Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 70

• 46 772
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Добре е , че подсигурилите се си го знаят Simple Smile

# 481
Още на една дето и пречат пенсионерите с 500-600 лв пенсии, даже и призовава да мрат, ти глей да не ги превариш. Не правиш сметка че един ден всички ще сме такива.

# 482
Може би има и част от възрасттните хора, които са богати ( примерно аз имах хазяйка, която виждайки ме, че нямам кой знае какви пари ми претендираше, че откакто е на пенсия пие кафе Коста на плажа всеки ден 🤣). Ама ало, пиеш го това кафе с моите пари. Все още взема 1000 лева наем, за зле обзаведен апартамент във Варна.. и дори не е на центъра. Но монетата никога няма само една страна - виждам и много възрастни, които си броят стотинките в магазина. И наистина ли вярвате, че ако пенсиите паднат това ще ви оправи в живота? Не разбирам идеята?

# 483
На мен не ми пречат, аз разбира се също ще съм такъв един ден - но ако кретам с пенсия 500 лева, докато имам апартамент за 500,000 лева и 0 лева суха пара, значи нещо съм объркал с финансовото планиране. Бих го изял и изпил на Бахамите по джапанки с бели чорапи - пък внуците да си купят сами, както и аз съм си купил.

# 484
На мен не ми пречат, аз разбира се също ще съм такъв един ден - но ако кретам с пенсия 500 лева, докато имам апартамент за 500,000 лева и 0 лева суха пара, значи нещо съм объркал с финансовото планиране. Бих го изял и изпил на Бахамите по джапанки с бели чорапи - пък внуците да си купят сами, както и аз съм си купил.

🤣 Я ще ни е треснало и нас едно земетресение, я ще са ни нападнали.. както сме външна граница... Яж и пий от сега, направо продавай и от другата седмица на Бахамите...

# 485
Още на една дето и пречат пенсионерите с 500-600 лв пенсии, даже и призовава да мрат, ти глей да не ги превариш. Не правиш сметка че един ден всички ще сме такива.
Явно нямаш чувство за хумор, пенсионер на 68 съм.

# 486

🤣 Я ще ни е треснало и нас едно земетресение, я ще са ни нападнали.. както сме външна граница... Яж и пий от сега, направо продавай и от другата седмица на Бахамите...

Гледайки назад историята, толкова бързо се променя всичко. Като вземем и последните 3 години, също го виждаме. Общо взето нищо сигурно няма: ни имоти, ни злато, ни кеш, решат ли онея да си играят. Тъй че най ми хареса идеята за Бахамите. На човек не му трябва много, за да бъде щастлив.

# 487
Ахааа няма чувство за хумор, но има ателие в дианабат… Grinning

Бахамите е рискова зона за цунами.

# 488
Може би има и част от възрасттните хора, които са богати ( примерно аз имах хазяйка, която виждайки ме, че нямам кой знае какви пари ми претендираше, че откакто е на пенсия пие кафе Коста на плажа всеки ден 🤣). Ама ало, пиеш го това кафе с моите пари. Все още взема 1000 лева наем, за зле обзаведен апартамент във Варна.. и дори не е на центъра. Но монетата никога няма само една страна - виждам и много възрастни, които си броят стотинките в магазина. И наистина ли вярвате, че ако пенсиите паднат това ще ви оправи в живота? Не разбирам идеята?

Защо смесвате и обърквате нещата?
- Това, че пенсиите са ниски и много пенсионери едва свързват двата края е неоспорим факт.
- Както е факт, че при тези ниски пенсии и ниски осигуровки е имало някакъв баланс, а с вдигането на пенсиите балансът се нарушава.
Не става дума за справедливост, а само за отчитане на факти и следствията им.
Иначе пенсиите са ниски, защото няма откъде да се вземат пари за повече. И поемането на дълг за вдигане на пенсиите е само временна мярка, за която после ще се плаща скъпо.  Освен това покрай кризата тази година е разбираемо, но при кризата с Ковид пенсионерите всъщност бяха най-защитени, защото имаха сигурен доход, не ги уволняваха, не ги пускаха в неплатен отпуск и за тях нищо не се промени, за разлика от тези, които с осигуровките си им плащат пенсиите.

# 489
Значи в Германия е пълна с новини как възрастните живеели нашироко, младите не можели да си купят нищо и пр. Страшен моб срещу пенсионерите ... нищо че те са градили.
Не само в Германия настоящите пенсионери са живяли през доста добро време както за спестявания така и за натрупване напенсии и хубави имоти. В България е съвсем различно обаче, нито сме имали такъв период на натрупване, нито сме имали от дълго време втора пенсия, дори обратното, много хора ще се пенсионират на минимална защото са спестявали осигуровки. Българският имотен пазар се движи на съвсем други принципи.
Тъй че най ми хареса идеята за Бахамите. На човек не му трябва много, за да бъде щастлив.
Ами хората с по много имоти дето цял живот мечтаят за сумите които ще получат от тях след 20г все пак в един момент ще трябва да правят нещо с така полученото богатство и Бахамите са доста привлекателна възможност ¯\_(ツ)_/¯

# 490
В България има два типа хора - такива които си живеят живота цял живот и другите, които цял живот се стискат и никога няма да си го изживеят. Ние сме страна на крайностите. И под “живеят живот” не визирам почивка на Приморско и уикенд в Боровец.

# 491
В България има два типа хора - такива които си живеят живота цял живот и другите, които цял живот се стискат и никога няма да си го изживеят. Ние сме страна на крайностите. И под “живеят живот” не визирам почивка на Приморско и уикенд в Боровец.

Аз пък си мисля, че съм средна работа между двете. Винаги сме опитвали да харчим по-малко от доходите си, но без да ставаме скъперници и да се лишаваме. Може би помага, че не ни влекат скъпи тенекии или да се снимаме по световни курорти и не го чувствам като лишение.

# 492
  • Бургас
Да ви кажа, в Бургас пенсиите са по-високи, отколкото заплатите.
Особено новоотпуснатите. Масово са около и над 1000 лв.
И много пенсионери продължават да работят.

# 493
Да протестират за заплатите ,да се увеличат, не да се намаляват пенсиите. Нефтохимът явно  е осигурявал по закон. Да му мислят другите ,дето нямали късмет.

# 494
Гого не се подигравай на ателието, защото си е малък двустаен и беше на сметка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт