Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 945
  • 812
  •   1
Отговори
# 615
Правя с този
Много е ситен. Дъщеря ми го харесва.

# 616
  • Замък сред облаците
Тия на Хип е още по-ситен, иначе и аз харесвам този на Лидл. Гледах и в адам на био щанда имаше много ситен.

# 617
Ние само веднъж сме спали на друго място, но нямаше проблем, заспа си веднага, сука 1-2 пъти както и вкъщи, сутринта откара до 7-8 както обикновено. От непознати не плаче, даже им се смее и като цяло за момента е доста общителна (не го е взела от мен). Скоро ходихме до една оранжерия да си вземем цветя за вкъщи, като хвана една кака за пръстчето, само и се смее и говори, каката през цялото време се занимава с нея, така че си огледах добре цветята и си ги избрах спокойно. Вчера пък бяхме при приятели, които тя е виждала 1-2 пъти и то като по-малко бебе, седна си в единия ми приятел, занимава се с играчки, гука му, смееше се, после в другата приятелка, в баща си...Ще видим като порасне дали ще се появи срам или страх от по-непознати хора.
Кус-кус взех царевичен, но още не е яла заради забавянето на сирене, първо с него ще започнем, макар че ми се  вижда доста по-едър  от тези, които качвате от твърда пшеница.
Днес извадих 1 кило сополи от носа, кашлицата стана по-отхрачваща и като цяло ми се струва, че минава вече, чисти се. Продължаваме 1 седмица с вит.Ц, виброцил, калциев глюконат и изопринозин.
Колко време най-бързо може да стане международен паспорт? Нещо ми се прокрадва идея за пролетната ваканция да отскочим до някъде извън България, но  се сетих в последния момент.
Ние правим допълнителни застраховки в sdi като ходим в чужбина, към 1лв на човек на ден беше някъде, около 20лв за всички идва (последно по-миналото лято). Не сме си взимали европейски карти, макар че всяка година се каним. Налагало ни се е да ползваме спешна помощ в Гърция 2 пъти...
Вчера изяде към 100 гр от домашно приготвеното пюре, с 50 повече от онзи ден, така че имаме прогрес. Днес ще правя картоф и спанак + месо отново, че забравих да купя яйца.

# 618
  • Замък сред облаците
Бързата услуга за паспорт е до 3 работни дни, експресната до 8 часа, но за нея не съм сигурна навсякъде ли предлагат.
https://www.mvr.bg/dbds/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1% … hna_karta_pasport

# 619
Rafaella ние вадихме паспорт на малкия (не знам за детенцето ли питаш или за вас) декември, заедно с акт за раждане. Моят беше изтекъл и също за смяна.
Трябваше да се върнем в Англия след 15дена, искахме експресна поръчка. Жената на гишето ни разби илюзиите - за първи паспорт не важат, експресни и бързи поръчки. Не искам да те подвеждам, провери във вашия район, не знам в кой град си. Накрая се смили над нас, защото разбра че наистина трябва да се приберем и пусна паспорта на малкия с моя. Не знам дали, защото не е роден в БГ и отидохме с пасавани, апостили и т.н. Но бях определено изненадана

# 620
Минахме днес на детска консултация. За 3 седмици от последната е +300гр и 0см (8.200кг и 70см). За см не съм сигурна, защото плака и се беше стегнал целия, затова ще се опитам вкъщи да го меря. А на самата консултация беше пълна анархия. Личната я нямаше и я заместваха. Влизаше се със закъснение, та чакахме около 30 мин. Викаха по две бебета и беше пълна лудница. Марти се уплаши от толкова хора, бяхме общо 7 в кабинета. Другото бебе, което беше с нас вътре се разписка и Марти се уплаши, разплака се. И от там като се почна рев при теглене и мерене, рев при взимане на обиколките, рев при обличането...На другото бебе му слагаха ваксина, та и двамата надуваха гайдата в хор. Докато го обличах вече вкараха следващото бебе. Много се изнервих. Нищо от нещата, които исках да обсъдя с личната не успях да питам, защото не ми даде възможност, пък и никой нищо не ме попита. Докато чаках отвън чух, че родителите преди нас ги питаха за разни неща за захранването, пък нас нищо ...Докторката бързаше да свърши, защото само притичва от едната в другата сграда, защото ходи междувременно да си преглежда и нейните пациенти. Отделно Алекс е с хрема пак и си остана вкъщи, съответно мъжът ми трябваше да излезе от работа за да го гледа. Нямаше как да го взема с мен на консултация хремав. И за него се притеснявах, че закъснява за работа ...абе ужас беше.

И нещо актуално, което Маги Пашова беше пуснала за зъбките.

https://www.magipashova.com/2023/04/05/zahranvane-niknene-na-zybki/

# 621
Чувала съм, че за първи лични документи има само стандартна услуга, не и бързи поръчки, но пък в линка от АА има ценоразпис и за тях. Та най-добре на място да се провери. И ние се каним да вадим паспорт от доста време, но все не стигаме до там.

