Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 950
  • 812
  •   1
Отговори
# 600
Нощта при нас беше тежка. Много неспокойно спа, въртя се, мрънка, плака, сука не знам колко пъти. Аз, съответно, почти не съм спала. Сутринта той спа до 9.20 и сега денят пак няма да ни стигне за спане и будуване. Ии на сутринта видях, че шестото зъбче се е показало. Очаквано...след такава нощ.

За закуска му направих качамак - царевичен грис, масло и сирене. Не е очарован, но изяде десетина лъжички. Държи си сиренето в устата и премлясква от време на време. Ние качамак вкъщи не ядем, но не искам нашите вкусови предпочитания да влияят на него.

АА, честит ви рожденик. Ти не вкара ли месото вече? Ако реша да стана и аз по-рано много ясно, че ще стане след мен. Но, ако вече спи дълго и е време да става, се въртя и го чакам, даже нищо не подхващам да правя, а той си спи сладко сладко.

Обядът в нашата градина е към 12ч. Вчера качили снимка в групата на децата как обядват крем супа от Спанак с крутони и моят мистър каприз само седи отстрани и гледа. Смешно ми стана като си представя какво си е помислил като е видял тази зелена супа, но в същото време като знам, че не яде нищо по цял ден там и зле ми става.

Като знам, че заспа в 12.30 за първа дрямка ми е ясно кога ще е обядът и кога СЗ.

# 601
  • гр.Пловдив
Miss Independent ,аз изобщо не се впрягам да ги мисля и следя двете заветни дремки през деня..Така или иначе и при невероятно кратките от по 30-40мин и при учудващо успивните по 1-1,5ч нищо не предприемам-нито мога да направя нещо да спи повече-нито ще я будя,ако се е успала Simple Smile Водя се по детето и неговите нужди .
За зъбите пак си затвърждавам мнението,че никакви гелчета не й помогнаха,единствено Панадола спаси положението при дрането по нощите-чакаме си да мине периода и стискаме зъби Smiling Imp

Уикенда бяхме на гости на майка ми баща ми и бебето се оглеждаше и ослушваше като гръмнато-там имаме и кошара и количка ,но явно като си е свикнала с една обстановка и беше ужасТ..Мучене и неспокойство,ММ само ми врънка,че сме мъчили детето,че нищо не сме разбрали от уикенд,една ракия не можел да изпие с дядото,крива работа ..No Mouth

Вие имате ли такива драми с бебоците при напускане на дома и нощуване другаде,ММ бере дерт за почивката в Гърция ,как щяло да мине пътуването и престоя,да не сме изгорели с парите,ако трябвало по-рано да напуснем заради ревящата Гергана ,ей такива полемики бистрим тия дни ..

# 602
  • Замък сред облаците
Мерси, Мис! Заешко вкарах, почвам пилето утре.

Теди, въпрос на свикване е, според мен. Моят почти не е събиран с хора и миналата седмица почнах ударно, време му е. Като стрелян заек гледа и попримнръква, но свиква. Ще ви помрънка първия ден пък ще свикне след това, няма да си проваляте почивката, я. Мъжът ти да се стяга и да спира да мрънка, кажи му че децата копират родителите си 😂

# 603
Йо още не е спал на друго място за през нощта, само при свекърите за днвена дрямка, но очудващо точно като беше в прехода към2  дремки в абсолютно нова обсановка и кошара се отряза  и запа, но аз си му нося чувалчето за сън и затъмнявам колкото мога, за да се унесе.

АА, кус кусът го правя воднист като искам да поеме повече вода, защото не  пие иначе, но и сух го яде.

