Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 70

• 44 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Като отворихте темата, много ми е интересно колко софиянци, пловдивчани и т.н. не са стъпвали в театър последните 5 години да речем?

Колкото до къщите, много хора биха сменили апартамента в града с къща. Ние това целим, но като видите инфраструктурата каква е в действителност и т.н. и ентусиазмът рязко охлажда...

# 661
Понеже е в моя край - та аз и в Добрич бих живяла. Всичко си има в града, ама всичко. Имотите са на 50% по - ниска цена от тези във Варна. ( имам си имот във Варна, купен 2021)

Случайно бях се видял с един от Добрич преди нова година и изобщо не пееше твоята песен, спомена, че имоти в Добрич са нереално високи и гонят цените в Варна. Е не едно към едно но не и 50% по ниски от Варна и нещата с заплатите били плачевно ниски и нямало работа. Grinning

# 662
Като отворихте темата, много ми е интересно колко софиянци, пловдивчани и т.н. не са стъпвали в театър последните 5 години да речем?

Колкото до къщите, много хора биха сменили апартамента в града с къща. Ние това целим, но като видите инфраструктурата каква е в действителност и т.н. и ентусиазмът рязко охлажда...

Аз. Никога не съм ходил на театър и нямам никакво желание да ходя.

# 663
Ами може и така да е, реално погледнато. Но сравнението беше, ако във Варна вземам 2000 лева, ако в София вземам също 2000 лева ( имаше обяснение, че касиерките не си купували имоти) и в Добрич вземам 2000 лева - то защо да купувам в София ( за 300 000 Евро) или във Варна за 200 000 Евро, като мога да си купя в Добрич за 100 000 ЛЕВА. Заплатата е една и съща, разликата в цената на имотите е грандиозна.

Относно приятеля - всеки си мери по неговата паница. И аз докаро не бях виждала цените в София, си мислех, че във Варна е много скъпо 😄

# 664
Бих купила в Тайланд, пред Добрич. Кеф ми зимата под палмите, кеф ми лятото във Варна

😄 То и аз бих си купила в Монако, но това какво бих и какво мога.. са две различни неща. Прикачвам снимки с цените на студио в Тайланд.. както и на къща - отново в Тайланд.

Та, както казваме в наше село "имаш още боб да ядеш" 😄

За там идеята е да си купиш парцел и да си я построиш. Има и хора, които се занимават с това и в зависимост какво желаеш и ликация, може да се побереш и в бюджет 80 к евро, е може и в 200 к евро. Къде мин търсиш готови имоти.
И ти гледаш Пукет, да не съм луда да се натреса на най-туристическото място.

# 665
Бих купила в Тайланд, пред Добрич. Кеф ми зимата под палмите, кеф ми лятото във Варна

😄 То и аз бих си купила в Монако, но това какво бих и какво мога.. са две различни неща. Прикачвам снимки с цените на студио в Тайланд.. както и на къща - отново в Тайланд.

Та, както казваме в наше село "имаш още боб да ядеш" 😄

За там идеята е да си купиш парцел и да си я построиш. Има и хора, които се занимават с това и в зависимост какво желаеш и ликация, може да се побереш и в бюджет 80 к евро, е може и в 200 к евро. Къде мин търсиш готови имоти.
И ти гледаш Пукет, да не съм луда да се натреса на най-туристическото място.

Оф като почнете с тези глупости 😄 ще си строите къща в Тайланд 🤣
Разрешителни, документи, бригада, инфраструктура, мебели, дизайн - ток, вода..?

Като чуя фантастика от този тип и се сещам за всички онези, които под двустайката за 60 000 Евро пишат "вие луди ли сте? За тези пари ще си купя в Дубай" 🤣... Ще си купи той, за тези пари ще стои максимум година в Дубай.

# 666
В друга тема потребители от Варна писаха за много големи разлики в заплатите за една и съща длъжност във Варна и в София. Според НСИ разликата в средната заплата е близо 1000 лв.
Та това е отговорът защо движението на хора не е от София към Варна, Добрич и Разрад, а обратното. Плюс всичко, което Томева е изредила - "хората се стремят към живот, който им харесва", най-общо казано.

# 667
В друга тема потребители от Варна писаха за много големи разлики в заплатите за една и съща длъжност във Варна и в София. Според НСИ разликата в средната заплата е близо 1000 лв.
Та това е отговорът защо движението на хора не е от София към Варна, Добрич и Разрад, а обратното. Плюс всичко, което Томева е изредила - "хората се стремят към живот, който им харесва", най-общо казано.

Супер, как 1000 лева ще ви оправят като разликата в цените на имотите е двойна? Примерно преди малко гледах обява във Варна (Трошево - хубав семеен квартал, на 10 - 12 минути от центъра с тролей и на сходно време с кола. Също така квартал с много зеленина, всичко нужно за едно домакинство, с доста добри училища и даже с мол). Та, тристаен апартамент - в нова сграда, обзаведен и оборудван прекрасно - с паркомясто в подземен паркинг). Цената е 90 000 Евро. В София такъв имот ще е поне 180 000 Евро.

# 668
Ако евтините имоти бяха белег на благополучие и просперитет за един град, северозападът щеше да е топ.

# 669
Ако евтините имоти бяха белег на благополучие и просперитет за един град, северозападът щеше да е топ.

За мен 90 000 Евро не е евтин имот. Много избирателно се чете пак. Кратко точно и ясно. Един и същ имот във Варна е 90 000 Евро, в София е 180 000 Евро. Пък нека леля ти Гинка се успокоява, че вместо 2000 - взема 3000 лева. Simple Smile

# 670
Примерно преди малко гледах обява във Варна (Трошево - хубав семеен квартал, на 10 - 12 минути от центъра с тролей и на сходно време с кола. Също така квартал с много зеленина, всичко нужно за едно домакинство, с доста добри училища и даже с мол). Та, тристаен апартамент - в нова сграда, обзаведен и оборудван прекрасно - с паркомясто в подземен паркинг). Цената е 90 000 Евро. В София такъв имот ще е поне 180 000 Евро.
Дай и ние да го видим, че малко се плиска според мен легена...

# 671
А за мен Трошево не е хубав квартал, но какво значение има субективното харесване и нехаресване Simple Smile
Има си съвсем обективни показатели, които дават обяснение защо основният поток миграция не е към Варна.

# 672

Закрила съм каквото мога, да не каже някой, че правя реклама. Нека кажат хората от София колко би струвал такъв имот там в квартал близо до центъра.

# 673
  • София, Bulgaria
Нормално е Томева да ни убеждава как без балет за детето и 3 пъти ходене седмично на театър за родителя в София живота е невъзможен, ама не е точно така.

Никой нищо не убеждавам, пиша на база профил на купувачи, за което имам информация и тя не е на база " моите познати". На 10 купувача/ семейства с деца/, я има един да иска къща и ако иска задължително до 20км. , 30 км. са компромисни. В списъка с най-важните неща за имота, на първо място семействата с деца слагат: среда за децата, много им е важна, както в училища и детски градини, така и в близката градинка или парк. В разговорите за райони разиграват ежедневната си логистика, маршрути, в това число и възможност за бързо пазаруване/ пазари, магазини/.  Също така гледат по възможност да са около техния кръг приятели, но с това могат да направят компромиси. И да, гледат децата да ходят на извънкласни мероприятия, да могат в почивни дни или след работа да ги събират с приятелчета със сходни интереси.
Не е задължително да купуваш за 300 К евро ап. има и за 100 К евро в Обеля например. Какво ѝ е Обеля всичко си има???
svetlozara98, моя братовчедка живее във В.Търново, обожава да идва в София за седмица...две. Дори си купи малко жилище, за да не е по хотели. А като гледам, все повече остава в София, просто Търново ѝ е голям сантимент и за това не се отказва напълно от него.
На теб, като ти е писнала Варна, на други хора не е.
Пак казвам, кой, където иска да живее... , но преди да предприеме голямата крачка, нека поживее малко на новото място и тогава да реши, дали е толкова розово.

# 674
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168068599220359&sl … 94ciz0&f1=1&fe7=1

67 кв двустаен, преустроен на тристаен панел без паркомясто, кухня в хола, спалня в бивша кухня с усвоена тераса с арка. Не знам колко би струвал. В квартал в близост до промишлена зона и махала.

Общи условия

Активация на акаунт