Паническо разстройство - 57

• 41 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, аз все съм така. 1месец стана от както спрях рязко деанксит. Който пих няколко години. Всеки ден най вече сутрин пристъпи на гадене. Липса на апетит. Отслабнах няколко кг. Едно изтощение от това, че й съня ми се развали. Преди спях по 8,9 часа. А сега една нощ спя, на другата немога добре да спя. Мускулни потрепвания, които се увеличиха, но ги получих при пиенето на деанксит. Вибрации по краката и понякога парене. От 13 дена пия ксанакс и золофт. Но кой знае каква промяна не усещам. След спирането на деанксит, психически се чувствам лабилна, много променливо настроение, най вече сутрин съм зле. По цял ден все това ми е в главата, немога да се разсеян. Чувствам и по силна тревожност. Писах на психиатъра, вика ми ще се справиш с страховете си. Май и той незнае какво ми има. В началото кат го питах, тез симптоми от рязкото спиране на деанксит ли са. Ми каза труден въпрос. Можело от него, но можело й мои симптоми да са.
Здравей, може би ще ти е полезно ако и аз споделя своето впечатление и усещания след деанксита. През 2015  имах много тежка раздяла, не ядех и не спях. Отидох в аптеката и ги помолих за приспивателно, каквото и да е, за да забравя за малко поне и да съм способна да работя някак си все пак. Дадоха ми деанксита, разбира се, пих го, но от него ми се появи една постоянна неспособност да седна на едно място, едно мравучкане, неспокойни крайници и тялото ми беше като пружина, не можех да седна, но пък и бях уморена и като седнех, не ме свърташе на едно място. Спрях го. Като се появи паниката в самолета, родителите ми, много притеснени, ми го донесоха и казаха, че на тях им помагало много и аз пак реших да го пробвам, но само от 2 дни прием и 2 хапчета ми се появиха същите неща и направо им го върнах. На всеки действа много различно явно:((( обаче се чудя твоя пси как може да ти каже само - ще се справиш, нали е затова там да ти каже и насочи как точно.... извинете за излиянието, но се ядосвам, имаме нещо нередно, поне да бъдат малко по-точни....мерси!

# 586
Здравейте, аз все съм така. 1месец стана от както спрях рязко деанксит. Който пих няколко години. Всеки ден най вече сутрин пристъпи на гадене. Липса на апетит. Отслабнах няколко кг. Едно изтощение от това, че й съня ми се развали. Преди спях по 8,9 часа. А сега една нощ спя, на другата немога добре да спя. Мускулни потрепвания, които се увеличиха, но ги получих при пиенето на деанксит. Вибрации по краката и понякога парене. От 13 дена пия ксанакс и золофт. Но кой знае каква промяна не усещам. След спирането на деанксит, психически се чувствам лабилна, много променливо настроение, най вече сутрин съм зле. По цял ден все това ми е в главата, немога да се разсеян. Чувствам и по силна тревожност. Писах на психиатъра, вика ми ще се справиш с страховете си. Май и той незнае какво ми има. В началото кат го питах, тез симптоми от рязкото спиране на деанксит ли са. Ми каза труден въпрос. Можело от него, но можело й мои симптоми да са.
Здравей, може би ще ти е полезно ако и аз споделя своето впечатление и усещания след деанксита. През 2015  имах много тежка раздяла, не ядех и не спях. Отидох в аптеката и ги помолих за приспивателно, каквото и да е, за да забравя за малко поне и да съм способна да работя някак си все пак. Дадоха ми деанксита, разбира се, пих го, но от него ми се появи една постоянна неспособност да седна на едно място, едно мравучкане, неспокойни крайници и тялото ми беше като пружина, не можех да седна, но пък и бях уморена и като седнех, не ме свърташе на едно място. Спрях го. Като се появи паниката в самолета, родителите ми, много притеснени, ми го донесоха и казаха, че на тях им помагало много и аз пак реших да го пробвам, но само от 2 дни прием и 2 хапчета ми се появиха същите неща и направо им го върнах. На всеки действа много различно явно:((( обаче се чудя твоя пси как може да ти каже само - ще се справиш, нали е затова там да ти каже и насочи как точно.... извинете за излиянието, но се ядосвам, имаме нещо нередно, поне да бъдат малко по-точни....мерси!
Изписа ми золофт и ксанакс. И каза да почвам когнитивно поведенческа терапия. Защото имам генерализирано тревожно разстройство.

# 587
Изписа ми золофт и ксанакс. И каза да почвам когнитивно поведенческа терапия. Защото имам генерализирано тревожно разстройство.
Адекватна реакция и изписано лечение. Добавям спорт и хигиена на храните (не миене, а качество). Това е единствения верен път без вредни последици.

# 588
  • до морето
Да добавя, че въпроса ми за болката в стъпалата няма общо с питането за тест за наркотици. Просто нещо ми се върти на ума при млади мъже под 20 като се почнат такива симптоми.

