С какво ви дразнят майките?

• 42 936
  • 699
  •   1
Отговори
# 30
Тъжно, Джейн, няма как да я промениш. И моята, все другите са виновни в работата. Тя ходи и ги топи на шефа и после я мразят. Но тя не е вулгарна и цинична, а даже наивна. Като някое дете трети клас, което порти на госпожата другите съученици.

И не разбира защо е лошо да портиш колегите ти. Тропа всичко на шефа (който е и собственик) и после иска да я уважават.

Аз много ѝ се ядосах като ми каза така за екскурзията. Викам "сама съм я платила, един лев не съм ти поискала, нито мнението ти искам. Казвам ти, че отиваме, съобщавам ти го, не искам оценки". Не се усеща. Не се бяхме виждали от началото на януари, когато имах РД. Чак в неделя се видяхме. Брат ми пиел лекарства. Много се притеснявала, ходила да го пита защо пие Простамол. Стана ми мега сконфузно, брат ми гони 40, мисля, че може и сам да си преценява какво да пие. Чак да ме уведомява и мен...

# 31
Шери, не знам твоята на колко е, моята гони 60 и се чудя дали не я гони това прословуто старческо изменения, за което постоянно се говори в форума, не че това я оправдава, но се опитвам да разбера откъде идва това влошаване в характера й. И преди беше зле, но чак толкова... Имам позната, която не я беше виждала от около 3-4 години, беше потресена от това, което видя.
П.С Засичала съм те да пишеш на няколко пъти за майка ти и твоята много те трови.

# 32
Моята е на 61.
Нещо се чух с брат ми и той ми разказа как майка ми му обяснява, че храната вкъщи е пропита с лоша енергия и ги трови. Той беше в потрес. В последните няколко години общувах с нея почти всеки ден, покрай развода, смъртта на татко. На моменти имах чувство, че ми изпива енергията. Предложи ми да живеем заедно - аз, тя и мм, плюс брат ми, който живее с приятелката си, ама не се е изнесъл изцяло. Това в апартамент. НалЕ.. идеално! Grinning

# 33
Звучи като да подпишеш договор с дявола 😃😃😃

# 34
Идеално тук да си се оплача анонимно Simple Smile Майка ми, ме дразни! Моите деца, които са на 1 км от нея, не ги е гледала веднъж по свое желание, или когато са болни. Тя работи разбираемо е, но за на сестра ми детето, което е в чужбина може да си вземе отпуска да го гледа, да ходи там, да го гледа тук. Не е честно. Както и да е, то на сила хубост не става. Да е жива и здрава свекърва ми, която се отзовава всеки път(и тя работи, взема си болнични, отпуска и ги гледа, когато се налага). Майка ми лети в облаците, разсъжадава като тийн понякога, такива налудничеви, детски мисли има, че ме изумява и ахвам от идеите и, мислите и и действията и. Дразни ме че обожава да си харчи парите за боклуци, китайски, пластмасови, взема и на децата такива боклучки, шоколади, сладки, чипсове. Над 1000 пъти съм казала, недей им взема нищо по- добре, глас в пустиня. Но пък свекито ме чува и като я помоля нещо се съобразява. А бе майка ми е, обичам си я такава каквато си е, добре че не живеем заедно Simple Smile Да са ни живи и здрави!

# 35
С нищо , за съжаление не е жива .

# 36
То да е едно, да са две... Майка ми е най-опакия човек на света. Но вече е възрастна и болна и все по-зависима от нас и просто ми е гузно да и се дразня.

Но ще кажа едно нещо, което не се е променило - като тръгнем нанякъде, почват едни страшни спорове накъде да тръгнем, откъде да минем, къде да слезем, накъде да вървим. В състояние е да спори за очевидно неверни неща къде е по-близо и как е по-лесно и всеки път е различно - ако аз кажа оттук (както е казала миналия път), тя веднага - не, ще минем по другия път. Всеки път сe заричам да не споря, само да се подчинявам, тя да води, но то нарочно пита -  сега накъде и аз като кажа "Ти кажи", то почва да се разправя защо съм такава. Simple Smile