Минавам само да кажа, че в ХМ има 20% на всичко детско…

Тони нещо дръпна на крака - рязко му окъсяха всички панталони. Блузите са му ок, обаче панталоните къси. В същото време още са широки. Минаваме на следващ размер за панталони ама голяма мъка, хем добре на дължина, хем широки в кръста.

# 622
  • Замък сред облаците
За паспортите знам че има само 30 дни поръчка ако си в чужбина и подаваш документи в посолството. Предполагам важи и за деца родени в чужбина, като при Меджик/Мис АГ.

# 623
Поставям рецепти от Tiny meals, които съм изпробвала и са вкусни, и се получават. Бонус две рецепти за кюфтенца, които се харесват и от детето, и от мъжа.

Скрит текст:
Този огретен го направих с царевично брашно.

За рибните кюфтенца минах рибата през блендера, не съм слагала и горчицата (синапът е алерген, а въведох рибата така).

Много вкусно бебешко брауни!

Не съм ползвала фурми в тази рецепта, защото нямах.

Тези кюфтенца са ни много любими, правя ги по веднъж в седмицата, понякога със спанак, друг път без.

Тези кюфтенца се получават по-добре с кайма, със сварено пилешко са сухи.

Тези хапки са вкусни, но Дара не харесва много картоф и предимно ги чупеше, и хвърляше.

Аз лично не харесвам аромата на елденото брашно, но другите двама вкъщи изядоха всички палачинки, а се получиха доста бройки.

Още една рецепта извън Tiny meals. Това са ни любимите кюфтенца. Използвала съм пилешко, пуешко и заешко, само не блендирам месото, а го смилам.
https://fb.watch/jLmzQroZea/

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 16:37 от Bubblezz

# 624
Bubblezz, много благодаря! Отдавна се каня да си го инсталирам и все забравям, добре че ми напомни с този пост.

# 625
Бъбълз, много благодаря! Набелязах няколко неща, със сигурност ще се пробват.

Минах покрай ДМ на днешната разходка и както винаги не се сдържах и влязох. Както винаги не си тръгнах и с празни ръце… ама къде ми бяха очите, четох един тон етикети, гледах един тон пакети и накрая си тръгнах с грис от спелта, а исках брашно от елда. Не ми влияе добре на финансите тоя магазин, само глупости купувам всеки път. Сега ще чета кво да го правя тоя грис, освен обикновен грис с плод.

Имам си бърборещо човече, най-накрая! Имаше няколко срамежливи срички предните дни, но днес не млъква! Цял ден аз му повтарям ма-ма-ма, а той отговаря ба-ба-ба. Каквото такова, важното е, че нещо бърбори 😂 мисля, че бръмченето с уста официално е изместено вече.

# 626
  • Замък сред облаците
Бъбълз, благодаря и аз! Погледнах на път за Лидл и взех тиквички 😁

Едит: лелеее, и ние сме с ъпдейт след следобедния сън - почна да повтаря “тате, тате” 😁

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 16:15 от АА

# 627
Първо, и при нас има ъпдейт, започна  да ходи държейки се за ръба на леглото. Joy

Второ, как се разбира кога използват думите по предназначение? Дара повтаря тия дни мама, но не мисля, че го свързва с мен.

Трето, днес правих мъфини и пробвах още една рецепта от Tiny meals. Мога да кажа, че съжалявам, че не съм я намерила по-рано за себе си: фалшив шоколад....много вкусно. Бях грабнала сироп от агаве, за да подсладя, не, няма нужда. Даже може би с фино смлени лешници в добавка ще въведа лешника.
Скрит текст:

Всичко се пасира.

# 628
  • Замък сред облаците
Ами Йоан от месец някъде казва мама, последната седмица позамлъкна и вика мама само като иска нещо от мен (ядене, вода, сън), но преди това и баща му беше мама, та чак сега откривам че по-скоро ме “вика” целенасочено. От днес категорично тате е тате, не го казва на друг или без баща му да е около него.
Но аз от януари му повтарям кой кой е и мисля, че знае, но няма уменията да го изкомуникира.

# 629
Много сте ми полезни момичета. Не помня коя от вас каза за чашките на Munchkin. Реших да купя и О, чудо!, Робин започна да пие вода без да се дави. Също и с рецептите и предложените приложения ми помагате много. Днес направих импровизирани пуешки кюфтенца с тиквичка без яйце, защото нямах - мноооого се харесаха. Направих ги сплескани като мини шницелчета, понеже са му по - лесни за хващане. От около седмица спрях да му давам пюрета и започнах да му предлагам храни, с които да се храни сам. Отчитам като огромна грешка от моя страна, че в първите дни на захранването, когато се опитваше да хване лъжицата сам, аз му я дърпах. Свикна все аз да му подавам храната и когато му сложих да яде сам, гледаше храната като полезно изкопаемо и чакаше мен. Отпусна се де, започна сам да я хваща, но му отне няколко дни. Много помогна това, че спрях да му вися над главата, ами се храних и аз.
Днес за закуска му направих спаначен омлет, отстрани парче авокадо и няколко боровинки. Услади му се много. Авокадото особено много хареса, но пък много му се изплъзваше от ръката. Може би следващия път ще оставя кожата за по - добър захват. Ентусиазирах се с това ядене, ей!

Общи условия

Активация на акаунт