Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 980
  • 812
  •   1
Отговори
# 360
Привет! Рядко пиша, но днес определено имам нужда. Работя от вкъщи, с намален капацитет, но все пак... И нещо започвам да изпушвам. Въпреки, че майка ми помага много през седмицата, все се чувствам уморена. Има ли и други работещи? Ако да, как успявате да балансирате и да сте спокойни?
Малкия сега ще направи 8 месеца и още не може да стои седнал. Ходихме на рехабилитация за две седмици и виждам прогрес, но въпреки това много се притеснявам. Това направо ме довършва...
Има ли и други, които са с деца,  седнали на по-късен етап?

# 361
  • Замък сред облаците
Преди 8м е нормално да е нестабилно. След 2-3 седмици ще почне Simple Smile

# 362
Невена, аз бях със същите притеснения, на нас Фурлакис миналата седмица ни каза, че дори до 9-я може да е нестабилен седнал. Според него още 2-3 седмици му трябват.

# 363
Йо е на    8+ и не може да седи все още, подпираме го на нас, но нищо общо със самостоятелно седене, ама не съм се втурнала този път на физиотерапия и с въртенето изостана, сега не може да се спре, просто съм приела,че се развива физическо малко по-бавно, за сметка на това много рано почна с лепетната реч  и забелязвам,че си саморазвива фината моторика като докопа някоя играчка я обследва с пръстчетата много вниманително. Всяко дете си е индивидуално. За изправяне и дума не може да става.  Беше почнал да пълзи, но от около седмица- 10 дни спря. Определено сега е  в пика на растежния си скок, усеща се  и по настроение и по викането Grinning

Аз щях да питам за попарата, смилате ли сухара или само го трошите и какви храни предлагате за ядене с ръчичка, аз още не съм почнала активно да му давам?

В тази връзка с какво чистите таблите на столчетатаза хранене- аз я изплаквам с веро, ама все ми се струва.че не е достатъчно чиста Grinning

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 19:25 от mexicana___

# 364
имам едит: за хранене с пръстчета давам банани (яде през ден по половин банан), палачинки, бисквити на холе (твърди са, но ги ръфа), коричка хляб и май това е засега (и несполучливите барчета)
попарата правя натрошена, защото реших, че идеята е и да се учи да дъвче. Но така и не я хареса

Направих барчетата по следната рецепта - 100 гр АМ с чаша фини овесени ядки. Разстилат се на тесто сантиметър-два и се пече 20 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса. Не станаха много, но разбрах поне защо - трябваше да сложа толкова овес, че да може да се раздуе от горещото мляко напълно още преди да сложа сместа във фурната. Иначе остават леко твърди частици. В същото време все пак трябва да е достатъчно гъсто, за да се разстила, а не да тече. Като цяло мисля да оставя тая рецепта засега и да мина на палачинки 😂

Neva, аз работя само по час два на ден, като си легне детето, доста се изморявам, но пък само мъжът ми ми помага, и то обикновено сутрин.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 19:21 от magi g

# 365
Много ви благодаря за отговорите! Честно казано се успокоих. Педиатърката ни изпрати на рехабилитация, като каза, че не е нещо сериозно, но все пак да го "побутнат". Преди да ни изпратят на рехабилитация не бях се филмирала толкова, но вероятно под напрежение и от работата, започнаха притесненията.
Иначе аз работя по около 4-5 часа и то само от понеделник до петък, не е кой знае какво натоварване.

# 366
Овесените барчета аз ги правих с накиснати ядки от предната вечер, лъжица кисело мляко и плод по избор (аз сложих боровинки).

За попара само троша сухарите, после с лъжицата ги доначупвам след като омекнат. Не си играя особено да дробя.

За сядане е още рано, 8-10 месец почва самостоятелния седеж, не би трябвало да е повод за притеснение.

