Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 909
  • 812
  •   1
Отговори
# 75
AA, коя г.с.? Пускала ли си скоро чхг? Стискам палци всичко да е наред и да сте здрави.

От пюретата на Холе, има ли някои по-гъсти, имам чувстото че все  попадам на някакви полутечни, а уж се водят 6+?

# 76
  • Замък сред облаците
8+0 днес, иначе се мерна жълтъчен мехур и фетален полюс, но пак е назад това. Преди 12дни пусках ЧХГ, беше 1400 почти.
Каквото такова.

На Холе зеленчуковото с картоф, моркови, пащърнак, праз е гъстичко. И едно друго ама не се сещам кое. Ако ги сгорещиш се повтечняват.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 09:14 от АА

# 77
АА, дано всичко да е наред, не знам какво да кажа, сигурно ти е много трудно в момента с това чакане.

За пюретата: друго гъсто пюре е грах, тиквичка и картоф - то му е любимото на Йоан.

# 78
  • Замък сред облаците
Дето вика една приятелка (те се борят за второ и не се получава вкл с инвитро) “ръцете са ти пълни”. Така че дори и да не стане сега, ще е друг път. Приела съм го като възможност. ❤

# 79
  • София
Така е АА, но аз мисля че всичко ще е наред. На Алис излязоха урините и двете са чисти.. не знам какво да кажа. Явно е било някакъв ултра лек вирус само с два пъти вдигане на температура и никакви други симптоми. НЕ се оплаквам де, отдъхнах си. Аз бях взела две торби пюрета и изобщо не съм мислила какво да се яде. Днес отново трябва да ходя за голям пюре пазар.. Мисля да пробвам тия каши с АМ на Хумана, любопитна съм дали ще ги яде.

# 80
  • Замък сред облаците
Деси, много се радвам, че не е бактерия!!! Малките неща са важни значи Simple Smile

# 81
Филме, благодаря отново за хубавата тема и материалите! ❤️

Момичета, чета ви редовно, но все не успявам да се включа, защото не остава време..

При нас попарата също не се хареса. 😅
Бяхме за последните ваксини - само на следващия ден вдигна два пъти 37.8 и това беше.

Аз след това се тръшнах на легло с 39, доста се притесних да не го разболея..

От седмица някъде отказва сутрешното АМ, днес пробвах сутрин да дам овесена каша, цялата я изяде! Явно вече сутрин ще правя закуска.

Избива горният зъб, голям кошмар е, няма спане.. Общо с този ни стават шест зъба, не знам как това дете изобщо има и спокойни моменти - за четири седмици избиха четири зъба 😅😅😅

АА..! Дано всичко е наред.. при мен така с Виктор беше голямото притеснение - нисък прогестерон, отговаряше сакчето ( без ембрион ) за доста по-назад, доста се бях спекла и аз за тези две седмици чакане, мен също ме наплашиха с кухо яйце ..

Отделно нещо му се е възпалило и пишлето, вчера бяхме до педиатърката и ни изписа антибиотик - спрей, просто и при нас картинката е чудна 😅

Лази нашият човек вече, мъчи се да е както трябва на колене и ръце, засега само се изправя на колене и така стои. Отделно лази до мен, захваща се някъде по-горе за блузата ми и се изправя почти сам.

Покрай всички тези новости плюс толкова зъба, можете да предположите какъв е сънят - ужасен, постоянен рев, будене.. Да видим днес как ще е като е закусвал.. иначе отказва АМ сутрин в колкото и часа да предложа - последно се буди за АМ в 1ч и си изяжда 150мл.

Аз също не съм вече във фейсбук групата. Много драматична стана. Тук ви чувствам близки и ми е спокойно. ❤️❤️❤️

# 82
Magi, ох тъкмо мислех, че вече съм го измислила следобедното и пак ме вкара в размисли с този протеин. Как съм захранила 2 деца без нито една опаковка АМ, а сега трябва да купувам Sad Или е имало по-малко информация, или съм била по-незаинтересована, ама сега мога ли да я оставя без мляко в кашата щом това са съветите и всички слагате Simple Smile Няма да се цепим от колектива, я! (Не знам как ми звучи интонацията в пустия форум, но съм усмихната и го казвам на майтап.) Simple Smile Та сега и АМ трябва да търся. Може ли насоки? Отворих едно на Хип, но е с палмово масло и куп други неща. Няма ли по-чисти? Освен това не е ли въвеждане на млечни по този начин или са по-различни от кравешкия белтък, виждам че има суроватъчен продукт, лактоза....Днес вече ще изгледам де що видео намеря по темата и ще изчета 3-те книги, които съм си купила - на Маги Пашова, Гурме бебе на Силвена Роу и още една цялостна "енциклопедия" как се гледат бебета Grinning

Точно това пюре с картоф, граф и тиквички на Холе беше третото, което купих вчера. Харесаха ми като описание. На плазмон бях взела няколко чисти броколи и карфиол за въвеждането им още, ами вчера добавих единия карфиол към друго пюре, че да ги изразходваме вече ,така гадно ми миришеше. То не че карфиола се слави със страхотен аромат, но много ми беше гадно. Как го изяде не знам.

