Паническо разстройство - 57

• 42 016
  • 741
  •   2
Отговори
# 375
Скрит текст:
Скрит текст:
Извинявам се тъпия въпрос, но каква е разликата между ксанакс и клонарекс? Чета тук, че едни пият първото, други - второто. Все бензо ли са?

И двете са бензо, но за разликата между тях не мога да отговоря
Не точно. Клоназепам е първоначално и все още използвано за лечение на епилепсия. Измислено е с тази цел и се използва за това. Бонус ефекта на бензо после е усвоен в психиатрията. Ксанакса първоначално си е мислен за психични неврози, д-р Лео Старнбах го е синтезирал през 1960-те, но по-късно корпорация ЪпДжон го пуска на пазара. Тази година медикамента става на 50 години, но 1976 е патентован и пуснат на пазара масово. И е 22-я най-употребяван медикамент в света! Нарежда се и преди виаграта. Ефекта на ксанакса е по-мек и кратък спрямо клоназепама. Дядото на всички бензо е Либриум, направен през 1955, след него е Валиума, който пък след месец ще стане на 60 години. Но ксанакс в сегашния му вид и ефект е на пазара от 1981 година.
т.е. при тревожност за предпочитане е ксанакс? А този Ривотрил на Рош защо толкова го хвалят?
Не е до предпочитания. Просто е въпрос на лекарска преценка. Ривотрила има по мощен ефект цялостно. Хвалят го, защото е добър, успокоява много без да приспива и ефекта е дълъг.
И естествено не се внася в БГ вече. Явно защото е добър. Rage
Аз замених 1/4 лексотана с 1/4 клонарекс. Да видим как ще ми действа.

Някой ползвал ли е комбинацията на Аквасорс против тревожност и паникатаки?

# 376
Здравейте на всички.Аз пропринцип съм с па ..но вчера вечерта ми се случи нещо много странно и днес продължава…Все едно не съм си в тялото,дишам трудно и имам страх да не си загубя ума,страх ме е да не загубя контрол над себе си…все едно ще полудея,треперя цялата,върти ми се свят ,мерих кръвното 130/70 ,което за мен е малко високо .попринцип съм с кръвно 115/80 На някой случвало ли му се е ?

# 377
Здравейте на всички.Аз пропринцип съм с па ..но вчера вечерта ми се случи нещо много странно и днес продължава…Все едно не съм си в тялото,дишам трудно и имам страх да не си загубя ума,страх ме е да не загубя контрол над себе си…все едно ще полудея,треперя цялата,върти ми се свят ,мерих кръвното 130/70 ,което за мен е малко високо .попринцип съм с кръвно 115/80 На някой случвало ли му се е ?
Типична симптоматика при тревожност.Самата мисъл,че ще полудееш и страха от това увеличава тревожността.Няма да си загубиш ума

# 378
Типична симптоматика при тревожност.Самата мисъл,че ще полудееш и страха от това увеличава тревожността.Няма да си загубиш ума
.     Благодаря.  Много се изплаших,сега ме е страх да изляза…как се справяте с това състояние? Много е плашещо

# 379
Аз съм на 23 дена от както пия тритико и продължавам да се чувствам влошена.За съня ми помогна ,но през деня съм зле -сърцебиене ,прескача ми сърцето,получавам ПА по две три леки .Преди поне беше една на ден и после си бях съвсем наред .След седмица имам час за психиатър ,мисля че грешката ми беше че се лекувам при невролог.И много ме е страх от това прескачане на сърцето ,бях в началото на кардиолог каза ,че проблем със сърцето нямам ,но се чудя дали да ида и на някой друг.

# 380
Скрит текст:
Скрит текст:
Извинявам се тъпия въпрос, но каква е разликата между ксанакс и клонарекс? Чета тук, че едни пият първото, други - второто. Все бензо ли са?

И двете са бензо, но за разликата между тях не мога да отговоря
Не точно. Клоназепам е първоначално и все още използвано за лечение на епилепсия. Измислено е с тази цел и се използва за това. Бонус ефекта на бензо после е усвоен в психиатрията. Ксанакса първоначално си е мислен за психични неврози, д-р Лео Старнбах го е синтезирал през 1960-те, но по-късно корпорация ЪпДжон го пуска на пазара. Тази година медикамента става на 50 години, но 1976 е патентован и пуснат на пазара масово. И е 22-я най-употребяван медикамент в света! Нарежда се и преди виаграта. Ефекта на ксанакса е по-мек и кратък спрямо клоназепама. Дядото на всички бензо е Либриум, направен през 1955, след него е Валиума, който пък след месец ще стане на 60 години. Но ксанакс в сегашния му вид и ефект е на пазара от 1981 година.
т.е. при тревожност за предпочитане е ксанакс? А този Ривотрил на Рош защо толкова го хвалят?
Не е до предпочитания. Просто е въпрос на лекарска преценка. Ривотрила има по мощен ефект цялостно. Хвалят го, защото е добър, успокоява много без да приспива и ефекта е дълъг.
И естествено не се внася в БГ вече. Явно защото е добър. Rage
Аз замених 1/4 лексотана с 1/4 клонарекс. Да видим как ще ми действа.

