Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 987
  • 812
  •   1
Отговори
# 375
Горе-долу е така:
1. Събуждане -7ч
Първи интервал -2ч и 45мин
2. Първа дрямка - 9:45-11:15
Втори интервал - 3-3:15 часа
3. Втора дрямка - 14:30- тук дрямката варира от час до час и половина
Последен интервал преди нощен сън -3ч и половина

И през деня, и през нощта, е едно и също..

Хоупче, денем ли е тоя ужас? Може да е скок в растежа. Какъв ви е режимът сега? Ако искаш напиши го да помислим заедно. Сори ако съм изпуснала предния път като писа.
Момичета, при нас пак е кошмар със съня.. просто, нямам думи вече... Това е някакъв ад - постоянно приспиване, постоянно доприспиване, сто часа се приспиваме, още го оставя, ида в другата стая и започва да плаче... Чувствам се като затворник 😔

# 376
Добре изглеждат, може да е скок в растежа. При нас са малко по-дълги втори и трети прозорец, за сметка на това обаче първият ни е по-къс и ако го удължим става лошо (2,5 - 3,5 - 4 часа)Може и да пробваш с по-кратък първи прозорец. Стискам палци скоро да мине.

# 377
Аз се чудих да не би да трябва да увелича втори и трети интервал... Но с колко..

Добре изглеждат, може да е скок в растежа. При нас са малко по-дълги втори и трети прозорец, за сметка на това обаче първият ни е по-къс и ако го удължим става лошо (2,5 - 3,5 - 4 часа)Може и да пробваш с по-кратък първи прозорец. Стискам палци скоро да мине.

# 378
Ами не знам, на някои деца интервалите са по-еднакви, но ако сте както при нас пробвай с 15 минути да увеличиш вторите интервали, ако след сутрешния интервал заспивате без проблем. Макар че има случаи, в които Йоан и по-бързо се изморява и тогава не чакам да мине времето (с особена сила важи между първа  и втора дрямка, понеже го пускам да пълзи из къщата и след 2 часа и половина понякога вече е гроги). Тоест хем гледам интервали хем следя да не се преумори.

# 379
Хоуп, как приспиваш? Също има ли протест като започнеш рутина?

# 380
  • Замък сред облаците
А има ли шанс да са му малко 2 дремки? Нашия все пак си кара на 3, вчера инцидентно 2 (отспахме заедно 3 часа следобед 😅) и си се водя по него; досега сам ги намаля и увеличава интервалите (в см вижда се кога му се доспива и кога има енергия за хабене, интервалите варират и според колко е спал нощен сън).

# 381
Няма протест, много лесно заспива, проблемът е, че до 10 минути е буден и трябва да се приспиваме, само в мен спи..

Третата дрямка я махнах, защото се пада много късно - на тези интервали му е добре, на по-малко не му се спи толкова и не е достатъчно, а иначе се пада дрямката да е към 18-19ч.. което си е направо вече за нощен сън 😅

# 382
Ако заспива в теб и ти го местиш, това ти е проблема. Иначе интервалите не са лоши, дневния сън също. Щом няма протест значи навреме го слагаш да спи. Остава вече самото приспиване и дали не се променя обстановката около него, което да го буди.

Обикновено при приспиване ако заспива за под 5 минути е преуморен, ако трябват над 20 - не достатъчно изморен.

# 383
Да, все още го приспивам в мен, но спазвам правилото да е до 3-5 минути, ей тези основните, намаляне на люшкането, оставям го не дълбоко заспал..

Ако заспива в теб и ти го местиш, това ти е проблема. Иначе интервалите не са лоши, дневния сън също. Щом няма протест значи навреме го слагаш да спи. Остава вече самото приспиване и дали не се променя обстановката около него, което да го буди.

Обикновено при приспиване ако заспива за под 5 минути е преуморен, ако трябват над 20 - не достатъчно изморен.

# 384
Опитвай се да го оставяш буден или да го поклащаш някак в леглото. Ако спи само в теб пак ли се разбужда и има драма?

Най-просто казано - ако аз заспя на дивана, разбудя се и открия, че съм в спалнята, и аз ще се ошашкам и събудя. Промяната на обстановката много им пречи, без значение колко дълбоко са заспали, когато се е случила.

# 385
Така е, но не става - започва една истерия, лазене в кошарата, викове 😅 така и не можах да го науча да заспива сам.. пробвах какво ли не..

Опитвай се да го оставяш буден или да го поклащаш някак в леглото. Ако спи само в теб пак ли се разбужда и има драма?

Най-просто казано - ако аз заспя на дивана, разбудя се и открия, че съм в спалнята, и аз ще се ошашкам и събудя. Промяната на обстановката много им пречи, без значение колко дълбоко са заспали, когато се е случила.

# 386
Хляб давам отдавна. Вземам ръжен, овесен, оризов, сухари (спелта, пшеница, царевица). Не винаги ги мажа. Пастет не давам още, но зеленчукови мазила от био магазина и крема сирене.
Не препичам, давам на дълги парчета нарязана филията с коричката

# 387
  • София
Хоупче колко време прекарва по корем? Моето мнение е,че всичко в интервалите ви е добре, просто не е достатъчно уморен. Аз с Алис имах такъв период, когато беше на 4-5 месеца и изобщо не искаше да седи по корем и аз от съобразяване с нея не я оставях повече от 5 минути. После се заинатих и започнах да удължавам времето по корем и докато не ревне не я обръщам, в последствие и тя заякна и някак си мина тоя период. Сега е като пумпал, не лежи изобщо, само рови някакви играчки, сяда, пада, сяда..още не пълзи но е супер активна. Научила се е от легнало положение да сяда също и забелязвам, че случайност или не но съня е доста по-добър като е уморена. Много трудно се преуморява бебе и като цяло повече се преуморяват новородените, та смело го изтощавай.

# 388
Той е постоянно по корем, лази активно от стая в стая, сяда сам също така.. оставям го и да си почива, има тихи игри и почивка преди сън 😄

Хоупче колко време прекарва по корем? Моето мнение е,че всичко в интервалите ви е добре, просто не е достатъчно уморен. Аз с Алис имах такъв период, когато беше на 4-5 месеца и изобщо не искаше да седи по корем и аз от съобразяване с нея не я оставях повече от 5 минути. После се заинатих и започнах да удължавам времето по корем и докато не ревне не я обръщам, в последствие и тя заякна и някак си мина тоя период. Сега е като пумпал, не лежи изобщо, само рови някакви играчки, сяда, пада, сяда..още не пълзи но е супер активна. Научила се е от легнало положение да сяда също и забелязвам, че случайност или не но съня е доста по-добър като е уморена. Много трудно се преуморява бебе и като цяло повече се преуморяват новородените, та смело го изтощавай.

# 389
Хоупче,
на мен ми прилича на скока в 37ма седмица. Някои бебета просто се страхуват да не останат сами и се будят да "видят" къде е мама, да не ги е оставила. Продължава няколко седмици и минава.

Общи условия

Активация на акаунт