - колкото и да отричаш, това е заключението.
Колкото до работата и спестяванията, не знам защо трябва да обяснявам такива елементарни неща, ама - в момента си на борса, която изтича (по твои думи). Колкото и да си спестила за две години живот под наем в Севиля и колкото и да е малко градчето, в което си сега, тези пари ще свършат с две пазарувания за бебето. Ти нямаш пари.
Сигурна работа за някой, дето го няма от половин година във фирмата...
Имам чувството, че говоря на четвъртокласничка. Никаква идея от света нямаш, ама никаква.

# 279
Няма по-добро от това да развиваш собствен салон. Не ти трябва много място.
 Удължават мигли, други неща можеш да добавиш , не са аборигени в този град.
 Ти си рекла - не искам тук и толкова. А може би момчето преценява правилно какво може да издържи. Като и учи.
 Явно не сте един за друг и не го мъчи,  оправяй се както си решила,  удобно пропускаш постовете ми за разработване , сякаш те болят. Страхлива, нерешителна , неспособна да си сама, това виждам.

# 280
  • София
Ако си намериш работа в малкия град или някъде наоколо, това ще реши ли проблема?
 Освен маникюр други умения имаш ли ? Езици, компютри, можеш ли да рисуваш?

# 281
Утре ще реши ,че и бебе не може да гледа.

# 282
Аха, раждаш и в градината. Знаеш ли, всичките ти решения май са такива - каруцата пред коня.

# 283
  • USA
А той нали ще се записва да учи, къде го тоя университет на село ли? Ако е в друг град защо не се изместите там.? Ако е на село ако има университет едва ли е такова село за каквото го представяш. Може да попиташ в тоя университет за работа, библиотеката.
Нямала си среда, направи си я.предполагам щом му е роден град има приятели, могат да са и твой приятели.

# 284
  • Paris, France
Yo que se, В трудно положение си, разбирам. Доста проблеми виждам пред тебе ако родиш и мисля, че от сега трябва да се подготвиш добре и да имаш винаги план Б.

1. Ако детето се роди в Испания и бащата го признае или съдът го признае за баща, ти повече не можеш да идеш да живееш където поискаш и с детето. Според Хагската конвенция нямаш право да го водиш да живее другаде без съгласието на другия родител и ако заминеш, а той те даде за издирване и те намерят, то ще ти отнемат детето и родителските права. Ако се разделите и родиш в друга държава е различно. Помисли можеш ли да останеш на село в Испания за идните 18 или поне 16 години и ако отговорът е не, напускай още сега!

2. Тая за неделните български училища е утопия. Ако работиш маникюр, неделя е доста зает ден, а бащата едва ли ще иска да го води. Живеехме в Лондонския и Парижкия район 20г с децата и нямах време за други българки, нито някакви други майки. В големия град хората са заети и се местят често.

3. С маникюр няма да се изхранваш лесно в Испания. Гледала съм цените и колко са много. В темата за маникюр доста талантлива мацка замина за Испания и се върна след 2 месеца. Сега работи в Русе и е по-доволна.

4. Лампа, ел. пила, стерилизатор и аспиратор можеш да си занесем в контейнер. Химическите продукти трябва да имат етикет на български в България (за работа), та не знам има ли смисъл да ги пращаш. Пак, ултрабонд, клензър, декорациите, акрилна пудра, мономер и подобни можеш да прелееш в друго шише, но не бих ги влачила от Испания.

5. Нямаш работа. Не знам колко месеца трябват за майчинство. Във Франция поне 6. Нанагорно ще ви дойде с бебе.

6. В Испания майчинството е кратко и яслите са рядкост. Кой ще гледа бебето след 4 месец? Майка му и твоята биха ли гледали бебе?

Не те виждам със сегашния партньор. Неразбирателство относно къде да се живее води до раздяла. Моят мъж уж дойде при мене, но след година поиска да се върне. Уж много му харесваше в Лондон докато идваше да се виждаме като гаджета, но в дългосрочен план не се получи. Аз дойдох тук с него и бебе, но ако беше в малко градче или село, нямаше да дойда.

Пишат ти за трети аборт - Не виждам с какво е опасен. Глътваш хапа и това е. Опасни са били хирургичните аборти в миналото заради риска от инфекция през отворената шийка. Ти си в ранна бременност и едва ли ще се стигне до вакуум или кюретаж. На твое място бих направила аборт, бих се разделила с мъжа и бих се върнала в големия град или в България.

Успех и щастие ти желая, каквото и да решиш. 💐

Общи условия

Активация на акаунт