Това е другия ми проблем, който много ме дразни - сестра ми (копие на майка си е) хахаха И с двете спрях да контактувам преди 2 години по едни и същи причини.
Когато попитах сестра ми защо поне тя не ми се обади и не счита ли за нередно да ме делят така, отговора беше "разбрах, че не ти се е обадила чак в края на вечерта и тогава беше прекалено късно да казвам каквото и да било".
Слагам си го на сърцето, защото цял живот ми се повтаря (най-вече от баба ми - майката на майка ми) "ти си по-малката и трябва да прощаваш", а пък така да не ги понасям тези номера. Хем игнорирам, хем адски много ме дразнят. Но като цяло майка ми е проблема и нейното токсично държание, цял живот да разделя децата си, цял живот да гледа себе си. Ами всичко това ме дразни, защото ме е родила и ми е майка. Ако беше съседката ще й тегля една и приключвам.
Еми кофти ситуация..
И моята сестра припяваше на един глас с майка ми в укорите към мен (как не си гледам детето ПРАВИЛНО -т.е. както те ми казват), когато станах аз самата майка. Но когато и сестра ми стана майка и усети какво е да си от другата страна се СЪЮЗИХМЕ срещу майчината тирания
това в кръга на шегата разбира се. Но обикновенно казват: ти си по-големият - трябва да отстъпиш (защото се смята, че по-големият е по-мъдър), а не обратното. Това за по-малкия да прощава за пръв път го чувам дори. Звучи ми като глупост.
По-скоро ви се дразнят, че не приличате на тях а си имате собствено мнение и не се вписвате във фамилната представа.