Шумни съседи 🤯

• 22 434
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
Е на тия с бебето таткото е Момчил ако разбрах правилно от поста.
Затова ми се стори добър компромисен вариант да си знаят - така хем няма да я занимават жената и да я обезпокояват на вратата, тя да си приготвя храната както намери за добре. Хем те ще имат спокойствието, че са си решили проблема и няма да изтръпват всеки път като чуят чукане.

# 151
Ако сложите хавлиена кърпа под дъската на коята чукате пържолата, не е толкова шумно.
Аз събудих мм няколко пъти, точно с чукане, но вече слагам кърпа и звукът е по-глух.

# 152
  • София
Ами 4 пържоли са 1 минута мах. Стана ми гадно, че жената се разплака. Знам, че съм си у нас и че
 имам право да си готвя както искам, но ... просто не очаквах такава реакция. Питах съседката до нас дали ме чува, тя каза, " стига глупости". Дядото под нас е малко глух, та не мога да разчитам на неговия слух.  Всъщност майката на бебето  като дойде да ми прави забележка, аз отдавна съм приключила, дори съм измила. Ще пробвам и това с кърпата под дъската, предложих на ММ да ги реже по тънки, и да ги мята така на скарата. 

# 153
Хормони, недоспиване и всякакви такива. Да, нормално е да ти стане кофти. Но това са нормални шумове в блок. Колкото и да се съобразяваме, няма как да ги избегнем. Не може да сме съвсем тихи. Пускаме уреди, имаме деца и т.н. А и както са споменали преди мен, става въпрос за минути.

# 154
Ами 4 пържоли са 1 минута мах. Стана ми гадно, че жената се разплака. Знам, че съм си у нас и че
 имам право да си готвя както искам, но ... просто не очаквах такава реакция. Питах съседката до нас дали ме чува, тя каза, " стига глупости". Дядото под нас е малко глух, та не мога да разчитам на неговия слух.  Всъщност майката на бебето  като дойде да ми прави забележка, аз отдавна съм приключила, дори съм измила. Ще пробвам и това с кърпата под дъската, предложих на ММ да ги реже по тънки, и да ги мята така на скарата. 

А ти сигурна ли си, че проблемът е точно този шум, а не някой друг?

Преди време съседката под нас ме среща и докато си разменяме любезности, тя ме попита какъв нов уред сме си купили, че чува от време на време стържещ шум. Казах й, че ние нов уред не сме купували, но се сетих откъде идва това стържене и й демонстрирах, като извиках асансьора. Той  имаше един период на стържене между партера, където е съседката, и първия етаж, където сме ние.

Вчера същата тази жена ме пита дали ремонтираме кухнята, защото чувала чукане. Много добре знае, че преди две години правихме основен ремонт и изринахме целия апартамент заедно с кухнята. В момента ремонт правят някъде по-нагоре, защото и аз вчера цял ден чувах чукане, но приглушено.

# 155
Мисля, че в този случай трябва да кажеш на комшийката си, че това си е нормално ползване на твоето жилище. Кажи й, че си минала по нейния път и знаеш как с малко дете е трудно. НО - кажи й, че трябва да стисне зъби и да знае, че бебетата порастват, и животът й ще стане по-лек. На всички са пораснали децата, и нейното ще. Но, все пак, макар че искаш да се съобразяваш с нейното положение, ти също имаш право на личен живот и - ако иска да заповяда да си поговорите и да се разтуши от ежедневието и коликите на бебето си. Но би се радвала повече, ако ТЯ СПРЕ да идва да ти прави забележка в извън интервала за спокойствие, който е: 14-16 , преди 8 и след 22 часа.
Кажи го категорично, защото инак все ще се чувстваш виновна. А пък ти вина нямаш. Нека ползва топлото време и да се разхожда вече с количката си навън.

# 156
Аз пък ще дам малко по-различно мнение от досега изказаните.
Вярно е, че жената си е в пълното право да чука пържоли колкото си ще. Обаче човешката постъпка, отстъпването, дори когато ние сме си в правото - това е нещо, което в наши дни не се вижда често. Когато го видя , аз например се умилявам.
Жената с пържолите каза, че има вариант мъжът ѝ да ги реже по-тънко с цел да не се ползва чук. Мисля, че този вариант е по-човешки и би я накарал тя самата да е доволна от реакцията си, отколкото да  обяснява как си е в правото да чука пържоли или как сега от хормоните на майката и е криво.
Нека бъдем малко по-търпеливо един към друг, дори когато  другия не го заслужава! А може и някой да бъде търпелив към нас, когато ние не го заслужаваме. Към мен са били, и то съседи. 🙂

# 157
  • Варна
Абе, така е, но пък докога да отстъпва?! Тя сама написа, че два пъти се е съобразявала и е местила времето, в което чука прословутите пържоли. Дай да изреди всичките 24 часа на денонощието, докато на комшиите им скимне, че вече са доволни. И става дума за някакви 1-2 минути, за бога, не за къртач, който бачка часове наред.

# 158
  • Пловдив
Доремии, съгласна съм с последния ти абзац, но в случая съседите са проявили нетърпимост.

Ако иначе съседите са свестни и пържолите са сравними на вкус неначукани Wink - разбира се, че би било похвално. Но наистина не можеш да се откажеш от всичко.

# 159
В пържоления случай, нито бих правила забележка, нито бих се съобразявала. Пълно безумие! А за тишина, щото мъжът й е уморен от работа, може да моли само домашните.

# 160
Моя мъж работи на смени и също понякога не се наспива, защото или отгоре децата тропат като коне, или тази отдолу е решила да надуе чалгата.НИКОГА не е правил забележки за това.Съответно, ако на нас някой направи един ден забележка, директно го пращам да си ходи и не ми пука.На съседите с децата не сме правили никога ние, въпреки, че сме имали много възможности.
В случая с пържолите жената е опитала няколко начина, а съседите все недоволни.Еми сори, защо пък все тя трябва да се съобразява с Мунчо и жена му 🤷
Айде, айде..То да си толерантен и разбран е двупосочно.

# 161
В кухньол ли се развива действието с пържолите? 😁Просто ми хрумна, че ако е отделна кухня не бих обърнала особено внимание на тропане докато се готви нещо.

# 162
Те много хора смятат, че тяхното дете е единствено и неповторимо. То може да тропа и да реве, но с него трябва да се съобразява целият блок.
Аз съм щастливка, засега нямам шумни и капризни съседи.

# 163
  • София
Действието се развива в кухня, но спалнята на бебето и баща му са от тази страна на блока и се чувало. От нашата кухня до техния прозорец има прозореца  на  тяхната кухня и до него е  спалнята. Съседката срещу нас която е над бебето, тя е стара мома и е свободен електрон, прибира се от време на време,  се оплака че се качват при нея заради прахосмукачката, центрофугата на пералнята  и кафемелачката. Може би наистина се чува доста или те следят за всеки шум.
Временно проблема се реши, дядото наел къща за гости около София до октомври. Баба, дядо, мама и бебе се натовариха в колата за село. Остана бащата, но той е на работа през деня.
Срещнах ги на асансьора, бабата сподели, че бебето много реве и затова отиват всички на село, на тишина и въздух. Като се върне ще бъде вече човече и се надявам да е по-спокойно.

# 164
  • София /Абсурдистан
Има си хора, на които всичко им пречи, но има и супер изнервени. Явно ревливото бебе ги е побъркало и затова се държат така. Не нормално и то постоянно да плаче, трябва да се потърси причината за това.

Общи условия

Активация на акаунт