Щях да ви питам извара кога се въвежда, нещо не намирам еднозначна информация, виждам, че има доста  пюрета с извара за 7+

Аз нали се бях вдъхновила да давам пюрета с парченца и пробвах това Holle Био пюре с ризото и зеленчуци 8М+,  обаче оризът си е бая едър като сорт, нараво на натроешени спагети  прилича и въпреки това Йо подхапна, обаче почна да наоколо 150 грама да стиска устата и аз какво реших да го залъгвам уж още 2-3 лъжички на едната се извъртя задави се и повърна всичко на фонтан. Направо така си се изнервих, много съм зле. Аз все се притеснявам,че  не яде достатъчно и уж да хапне още малко, ама стана страшно мазало. И сега колкото изяде толкова, вчера поне към 110 грама каша хапна. Чудя се вече от какво може да е, не виждам зъби да растат, но не виждам друго обяснение от по 180/200 грама да падне на по 100/120 , надявам се скоро да премине. И на фона на цялото неядене се научи от два дни да замахва  към лъжицата и иска да я държи, след като няколко пъти бръкна вътре реших да му я давам пълна в ръчичката и му я поднасям към устатата, така се радва, че сам я държи и си яде или поне така си мисли Grinning ама е много сладък. И на фона на моята радост как се опитва да държи лъжицата, влиза  ММ и вика, ама все с лявата ръка я държи, по-добре го храни от другата страна да свикне и с дясната и директно го изгоних от стаята  след като цял  се боря  с малчо да, да яде ако иска и с крака Grinning

Със седенето няма особен прогрес, аз си го слагам на пода подпира са на мен и се кандилка яко, но е далече от стабилно седене сам. Вие правихте ли някакви упражнения за насърчаване или когато стана? На дивана не кротува, слагаме го и той почва да се пъчи и свлича и го приема пак като игра.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 14:39 от mexicana___

# 604
  • Замък сред облаците
Мекси, и аз същото с фонтана днес го играх - айде още една лъжичка и бляяяяяк….

Аз го слагах с възглавници на пода, не толкова да го подпират, колкото да пада на меко. Той сам искаше да сяда, така ги ползваше и за опора да се захваща и обръща. Най-полезна ми е възглавницата за бременни, че от три страни е около него. И някъде за седмица и нещо укрепна кръстчето и стана стабилен.

Реално за всичко с моториката мисля че да ги оставяме сами на земята е най-важно. За всичкото им свободно време 😄

# 605
Пътували сме с приспиване вече няколко пъти, не е имало проблем. Но аз се опитвам да съм максимално близо до рутина за сън и режим през деня като вкъщи. За по чувствителни към промяна на обстановката бебета, казват че е хубаво да се удължи рутината за сън с 5-10 минути, за да може детето да се успокои максимално. Аз нося и книжки, които четем вкъщи, и играчка за сън, затъмнявам на макс. Вземам играчки за през деня от вкъщи, все неща, които са му познати и е свикнал с тях. Кривее от други хора, особено ако му навлязат в личното пространство, затова като отидем на чуждо място в началото го държа повече в мен и всички са инструктирани да не го закачат, пипат и тн, докато не мине някакво време и той самия не се отпусне. По същия начин е и в къщи - иначе надува гайдата от раз само някой да се опита да го пипне. Отпусне ли се - няма проблем.

За изварата - ако е вкарано сирене, няма проблем да се даде и тя.

# 606
  • София
Извара вкарах онзи ден с тиганички, постнах тук рецепта. Упражнения за седене ние правихме, някой беше постнал едно клипче как вдигаш детето настрани от легнало положение. Няколко пъти го правихме, не знам дали е помогнало, но сега е мега стабилна, дори батко и да я бута тя е жилка и му бие отпор. Аз от както се е родила не меря нито млякото, нито пюретата, нито сега закуските и кашите - колкото иска толкова яде. Тези дни беше намалила малко яденето, за сметка на млякото, други дни като днес още не е пила мляко, кара си на добри порции храна. Мисля другата седмица да и взимам кухня в Козлодуй да я видим ще яде ли. Сега на обяд имах някакво пюре на Ганчев с броколи сьомга и ориз обаче мега течно, направо като супа и му надробих един сухар и си го хапна.
Ние много пъти сме спали на други места - при нашите, при свекърите, на Белоградчик, в Гърция като бяхме и винаги първите 2 нощи са малко кофри, след това всичко е нормално. В Гърция пък само проблеми не сме имали, от ден едно си спа страхотно и през деня и нощем, шегувахме се, че в някой минал живот е била гъркиня. Не подхождайте така с негативни мисли и оплакване е моят съвет. Настроението на Гери може изобщо да няма място с новото място, но възможно ако до сега не е била на нови места да се е превъзбудила.

