Перилни препарати и омекотители - 72

• 49 505
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Да докладвам за сапунчето за петна, това Изпраха се съвсем успешно стояли седмица петна от череши на бяла блуза.
Май ще успее да замени любимото ми непрежалимо блокче от Астониш, което вече го няма на пазара. Пу-пу!

# 616
Привет, търси се хубав омекотител с траен аромат. Ползвах Ленор цветните бутилки, но с това увеличение на цените не съм сигурна, че е оправдана цената вече. В момента има Семана и Медикс Алвина на промо - да взема ли или да чакам Сано-то да намалят?
Май няма да е зле и пералнята да почистя, какъв препарат да взема за нея?

# 617
# 618
Помощ!!! Как да махна петна от шоколадов сладолед от бели тениски 100%памук. Така ни омаза малкия, нас баща му и себе си... Накиснах с вениш за бяло, астониш спрей за петна и сега ги вадя от пералнята, там са си. Яд ме е, че са нови и за пръв път ги бяхме облякли.

# 619
  • София
Помощ!!! Как да махна петна от шоколадов сладолед от бели тениски 100%памук. Така ни омаза малкия, нас баща му и себе си... Накиснах с вениш за бяло, астониш спрей за петна и сега ги вадя от пералнята, там са си. Яд ме е, че са нови и за пръв път ги бяхме облякли.
Пробвай с друг спрей за петна, например СПОТ, изпери на 60 градуса с ПРАХ за бяло пране. Може да добавиш към прането сол за петна, тя съдържа активен кислород и действа избелващо. Има в dm например.
Хубавото е, че са бели тениски. Поне може да действаш с белина в краен случай. (Белината е активна до 40 градуса, тоест, в студена вода.)

# 620
Добавка за бяло с активен кислород, или прахообразен с избелител, на кашичка върху петното и да постои.
Вече са фиксирани обаче петната, но все пак....
Дълга програма, не 40 минутна.

# 621
Може да пробвате този спрей, при мен работи срещу сладолед и кафе.

# 622
  • Бургас
По мое мнение спрей и течните форми на препаратите за петна са слабички. Последното ми удволетворяващо средство е на Др.Бекман сапунче за петна /малко по-горе го хвалих/. Но за петна от шоколадов сладолед съм чувала, че са трудни, явно боята там е здрава .
И да, с белина третирам локално. Натопявам тампончето на клечка за уши и тампонирам локално, после почти веднага изплаквам зоната обилно с вода. Предпочитам да повторя и дори потретя процедурата зада не стане пък прекалено избелено на мястото на третиране.

За  траен и хубав омекотител и ароматизатор броя Ленор от професионалните опаковки в туби от 3л, от Метро. Не съблюдавам препоръките и пълня отделението за омекотите до максимума. При мен, тоест моята пералня ароматизира трайно и със светло лилавия Ленор от не-профи опаковка - лавадула и лайка. Хем пера на кратка програма, за синтетика . Наскоро бяхме стигнали до извода, че пералнята също има немалък принос към това дали ще е добре ароматизирано в крайна сметка прането. До същия извод беше стигнала и приятелка, която си поръчваше да и носят от чужбина същите омекотители каквито беше усетила, че баш си миришат и твърдеше, че просто нейната пералнята не успява да застопори аромата

# 623
  • оттам, откъдето започва България
Предлагам преди да се използва белина, да се пробва с вълшебната смес: 1 с. л. кислородна вода 3%, 1 с. л. сода бикарбонат, 1 с. л. препарат за съдове (веро).
Намазваш със сместа петното, изчакваш и после переш.

# 624
  • Русе
Преди мноого години тук коментирахме, че петна от шоколадов сладолед много трудно се махат, защото не са от шоколад, а от някакви бои.

# 625
  • Бургас
Мнения за тези

# 626
Този прах дали става? Мисля, че магазинът е за паралелен внос. Цената на този Ариел специално е 20.30 лв

Отивам до ДМ и на връщане ще метна една кутия за цветно пране

# 627
Става . Аз купих същия за цветно за 40 пранета предния месец . Произведен е декември 2022 г. Немски е .

# 628
  • оттам, откъдето започва България
Точно потребители, които ползват ПРАХ Ариел, искам да попитам.
Моля, споделете, вмирисват ли ви се дрехите на застояло (ако не са ползвани определено време), когато перете с прах Ариел и без използване на омекотител?

# 629
  • Ст Загора
Не мисля е от праха , а от съхранението, Не ми се е случвало

Общи условия

Активация на акаунт