Не, само там няма болки.
Не взема нищо, не пие, не пуши и по барове не ходи. Правиха му тест единия път в спешното. Страх го е дори само някой, ако пуши до него, газирано дори не пие. Напоследък е само пред очите ми, защото спря и да излиза. Нищо не взема в това съм 200% сигурна. Един път му дадох аспирин протект и цяла вечер се притеснява да не му станело нещо от аспирина, чел че разрежда кръвта.
Толкова е наплашен от симптомите си, че и не би помислил да прави такива неща.

# 589
Още един червен флаг. Тест за наркотици. Знам, че не е такъв и 500% не пуши, не пие, не ходи по барове и т.н. То ако е отрицателно теста, ще излезе причината липсата на забавления.

# 590
  • до морето
Още един червен флаг. Тест за наркотици. Знам, че не е такъв и 500% не пуши, не пие, не ходи по барове и т.н. То ако е отрицателно теста, ще излезе причината липсата на забавления.
По принцип има много приятели и е много комуникативен. Преди си излизаше. За червения флаг не разбрах. Не знам как мога да кажа, че не е това без да излезе, че съм заблудена със сигурност? Но Ви казвам, че не е това.

# 591
Добре, не е.

# 592
  • Цюрих
Здравейте!
Аз от доста дълго време не съм писала тук, може би защото при мен симптомите бяха отшумели 80%. Но явно има някаква сезонност при тези проблеми, защото от седмица нещо не съм в час.Започна да се върти едно упорито безсъние и докато спя през нощта или ме тресе,или се стряскам насън и получавам ПА. Будя се със сърцебиене и силно изпотена,в ГВ и ми се плаче. През последната седмица пия по малко ксанакс, защото като съм в такава криза установих, че леко ми се покачва и кръвното. Тази вечер дори ударих 180/100,като непосредствено преди това изпитах неописуем страх, който ескалира от разни негативни мисли. Върти ме здрава хипохондрия и имам тревожност основно сутрин при събуждане и късно вечер преди лягане. Изглежда, че през останалото време се разсейвам или понеже пия Алора, мента-глог и валериан, нещата се тушират в известна степен.
Наскоро правих изследвания, бях на гинеколог, тъй като цикълът ми сериозно се промени и даже прескочи 2 месеца. Казаха ми, че може би влизам в ранна менопауза и всички изпълнения са от това.
От 2 дни се притеснявам, че урината ми мирише силно на амоняк и някак на химикали или неприятно и съм се филмирала. Днес пия повече вода и към края на деня този  мирис сякаш изчезна. Възможно ли е да е от ксананкса или са някакви хормони? На вас случвало ли ви се е? През последните 3 дни не бях пила повече от 1л вода на ден или дори и по-малко, защото не се сещах от ангажименти. Наред с кръвното и пулсът ми бележи по-високи стойности, около 80,а винаги е бил 55-60.При вас вдига ли се кръвното от горещите вълни? При мен усещането е като избухване на гореща топка в стомаха.Става ми горещо на лицето главно и на деколтето, където се изпотявам. Стомахът също ме боли от тревожността и Алората не ми помага вече.
Гинеколожката ми изписа Пременс,което още се намира в аптеката като Агнес/Витекс и се интересувам дали някой го е пил и дали се е повлиял добре от тази билка? Също дали мога при нужда да го комбинирам с ксанакс, тъй като хапчето се пие сутрин, а вечер например  да вземам бензото?
От консултацията с психиатър ми бяха изписали Ципралекс, който така и не започнах, защото много дълго време  бях добре и Атаракс за сън, евентуално.Само че мина почти година оттогава и не съм сигурна какво точно да взема и как да започна, кога да започна... през последния месец нещата взеха нещо да зачестяват неприятно и вече става нетърпимо. Преди ми се случваше кризата около цикъл и овулация,за кратко - пийна малко ксанакс, мине ми тревожността, оправи ми се съня и продължавам с билките, но през последния месец вече ме държи почти всеки ден и сериозно обмислям темата за АД,колкото и да не ми е приятно. Може би пак трябва да отида на лекар и да ми дадат нова рецепта, но дотогава какво да правя с това безсъние?Възможно ли е от него да се отключват паниките и да ми се вдига кръвното?
Както споменах, имам само ксанакс, който пия само като ми се покачи кръвното, обикновено, но тази седмица е наложително сякаш.
По принцип не обичам да пия лекарства и трудно пия дори парацетамакс, но се чувствам изключително дискомфортно.
По отношение на Атаракса или Ксанакса някой дали може да сподели мнение?
И само да кажа, че аз обикновено  пия по 1/4 от 0.25мг ксанакс и заспивам или ме замайва, ако е през деня. В това количество обикновено 1 или 2х на ден ми е добре и така изкарвам цикъла. Но тази вечер пих почти 0.25мг на части през няколко часа, защото кръвното не ми падаше, тревожността някак ескалира, а този страх направо ме изтощава.Моля ви, дайте ми съвет.
И се извинявам за дългия и несвързан пост. Трудно ми е да си събера мислите, когато ми е зле.