# 607
Деси, като ходихте в Гърция миналото лято правихте ли допълнително здравна застраховка за малката?

# 608
  • София
Не сме, мисля, че недай си боже да се наложи можеш да ползваш болниците им. [

# 609
  • Замък сред облаците
Можеш, ама без европейска здравна карта си плащаш. А ако имаш застраховка от ЗК те насочват в коя болница да идеш безплатно или ти възстановяват разходите съответно.

# 610
Яко, навремето в Германия директно минавах с ЕЗОК, после касите се оправяха помежду си, но може в Гърция да е друго или като цяло дя са го променили. Може би си струва да се направи такава карта

# 611
Ние имаме европейски здравни карти, защото сравнително често пътуваме, за децата са валидни 5 години, нашите всяка година трябва да се подновяват.
Аз вече не знам какво да правя с тези плодове, абсолютен тотален бойкот, днес пробвах авокадо с банан и извара на кремче. Отказ. А само авокадо смуче и мачка като и дам. Не мога разбера сладкия вкус ли не ѝ допада, след обяд не иска да яде ли, не знам наистина.
Кус-кус купувам аз от ДМ един много дребен е от твърда пшеница и го разварявам колкото се може, първият път само се дави, сега си го яде без проблем.

# 612
И аз се вълнувам. Ще ходим при родата на ММ в Добрич. Пътуването ме притеснява, че са си часове път. Това ще ни е второ пътуване от както се роди. Първото беше август за 2 седмици пак до там + море няколко дни. Тогава беше съвсем новородено и като че ли беше по-лесно, сега е по-човече и вкарва характер.
Сега планираме 5 нощувки у свекървата и после 3 нощувки на вила с приятели в тревненския балкан. Надявам се да ни понесе добре на всички и най-вече да се социализира дребното. То знае само мама и тати, ужас:D

# 613
  • София
Алис също ми отказа авокадо с банан и извара и то заради изварата, може и при вас да е така. Нея само на печиво я яде. Кажете някаква закуска с налично авокадо само без банан. Grinning Много добре ме светнахте за тези Европейски здравноосигурителни карти, ще  взема да изкарам и за нас.

# 614
Теди, не ги следя стриктно до секунда часовете, но горе долу са ми ориентир за вечерното заспиване. Преди заспиваше в прилично време 20-20.30ч, а сега заспа в 22ч. Мъжът ми пък като тръгнах да го приспивам в 21ч ми вика "ама защо толкова рано...". Е, как рано?! Според него идва лятото и по-добре по-късно да заспива. Имаме го един такъв вече. От бебе винаги заспиваше късно и спеше до късно. Марти понякога си спи 2-2.30ч (една дрямка). Днес първата беше 2ч, втората 1ч ( иначе е повече). Не обичам да будя, особено като знам, че един час съм приспивала или както миналата нощ не спа добре и сутринта го оставих да си спи.

И ние не се събираме с никой все още. Много рядко вижда по някоя баба, но и плаче от тях. Надявам сега, като се затопли да се срещаме с повече хора, за да свиква. Пътували сме 3-4 пъти, като веднъж до София, но беше на един месец, веднъж на Спа ходихме и два пъти до село. Пътят до село беше ужас. Мрънка през цялото време. Там също ми беше ад първия път. Мъка ми е като си помисля за морето как може да е. С Алекс винаги пътуваме през нощта, но той си спи и няма проблем. С този малкия се надявам да не е някое приключение. Нормално е да им е странно като сменят познатата обстановка, но ще се надяваме бързо да свикнат.

Мъжът ми взе вчера някакъв кус кус, но четох, че в лидл има по-дребен и ще го пращам утре. За авокадо също му казах, но не е намерил.

Общи условия

Активация на акаунт