Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 929
  • 812
  •   1
Отговори
# 675
Хаха, АА, да, ама не баш.  Grinning Иалианския на малкия е все още като английския на Стоичков - Самтаймс уин, самтаймс люн. ,🤣
Така е Мира, абсолютно и аз си казвам, че трябва да спра с вторачването, но понякога е по - силно от мен. Тююю, май ще пробвам и аз с йога, медитация, че яко съм се стегнала.
Иначе да си призная, че днес съм отвратителна компания. Само се карам с ММ и му ги говоря едни... Ще ходя да му се извинявам.

# 676
  • Замък сред облаците
Отпусни се, имаме нужда. Иначе само се пренавиваме и избива накриво в отношенията 🙃

# 677
  • София
Аз с Калин го играх това с притеснението и постоянно търсех прилики и разлики с аутизма.. истината е, че чак по-късно като порасна се успокоих. ММ ме направи на гъз разбира се, че си търся проблеми и под вола теле. Калин обаче доста дълго време не реагираше на името си. Според мен е до дете това и наистина с толкова малки бебета не могат да се правят констатации ако някакви такива неща ЛИПСВАТ. Но, ако те гледа в очите като му говориш и се усмихва често, според мен нямаш никакво основание за притеснение. Физически забалежки като ръкомахане с ръце или глава при бебета не мисля, че са основание за такива диагнози.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 22:20 от Десислава``

# 678
Аз с Калин го играх това с притеснението и постоянно търсех прилики и разлики с аутизма.. истината е, че чак по-късно като порастна се успокоих. ММ ме направи на гъз разбира се, че си търся проблеми и под вола теле. Калин обаче доста дълго време не реагираше на името си. Според мен е до дете това и наистина с толкова малки бебета не могат да се правят констатации ако някакви такива неща ЛИПСВАТ. Но, ако те гледа в очите като му говориш и се усмихва често, според мен нямаш никакво основание за притеснение. Физически забалежки като ръкомахане с ръце или глава при бебета не мисля, че са основание за такива диагнози.

И точно тук се намесват постоянно изскачащите видеа, където се започва - "Вижте моето дете, което гледа в очите, сочи, обръща се на повикване... Всички тези неща не попречиха да бъде диагностицирано". И цикъла с притесненията започва в нова сила. До някъде разбирам, че подобни видеа могат да бъдат полезни, но честно казано, колкото биха помогнали, толкова и вредят. Колко ли още като мен се филмират по този начин. А уж съм здравомислеща.

# 679
Между другото обръщането на името също не е признак за аутизъм, много аутисти се обръщат при повикване… а много деца пък са толкова вглъбени в играта си, че не се обръщат. А на тази възраст много все още не си познават името и това е напълно в реда на нещата. И също между другото точно това е целта на видеата - повечето жени ги е страх от диагнозата, повечето жени се заглеждат, гледат втори път, гледат трети път… а нека не забравяме, че за тях е най-важна гледаемостта. Твърде рано е да се говори за аутизъм, основната причина е, че в момента имат твърде много “прилики”. Развиват се, незрели са, едва в по-късен етап може да се види забавяне в развитието, сходно с аутизъм.Както АА каза, остават на едно ниво и не надграждат над него. Но също от аутизъм до аутизъм има балкан разлика.  Това е супер грубо обяснение, но ако детето се развива в момента и трупа нови умения, значи в момента е добре. Дали ще е нов звук, ново движение или нещо друго, няма значение. Поне и аз с това се успокоявам Simple Smile а като ми попаднат такива видеа, директно скролвам надолу по възможно най-бързият начин. Също между другото една от основните причини за забавяне на развитието е екранното време. Но това е една доста спорна тема от типа АМ срещу кърмене, нормално раждане срещу секцио и тн, и тн.

