Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 925
  • 812
  •   1
Отговори
# 690
  • Замък сред облаците
Дааа, това си мислех преди малко като събирах играчките - като проимаш дете осъзнаваш каква мръсотия се завърта вкъщи - и то прах, малки валма и дребни боклучета и трошици основно 😄 Ама като полепнат по детето всичко се вижда 🤣🤣🤣🤣 За косата няма да отварям дума 🤐

Доскоро минавах през ден с прахосмукачка и моп, откакто вече не си седи в “неговото” пространство и щъка навсякъде - всяка сутрин. Но у нас няма килими, само 2 черджета на вратите пред банята и терасата, а и сме само 2 стаи и коридорче, та за 10мин съм готова. Вертикалната прахосмукачка е голямо улеснение в тази връзка, а и е тиха сравнително - мога да изчистя в хола с нея докато детето спи (понякога пропускам спалнята, нали сме все в хола през деня освен за дремките - та там всеки ден, спалнята през ден понякога чистя).
Ако е буден и баща му не може да се занимава с него, го оставям в кошарата докато си свърша работата. Пускам му да слуша Маргаритка и му мятам играчки, които в последно време отнасят игнор защото се изправя по решетките и захапва горното перило 😂

# 691
Ние сме с 4 стаи и дълъг коридор, голям е зор това чистене. И аз се ограничавам само на хола и коридора ежедневно, стаите на батковците през ден-два, а спалнята когато мога 1-2 пъти седмично примерно. Много искам вертикална прахосмукачка, защото това опъване на кабели във всяка стая, а в коридора даже 2 контакта ми трябват, ме побърква. За хола също ми трябва да го места на 2 контакта, оплита се около столовете, развален е и не се прибира в прахосмукачката, а трябва на ръка да го навивам, ужас е. Точно тези дни оглеждам вертикалните, сигурна съм, че това много ще ме улесни.

# 692
  • София
Аз всеки ден пускам Матилда (робота ни), иначе не става с това куче. Simple Smile като сменя козина сутрин минавам само дивана аз. През няколко дни я пускам и с моп. Алисчето и тя вдига дупе ама не пълзи. Ако реши тръгва назад и така обикаля.

# 693
  • Замък сред облаците
Добро утро! С ММ решихме малко да си пооправим графика, че напоследък всичко е в последния момент. Днес се събудихме в 6, да минем спокойно през банята, той смени и нахрани бебо, аз изчистих вратичките на кухнята, мивката, минах с прахосмукачка, моп, сготвих на детето за обяд (зеленчукова “яхнийка”, на която ще сложа телешко); после ММ тръгна за работа, а Йоан стана в 8:30. Сега ние с бебо се готвим за разходка Simple Smile

Рафаела, исках да те питам какви буркани за замразяване взе? И аз отделих от 2 яденета уикенда, че бях направила повече, но имам стандартни икейски кутийки за фризера.

# 694
Малко се охарчих, но взех и от двата вида, винаги правя така когато не мога да реша (Бяха на -20% тогава). Ето тези :
https://visvitalisbg.com/product/babymoov-stakleni-kupichki-za-h … -broya-240ml-copy
и тези:
https://visvitalisbg.com/product/babymoov-komplekt-kupichki-s-kapak-6-br-250-ml

Исках да са над 240мл с перспектива. Пластмасовите са по-леки логично, но ще се оцветят от оранжева храна и не стават за водна баня. Не знам и стъклените дали няма да се спукат на водна баня, микровълнова не ползваме. Ще размразявам за 1 нощ в хладилника. Доволна съм, макар че все още не съм размразявала. Имам в камерата вече 2 бурканчета супа от коприва с ориз, 2 супа от спанак с картофи, едно супа от броколи и 2 тиквички с ориз. Месото все още го добавям от заготовките най- накрая.

# 695
Здравейте момичета,  надявам се всички сте изкарали добре пранзиците. Ох, бебоците какви са сладки и напредват стемглаво.

АА, голям сладур ваш Йо и как почти се е тръгнал. Нашият още не може да седи стабилно, обаче е нон стоп на 4 крака и се мъчи да пролазва. Ние се шегуваме,че ще стане да ходи, преди да седи стабилно. В петък сме на консултация и да видим, качил ли е нещо с цялото неядене този месец. Аз колкото не вярвам в уроки и такива щуротии, е  само някой нещо му е помислил, както всичко си ядеше  и изведъж хоп нищо не се дояжда, и който и да ме питаше ама как така всичко яде... леле.. дете мечта и сега дърво.

