Паническо разстройство - 57

• 41 858
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
По отношение на Атаракса или Ксанакса някой дали може да сподели мнение?
Всяко бензо действа различно на отделния организъм и на моментното състояние дори на един и същ организъм. На мен лексотанът ми действаше добре, спрях го, бях добре, след доста време го започнах по 1/4т по стечение на обстоятелствата и вече не ми действаше така добре. Увеличих дозата и пак не се чувствах добре. Пробвах Ксанакс, изписан от лекар, и направо бях в несвяст от 1/4т (даже и по-малко). Сменихме с клонарекс и ми подейства добре. Напипах и дозата 1/4т и сега ще започвам постепенно да го намалявам. Донесоха ми Ривотрил от чужбина, но не съм го пробвала, защото клонарексът успокои нервната система.
Относно добавките - пак е индивидуално, пробвате и търсите резултат. На мен засега две марки магнезий ми се отразяват добре. Омеги пия под определена форма и така напасвам нещата в движение.

# 601
Относно магнезия-по голямо значение е метилираната форма,а не марката.Скоро попаднах в друга тема на това мнение на the Дорис
Скрит текст:
Здравейте,
В една група, която е със здравословна насоченост задълбочено се обсъжда вземането на магнезий. Та там са категорични, че не бива да се приема магнезиев цитрат. И тъй като знам, че в тази група го пиете споделям информацията, която може да е от полза.
Въобще не ми се спори и приема страна е или не е това истината и само истината. Просто аз съм такъв тип човек, че не мога да подмина и да не ми пука ако попадна на информация, която може да помогне някому, пък било то и във форум.
Почетете, поровете и си преценете каква форма на магнезий да пиете.
https://www.youtube.com/watch?v=hakiwshL3to -  - Георги Динков (Haidut) - за магнезий, GABA и хормона на растежа

http://solartiming.com/store--e-books.php?fbclid=IwAR2DtxPzIT58t … IhMgIRs#magnesium

И разни интересни коментари:
Разликата е в състава. В другите елементи, с които е свързан магнезият.
Хлорид - универсална форма с добра усвояемост; ползва се при Mg дефицит, киселини и запек;
L-треонат - единствената форма на Mg, която преодолява кръвно-мозъчната бариера. Добър е за мозъка. Пие се превантивно срещу старчески изменения - загуба на памет, деменция и др.;
Таурат - за регулиране на кръвната захар и кръвното налягане;
Ацетил-таурат - за борене на стреса; за справяне с депресия, тревожност, раздразнителност, тежък ПМС, главоболие и др.

Цитат от коментар:
Приемам - горе-долу около 650мг дневно, сутрин - Lysinate Glycinate; на обяд - Malate; вечер - Bisglycinate и преди сън - L-threonate (посочвам ги с илюстративна цел, не давам акъл) без да броя външно приложения - там е нерегулярно и на око според нуждата. Аз лично не смятам, че ми е много - така или иначе, в най-добрия случай организмът усвоява около 50%.

Калций в момента не приемам, а когато приемам, е от стрити яйчени черупки. Относно взаимодействието между двете - аз знам точно обратното - калций, фосфор, желязо, мед и някои други МЕ пречат на усвояването на mg и затова трябва да се приемат с поне 2ч отстояние.
За доброто усвояване на магнезия го пия с малко сода бикарбонат и портокалов сок - захарта и CO2 помагат за усвояването му.

# 602
Сега погледнах на моя какво пише: магнезий (оксид, цитрат) с удължено действие- магнезиев оксид за по-дълго освобождаване и магнезиев цитрат за незабавна абсорбция.

# 603
  • Цюрих
Моят магнезий е Биолектра 365,съдържа магнезиев карбонат и магнезиев оксид. Преди пиех Биолектра 243,но който от да пия ме придрисва. Само Диаспорал ми действа добре, но живея в чужбина и не мога да го купя без рецепта. Мажа се с Мг олио, уж било с най-голяма усвояемост.Не виждам бърз ефект както при оралния Мг.
Това за кървенето от Омега3 ми го каза лекар,не съм търсила информация в Гугъл Детето ми го биха и тормозиха в училище и хвана тикове. За тиковете пиеше Омега 3 с повишено внимание и ограничен период.
Не разбрах дали ксанакс може да предизвиква допълнителна  тревожност. Днес изпих 1/2 от 0.25мг и като ме метна, спах 4 часа! Но се събудих с тревожност и цялата изпотена.
Чакам да ми донесат Тритико, за да го сменя, но дотогава някак трябва да спя. Не съм спала нормално през последния месец и като спя, насън получавам ПА. Днес постоянно ми е горещо, потя се и пулсът ми се върти около 70-80,кръвното около 140/80.Усещам треперене в стомаха и не ми се яде.
Отдавна не ми се беше случвало толкова остро състояние.
Назад в темата мернах, че някой търси Симпатил. Имам 2 опаковки и мога да ги подаря. Не съм ги отваряла изобщо. Но не знам дали ще свършат работа в такова количество, това се пие май дълго време? Също имам и Триптозин 3 опаковки, подарявам го. Нещо не ми влияе добре, получих обрив от Б-витамините в него.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 21:20 от Шоколад