# 680
  • София
Ами имам две близки деца до мен аутистчета, да, в лека фаза са и от двете имам наблюдения за обръщането по име и за това, че не се усмихват на никой друг освен на родителите си понякога. Честно казано тази тема е много дълбока и често в България се слага такава диагноза и за други неща доста по-леки и лечими. Както и всяко пето дете му лепват етикет - хиперактивно. Мен лично това преекспониране с аутизма също ме дразни изключително много включае тези клипчета. Едната ми приятелка с детето с лека форма на аутизъм, каза че отдавна е имало признаци, но чак сега като е навършило 2 години се е примирила, че няма да го израсте и не може да остави така нещата със забавянето в развитието и да чакат и да губят време. Много се надявам нещата да се овладеят в някакъв начин. Другият случай - пак лека фаза, момчето не комуникираше с никого друг освен майка си, ако не е покрай него изпадаше в дива истерия и искаше нон стоп да е в полезрението му. Дори не искаше да погледне други хора, камо ли да говори с някого. Не ходи на детска градина, майка му изора планетата, говори с много доктори, направи хиляди изследвания и диети, дава добавки и какви ли не позволени и непозволени неща.. и мога да ви кажа, че не знам чудо или не, но това дете в момента е трети клас и е наравно със съучениците си. Обърна света майка му, но се пребори и всичко всичко му е наред в момента, дори не могат да повярват, че е било дете със специални потребности. На мен самата ми е трудно да го повярвам, въпреки че всичко се случи пред очите ми. Със сигурност решението не е да си заравяме главите в пясъка и да се опитваме да стоим далеч от тези неща, но и аз като вас като видя такива клипчета скролвам надолу. Напоследък с Калин говорим за различните хора, дори съм взела една книжка за деца със СОП и говорим и мисля, че това е по-правилното нещо. Трябва да сме наясно с това, че винаги може да ни сблъска живота по някакъв начин с такива деца и да знаем как да реагираме правилно за тях и за нас самите.

# 681
Леле, колко много сте изписали момичета. Аз съм болна (и не много адекватна) и нямам много сили да адресирам темата, само ще се включа, че и аз като Деси в момента игнорирам подобни клипчета - не искам да се натоварвам излишно - за това има и специалисти (педиатри), които да наблюдават детето и с които да обсъждаме всякакви притеснения.

Иначе да ви питам, с какво миете зъбите на бебетата и колко често? Нашата девойка е с две зъбчета, които още не сме ги чистили - та приемам препоръки кой, какво, как и кога прави Simple Smile

# 682
Здравейте от нас,

колко мило, че ни мислите, благодаря! Ние от февруари все имаме куп неща. На 2 почивки ходихме също. Вчера се върнахме от спа почивка. Имаше страхотен аквапарк с какви ли не забавления за деца. И бебето го водихме и много му хареса и в бебешкия басейн и в големия. И в този ред на мисли да ви кажа, че на мен и през ум не ми минава да не пътуваме, да не спим другаде или пък да не ходим на празненства. Както казваше акушерката бебето се адаптира към семейството си, не е нужно ние да му адаптираме света. Освен това и като е второ е още по-важно за мен. Иначе няма как да постигна баланс за двете деца. Трябва да лиша каката от всичко, което обича. Водих ги двамата на театър и на цирк вече. Цирка беше с раницата да гледа към мен и със слушалки да не е съвсем шумно.
А и аз нито знам колко яде, на колко часа, не гледам глутен или без. Като е гладен си "казва" и понякога яде, понякога не. Така и с млякото. Нямам представа кога колко.
Ние с 2 спокойни деца не смеем да кажем нищо, защото и двамата имаме чувството, че хората се дразнят. Все едно си го избираме сами и на тях сме избрали диво или не добре спящо. Не вярвах, че е възможно. Но ето имам второ спокойно и спящо детенце. Даже и яде, което сестра му не правеше.

