Пубертетът при момчетата - тема 13

• 40 302
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Не веднъж съм казвала, че най-голямото предизвикателство пред мен като родител, е да приема, че децата не са мен, не мислят като мен и нямат същите амбиции като мен на тяхната възраст. Не съм спечелила битката със себе си все още, но вървя в правилната посока.
В тази връзка, и двамата не са отлични ученици, не четат книги, възприемат информацията по различен начин от мен. Това не означава, че са глупави, провалени и т.н.
И аз мен е много важно да са спокойни и да не се страхуват да кажат каквото и да е вкъщи. Не се карам за оценки, но се опитвам да ги накарам да положат усилия и да се справят близо до върха на възможностите си към момента.

За голяма моя изненада, десетокласникът сам реши да се яви и на четирите НВО-та, едва ли ще е с отлични резултати само от училищна подготовка, но не е важно.
Минах по същия дълъг и труден път като родител - да приема,че детето ми не е като мен и да го приема такъв, какъвто е.

# 136
  • София
Да, ДХ3 гледа го ортодонт. Има нужда от корекция. Но каза, че е само по желание. Не е голям проблем, само естетически, ако се мотивира трябва да се прецени какво да носи след снимки.

# 137
  • Бургас
Синът ми тази година започна все да повторя - "все тая". На моменти мисля, че вече не се усеща колко неподходящо става. Казва го за абсолютно всякакви ситуации.

Хах, и нашия използва някакви такива изрази. Между съучениците си говорят на "брат". И понякога не се усеща като вика на мен и на баща си "брат". "Да, брат". "Не, брат". И само гледа някакви тъпотии по ютуб и го мързиииииии.

# 138
Да, ДХ3 гледа го ортодонт. Има нужда от корекция. Но каза, че е само по желание. Не е голям проблем, само естетически, ако се мотивира трябва да се прецени какво да носи след снимки.
А местопазител за зъбчето?
Моят също е повече с естетически проблем, но и той, и аз искаме да са му идеални зъбите.
Май и при моето дете се забави растежа на едни зъби доста време, май вторите резци горе.

# 139
  • София
Няма такъв. И затова взех да се тервожа. Вече 10 месеца е с дупка.

# 140
На дневен ред е Ел. тротинетка. Бихте ли купили ел.тротинетка на 14г. си син? Моля да споделите!

# 141
# 142
  • София
Не бих, никога, дори и да има желание. Но синът ми няма и никакво желание.

# 143
  • Deutschland/HE
А няма ли ограничение да са на 16г, за да управляват ел. тротинетка?

# 144
  • София
Зная, че има ограничение и аз. Бях проучвала. Но каквато и да е възрастта съм против.

# 145
Аз също не бих и много се радвам, че не проявява никакъв интерес към това.
За ограниченията открих това на първо и бързо четене, от 2020 г. е:
"...С промените в Закона за движението по пътищата, свързани с електрическите тротинетки бяха въведени и възрастови ограничения. Така, деца под 14 годишна възраст няма да могат да управляват електрически тротинетки, а тези от 14 до 16 години ще могат да се движат в рамките на велосипедната инфракструктура. "

# 146
  • София
Не бих купила нито на 14, нито на 16, нито на 18 г. Според мен ел. тротинетките за много опасни.

# 147
  • София
Моят син и с обикновена тротинетка си беше разбил челото, а какво ли остава с електрическа.
Аз не бих купила.
По едно време мислехме за подобна покупка. Колега на ММ сериозно се потроши с ел. тротинетка и ММ отсече, че такова нещо няма да купи никога. И с колело можеш да се пребиеш, но ел. тротинетка е доста по-опасна.

# 148
На дневен ред е Ел. тротинетка. Бихте ли купили ел.тротинетка на 14г. си син? Моля да споделите!
Аз пък бих!
Винаги ще се страхувам за детето, но страха е най-лошият съветник.
Не бих го спряла в неща, които самата аз или баща му бихме направили.
ММ кара детето с мотор на училище в топлото време. И това е от години. Нямам какво да се заблуждавам, че детето няма да кара скутер/мотор/тротинетка. Важното е да го прави разумно и да не му се случва това което мисли майка му.

# 149
Чета темата и не си представяте колко много Ви завиждам. Съвсем благородно разбира се. Явно само аз имам проблеми със сина си. Отговаря, не учи, само гледа да ходи из улиците, не зачита никой. Това е от няколко месеца насам. До тогава не беше най-послушното дете, но имаше баланс, уважение, зачитане.

Общи условия

Активация на акаунт