Значи наближаваме 12кг, супер пухкава е, в същото време като изяде 100гр пюре и не я дохраня, може да си издържи над 4 часа след това. Ако я дохраня може да суче 15мин и пак да издържи толкова, че и повече. Не мога да му хвана спатиите на това дете.

И още нещо - вчера имаше 5-6 завъртания от корем по гръб, вече и аз го видях, само не мога да я снимам, защото като види телефона и замръзва, но официално се върти. Просто не иска. Прави го само ако я залъжа да се присегне към някоя играчка и я преместя над главата й, протяга ръчичка и малко по малко се завърта до край. Ох, спокойна съм вече. Мерси за съветите да я оставям нон стоп по корем, свърши работа Simple Smile

# 83
  • Замък сред облаците
Палмовото масло е напълно ок - като всяко друго е въпрос на преработка и добив и специално за АМ почти всички са с палмово/рапично/слънчогледово масло, защото съдържат изключително важни аминокиселини за организма.
Тъй като отговарят на високи стандарти за бебешки храни не си представяй боклучаво палмово масло 3 преработка дето бутат в най-долнопробните вафли примерно 😄
Смело давай Хип ако й харесва.

# 84
Ясно, ами резонно е да е така, просто като видя палмово и вече настръхвам, но наистина проблемът е как е обработена мазнината. Иначе за добавка към пюрето й взех кокосово, мисля да взема и гхи, за да ги редувам.

# 85
АА, дано всичко е наред, тези две седмици да ти минат бързо и да получиш хубави новини. Hug

Когато предлагах за първи път попара на баткото също не я хареса, но с времето му стана любима. Така че пробвайте.

Хоупче, като се съберат такива неща е тегаво, но ще се надяваме и на по-добри времена.
Браво на твоето момче за лазенето.Hug

Рафаела, няма проблем да правиш кашата с АМ. Аз не се сещам да съм чела, че е препоръчително, но по-моята логика е по-добре, от колкото да купувам направо млечна каша.
ГХИ и аз мислех да купувам, но казаха, че не е ок и се отказах.
Карфиолът мирише ужасноо...

# 86
Защо не е ок ГХИ, аз само такова слагам 😁

# 87
Мис, защото е животинска мазнина ли? И аз го бях чела някъде. Затова давам само кокосово за сега, ама съм толкова нередовна, че все едно не давам. То добре, че в купешките пюрета си има. Рапично бих купила също.

Днес се чувствам като да съм превъртяла ниво "родителство". Големите са вкъщи малко болни, т.е. не достатъчно здрави за училище, но достатъчно здрави за учене. 3 пъти се изкашляха и им дадоха бележка, но всъщност нямат T, спряха кашлицата и хремата отшумя. Та са си здрави с бележка за 1 седмица. Чудно. Дадох им сутринта по един списък със задачи - уроците от деня, домашната за деня, допълнително състезателна тема по математика, четене 1 час и диктовка. Изпълняват и чекват. Като свърши целия този зор им връчвам дистанционното за ТВ и евентуално дори плейстейшън ако не се карат. Ще си бъде заслужено, в училище учат по-малко от колкото лудата им майка им дава, но такъв им е късмета. Междувременно малката успя да обядва навреме (за първи път от няколко дни насам), кара в момента втора дрямка и ще яде следобедна пак навреме. Обичам такива дни, дано не се урочасам за утре с този пост Grinning

# 88
  • Замък сред облаците
Гхито е веднъж препържено дефакто, минало е термична обработка.

Аз последно взех чисто рапично на дм био, като състав е еднакво с рапичното за захранване на хип.
Био нерафинирано рапично олио, студено пресовано (https://dm-drogeriemarkt.bg/dmbio-bio-nerafinirano-rapichno-olio … pdsteilen.laufend)

# 89
А по тази логика зехтин не може ли? Студено пресован, растителен...чудя се просто.

Общи условия

Активация на акаунт