Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 911
  • 812
  •   1
Отговори
# 90
  • Замък сред облаците
Филме даваше зехтин, мисля Simple Smile

Аз търсих инфо и на места препоръчват зехтин и маслини след 12м. В Италия е в менюто от 5м.

Секи сам си преценя … 😂 (това да се чете с хумор).
Толкоз препоръки и школи за хранене има, прави каквото ти идва отвътре. Няма да натровим децата, все толкоз интуиция имаме.

# 91
  • София
Аз също слагам зехтин ако ми трябва мазнина, имам много добра приятелка, която живее в италия и ми беше пращала проучвания и т.н. ииии също съм противник на ГХИ....

Каква новина ме е гонила….

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 15:49 от Десислава``

# 92
Аз също давам зехтин или краве масло. Започнах захранването от 4 месеца.

# 93
Аз си карам с рапичното на Хип засега, бях пробвала за нас да готвя с гхи, въобще не ми хареса, после четох  и информацията, че не е подходящо за бебета.

Днес се наканих и дадох спанак, като изключим, че стана като гъста супа  си го изяде, но в момента в който се нахрани, такава "ако" бомба пусна, докато му измия купичката за 2 минути, вдигам го да го разходя за оригване и гледам ританките в зелено, ама не е от спанака  Grinning .....  такова нещо не бях виждала като количество от това дете и не беше разстройство. Та целият стол отиде за пране , защото подозирам, че  и той е хванал промоцията, но е тъмен и не мога да видя. От както почнах с кашите, особено тази с елда 3 пъти на ден ака и то по много, чудя се изяжда ли това дете толкова храна въобще.

# 94
според Владимирова всичко
полезно си отива от маслото с преработката му в гхи

# 95
  • Замък сред облаците
Минахме на ДК. 69см, 8кг (само 100гр е качил), но на гръдна е пораснал с 1,5 см (47см вече). Включваме и ние попара за закуска вече. Има си БЦЖ белег.
Голям рев реве последните 2 пъти, хем няма ваксини вече. Този път дори в колата не искаше да се успокои, накрая заспа по пътя.

# 96
Вече са писали за ГХИ... а, когато захранвах баткото беше много "модерно" да се дава и никой не е споменавал, че не е ок. Аз и тогава не съм давала, де.

Рафаела, децата сигурно си искат на училище с толкова задачи дето си им дала...хаха.

Аз пък съм взела някакви пюрета с пуешко и пилешко 7+ месеца и не са гладко пасирани, та Марти не го одобри и не го яде. Ама като съм блейка..изобщо не съм обърнала внимание, иначе чета етикетите.
Щях също да питам дали ли сте вече спанак (вече видях, че Мекси е писала), цвекло, кайсия, праскова... Взела съм една кайсия и й се чудя от няколко дни. Искам нещо разнообразно да давам, а те всички пюрета микс с едно и също. Марти, не че много ги яде...ако продължава в същия дух ще търся био мио и домашно каквото имам и ще видя дали ще яде домашно направено. Тези купешките всички са ми с еднакъв вкус и мирис.

Нашата втора дрямка започна в 15.40 и ще яде каша по нощите.

# 97
  • Замък сред облаците
И спанак, и кайсия, и праскова вкарах.
Цвекло и зелен боб ми остана.
Цвеклото се чудя в каква форма (за кое ядене) да го дам, то е ябълка и цвекло на Гербер. Зеления боб съм го оставила за 8 месеца навършени, че нали уж подувал (макар че Йоан нито от грах, нито от броколи и карфиол има газове).

# 98
Аз пък се чудя на едно пюре на Гербер тиквичка и ябълка кога да го предложа. Това за обяд сигурно няма как да мине...
Марти си има газове, все се надува и пръцка, но не мога да хвана от какво.
Зелен боб и аз ще оставя за по-натам.

# 99
  • Замък сред облаците
А, и тиквичката и ябълката седят в шкафа по тая причина също, сега ме подсещаш 😅

# 100
Ябълката я вкарах с тиквичка и ябълка на гербер още в началото, когато беше само на зеленчукови пюрета. Цвекло и ябълка май дадох с каша по спомен. И спанак, и праскови, и кайсии съм вкарала, а днес в яденето от кухнята имаше и зелен боб, засега изглежда ок.

Масла давам най-различни, смятам че трябва да има разнообразие в тях, както и в яденето. Давам кокосово, зехтин, ГХИ и краве, а в някои готови има и рапично. ГХИ-то е специфично, ползвам го и за нас за готвене вече, интересно е.

Първите два зъба са факт - точно 7 дена от промяната във венеца до избиването. Интересното е, че е долен преден и резец до него, несиметрична работа Simple Smile Но поне излязоха два наведнъж, с един куршум два заека. Днес реките текат отново, чудя се от растящите излезли ли е, или нови го мъчат.

# 101
  • София
Ох, аз ще се върна малко назад в темата, ама не обичам да има неизяснени неща. Млечните каши за бебета са ок, без значение дали са с АМ, обезмаслено мляко, пълномаслно мляко или каквото и да е мляко, щом има мляко значи са ОК. Безмлечните каши не са направени да се дават безмлечни, а са създадени за деца, които имат алергия към белтъка на кравето мляко и могат да се направят с друг тип АМ (каквото пият) или с кърма. Каша безмлечна сама по себе си не се дава ако няма друг ПРОТЕИН. Сиреч, може да дадеш каша с риба или с жълтък, ама няма да е много вкусно и за това ги правим с мляко. Ето и снимка, защо не стига сама по себе си безмлечна каша - защото за да си набави необходимото количество протеин от нея, бебето трябва да изяде огромно количество, което коремчето му няма да събере.

И още един скрийншот прилагам, защо не се дава повече от 10% протеин на порция (в частност месото).

# 102
  • Замък сред облаците
Според мен вече се изпада в някакви крайности. Нищо няма да им има на децата, ако се дават безмлечни каши за период от 1-2-3 седмици докато детето свикне с тези храни. Не говорим да кара на безмлечни до годинката все пак Simple Smile

П.п. Маги, Спасов днес пита нали как върви захранването, рецитирам си аз какво даваме, единствено ме пита за кашите - безглутенови досега, нали?

П.п.2. Деси, не е към теб това за крайностите, просто ми се струва че всеобщо се гледат мини детайли и се изпада в терзания за дреболии. И се опитвам ако мога да вдъхна малко спокойствие Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 18:44 от АА

# 103
ами не знам, Деси, ето тук на 1:17 казва, че е по-добре кашата да се приготвя с мляко за кърмачета, а ако не да се добавя омега. Аз съм го подразбрала като цяло че е по-добре каша с ам отколкото със сухо мляко, защото тя самата обяснява, че кашите със сухо мляко са по-евтини. В тов смисъл явно млечна каша която не е с АМ явно и се добавя мазнина
https://www.youtube.com/live/yDq5NTvhCHc?feature=share

и аз мисля че в началото не е драма да е с водичка, доколкото детето още не яде голямо количество, ами се захранва.

# 104
  • София
Казва вие си знаете в уебинара, след това на следващите уебинари го пропуска да го каже, според мен си е направила справка и е видяла, че не е баш така както го говори. Скъпите каши също са си със сухо мляко. АА, точно защото не искам да издребняваме го написах. Всеки може да си дава каквото пожелае, няма смисъл от констатации. Рафаелка ако не иска да взима АМ заради тия каши може спокойно да си сложи малко зеленчук и месо и готово. Така ги виждам аз нещата.

Общи условия

Активация на акаунт