Пубертетът при момчетата - тема 13

• 40 316
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Моят ходят по ресторанти, Например кино в мола и после хапнат в ресторант. Така и за РД. Последно яха в един доста скъп ретсорант и ми изтръпнаха краката като отивах да плащам, а те го бяха дали съвсем скромно.
Моят доста ходи по лагери и там ходят на дискотека или на ресторант, но винаги има учител/отговорник с тях.
Мен алкохола не ме притеснява - има органична нетърпимост към алкохол и цигари. Опасява ме да не му сложат нещо в чашата - та е научен само от кенче, и ако го остави без надзор, поръчва ново. Купила съм и специални силиконови покривала за чаши, точно за да не могат да му сложат нищо, но за сега е далеч от това

# 181
  • Бургас
Относно акнето, аз дълги години се борех с него. Дори сред като родих имах и то много тежко. Единствено и само крем с бензоил пероксид ми помагаше, нищо друго, а съм пробмавала всичко, което се продава тука. Купувах го отчужбина.

# 182
  • София
На домашни сбирки е едно - събират се само определен брой деца, компания от приятели, които се познават. И да се напият, ще звъннат да отидем и да си ги приберем. Ако са на дискотека, вътре е мазало от компании - масово всички пияни. Този бутнал онзи на дансинга и мелето е готово. Напълно осъзнавам, че това може да се случи и след 18 годишна възраст, но все пак мисля, че мога да си спестя тези тревоги още година и половина. Чак пък да е, като отвързан след 18, не ми се вярва. Той самия не е такъв типаж, че да се юрне, като невидял, като стане пълнолетен.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 09:38 от Lady Cassiopeia Duval

# 183
  • София
На нещо като дискотека с класа отиде за първи път на около 16/май не бяха навършени още/. Лятото на 2021 бяхме на Слънчев бряг, а той с няколко съученици в апартамент на другия край на града....ходили са тогава по баровете там/нямаше още 16г/
Миналото лято- юли 2022г отидоха самостоятелно пак там 8 момчета- пак са посещавали нощни заведения- като са давали по някой лев на охраната и са ги пускали.
Вече в 11 клас на два пъти ходиха в един бар в центара на София след училище- вече е на 17г и пак са ги пускали....
На няколко пъти правиха организирани партитита със запазена зала  и алкохол- имали са само един придружител/родител. Но не е имало зверски напивания и др.
Не го ограничавам,защото аз за първи път отидох сама на море на 16г....
Засега е всичко в нормални граници/е като изключим няколкото дребни необмислени прояви, но са едва 1/7 от моите щуротии/така че да не се оплаквам/.
За ел. тротинетка- надали ще поиска дори,та той имаше от братовчед му мини моторче с бензин и така и не се качи да го кара,кола не е проявявал желание до скоро....колелото стои в мазето заедно със скейта и тротинетката....само бокс,фитнес и баскетбол му е в главата на него

# 184
Както
писах баткото голям мерак да ходи и ходеше няколко години редовно, от известно време  казва, че му е писнало и му е минал меракът.

# 185
....
Аз пак да измрънкам за акнето и неспирната борба Confused Не знам вече къде да го водя...Баща му е на мнение, че като порастне ще му мине. Може, но до тогава ще останат белези, а не искам...Уж тия лазери помагат. Правехме камара пъти, пари на вятъра се оказа...или поне не е това дето очаквах.
Последно отидахме при една възрастна дерматоложка, от старата школа. Изписа забъркано в аптека лекарство. Маже вече 2седм. Почти не виждам разлика. Утре сме на контролен, да видим...
mystic woman, вероятно сте пробвали, но да питам - нещо с "Ниацинамид" ползвал ли е? Моят син от месец някъде ползва един серум на корейска марка, която не намирам в БГ сайтовете, но може би от другаде може да се поръча:
Скрит текст:
Видимо му се успокои кожата, но все пак си е пубертет - едни минават, други се явяват.
Виждам, че The Ordinary имат подобен продукт: https://douglas.bg/the-ordinary-niacinamide-10%E2%80%94zinc-1-conf-52163, но с по-малък процент цинк...Вероятно също ще помага - поне не е скъп продукт и може да се пробва.

# 186
Само да кажа, че от ниацинамид може да има увеличаване на пъпките в началото.

# 187
При моите нямаше подобен ефект, но щом има и такива случаи, то на момъка на mystic woman това е последното, което му трябва. Но пък винаги може да остане за ползване от някой възрастен - има ползи и за по-зрели кожи, доколкото съм чела.

# 188
  • Пловдив
Бях се засилила за тяхната козметика да пробваме, но някъде прочетох и аз, че може и да усложни дереджето и не посмях...

# 189
Ниацинамидът , ретиноидите предизвикрат “пърджинг ефект” у някои хора, но отминава.Нормално е, казах го за инфо само.

# 190
  • София
Дерматоложка ни даде да мажем пъпките с даверцин.

# 191

Аз пак да измрънкам за акнето и неспирната борба Confused Не знам вече къде да го водя...Баща му е на мнение, че като порастне ще му мине. Може, но до тогава ще останат белези, а не искам...Уж тия лазери помагат. Правехме камара пъти, пари на вятъра се оказа...или поне не е това дето очаквах.
Последно отидахме при една възрастна дерматоложка, от старата школа. Изписа забъркано в аптека лекарство. Маже вече 2седм. Почти не виждам разлика. Утре сме на контролен, да видим...

Вие бяхте от Пловдив, нали? Пробвали ли сте в Кожния диспансер? На мен ми препоръчаха една сестра там за почистване на лицето. Моя имаше ужасно много черни точки, по малко акне. След няколко процедури имаше ефект. После лятото покрай ваканцията все отлагахме, а есента забравих да запазя час та отново зазля положението. Сега пак почна да ходи всеки месец.
Ако искаш да дам телефон да опитате.

# 192
  • Пловдив
А как го почиства? Със стискане или...? Мажете ли нещо?

# 193
Прави му запарване на лицето, после го стискала, слага и някаква маска. Не съм присъствала лично. Първия път го заведе баща му, но както очаквах чакал от вън. После го пращах сам. Но той не е с тежко акне. Имаше много черни точки. Не знам дали ще помогне за вас. Но може да разговаряш с нея и да обясниш проблема преди да решиш.

# 194
  • Пловдив
Прави му запарване на лицето, после го стискала, слага и някаква маска. Не съм присъствала лично. Първия път го заведе баща му, но както очаквах чакал от вън. После го пращах сам. Но той не е с тежко акне. Имаше много черни точки. Не знам дали ще помогне за вас. Но може да разговаряш с нея и да обясниш проблема преди да решиш.
а прегледа кой го прави? Или няма такъв..?
Пиши ми на ЛС да не разводняваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт