Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 70

• 46 132
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Информацията е най - скъпото нещо на Света Simple Smile. Когато купувате /продавате - трябва да имате информация за близкото бъдеще на района.. а с малко повече ентусиазъм и за далечното. 😄 Чичото.. сещате ли се.. едно време купуваше по 2 - 3 декара обработваема земя .. после продаваше. Информация имаше човека, използва я. Сега има доста имоти за нощувки - малки, евтини, на хубави локации.

Когато аз и мъжа ми купувахме.. имахме информация точно колко ще се разрастне комплекса и какво ще има в него. Обърнахме внимание за новооткрития филиал на ИУ Варна, обърнахме внимание на това, че на 2 минути от вкъщи има мол.. обърнахме внимание на това, че се плануеаше отваряне на голяма верига магазини пак на 2 минути (почти е готов вече). Тази информация повиши цената на имота ни с 60 000 Евро. Та, брокера си струваше.

# 616
  • София
Търся добър адвокат за София - за имот. Имаме сключен вече предварителен договор, но Ваш колега ми "вкара" мухата, че съм щяла да закупя имот, който не съществува, бил реална част от имот и можело да стана съсобственик с някои....

# 617
Търся добър адвокат за София - за имот. Имаме сключен вече предварителен договор, но Ваш колега ми "вкара" мухата, че съм щяла да закупя имот, който не съществува, бил реална част от имот и можело да стана съсобственик с някои....

Интересен казус - може ли повече информация?

За съжаление не съм от София и не мога да помогна с контакт за адвокат, но препоръчвам и с копие на документите отидете при избран от вас нотариус и да поискате справка за имота. Струва към 10 лева, на място може да питате нещо, ако желаете.

Ако купувате къща, там имаше нещо за общ двор - мисля, че се казваше "в идеална съсобственост". Такъв ли е казуса?

# 618
  • София

За съжаление не съм от София и не мога да помогна с контакт за адвокат, но препоръчвам и с копие на документите отидете при избран от вас нотариус и да поискате справка за имота. Струва към 10 лева, на място може да питате нещо, ако желаете.

Ако купувате къща, там имаше нещо за общ двор - мисля, че се казваше "в идеална съсобственост". Такъв ли е казуса?
Не е къща.
ПИ земеделска земя. Парцела е бил 1000кв. разделен е на две с заповед от кмета, по парагра 4 и ние искаме за закупим едната част. Има скица. Но познам ми вкара мухата, че съм щял да стана съсобственик с някои... В предварителния договор пише "Неуреголирано място с площ 600кв съставляващо реална част от имот..... при съседи на реалната част .....
Според мен нотариус няма да е достатъчно. Трябва си адвокат.

# 619

Не е къща.
ПИ земеделска земя. Парцела е бил 1000кв. разделен е на две с заповед от кмета, по парагра 4 и ние искаме за закупим едната част. Има скица. Но познам ми вкара мухата, че съм щял да стана съсобственик с някои... В предварителния договор пише "Неуреголирано място с площ 600кв съставляващо реална част от имот..... при съседи на реалната част .....
Според мен нотариус няма да е достатъчно. Трябва си адвокат.

Със земите не съм наясно, но да.. потърсете адвокат. Вашата позната може би ви е спасила. Желая успех от все сърце!

# 620
Предполагам, че всичко си е наред, но продавачът не е извадил НА за новообособения имот, а си е доволен от това, което е  направил кметът. Прилича да е законно по принцип, но може да има някакъв капан все пак. Имала съм работа с такива имоти - реституирани, разделени с някакъв документ от поземлена комисия, удостоверения за наследници, проценти... Всичко законно, но голяма каша и докато някой не го оправи да извади нормален НА с всичко описано е по-добре с адвокат.

# 621
  • София
Да препоръчате адвокат?

# 622
Тази тема заприлича на тюрлюгювеч. Очаквам да се включи пак Крис и да ни открехне с инвестиции в ДЦК.
Не, за днес си избирам друга от редовните си теми, сега с новина от 1-ви април, за съжаление не шега:

https://www.theguardian.com/australia-news/2023/apr/02/australia … ?CMP=share_btn_tw
Това понеже някой наскоро съжаляваше как не си бил купил къща в Австралия. Както се вика - внимавай какво си пожелаваш, че да не вземе да ти се случи.

Това става, когато лихвите вземат да се вдигат. Нито можеш да вържеш месечния си бюджет (защото заплатата не ти се е вдигнала толкова, колкото вноската по ипотеката), нито можеш да рефинансираш в друга банка. Остава ти да се надяваш, че "не е загуба ако не продам" както някои тук пишат, ако успееш да устискаш и да не продадеш докато цикъла не се обърне.

# 623
значи, за ентия на брой апартамент да им отрежем главите до кръста с данъци. Пък за ентата на брой акция - какво - ???
щом ще наказваме хората, които са си изкарали парите и искат да ги инвестират, тогава давай всички да наказваме
Нищо против, ако сама си построиш второто жилище, а не мобилизираш хора да напуснат  поминъка си, за да правят това, че и преместят и семейството си,
а после : Няма свястна храна в бг!! Еми няма.

# 624
  • София
Пффф, завръщане не към комунизма, а към родовообщинния строй.
Сами да си строим, сами да си гледаме животни, зеленчуци, сами да се лекуваме с шамания, сами да си варим ракия.

Хайде малко по-реалистично. Ние сме демократична, капиталистическа държава. Всеки прави това, което реши, за предпочитане и да е добър в него, та да произвежда блага, за себе си и за всички по веригата, нагоре и надолу.
Сигурен съм плочкаджията и зидаря не ми се сърдят, като опъват по 7-8к на месец от моите пари, изкарани с труд и с платени данъци. И семействата им и те не се сърдят.

Само комунистите се сърдят, щото нито редят плочки и тухли, нито нещо друго полезно, което се заплаща и с което да плащат на зидарите. И все другите са им криви.
И какво сега, да ги дондуркаме, докато фалираме държавата?

# 625
как ще сме капиталистическа в ес с толкова много регулации по всяка тематика , вкл . какво парно да си инсталираш в къщата, какво да ядеш, как да си изолораш прозорците и какъв да ти е състава на фирменото ръководство по квоти ... и т.н. капитализъм е било навремето ...

# 626
Капитализма днес - зърнопроизводители реват, че внасяме евтина пшеница. Отваряш фейса на местен капиталистически земевладелец и виждаш, че редовно живее по джунгли, пустини и други екзотични дестинации, понеже няма пари за лукс.

Капитализма днес - производители на яйца реват за субсидии, понеже внасяме яйца на Украйна.

Капитализма днес - зеленчукопроизводители протестират за липсата на субсидии.

Капитализма днес - гроздобери и винопроизводители се жалват, че само на тях от цяла капиталистическа Европа, не им дават субсидии. Изсипват грозде пред парламента в знак на протест.

Капитализма днес - млекопроизводители на стачка заради евтина изкупна цена на млякото. Правят си собствени мандри с гурме отлежал кашкавал за 70лв/кг (няма да ни го дават за без пари Я)

Капитализма днес - ПП вдига пенсиите с 50% щото пенсионерите умирали от глад.

Капитализма днес - по селата всеки втори е луд, инвалид или социално слаб, останалите са пенсионери. Всеки ден получават готвена храна, за зимата получават дърва или ваучери за отопление. Здравното осигуряване е безплатно.

В градовете кипи капиталистически бизнес с фирми обръчи на властта и евросубсидии. Западния свят си отваря аутсорсинг отдели тук, за да използва малкото останал мозък. Поради липса на финансова грамотност, всеки налива пари в колелото на бетонната Жунгла и се лъжем един друг чий имот струва повече и че има нужда от още.

Капитализма в градския транспорт струва само 1.60, като за тарикатите е безплатен.

Капитализма в банките - не се позволява банка да фалира, сакън да не си поемат загубите.

Капитализма в аптеката - 100% надценка е малко, затова ще скрием тези инжекции, ще създадем недостиг и ще ги продаваме нелегално на желаещи да отслабнат с 500% надценка. Ами така де, това е бизнес. Голяма работа, че някой диабетик ще умре.

Капитализма в болницата - вие сте много болен, ще умрете ако не се прегледате поне 5-6 хиляди пъти при нас и не пуснете поне хиляда изследвания. И резултата е - имате рак, купете си това лекарство за 10 хиляди лева, елате при нас и ние ще ви сложим на система, но не с него, а с плацебо. Истинското лекарство, ще препродадем на друг(и)… няколко пъти, все пак е капитализъм.

Капитализма в енергетиката и горивата - няма да купуваш от този на ниска цена, а от онзи на висока, защото налагаме санкции. Няма да сключваш дългосрочен договор с изгодна цена, а ще правиш само краткосрочни договори на висока цена, защото някой политик трябва да си прибере подкупа … комисионата имах предвид.

Капитализма в изборите и управляващите - по-високи заплати и пенсии, по-ниски цени. Това наистина звучи като истински капитализъм, но скептичен сАм.

Та така, навсякъде около нас виждам все капитализъм. Grinning

За демокрацията да започвам ли? Има два вида демокрация - западна и източна. И в двата случая политиците и партиите си играят на политици и демократи докато отгоре не им кажат какво да правят. За послушните демократчета има награди субсидийки и постчета, а непослушните биват наказвани с евродепутатски постове.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 08:42 от Gogo1979

# 627
  • Бургас
Може ли някой да ми прати регулацията, в която пише какво трябва да ям? Мерси!

# 628
Така е, днес няма чист капитализъм, ама нали масите не го искат онзи дивия капитализъм от времето на Дикенс, а искат социален такъв, с рамки и регулации? И това получават.

# 629
За всичко това са виновни брокечетата на 25, от провинцията 😄

Шегата настрана! Такова ни е тестото - защо се чудите? Питам аз кой какво прави освен да мрънка? Питах поне 10 пъти.. никой няма какво да каже, защото никой нищо не прави.

С бездействие нещата няма да се променят Simple Smile

Не ползвам брокер, това според мен е достатъчно. Ти какво повече предлагаш?

Общи условия

Активация на акаунт