Някой ползвал ли е комбинацията на Аквасорс против тревожност и паникатаки?
Ривотрил по добре че го спряха от внос. Много причини има, но общо взето производителите искаха някакви безумни цени от 30-40 лева, че българина е богаташ. Това е и един от малкото случай , в които държавата реагира адекватно. Оцениха , че и 13% от популацията в родината беше вече легални наркомани. От тия 13%, 78% бяха жени в детеродна възраст. И това само с легалните рецепти, "тъмния" сектор добавя още.

# 381
Сърцебиене,,безсъние, треперене, потене се търпят, но виенето на свят и аз имам едно като придърпване към земята е те са ада и няма отърване от тях. Но се свиква някак си.

# 382
На мен заради страничните ефекти на антидепресанта (Сероксат) пси ми изписа 1 т сутрин ксанакс сутрин и половинка вечер от 0,5 и бонус два пъти флуанксол… Това не са ли малко конски дози ? Вече не знам от кое повече ме е страх от ПА или от хапчетата

# 383
Аз съм на 23 дена от както пия тритико и продължавам да се чувствам влошена.За съня ми помогна ,но през деня съм зле -сърцебиене ,прескача ми сърцето,получавам ПА по две три леки .Преди поне беше една на ден и после си бях съвсем наред .След седмица имам час за психиатър ,мисля че грешката ми беше че се лекувам при невролог.И много ме е страх от това прескачане на сърцето ,бях в началото на кардиолог каза ,че проблем със сърцето нямам ,но се чудя дали да ида и на някой друг.

Сърцето ще спре да прескача след около месец, месец и малко от приеема на АД, за да отшуми по-бързо може да попиташ за пси за бетаблокер временно. Той тушира сърцебиенето. На мен ми помагаше в най-критичните ситуации, понеже как се стои с пулс 124 на едно място..

# 384
  • София
Минаха 4 месеца при мен и не се чувствам силна и здрава, поне имам подобрение.

# 385
Мигла и аз смятах снощи,че са минали вече почти 4 месеца, а моето подобрение е толкова минимално,че е отчайващо. Не знам кога ще има оправяне...

# 386
  • София
Незнам Лина, така чак не съм била. Все планирам да се видя с моя пси, но нямам кога. Сега детето пак е болно и хич не ми е до друго. Снощи до 3 часа повръща и сега чакам да се брична пак и физически и психически. Преди това 10 дни аз бях болна от друг вирус. Пак спрях да ям и все ме боли корем. Ще се опитам да си направя час преди Великден.

# 387
На мен заради страничните ефекти на антидепресанта (Сероксат) пси ми изписа 1 т сутрин ксанакс сутрин и половинка вечер от 0,5 и бонус два пъти флуанксол… Това не са ли малко конски дози ? Вече не знам от кое повече ме е страх от ПА или от хапчетата
Не ми звучи като голяма доза. Само тази 1т ксанакс сутрин не те ли успива през деня?

Аз продължавам да се опитвам да овладея хипохондрията, но засега без особен успех. Докторът промени схемата и замени лексотан с ксанакс. Да видим.

# 388
Здравейте отново на всички. Мина доста време, и реших да пиша, за три неща които ме тревожат последните месеци. Първо - как успяхте да се изчистите от натрупаните мазнини по тялото, след няколко годишен прием, на @нтидепресанти, има ли нещо специфично в случая, свързано с промените върху метаболизма? Второ - миналото лято ми се случи нещо странно, нещо което никога не ми се е случвало. Почти загубих перисталтика, постоянна чревна непроходимост, и констипация, и почти постоянно подуване на корема - възможно ли да е от приема на SSRI, и ако сте имали подобен проблем, как се оправя това? Трето - Лексот@н - някой успял ли е да го спре, и как? Благодаря ви от сърце!

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 02:49 от jomi

# 389
Не ми звучи като голяма доза. Само тази 1т ксанакс сутрин не те ли успива през деня?

Аз продължавам да се опитвам да овладея хипохондрията, но засега без особен успех. Докторът промени схемата и замени лексотан с ксанакс. Да видим.

Успива ме доста ! Не знам вече какво да правя имам чувството че с Дуксета бях една идея по-добре сега със събуждането ми съм с гадене и зверско треперене на ръцете

Общи условия

Активация на акаунт