# 37
Да ви кажа, че се успокоих като ви прочетох. Големи проблеми имам с майка ми, идея си нямах, че не съм сама.Най ме дразни като пие, от две чаши вино например и става агресивна и нагла. Аз алкохол пия рядко, но нямам проблем с усвояването му, имам приятелка която си пие по бутилка розе с вечерята, но се държи нормално. Какво е това нейното чудо, не знам. И е страшно тънкообидна, трябва всеки път да си преценявам закачките и шегите , че иначе се почват едни вътрешни терзания и мелодрами, поне така я усещам.Абе да са ни живи и здрави майките, ама понякога са нетърпими 🙂

# 38
Когато бях ученичка(завършила съм езикова гимназия със сребърен медал и след това СУ), след контролно или класно, майка ми почти на скоропоговорка питаше, "А.... - колко имат"? (двете ми най-добри приятелки) Ако всички имаме 6,ааа,значи е било лесно. Ако те имат 5,аз 6"ами, добре"Ако те имат 6,аз 5 се почваше  с една печална физиономия да се нарежда как трябва да се старая и тн. Без караници, ама ей така, хуууубаво да ме загризе съвестта. Много мразех! И да ви кажа ли, точно това, колкото и да се мъча да избегна, правя със сина си. Имам оправдание, де, той не е така ученолюбив и съвестен. Joy
Бях кротко дете и момиче, но днес не и мълча. Тя много ми е помагала, особено за детето, но и аз и помагам и се съобразявам с нея. Но за всяко нещо има мнение и спори. Понякога ме обвинява, че съм скандалджийка и аз наистина съм, ама за някои неща не ми издържат нервите. Като напр, да ме пита всеки ден "Б... какво е ял" (синът ми, който след броени месеци ще е пълнолетен) Но като се сещам, как и се дразнех за училище и после станах същата, си казвам дали и аз няма по същия начин да дразня детето си, когато стане възрастен човек.

# 39
Светкавица, абсолютно същото и вкъщи се случваше. Само че като ми писнеше и й казвах да си вземе тогава Х за дъщеря. Тогава пък ставах нахална и баща ми се включваше в тирадата как може така да говоря.

# 40
И при мен беше същата история. Успехът ми в училище беше супер, после в университета също беше на доста задоволително ниво (хем и бачках през голяма част от времето). Но в по-малките класове в училище много ме дразнеше с това вечно сравняване с най-добрите ми приятелки. Почна по-сериозно да се радва на успеха ми в по-горните класове и не е правила такива драми. Аз предвидливо спестявах някои неща обаче, за да няма въпроси и дуднене.

# 41
  • Plovdiv
Започвам с това, че обожавам мама. Тя е човекът, когото обичам най-много след децата ми. Помага ми толкова много, че един живот няма да ми стигне да й благодаря.
Но и тя си има своите дразнещи страни като това, че постоянно ми се бърка как си гледам децата. Ако някой я слуша ще се запита тези деца как ли оцеляват в нашето семейство. Другото е, че много обича да дава акъл и да се бърка навсякъде, все едно аз нищо не мога да свърша сама без нея.
Другото, което е, че е много притеснителна. За всичко се притеснява и само гледа какво лошо може да стане. По този начин си вреди на здравето.

# 42
Аз да добавя още нещо...
Започнала е да слуша някакви семинари за вибрациите, за вселената, за енергиите и не знам си какво още.
Тия дни вкъщи е много динамично и й звъня да чуя мнение по някой въпрос или да споделя прогрес по някой от яъпросите, а отсреща слушам само "Само вярвай и всичко ще се нареди", "Само благодари на вселената и нещата ще потръгнат", "Каквото си мислиш, такова прибличаш". Ако съм ядосана и нарека някого по някакъв начин се започва със забележките, че щом така говоря, значи имам нужда точно от такива хора... Абе вместо да ме успокои ме напряга пет пъти повече.

# 43
Аз споделям надеждите нещата с децата ми да са различни. Като разбрах, че второто ни дете ще е момиче и големи терзания си дръпнах как ще я отгледам, като аз самата нямам нормална близост с моята майка. Чак на козметичката си бях споделила и точно нейната история доста ме впечатли и успокои.

# 44
Всеки човек е инвидуален, въобще не го мислете. Винаги казвам, че от мислене и терзания за минали неща няма полза, за теб самият, живееш си с негативни спомени за и във миналото. Мисля, че човек трябва да прости от сърце и да забрави, да живее във хармония без терзания във настоящето, защото ние сме тук и сега.

Общи условия

Активация на акаунт