# 593
Здравейте.От 2 дни съм с ужасни симптоми…все едно не мога да дишам,имам силно главоболие…най-страшното е ,че все едно не съм аз,сякаш всичко е някак страноо ….страх ме е да не полудея…ако изляза навън става още по-зле🥺ако ви се е случвало как се справяте с това..много ме в страх .Забравих да добавя,че си внушавам всякакви болести,сега пневмония

# 594
Привет и от мен,
Явно има нещо, което активира тези състояния при повечето от нас, които имат проблем с нервната система. Аз бях доста добре последните два месеца, до преди 3-4 дни откакто започнаха леки симптоми като будене през нощта, потене, леко вътрешно трептене и леки опити за "навлизане" на хипохондтрични мисли. Забравям разни неща няколко пъти и това провокира лека тревожност. Но този път съм решила да се опитам да се боря с движение и здравословно хранене. Правя всеки ден йога и изключих от менюто си сладкото и хляба. И да добавя, че съм на Дуксет 30 мг сутрин.

# 595
Здравейте! Моя много близка приятелка, запозната с моите паники, ми препоръча да вземам всяка вечер магнезий, омега 3 с вит Д сутрин и ашваганда по 4-5 капки на ден във вода или сок. На нея й действало много успокояващо и е доволна. Разбира се, зная, че всички тези добавки имат ефект след време и с натрупване, и че при всеки си е индивидуално, но ще ги започна като ми пристигнат днес или утре. Много ще съм ви благодарна, ако ми споделите вашите мнения и ако някой друг също ги е приемал, какъв е бил ефекта и как сте се чувствали! Благодаря!

# 596
Аз пия омега 3(по 4 гр),вит Д(10000 единици) ,магнезиев цитират,от скоро и бисглицинат и таурат(общо се събират чист магнезий около 400 мг) всеки работен ден.Не съм видяла някакво влияние върху тревожността,но аз не ги пия затова.Преди време съм пила ашваганда,но не се чувствах добре от нея.Моята беше на капсули по 50 и 100 мг.

# 597
  • Цюрих
Днес правих консултация с Пси за безсънието, което ме мъчи. Изписа ми Тритико. Някой пил ли го е? Добър медикамент ли е?
Снощи ми беше много зле.През 2 часа ми се вдигаше кръвното и сега даже мерих, 136/88,пулс 81.Имам много горещи вълни и се потя. Тревожност и хипохондрия, отделно. Как сте се справили с тая менопауза вие? А остави всичко друго, ами ме хваща и по-рано...
Ксанаксът, който имам и пия дали случайно може да предизвика по-голяма тревожност, вместо да я тушира, случвало ли ви се е или си внушавам?
Аз също пих магнезий, обаче ми се разстройства стомахът от него, затова се мажа с магнезиево олио.
Омега 3 може да предизвика вътрешно кървене при продължителна употреба, затова не пия. А и от него ефект няма. Предпочитам зехтин.

# 598
Аз пия омега 3(по 4 гр),вит Д(10000 единици) ,магнезиев цитират,от скоро и бисглицинат и таурат(общо се събират чист магнезий около 400 мг) всеки работен ден.Не съм видяла някакво влияние върху тревожността,но аз не ги пия затова.Преди време съм пила ашваганда,но не се чувствах добре от нея.Моята беше на капсули по 50 и 100 мг.
A за тия 10 000 единици витамин Д, някой не спомена ли и витамин К2? Щото с такова количество са гарантирани тромбите след 3-месечен прием! Витамин де дърпа калция, но няма матрица , която да му каже къде да го струпа, и най често е по линията на кръвоносните съдове. Витамин К2 предотвратява този ефект и го набива в костите.

# 599

Аз също пих магнезий, обаче ми се разстройства стомахът от него, затова се мажа с магнезиево олио.
Омега 3 може да предизвика вътрешно кървене при продължителна употреба, затова не пия. А и от него ефект няма. Предпочитам зехтин.
Този ефект на магнезия зависи от метилираната му форма.Някои хора вземат магнезиев цитрат точно за този ефект.
Омега 3 и зехтина нямат нищо общо и не са взаимозаменяеми.Какъв очаквахте  да е ефекта на омегата?Бихте ли ми посочили достоверно изследване за вътрешното кървене при продължителна употреба на омега 3.Никога не съм срещала такова твърдение.

Да ,Георгий,приемам и вит К2(МК-7) заедно с вит Д.По скоро, за да не се натрупва калция в меките тъкани.Въпреки,че съм чела и мнения против.Въпроса беше за омега 3,вит Д , магнезий и ашваганда.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 17:47 от dt

Общи условия

Активация на акаунт