Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 978
  • 812
  •   1
Отговори
# 345
  • Замък сред облаците
Аз имам спомен че Матея спомена януари че паучовете са лошо решение за смучене, ама не помня причината зъбната хигиена ли беше или какво. Аз ги слагам в кашата, с тях въведох манго.

Иначе Йоан пак увеличи броя хранения, буди се рано сутрин за мляко. Увеличих СЗ на 170 гр вместо 120гр от вчера и сега ще натъманяваме кое кога по колко че разбута целия си график 😁 но откакто консумира повече храна спи непробудно, буди се само да яде.

# 346
Да, беше писала нещо такова. И аз така дадох мангото.  Grin

# 347
Паучовете не се смучат, да. Включително и на етикета си го пише (или поне на повечето).

Глутена се вкарва заедно със сирене на попара обикновено, защото реакцията към него се проявява с натрупване и се следи по напред във времето при често предлагане. Та не е проблем да са две неща наведнъж. Аз кисело мляко дадох малко след като вкарах сиренето.

# 348
И аз към 10м дадох на баткото кисело мляко. Не го мисля още, имаме доста други неща за въвеждане преди него.
Мис, ти не си ли въвела глутена вече с ечемик и спелта? В тях има, макар и по-малко количество от пшеницата. Може би са добра идея за плавно въвеждане.

Маги, благодаря, както винаги си ми много полезна Heart
Ние овесени ядки ядем много в къщи, сега й редувам овес и просо, но като мине ваксината ще вкарам царевица, елда и киноа, че пак започнахме да изоставаме, вече трябва да мисля за риба и сирене, а аз още на безглутеновите зърнени се мотам.

# 349
Ще имам предвид това за паучовете, така или иначе бяха за спасение на следобеда навън, но сега като писа някой се сетих, че мога да пробвам да изпека домашни бисквити някакви. Че сега като стане хубаво времето хич не ми се прибира и ще трябва да имам храничка под ръка.

# 350
Просто ги давай в лъжичка Simple Smile между другото има и разни паучове тип мюсли/каша - освен плод има и някаква зърнена култура. Има и готови бурканчета каша, спасявали са положението при нас.

За бисквити пак ще изрекламирам банан + кокосово брашно, харесват се от Тони. От кухнята му единият десерт е булгур с круша, който аз правя на топчета и му ги давам като бонбони, защото е доста гъст. Предполагам носи на всякакви вариации със зърнени + плод стига да е по-гъсто. Овесени барчета всякакви също. Но аз не смея навън да го храня с парчета, че ще е голямо мазало 😂

# 351
Може би преди 10тина дни дадох кисело мляко. Правих кюфтета от тиквичка и реших да й дам да пробва.
От тогава доста често й предлагам.. я с ориз и спанак, картофени кюфтета..

Сега ще потърся рецепта за овесени барчета, че ми стана интересно. Blush

# 352
с лъжичката много се цапа и не е вариант, хваща я, дърпа я, като я дръпне пюрето хвърчи навсякъде.

Йоан е наддал 750 гр и вече е 9,9. Дебел е според мен, но лекаркста каза, че бил добре. Чудя се дали не постъпвам грешно като го чакам да яде понякога, когато е видно че е загубил интерес и той винаги изяжда още някоя лъжичка. Пораснал е най-вече на обиколки. Като проходи ще се оправят нещата, ама все пак не очаквах такова наддаване на тази възраст

# 353
Рафаела, ечемик и спелта от вчера давам, преди това една седмица овес. Та затова казвам, че не съм още. Ще давам и тях една седмица и тогава ще дам пшеница. Плавно въвеждам.

# 354
Паучовете са с твърд накрайник подобно на бебешките чашки с твърд накрайник, могат да доведат до изкривяване на зъбките при редовна употреба. Поне това аз знам. Мисля, че инцидентно даване за смукане не би било проблем.

Наясно сте, че захранвам ЗВБ и изобщо не мога да се включа кога какво съм вкарала... Яде кисело мляко от месец, но много му се муси, защото в кисело, затова и го включвам в готвенето по-често. Grinning Последно вкарахме фъстъчено масло и сусамов тахан от алергените. Рибата я въведохме, но ми се иска да вкарам и ракообразни, ама там съм много боса и гола на тема готвене...още по-малко как да ги дам на бебе.

Дарина на 8-ми на консултацията се оказа също, че е качила 600 гр и беше 8.350. Не очаквах толкова да е наддала, но тя си хапва с желание. Stuck Out Tongue Closed Eyes В момента любимото е портокал и боровинки, яде ги на всяко хранене, ако предложа.

# 355
  • Замък сред облаците
Аз още не съм дала кисело мляко, но ЛЛ каза като реша да е разредено. Пробвайте така, ако се мусят Simple Smile

# 356
Бъбълз е писала вече за проблема със зъбите при смучене на паучове. Вчера зъболекарката пак ме предупреди. Освен това има голяма опасност от задавяне без значение кой ги държи. Не може да се контролира количеството, което ще попадне в устата.
Поради тези 2 причини на всички паучове си пише на етикета да се дават с лъжица.

# 357
благодаря ви, момичета, а кои чаши са с твърд накрайник?

# 358
Здравейте,

Доста сте изписали от последния отговор,но го прочетох.Simple Smile
Уж не трябваше да ходим на 2-ри  ортопед на 6м, но нали сядането и закрепването не му е силна страна, прерових миналата седмица superdoc открих час при Фурлакис за следващия ден.
Каза, че всичко е наред и малко ме поуспокои:)
Най-накрая пуснах кръвни тестове отново и урина. Кръвните са ок, но урината не много. Пише, че има левкоцити.. Дано не е нещо притеснително. Не мога да кажа че съм взела 100% стерилна проба. Микроорганизми нямаше открити, но левкоцитите са увеличени..
Бях записала час за нефролог пи нзок ( като УЗ) и в четвъртък ще питам. Някой от вас знае ли защо. Сори за тъпия въпрос, но може ли да е от зъбите?
Някой беше написал, че с порастването пораства и гласът. Ее направо по цял ден слушам опера, ама на нещо като фалцет. Накрая почнах да го имитирам и да пея опера и той се смее Simple Smile
Вече почнаха да си играят с кучето на килима. Ползваме го за стимул за пълзене, защото иначе само телефонът и дистанционните иска да докопа😀😀
Ходихме до зоологическата градина, освен, че се умори от разходката до там, отначало не обърна мн внимание на животните. След това го питах: Тони къде е бау бау и той успя да види едни "козички" и почна да се радва. Та сега вече всички животни са бау бау Simple Smile
За сънят направо не искам да коментирам, то не е регресия, не е чудо Simple Smile Чакам да се премести часовника напред, че да канализираме ставането и лягането Simple Smile
Почнахме с попарките с масло и сирене, е направо не може да им се нарадва, толкова сладко си хапва, че чак и за мен си направих една 😀😀
Вчера направих попара
Вече, когато ядем с баща му, той се протяга и той иска от масата, та усещам, че на следващата почивка след 3  месеца All inclusiva ще загазят от апетита му.😀😀😀

Ще кандидатстване ли сега за държавните ясли?  Аз гледах, гледах предишни класирания и колко точки имат децата, които още не са приети... Е няма шанс...

# 359
  • гр.Пловдив

Magi,аз съм взела такива

Общи условия

Активация на акаунт