🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 2 (23.02 - 29.02) 🌴

• 23 240
  • 465
  •   1
Отговори
# 75
Много силова игра.
Интересно, но според мен ако пак двете племена играят до 10 точки ще се нивелира до голяма степен стратегията на племената как да се разпределят по двойки. Ако е по-кратка играта ролята на страгията в тази игра ще е много по-голяма, отколкото предполагам ще видим утре на екран. За мое съжаление.

# 76
  • София
Днес няма "Сървайвър"? Scream Не знам защо съм останала с впечатлението, че ще има епизоди в събота, неделя и понеделник.

# 77
Днес няма "Сървайвър"? Scream Не знам защо съм останала с впечатлението, че ще има епизоди в събота, неделя и понеделник.
То и аз така, защото първата седмица се излъчиха тогава.
Неделя, понеделник и вторник са по програмна схема.
Ама утре са Капките, кой ли ще ги гледа оцеляващите?

# 78
Интересно, но според мен ако пак двете племена играят до 10 точки ще се нивелира до голяма степен стратегията на племената как да се разпределят по двойки.

Стратегията на разпределяне при двубои е математически ясна, но при конкретните решения има два проблема:
   1.  Не е обективно ясно кой колко е силен (спрямо всеки от другото племе)
   2.  Не всяко решение е изцяло в ръцете ти, защото противникът също избира и неговият избор ако е умен е такъв, че всеки негов ход е лош за теб.  С други думи имаме поява на игрови елементи в "битка", която сама по себе си е поредица от индивидуални състезания.

Каква е логиката:
Да не се хаби излишен ресурс, а да се принуди противникът да хаби излишен ресурс.
Тоест, ако зависеше само от "нас"
   А)  Винаги избираме нашият състезател да е малко по-силен от другия. Така хем вземаме точка, хем не хвърляме полезна сила на вятъра. 
   Б)  Същевременно, имаме сметка да пратим най-слабия си състезател срещу техния най-силен - нашият така и така ще падне, поне да не дадем да си ползват най-силния по-пълноценно.

Съответно умният противник  се сеща за същите неща. И интересното става когато започне редуването в избора.
Примерно за да се предпазиш от ход Б може да направиш ход А с най-силния си играч.   Може и директно да атакуваш с ход (Б).

В крайна сметка, колкото повече излишен (силов) ресурс е останал неусвоен от противника и по-малко от нас, толкова по-голяма е вероятността да вземем повече на брой двубои. Което е и крайната цел.    При умно изиграване (и глупаво от противника) може племе със сумарно по-малък силов ресурс да бие племе със сумарно по-голям силов ресурс. Ако племената са еднакво умни в избора (тоест всеки прави най-добрият избор за себе си), тогава е важно кой избира първи. Ако участниците, във всеки отбор, са четно число, предимството за първия е още по-голямо защото тогава те избират "N" пъти, а противника избира "N-1" пъти.  При нечетен брой участници, ще се избира еднакъв брой пъти. 

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 20:28 от Soney

# 79

Аз! Капки не гледам. ✌️

# 80
То и аз така, защото първата седмица се излъчиха тогава.
Неделя, понеделник и вторник са по програмна схема.
Аз. Капки не гледам. Рачков пък никога!
Писали сме заедно с дамата.

# 81
  • София
Аз. Капки не гледам. Рачков пък никога!
+1. И все пак, беше ми по-удобно да гледам в събота, неделя и понеделник.

# 82
Макар и фен на Сървайвър това, което ни показват не ме вдъхновява да го гледам с мерак, още повече пък на живо. Едва се навивам да изгледам епизода и то с превъртане на следващия ден и не от любопитство, а по-скоро заради коментарите ви тук и да съм в час с тях.

Макар тук да има повече почитатели на Сървайвър, зрителят си е казал тежката дума. Два пъти и половина по-висок рейтинг за Капките. Направо ги мачкат.

п.п. Лигочите на Рачков не ми импонират, но имитациите са ми интересни. Понякога има добри попадения.

# 83
  • София
По принцип аз на Нова и на bTV нямам вяра.
Чакам да излязат резултатите от независимата агенция, защото според Нова техните предавания все чупили рекорди, същото важи и за БТВ-то, но в по-малка степен.
От това което чувам, този сезон на Капките бил много зле. Не знам, аз никога не съм гледал това предаване, нямам и намерение.

# 84
  • Sunshine state
И аз да се наредя към НЕгледащите Капки, Фактори и таланти. Не е моето и никога не съм ги гледала. Ще гледам Сървайвър, на мен ми е интересно (въпреки Ваня 🤢).

# 85
  • София
Да благодаря за темата първо, щях и по-рано да пиша, но чак днес си върнах да изгледам 3 епизод.
По повод предаването (аз не го възприемам и отказвам да го нарека Survivor, защото това не е Survivor)  към момента ми е по-скоро скучно. Нито отношения между хората дават, нито игрите стават за гледане за повече от 10 минути, за съвета и смс-ите съвсем без коментар. В предишната тема (може и в тази да е) някой беше споменал, че е като миш маш от няколко предавания, ама лош. За мен е точно така. Нито ББ елемента им се получава, нито ИВ като игри, нито оригинала, от който са взаимствали само името, нищо друго... Общо взето се радвам, че имам опция превъртане.

# 86
Скрит текст:
По принцип аз на Нова и на bTV нямам вяра.
Чакам да излязат резултатите от независимата агенция, защото според Нова техните предавания все чупили рекорди, същото важи и за БТВ-то, но в по-малка степен
.
От това което чувам, този сезон на Капките бил много зле. Не знам, аз никога не съм гледал това предаване, нямам и намерение.

Въобще не. Много добре тръгна. В сравнение със Сървайвър е ехеее ... Обичам Сървайвър и се опитах да го гледам на няколко пъти, но е мъка.

# 87
О, нищо подобно. Този сезон ще бъде много силен.
Иначе гледах анонса на Сървайвър за тази вечер. Зарадвах се на младото футболистче как смело се е изтъпанчило през ММА-еца и не му мига окото! Laughing Ще го гледам, макар и на запис.

# 88
  • София
Аз ще съм на Нова, Сървайвър- на запис с голямо превъртане, колкото да разбера какво става.

# 89
  • Варна
И аз Капки не гледам, затова ми остава Сървайвър.
Но не го очаквам като миналата година с нетърпение. Засега го гледам отнемай къде. Sad
Много досадни игри, че и дълги на всичкото отгоре..

П.П  В анкетата гласувах за Чефо. Защото е от Варна. Иначе бих гласувала - не подкрепям никого.

Общи условия

Активация на акаунт