С какво ви дразнят майките?

• 43 005
  • 699
  •   1
Отговори
# 525
Да, или си искаш делба и каквото стане, или ще делите някой ден, когато и от майка ви ви остане дял.

# 526
Дано съм лош пророк, но смятам, че ако майката на Шери се спомине един ден (не го пожелавам, разбира се), има голяма вероятност Шери и брат й да се изпокарат заради имотите, ако не са се разбрали предварително кое как ще става, на кого какво остава.

# 527
Така е, можеш да искаш делба, ама очаквай да станеш най-черната, майка ти да припада и да получава удар по 10 пъти на ден, защото си я предала, цялата рода да те гледа на кръв защото "искаш да оставиш майка си на улицата" и въобще как може такова нещо, тцтцтц...

# 528
Че те ще се изпокарат всякак и винаги. Въпросът е ще гледа ли майка им този сеир или не.

Делбата е съвсем справедлив начин, ако някой има нужда от пари.

# 529
  • Варна
Не виждам драмата ... Моята майка живее в родния дом с право на ползване. Никой не я бара за нищо нито имаме намерение да я бараме .. да си живее там

При нормални отношения няма проблем, ама те не са нормални (и майката си го знае и се пази) И да, продава се такъв апартамент, че и се намира кой да го купи. Вече въпрос на късмет е да се спогодят, или да тормозят възрастния дето живее там "до живот".
Абе, кофти са се сложили нещата при Шери, погледнато от нейната камбанария и май единствено възможното е доброзорната делба.

# 530
  • София
Че те ще се изпокарат всякак и винаги. Въпросът е ще гледа ли майка им този сеир или не.

Делбата е съвсем справедлив начин, ако някой има нужда от пари.
Е, след като ги е делила като малки, още делене едва ли ще бъде новост и сеир за нея. В крайна сметка, тя е посяла това.

# 531
Да, единият въпрос е дали майката ще гледа тоя сеир.
Вторият въпрос е дали след смъртта си майката ще остави дял и на Шери, или ще гледа всичко да е за синът й.
В хипотеза 1 ако остави дял Шери ще има 50%.
В хипотеза 2 ако я прецака в полза на брат й Шери пак ще има колкото има сега.
При всички положения тая история става изключително грозна вече.
Все пак майката е жива, а ние тук дискутираме потенциалното й наследство...

# 532
Разбрах, продайте го и разделете по дялове - пари. Всеки да си купи каквото може и иска. Най- чиста работа. Бих настоявала на това на твое място. Имаш това право. 

С половината майка ти ще си купи една гарсониера - да си се гледа. Ако иска, може с брат ти дружно да си вземат семейно жилище с техните дялове. Ти се разкарай от тази помийна яма.

Радвам се, че най-после успях да обясня, може би не всичко пиша разбираемо. Така ще направя, нямам друг изход.

Така е, можеш да искаш делба, ама очаквай да станеш най-черната, майка ти да припада и да получава удар по 10 пъти на ден, защото си я предала, цялата рода да те гледа на кръв защото "искаш да оставиш майка си на улицата" и въобще как може такова нещо, тцтцтц...

Знам, още от сега съм материалистката. Не гледам на дома като на семейно огнище, а като на половин милион заключен в бетон. Това спорд майка ми. Много ми пука какво мислят другите. То вече няма какво да ме трогне.
Дано съм лош пророк, но смятам, че ако майката на Шери се спомине един ден (не го пожелавам, разбира се), има голяма вероятност Шери и брат й да се изпокарат заради имотите, ако не са се разбрали предварително кое как ще става, на кого какво остава.

Надявах се майка ми да е по-мъдра и да настоява да ни подели докато е още на този свят. Дано живее дълго, то ред за горе няма!

Майка ми цял живот не е имала еднакво отношение към нас, не вярвам след последната ни караница да се усети и да спре да фаворизира.

Нека е жива и здрава, аз гледам какво е оставил вече баща ни, защото е покойник. Не е едно нещо и не във всичко майка ми има дял. Бяха разведени и с брат ми ще делим и неща само между него и мен.

# 533
  • София
Добре, че нямам братя и сестри....

# 534
Правилната чуденка в случая е „Добре, че нямам такава майка, която си дели децата”.

# 535
Щом баща ти е починал  майка ти има дял и от другата половина на жилището освен своята  Преживяла съм такава подобна ситуация и реших, че не си заслужава да имам угризения на съвестта, макар че в твоето положение бе съпругът ми. Просто прекъснете връзка и оставете нещата така. След време чрез адвокат и съд ще се реши,  а дотогава ще си спокойна.

# 536
Щом баща ти е починал  майка ти има дял и от другата половина на жилището освен своята  Преживяла съм такава подобна ситуация и реших, че не си заслужава да имам угризения на съвестта, макар че в твоето положение бе съпругът ми. Просто прекъснете връзка и оставете нещата така. След време чрез адвокат и съд ще се реши,  а дотогава ще си спокойна.
няма друг дял. Разведени са, майка ми не унаследява баща ми. Иначе да, тегава ситуация и неприятна. Не съм останала на улицата и не съм в някаква остра нужда. Но и да виждам как нещо се руши, защото всеки вика “не знам, оправяйте се”

# 537
Аз съм в ранните 30, търся някой да ме отглежда, ама без да ме кара да работя на нивата Joy

# 538
Шери, извинявай за въпроса, може да не отговаряш, но имаш ли представа защо майка ви предпочита толкова много скъпоценния син? Би трябвало все на нещо да се дължи това отношение. И баща ти по същия начин ли беше?

# 539
  • София
Щото е токсична. Токсичните майки обичат да делят децата си и да ги триангулират. Обикновено създават един бездарен и мързелив и един успял, но тъжен.

Или е с дълбоко патриархално мислене, което също много вреди на дъщерите.

Сори, че се включвам по въпрос, незададен към мен, но се потресох от описанието какво са я карали да прави, много мъчно ми стана. А са имали добри финансови възможности е казвала, т.е. не е и заради това. Затова да дели там парите и да си отлита по пътя и да гледа своето бъдещо семейство.

Общи условия

Активация на акаунт