Та днес бях на АГ за контрола на цитонамазката, защото ми беше излязла след раждането 3та група и направил номер на баща си и изял само 140 грама от попарата/ това беше единственото нещо,което сутрин си излавпваше цялото с кеф/. Та като готвите разни интересни неща, имам молба да сподеяте по някоя рецепта за вашата бедстваща съфорумна другарка, защото наистина вече се изчерпвам. За месата и аз сега ще вкарвам  телешко и агнешко, ама май първо ще е телето. И за да е  по-хубаво се почна едно пъчене по време на хранене, което на 3-тия път резултира в повръщане, ужасно е , няма как да го спра, като го видя ще го прави спирам с храната и той въпреки това продължава и съответно през ден все някое хранене се връща. Ще говоря с педито дали тярбв ана гастро да го водим,  макар че се съмнявал,че е физиологично.

За чистенето, мен ме спасява  гоямата му кошара на пода в която сме му сложили килима, ествествено той си вре ръцете и краката  през решетките нон- стоп и пипа около не каквото може, но и аз на два дни гледам да чистя, от неговата перушина всичко е в косми и минавам с влажна кърпа или със спирт килимчето като не е  в стаята.  Постоянно има косми, прах, трохи, не знам откъде идват. Днес за малко да стане беля, киличето му за игра има етикет, машинно зашит, това няма мърдане, седеше в единия ъгъл и той си играеше с него,  е да ама не знам как успял да го откъсне, според мм е гризал конците Grinning и добре  че баща му го видял като го издърпва и му се радва и го е прибрал преди да го налапа.

Аз ползвам тези контейнери за храна-  https://www.baby.bg/product/miniland-4-365006/ ,  в друг цвят и са повече като брой, но май вече не се предлагат.

И за финал пазете се, както вече уж вичко поутихна, се оказа че половината ни рода от двете страни са с ковид за пореден път, добре че прояви симптоми тоно преди да се видим и отложихме срещите,че само това ми трябва с цялото му неядене. Наполседък с който и да се чуя, все е болен, съответно всеки си прави тест вкъщи и официално всички са здрави Grinning

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 11:45 от mexicana___

# 696
  • Замък сред облаците
Нашия удари ли 100гр храна почва да се разсейва и да играе. Давам му да държи кърпичка, лъжица втора, правя се на маймуна… иначе и той няма да яде.

Щях да ви казвам, като ходя на йога ММ го храни - и ми се хвали как не бил оцапан/омазан както е след моето хранене. Викам, алоууу, нали знаеш че трябва да му даваш да се цапа, да бърка в купичката, да взима лъжицата, за да стимулираш менталното развитие…кел файда като си го опазил да не се цапа…

# 697
Здравейте и от мен. Мислех да споделя новостите при моето момче, но изкарахме чудна нощ и ще е като имам сили. През нощта мъжът ми станал да се приготвя да тръгва към летището и Алекс вдигнал температура, втресло го. Дал му Нурофен и заспал, а той тръгна,  аз нямаше как да стана, защото Марти се беше залепил за мен. Умрях от притеснение как съм го оставила самичък в другата стая и ако се събуди ще се уплаши като види, че е сам.  Когато Марти се успокои отидих в другата стая при Алекс и откарах там час, добре че е камерата. После го преместих при нас и пак не мигнах. Събраха ми се едни 30-40 минути разкъсани дремки. Звъннах на свекървата да идва по-бързо, защото запазих час за преглед и сега ги чакам. За капак и разстройство има, някой вирус ще е явно. Точно последната година в градината почти не ходи, а там пък се изредиха всички вируси, шарки и т.н. Ужас е просто. И Марти е киселяче днес. Дано се спогодим със свекървата тези дни.

Ще ви прочета после по-съсредоточено и ще пак ще се включа.