# 604
  • София
Как сте се справили с тая менопауза вие? А остави всичко друго, ами ме хваща и по-рано...

Как се установи,че си в менопауза?
Сигурно ли е? Предложиха ли ти като добавка Вечерна иглика или друго подобно? Може да прочетеш за нея, мисля, че съм срещала и за див ям. Вечерна иглика съм пила за ПМС и ми действаше мн добре лично на мен
За ксанакса някой път съм забелязала при мен този йо йо ефект, но невинаги - тушира ми и след няколко часа ми е повече тревожността, но зависи и от ситуацията.

# 605
Цитат
Не разбрах дали ксанакс може да предизвиква допълнителна  тревожност.
По-скоро не. Той успокоява нервната система и след това идва отново тревожността с намаляване ефекта на хапчето, която ти усещаш като по-силна.
Опитай с Тритико като си решила, на мен не ми помогна, но е индивидуално.
И на мен диаспорал ми действа добре.
За предменопауза освен вечерта иглила и витекс (Agnus castus) има добро действие.

# 606
Ксанакс може да предизвика допълнителна тревожност. Но това вече говори за друго заболяване от друг спектър. И само психиатър може да установи за какво става дума. Тук във форума ще е гадаене.

# 607
  • Цюрих
Благодаря ви за отговорите!
Ами не знам как установиха, че е (пред) менопауза.Правих какви ли не изследвания, включително и няколко пъти хормонални.На тази база и въз основа на това,че имам изменения в цикъла и започна да прескача,а също и че тревожността е свързана конкретно с него,оттам. Просто друга причина и аз не мога да видя.Казват, че хормоналните препарати крият сериозен риск и ми изписаха природни естрогени. Лекарството се казва Пременс, Агнес/Витекс или Монашески пипер. Не съм го започнала още, но като чета отзиви е много добро.
Също така се оказа, че майка ми е имала същата симптоматика при менопаузата, така че..
Не знам при тревожност какви са горещите вълни, но аз усещам жега предимно по лицето и деколтето или все едно съм като пъхната в пещ. По някога ме тресе цялото тяло. Изобщо, чудо и половина. На 45г съм, подхванало ме е от 40г. това нещо с взривовете в стомаха.

# 608
  • София
Шоколад, мен също ми изследваха хормони и уж са ок и се съмняваха по симптоми за пременупауза (на 40 съм) и то главно заради топлите вълни. Изведнъж ме облива топла вълна, която тръгва все едно от стомаха по торса и чак до върха на главата и се започва едно обилно потене, но усещането е за страшна горещина, все едно са те заляли с вряла вода и винаги това тръгва от стомаха. Едновременно с това и ми се завива свят без значение от това дали съм легнала, седнала или права. Та не знам вече кое какво е...мц ми е редовен. Стискам палци терапията да ти повлияе положително.

# 609
  • София
Шоколад, на 45 е нормално да има прескачане на МЦ. Успех с терапията.
При мен имаше подобрение, но при пореден момент на изпитания всичко пак рецидивира. Ох.

# 610
Шоколад,когато започна при мен беше и по зле. Обиколих докторите,изследвах куп неща и започнах да пия по 1 таб Инозитол и 1 таб Неофолик мета. Също и 1 таб Вечерна иглика. Само това. Не приемам д-р лекарства или добавки. И спрях всички бързи ВХ и захар. При мен проработи. Е,имам симптоми от време на време,но тези ужаси изчезнаха

# 611
Имайте предвид, че ПР често влияе на хормоните и МЦ т.е. може да се обърка с предменопауза.

# 612
Имайте предвид, че ПР често влияе на хормоните и МЦ т.е. може да се обърка с предменопауза.
Не мисля! По скоро връзката е обратна!

# 613
При мен тревожността оказа влияние на МЦ и предвид годините ми, започнах да мисля за предменопауза. Консултирах се с АГ, свалих тревожността и нещата започнаха да се понаместват.

# 614
При мен тревожността оказа влияние на МЦ и предвид годините ми, започнах да мисля за предменопауза. Консултирах се с АГ, свалих тревожността и нещата започнаха да се понаместват.
Здравейте! Поздравления, че сте успели да понамалите тревожността! Това е чудесно! Можете ли да ни споделите как се справихте, ако Ви е удобно и Ви се иска да споделите, разбира се! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт