София, жк Младост - тема 35

• 57 779
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Да ви предупредя за Т маркет в Младост 2, в близост доРУМа който е. Една лелка искаше жестоко да ме измами на касата. По-възрастна е, със сиво-бяла коса.
Пазарувам за около 30 лв. и плащам с карта, при което изписа сумата, цъкнах картата, изписа ОК, значи всичко е наред. Чакам аз, тая вика - не е минало, отказана транзакция. И аз - ама как не е, изписа ОК, видях много добре. Тя обаче не ми показва бележката, която ѝ излиза при нея (като касова от постерминала), а само ми казва - "Не, ето тук пише при мен, не е минало и трябва да платите в брой." При което аз се ококорих и казвам - Ама, как не е минало, изписа ок, дайте да видя какво пише на бележката. Тя обаче не дава, при което аз леко повиших тон и тя - Аааа, минало е, минало е.
Като нищо щеше да ми вземе парите в брой втори път. Ходи доказвай после, че е платено и така, и така.
Много се ядосах и си мисля дали не е умишлено....?!?

# 211
Обслужващия персонал в кой да е обект е длъжен да предостави на клиента разписка от ПОС терминал за отказаната транзакция.
На бележката пише дали е отказана или не.
Понякога има проблем с интернет връзката, тогава не излиза бележка, а екрана на пос-а свети в червено.
Ако не е излязла бележка при такъв случай с интернета - плащането не е минало.

# 212
Това казвам, бележка имаше. Зад касата, но не ми даваше са видя какво пише, след което настоях и тогава ми каза - аааа, минало е. 
Не е светело червено,  даже при мен изписа ок.

# 213
  • София
Изобщо не я оправдавам продавачката, длъжна е да предостави на клиента бележка от ПОС терминала, но имайте предвид, че по-възрастните продавачки много трудно се оправят с тези машини и обикновено изпадат в ужас като кажеш, че ще плащаш с карта.

# 214
Като не е наясно, да се обучи или да извика управител за помощ. Пак казвам,  плащането си беше минало, но тя настояваше за допълнително пари в брой. Като видя, че се запънах, каза, аа, минало е.
Понеже знам, че Т маркет са супер зле, няма смисъл от оплаквания,  просто намалявам покупите от тях и пиша тук, за да не изгори някой друг. Пък, който иска, нека й намира оправдание.

# 215
  • София
За мен, чист опит за измама. Ако мине.

# 216
  • София
Не, аз не ѝ търся оправдание. Вероятно е направено съзнателно, тя си знае, но като ги гледам с какъв ужас гледат тези машинки в някои магазини, направо ми е мъка.

# 217
  • СОФИЯ
Вчера преди обяд в китайския в Младост 1 повече от 5 минути чаках да им зацепи устройството за плащане. След мен стана опашка. Почти бях на път да си погледна нет банкирането, дали сумата стои като блокирана, че пазарувах за по-голяма сума.
Според мен не е само от възрастта. В магазинчето до входа ми също имат проблем с ПОСа.

# 218
За последен път казвам, проблем с терминала нямаше. Изписа сумата, цъкнах картата, изписа ок, извади бележка отзад зад касата, която бележка госпожата не искаше да ми покаже. После, когато я откъсна и ми я даде, си пишеше, че си е минало без проблем.
Както и да е. Може да е умишлено, може и да не е.... Просто предупреждение за пазаруващите. Ако бях извадила и пари в брой, после ходи доказвай кое как е платено. За 30 лв. сигурно щяха да ме разкарват къде ли не и да се обяснявам. Накрая щях да пия една студена вода.
Като цяло Т маркет са най-мизерните магазини с най-некадърното ръководство и рядко пазарувам от тях.....вече още по-рядко ще е....

# 219
  • СОФИЯ
В Т маркет никога не пазарувам, въпросът е принципен. Има начин да се установи на място дали плащането "се е получило ". Има начин и след това да се оспори, чрез обслужващата ви банка.
Казвам, че не следва действия и поведение на служителите да ви смущава. В който и да е магазин, при каквито и да е проблеми с терминала.