# 698
  • Замък сред облаците
ЕДИТНАТ ПОСТ ПО ОБЯД: Идея за Мекси: бърза “яхнийка” със или без месо и топчета с кускус (ти може безглутенов да ползваш)

В мазнина по избор плюс 100мл вода задушавам на слаба степен (да не се пържи) много ситно нарязан лук и червена чушка. Може да се сложи и настърган морков, моите бяха свършили 😅. Като стане прозрачен лукът, слагам 2-3 розички броколи, щипка магданоз (все замразени) и доливам чаша вода. Като кипне, добавям ситно нарязани картофи и при нужда доливам вода. Къкри на средна степен (на моя котлон на 3 от 6) до разваряване на зеленчуците. После намачквам с ръчния пасатор (джаджата с дупките, не електрически), да останат и едри парченца. Накрая добавям пюре от месо по избор (аз още вкарвам меса и съм се заредила с купешки заготовки, вчера беше телешко).

Днес мисля да правя топчета от сладък картоф с кускус - онзи ден го мернах някъде. Сварен кускус се омесва с малко мазнина (масло ще сложа) и намачкан варен сладък картоф. Оформят се топчета и се дават на детето да се храни само.
ЕДИТ: Реших и да сложа и 2ч.л от телешкото пюре и си стана доста пюрирана консистенцията, та добавих 2с.л. царевична каша (царевицата е много хигроскопична и обира излишната влага, ползвам я често за сгъстяване). Пак не ми станаха топчета, макар че бе гъстичко, та му го дадох цялото в купичка, и о, кеф! Храни се сам! Е, вече има храна и по челото, ноооо…
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 11:54 от АА

# 699
Включвам се с бърз въпрос - кога сиренето се води вече обезсолено, след колко време във вода? Вчера вечерта сложих едно да се обезсолява, дали тази сутрин е ОК? Не беше в саламура, а в пакет.

Винаги съм слагала първо картофите да се варят, а последните 10мин броколите, защото все са ми се стрували по-бързо готвещи се. Накара ме да се замисля. Може и заедно да ги слагам, ще става още по-лесно манджата. Иначе и аз така готвя каквото и да е - задушавам лук и настърган морков във вода, добавям после картоф или ориз с още вода, след което броколи или спанак или тиквички или коприва или тиква или каквото там друго съм решила. Като изври водата и се сгъсти накрая добавям нарязан на ситно магданоз или копър, а като го изключа от котлона - гхи или зехтин, не са ми нужни при готвенето, тъй като съда е с незалепващо покритие и ги слагам накрая само за вкус, след което намачквам с джаджата за картофено пюре. Една порция отделям за обяда и към нея добавям месо от заготовка или жълтък, а другите порции замразявам.
Обаче ми е време да си създам навик от предната вечер да изкарам бурканче в хладилника да се размразява и да накисвам елда/овесени ядки за закуска, че днес пак съм неподготвена. Добре че още имам от купешките каши да забъркам нещо набързо.

# 700
  • Замък сред облаците
Най-бавно се готвят морковите, броколите и картофите им трябват към 10мин (ако са по-дребно нарязани, не цели нали).

Между 24 и 48 часа е обезсоляването, като трябва да се сменя водата поне веднъж на 24 часа. Ако искаш за 12-24 часа да обезсолиш сменяш водата през 4-6 часа с нова. Това намерих аз като тръгнах да давам сирене.

# 701
Хммм, значи е рано още, пак ще яде без сирене (вече 4-ти ден, защото забравям да купя), само гола каша с масло, но такъв е живота Grinning Благодаря Simple Smile

# 702
  • Замък сред облаците
Ааа, и да добавя, понеже това не го знаех преди: обезсоленото сирене е с по-ниска трайност, така че слагайте наведнъж количество за 3-4 дни само; не можело цяла бучка да седи обезсолена примерно 2 седмици, че има шанс да развие бактерии.

# 703
Точно със сиренето имах драма днес. Сутринта усетих, че се е вкиснало и естествено не й дадох. Но вчера яде от същото. Няма да ви казвам какво изживявам. Веднаха звъннах на лл, каза ми, че нищо нямало и това беше. Звънях на една позната лекарка също, тя ми каза да не се притеснявам. Ако имало нещо щяла веднага да повърне и да има диария.

# 704
  • Замък сред облаците
Кристиа, точно щях да ти кажа, че щом не се е просрала (сори ама буквално), значи нищо й няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт