Пубертетът при момчетата - тема 13

• 40 312
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Дискотеки не, големият май на 15 чак да е почнал да ходи, а може и на 16 да беше.

# 166
  • София
На 17 (след 2 седмици) не е ходил още на дискотека. Събиранията им са на домашно някъде. По закон няма право да е навън след 22 без придружител, така че никакъв шанс да позволя.

# 167
  • В полите на Пирин планина
Големият ходи от 16 годишен, но с братовчед си и неговата приятелка , които са доста по-големи. От година вече и сам, но като стана на 18. Малкият е на 15 и не проявява интерес още.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 09:02 от Lady Brinne

# 168
  • София
На 16 е, тази година ще стане на 17 - нито е ходил, нито е искал да ходи. Правил ми е преди време някакви подмятания, че негови приятели са ходили, но може би след реакцията ми е решил да си спести питането. Аз съм на принципа, че щом по закон е забранено за лица под 18 г, значи няма работа там.

# 169
И моите момчета не ходят по дискотеки.

# 170
  • София
Дискотеките не са ли за пълнолетни? Там нали се сервира алкохол?

# 171
Доколкото знам малолетни и непълнолетни имат право да посещават нощни завадения с придружител, т.е. лице над 18 г., а това никак не е трудно да се осигури - вероятно немалко имат приятели/роднини, които биха ги придружили.
Нашият момък не проявява интерес (почти на 16) и това много ме радва - аз на тази възраст през лятната ваканция не излизах от дискотеката (малък град, други времена, макар и не по-малко опасни).

# 172
И аз ходех много на диско-90-те години.Беше си нормално и нямаше ограничения.Не сме пили, ходехме да танцуваме.Simple Smile

# 173
Ходил е с нас, определено не му хареса.

# 174
На 17,тази година ще стане на 18г,нито е ходил на дискотека, нито има желание. Но от класа (предимно мъжки), масово ходят, изключения са тези, които не ходят. Неговите приятели не ходят.
На "домашно", както му казват сега ( а ние казвах е "събиране", ) не е по-безопасно като чувам какъв алкохол се лее, пак зависи от компанията, де.

# 175
  • В полите на Пирин планина
С придружител може да се посещава нощно заведение. Това не е равносилно да се пие алкохол. На големия син компанията пият безалкохолна бира.
На домашно събиране, ако няма контрол, пак може да се лее алкохол.

# 176
Едно време ние сме ходили, ама нито сме имали пари за алкохол , нито съм чувала или виждала други неща като наркотици или др. Времето беше друго, град в провинцията, сега е доста по-различно.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 08:04 от Soul Free

# 177
Напих се на първи път на 17. Едвам се прибрах у дома. Повръщах цяла нощ а тавана се въртеше върху мен. Баща ми само отвори вратата на стаята и каза, да си пустна единя крак на земята. Така въртенето ще спре по-бързо. Не ми се скара, не ме наруга....години наред не пиех, сега пия по чаша вино.
У дома в соц.годините, водка, коняк и уиски бяха с литри. Никога по домашни купони не са се напивали безпаметно. Дойдох студентка в София и видях деца, които са живели затворено, не са излизали и които се влачеха по корем на пода на дискотеката. Та за мен е по-добре да излизат с компания докато ние имаме контрол и познаваме децата, отколкото послед да са като отвързани. Пък дискотеката си е нещо хубаво Simple Smile

# 178
  • Пловдив
Никой не им търси ни ЛК, ни придружители. Не, че очаквам друго в нашта мила Родина, ама това е...Моят ходи веднъж, скоро, бях писала мисля. Беше на РД. Харесало му е, ама това е нормално си мисля...да му хареса имам предвид Simple Smile на тия години е така.

Аз пак да измрънкам за акнето и неспирната борба Confused Не знам вече къде да го водя...Баща му е на мнение, че като порастне ще му мине. Може, но до тогава ще останат белези, а не искам...Уж тия лазери помагат. Правехме камара пъти, пари на вятъра се оказа...или поне не е това дето очаквах.
Последно отидахме при една възрастна дерматоложка, от старата школа. Изписа забъркано в аптека лекарство. Маже вече 2седм. Почти не виждам разлика. Утре сме на контролен, да видим...

# 179
  • София
Ами то си зависи от компанията - като се събират пият, не се заблуждаваме, но поне моят син досега не се е прибрал пиян, не са се забърквали в неприятности ... В заведение едно, че няма контрол върху алкохола (като качество), друго, че не знаеш кой ще им скочи ... От това най-много се страхувам.
Имаше идея да ходят на РД в някаква чалготека миналата година (моят не слуша такава музика, но каза че иска да отиде с компанията), но цената, която им обявиха за сепаре беше голяма трицифрена и то без консумацията, понеже щяло да има участие на някоя си. Отказаха се, камък ми падна от сърцето направо.

Общи условия

Активация на акаунт