За яслите… почнах да проучвам… искаше ми се септември да го пусна на ясла, ама май няма да се получат нещата така както аз си ги мисля. Всички частни около нас приемат след 2 години навършени, една намерих на година и половина, ама това значи да го пусна баш в пика на вирусите и гриповете януари месец. Плюс, че ако не е проходил до края на лятото, даже и да намеря подходяща, пак няма да го пусна. В моята глава трябва да е поне малко по-самостоятелен. Ще видим как ще се развият нещата, чакам информативно да обявят и свободните места следващата седмица за държавна, но не я обмислям нея изобщо.

Още нещо щях да казвам, ама главата ми я нямааа… кога ни отпуска бейби брейна? Че ме държи отдавна и се е настанил трайно май.

# 367
Мен бейби брейнът ме пусна, но ме хвана заспалият брейн. Ако дълго време нямаш сили, може да е и пропетна умора, а може да е добра идея да видиш и щитовидна жлеза.
Нева, 4-5 часа работа с бебе под годинка не е малко, освен ако бабите не го гледат повече от тези 4-5 часа. Човек има нужда от почивка и от умствената работа и от детето. Ако ставаш от компа и се хващаш да гледаш бебе е нормално да си изтощена.

# 368
Един лекар ми беше казал, че ако не се пие всекидневно омега, бейбибрейнът е 6г от едно дете Simple Smile та пийте омега !

# 369
Бебешка умора е моето, от поспаливите съм. Едно време 10 часа сън не ми стигаха, сега се мъча да оценявам 7-8. Ако след 6 години имам и една останала функционираща мозъчна клетка, купон ще вдигам. Simple Smile

Завръщаме се полека лека към яденето на твърда храна, така дискутираната попара е в менюто днес. Обаче това дупе е толкова червено от целия тоя дрисък, редувам само кремове, ама не изглежда като да има голямо подобрение. Освен цинкови и бепантен, какво друго мога да пробвам?

Мислех си тея дни за филии хляб намазани с нещо - пастети, тахани, фъстъчено масло и тн. Нещо ме е страх да дам филия хляб да яде - Бъбълз и някой друг ако е давал, какъв хляб давате? Препечен, мек, нещо специфично има ли? Или просто хващате филия, мажете и я давате? Като знам как му залепна на небцето топка тесто, когато му дадох коричка по-мек хляб (даже не беше среда), не се престрашавам за филия.

# 370
  • Замък сред облаците
За пастети не е ли рано, нали са прекалено богати на вит А?

# 371
Всякакви неща за мазане направени на пастет имах предвид. Примерно планирала съм авокадо+извара+жълтък на пастет в някакъв момент.

Иначе бях чела някъде, че вече могат да се предлагат и обикновени пастети от дроб, стига да е в умерени количества и рядко. Правих за нас наскоро пилешки (стана уникален! Simple Smile ), но не се престраших да му дам на него, че магазински пилешки дроб… не ми вдъхна доверие.

Едит: Магито Пашова има рецепта за пастет - 7+, пише да се предлага не повече от веднъж седмично, точно заради силната концентрация на витамин А.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 11:43 от Muppa

# 372
И на каката и сега на беба давам топъл сандвич - филия хляб, половин Жълтък, малко масло и обезолено Сирене. Запечено на скаричка. Много се харесва. Давам и сама да яде, и аз и давам на малки парчета. Справя се много добре. Любима закуска е.

# 373
Момичета, при нас пак е кошмар със съня.. просто, нямам думи вече... Това е някакъв ад - постоянно приспиване, постоянно доприспиване, сто часа се приспиваме, още го оставя, ида в другата стая и започва да плаче... Чувствам се като затворник 😔

# 374
Хоупче, денем ли е тоя ужас? Може да е скок в растежа. Какъв ви е режимът сега? Ако искаш напиши го да помислим заедно. Сори ако съм изпуснала предния път като писа.
Момичета, при нас пак е кошмар със съня.. просто, нямам думи вече... Това е някакъв ад - постоянно приспиване, постоянно доприспиване, сто часа се приспиваме, още го оставя, ида в другата стая и започва да плаче... Чувствам се като затворник 😔

Общи условия

Активация на акаунт