Паническо разстройство - 57

• 42 098
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Честит празник на дамите в групата 💐
Тези от вас, които пият АД с активна съставка дулоксетин, може ли да споделите в началото какви странични ефекти усетихте и колко време продължиха?
От една седмица вече съм на Аритави и започна едно ужасно усещане все едно главата ми се отделя от тялото придружено със слабост и замайване, топли вълни, стягане в главата постоянно и много гадно е, че цяла сутрин повръщам стомашен сок. Знам, че отнема около две седмици, но странно през първата седмица не се прояви такова нещо. Имам и ужасна сънливост и умора

Възможно ли е да си хванала някакъв вирус? Защото при мен Ковида започна с подобни симптоми в края на януари. Аз също всяко неразположение го анализирам и тълкувам, като не си давам сметка, че често е свързано с вируси, настинки и т.н.
Трета седмица съм на Дуксет, определено отшумяха страничните ефекти (вътрешно трептене, мравучкане в крайниците, сърцебиене, тревожност), които при мен се проявиха още първите дни на прием.

# 271
  • София
Определено не се чувствам като да е от вирус.
Ще стисна зъби, то ще си покаже, но факт е, че много се отчайвам
Радвам се, че при теб са разминали страничните ефекти! Дано все по-добре се чувстваш, а и всички тук!

# 272
vencho82, ако не е Аритави, ще е друго. На мен Бринтеликс и Бифлокс не ми понесоха. Тритико и Лирика също не ми действаха добре. До организъм е.

# 273
  • София
Анонимен, Lynn, сутрин или вечер приемате Аритави/Дуксет? Пия го сутрин още със събуждането, така ми каза пси, и после ми е мн зле и късния следобед ми "просветва" малко, че да мога да се раздвижа и кукувам до 2ч да не мога да заспя. Чудя се това ще се нормализира ли с времето или може да се смени да се пие вечер

# 274
Анонимен, Lynn, сутрин или вечер приемате Аритави/Дуксет? Пия го сутрин още със събуждането, така ми каза пси, и после ми е мн зле и късния следобед ми "просветва" малко, че да мога да се раздвижа и кукувам до 2ч да не мога да заспя. Чудя се това ще се нормализира ли с времето или може да се смени да се пие вечер
И аз сутрин, но на мой познат му действа зле и го пие вечер, каза, че му е по-добре така. На него също му просветва чак следобед и му го "изтеглиха" вечер.

# 275
  • София
Мерси, ще дам още време и като отида при пси, ще я питам.

# 276

Пия го сутрин и вечер аз. По 30 мг.

# 277
  • София
Аз мисля, че макар предишните пъти золофт да ми действаше чудесно към момента няма същият ефект. Треса се от нерви, депресивни настроения на моменти. Днес пих една кола и след 2 часа вдигнах леко кръвно и зачервих бузите. Преди седмица - две бях в чужбина - изчезнаха ми всички симптоми ш се чувствах прекрасно. Сега не. Ще ходя пак при психиатърката , ама не знам , не искам да ми сменя медикамента. Направо се чувствам като в капан. Дали е още рано- вече съм месец и седмица на золофт? Този флуанксол май трябваше повече време да го пия, ама много ме я страх да не ми бута кръвната захар, че съм с инсулинова резистентност и правя страшни хипоглшкемии от време на време. Всъщност вчера имах една, каквото от години не съм имала.

# 278
Аз имам същия проблем сутрин и до обяд не са добре нещата, а вечер всичко е наред. Със съня е същото няма заспиване за това си взех мелатонин да пробвам дали ще спя. Няма голям ефект, но пак е нещо.

# 279
Значи питайте са прием преди лягане на АД, за да избегнете неразположенията докато спите.

# 280
Искам да ви споделя аз през какво преминавам често.
Очевидно е , че имам проблем с "нервите".
Тези дни на работа се въвлекох в скандал, в който бях нападната вербално и много грубо от пациент , стигна се до голямо напрежение , което ескалира във викане.
Така. Какво забелязах : разтрепери ми се гласът, усетих огромно напрежение в ръцете и някак ми се стесни зриителното поле. а няколко часа след това  , чак до вечерта имах усещане за стягане в мускулите на целия гръден кош. И като че ли ми е студено , така ми  потреперваха мускулите.

Преди малко отново се провокирах да влезна в по-неприятелска среда , за да си искам едни пари , които с измама ми взеха от магазин ( не е голяма драма, пишеше едно на касовата бележка , но реално тя била "объркана " и аз съм заплатила 30 лв отгоре, щото промоцията била свършила вчера , ама те забравили да сменят бележките)
Та...докато се обяснявах по телефона с дамата , която ми затваряше , защото аз явно звучах заядливо, отново усетих ,ч е много му се учестява дишането и ръцете ми се разтрепереха.
И след около 20тина минути пак си усещам мускулите около ребрата като в мускулна треска.

Ето тези неща искам да зная как мога да ги овладея.
Голям човек съм , образован , на отговорна позиция в работа , майка съм също така.
А тази цялата нервна истеричност ме кара да се чувствам жалка и неспособна да заявя мнението си и да го отстоявам овладяно.
Ходила съм на психотерапевт по този повод, казва ми да дишам , ама истината е ,ч е не виждам особен смисъл от това.

Ще приема всякакви съвети от вас.

# 281
Анонимен, аз те разбирам.
От години съм така. При мен се получава освен разтреперване на гласа и плач. През повечето пъти не успявам да се овладея и започвам през сълзи да говоря.Pensive Явно съм прекалено чувствителна, а такива ситуации винаги изникват. Искам да съм твърда и да не показвам това, което чувствам, за да не изглеждам уязвима на отсрещната страна, но...

# 282
  • София
Има ли някой, който приема Ламиктал? Странични ефекти, отзиви...
Предлагат ми го като допълнение към терапията с АД, защото нещо моята депресия се закучи и не се оправя само с АД...

# 283
Предлагат ми го като допълнение към терапията с АД, защото нещо моята депресия се закучи и не се оправя само с АД...
Аз пиех ламиктал по 25 мг сутрин и вечер (заедно с Есцитил/Ципралекс). Никакви странични ефекти не е имало и се чувствах добре като цяло. Мисля, че след като го спрях декември месец на своя глава, ми се отключиха отново тежките ПА.

# 284
  • София
Аз пиех ламиктал по 25 мг сутрин и вечер (заедно с Есцитил/Ципралекс). Никакви странични ефекти не е имало и се чувствах добре като цяло. Мисля, че след като го спрях декември месец на своя глава, ми се отключиха отново тежките ПА.
Благодаря за отговора! А каква ти е диагнозата? И ципралекса каква доза е?

Общи условия

Активация на акаунт