Перилни препарати и омекотители - 72

• 49 631
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Лаишки въпрос: прахообразен или течен се изплаква по-добре?

Течният. В ръководствата на пералните дори изрично се споменава, че при кратките програми трябва да се ползва течен препарат, защото не е нужно да се разваря и започва да действа веднага, пък при прахообразния може да има остатъци по дрехите.

# 451
На ръка ли....течният трудно.

# 452
  • Ст Загора
Лаишки въпрос: прахообразен или течен се изплаква по-добре?
прах ,мисля

# 453
  • оттам, откъдето започва България
Според мен прахът за пране се изплаква по-добре.

# 454
И аз мисля , че прахът е по- лесен за изплакване.
Прала съм на ръка и с двете, та оттам са ми впечатленията.

# 455
Прахът, но все пак зависи от праха. Ако е от тези с повече зеолити, си иска повече плакнене, но като цяло праховете не могат да съдържат толкова ПАВ като течните и се плакнат по-лесно.

# 456
Гес,благодаря ти Hug

# 457
  • Somewhere far away
купих си нова пижама, чист памук 100%. на етикета обаче пише че се пере на 30 градуса - това не е ли малко? Досега пижами и разни тениски с които спя лятото все на по -високи градуси съм прала, това че пише 30 градуса ме хвърли  в чуденка .. а е скъпичка и не искам да  я прецакам още от първото пране.

# 458
…памук 100%. на етикета обаче пише че се пере на 30 градуса - това не е ли малко?…
Не се съобразявам с тези етикети. Щом нещо е памук, пера го на 60 С и не го мисля, без значение дали е бяло или цветно.
Производителите просто се презастраховат с тези указания, а и нали са натиснали всички за екологичност - по-малко вода, по-малко ел енергия…

# 459
Имам проблем с определени черни дрехи и това ме ядосва, защото са скъпи - ползвам наличното на пазара за черно пране, пера на кратки програми с хладка вода (след едно ежедневно носене), рядко суша машинно (деликатна програма), иначе суша на въздух и сянка. И пак има посивяване, избледняване някакво.
Въпросът ми е - ако пера само със студена вода, ще бъде ли предотвратен този процес на овехтяване на черното? И изобщо ще има ли ефект на чиста и изпрана дреха, от друга страна?

# 460
  • Ст Загора
Износват се ,чурното т  е . Завжиси де.

# 461
Според мен проблемът е в качеството на боята, с която е оцветяван текстилът за тези дрехи и няма решение против избледняването. Имаме черни дрехи, и на сушилня суша  и с обикновен прах за цветно пера и пак са си черни. Други, избледняват.

# 462
Имам проблем с определени черни дрехи и това ме ядосва, защото са скъпи - ползвам наличното на пазара за черно пране, пера на кратки програми с хладка вода (след едно ежедневно носене), рядко суша машинно (деликатна програма), иначе суша на въздух и сянка. И пак има посивяване, избледняване някакво.
Въпросът ми е - ако пера само със студена вода, ще бъде ли предотвратен този процес на овехтяване на черното? И изобщо ще има ли ефект на чиста и изпрана дреха, от друга страна?

Багрилата са кофти явно.

Иначе избеляване има и от хлора във водата, та е неизбежно ...

# 463
Явно багрилата са кофти, да. Ще пробвам и със студена вода, поне да забавя процеса.
Ще пиша и на производителите, сега ми хрумна.

# 464
  • Ст Загора
Според мен проблемът е в качеството на боята, с която е оцветяван текстилът за тези дрехи и няма решение против избледняването. Имаме черни дрехи, и на сушилня суша  и с обикновен прах за цветно пера и пак са си черни. Други, избледняват.
да да боята. В село има риза от 60те год морско синьо грям не е избеляла

Общи условия

Активация на акаунт