# 220
Принципно е така, но в случая проблем с терминала нямаше. Затова се съмнявам в умисъл.

# 221
  • София
  Аз да питам тези които през топлите дни предпочитат да спортуват на открито, къде го правят

През седмицата бягам в Борисовата градина в гората при кортовете, но събота и неделя, няма къде да паркирам, а цялата в пот в метрото няма да се кача.

Правих опит в парка 100 години, като най-големия в квартала, според мен, но там се  пълни с куче" нищо няма да ти направят".
Втори опит в градинката при читалището, на втората обиколка се появи един чичо с " нищо няма да ти направи", предложих му да си разделим територията, като му дадох право да си избере своя част и той като ме нападна - за каква съм се мислела, това да не е на баща ми, кучето му имало нужда от движение, то било свободно същество.....
Трети опит в 10-то училище.  По едно време дойде още една жена, беше приятно да бягаме заедно, малко по-късно дойдоха няколко мъже които си тренираха на лостовете. Мислех си, Алекс, колко си смотана, ходиш по парковете, това е твоето място.." Бях приключила тренировката когато се появи чичото с "Нищо няма ти направи". Другата жена още бягаше и му направи забележка, че е забранено за кучета, имало табели на всяка врата. Жената му обясни, че зад китайската стена има алея за кучета и този като се развика " Ама ти тъпа ли си ма? Това там е измислено от някой олигофрен, кучето всеки момент може да излезе на платното да го бутне кола ..... Вече излизах от двора на училището, когато в него влизаха двама мъже водещи по едно кане корсо.

С две думи, търся място където да мога да бягам без да трябва да се срещам с домашни любимци без каишки и техните стопани, които според мен никой не може да надговори, те са като радио говорят едно и също и не чуват какво им се говори.

# 222
София ТехПарк. Там пространство колкото искаш. Няма кучета, няма бутащи се хора. Идеално е.

# 223
Едва ли ще намериш такова в Младост. Има кучешко ограждение в 100 г. София, дори и цялата поляна там са завзели, но не им стига и ходят в другата част, където играят малки деца. Няколко пъти направих забележка, но стопаните стават агресивни. Не знам как да се отговори на подобна агресия. Просто вече спрях да се занимавам. Лошото е, че има сами деца в парка, а лошите работи стават бързо.
Не знам дали помните случая преди 5-6 години в ж.к. Гоце Делчев, в двора на училището, където куче отхапа дупето на дете. Това дете получи гангрена, отряза му се почти половината от месото на дупето. Не знам после какво е станало, но момчето остава инвалид за цял живот..... и това е понеже "имат нужда да потича и нищо няма да ти направи".....

# 224
  • София
Едва ли ще намериш такова в Младост. Има кучешко ограждение в 100 г. София, дори и цялата поляна там са завзели, но не им стига и ходят в другата част, където играят малки деца. Няколко пъти направих забележка, но стопаните стават агресивни. Не знам как да се отговори на подобна агресия. Просто вече спрях да се занимавам. Лошото е, че има сами деца в парка, а лошите работи стават бързо.
Не знам дали помните случая преди 5-6 години в ж.к. Гоце Делчев, в двора на училището, където куче отхапа дупето на дете. Това дете получи гангрена, отряза му се почти половината от месото на дупето. Не знам после какво е станало, но момчето остава инвалид за цял живот..... и това е понеже "имат нужда да потича и нищо няма да ти направи".....
Аууу, ти си направила голяма грешка със забележките. Аз просто нямам нерви да се занимавам с малоумни хора, които са обсебени от домашните си любимци и са абсолютно убедени в правотата си, че тяхното куче има права, които твоето дете няма. Просто не се разправям вече, защото ми е дошло до гуша. Оградиха се места, сложиха се табели, но не би. Имам чувството, че по-скоро са склонни децата да затворят в огражденията, отколкото кучетата си. Тогава ще са напълно удовлетворени. И разбира се при инцидент, животното никога не е виновно, виновно е детето, че го било дразнило. А то детето едва ли е разбрало, че го дразни даже. Не ми се приказва, че .....
И такива като Алекс:) са виновни, че спортуват. Нали помните случката в Ст. град с нахапаната жена, която си тичалата. Е, изкараха я нея виновна.

Общи условия

Активация на акаунт