Зъби мием по 2 пъти на ден от появата на 1во зъбче с четка и паста за зъби. Като се появи второто включихме и конец за зъби. Сега има 4 и е точно като зайче с 2 горни и 2 долни. С тях успява да отхапва добре и после дъъълго дъвче. На зъболелар беше вече и е записан. Ма всеки 6 месеца ще ходим. 

Памперс се сменя и се облича при нас в седнало положение. Гащите на Либеро помагат при нас и съм много доволна. Ако има ако всеки път се надявам на чудо да не омажем къщата.

А той вече е супер подвижен, пълзи, лази, изправя се, сяда, ляга и много ме радва като го извикам от другата стая и той идва. Вчера излязъл в коридора, аз го викам от хола и чувам, че идва. Бързо се показа сладка главичка и обели една усмивка. Обича и да пляска с ръчички. Като чуе " браво" и веднага пляска и се усмихва. Първата му дума е бебе! Що мама и тати му повторяхме. Той ни гледа и казва "беебе".

Подсетихте ме да взема да го измеря. Последно февруари го мериха и следващия профилактичен е чак през юли.

# 683
  • София
Ехо, здравейте! Христос Воскресе, момичета! Да сте живи и здрави вие и семействата ви, много щасливи и благословени! Ние сме в Козлодуй все още, ходим наляво-надясно, при която баба повече ни хареса менюто. Ходихме да обикаляме църква с Калин даже, ходим по кафета с детски площадки, два пъти излизахме с мъжа ми на бар дори нощес и съм хипер презаредена. Много обичам празници, правихме си фотосесии, боядисвахме яйца, оказа се че и Алис обича варено яйце също толкова много колкото Калин. И с агнешко я захраних, но много трудно без зъбки... смуче, дъвче ама нали знаете как е на конци месото, често го прави на дъвка и го дъвче 20 минути милата, накрая го вадя и давам друго. Някои парчета успява да ги предъвче и глътне. Месо не връща моята мома.. с шишчета беше същата история. Докато не се появи поне някой зъб ще го кара на пилешко и риба, че по-лесно се яде Grinning Ето една снимка от месечинката и.

В сряда заминаваме за Белоградчик и ще сме малко там. Аз съм на същото мнение като Матея - никога не съм се съобразявала с децата от гледна точка да ходим на почивка някъде или на гости. Просто адаптирам плановете според режимите им до колкото мога. Все пак са част от нашето семейство и за тяхно и наше добро е хубаво да свикнат с нашите активности.

# 684
  • Замък сред облаците
Воистина воскресе!

Ние си починахме тия дни, скромно отбелязахме празника. И аз се заредих Simple Smile

Връщам се от йога и ми е много дзен (и огладняло 😄), тия дни ще пиша повече.

А, на Йоан дадох малко от пицата, която правих на ММ днес. Много жално гледаше (а точно беше обядвал!) 😄

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 20:57 от АА

# 685
Здравейте, много тихо беше тези дни в темата, но разбираемо. Христос Воскресе! Желая ви здраве, щастие, любов и повече време за любимите хора.
Надявам се да сте си изкарали хубаво и хайде всички отново на въртележката.  Ние си бяхме вкъщи. Отказахме се от пътуване до свекърите. Марти започна да кашля в петък вечерта, уплаших се да не слезе надолу и да стигне до антибиотик и започнах инхалации с пулмикорд. Надявам се да не избързах, но така го почувствах. Изкашля се от време на време, дърпаме сополи все още, но е по-добре. Боядисвахме яйца, козунаци меси майка ми. Ходихме на църква, разхождахме се. Беше ми хубаво, че бяхме заедно. Вчера си откраднахме два часа с Алекс и ходихме на кино.
Мъжът ми тази нощ заминава за 4 дни на изложение в Германия. Свекърва ми ще дойде да ми помага. Ще видим как ще бъде. Дано да минат бързо тези дни, защото не сме свикнали да се разделяме

# 686
  • Замък сред облаците
Хелоу отново!

Ние си бяхме в София на празниците, отбихме се до свекърите за 2 часа на Великден, после бяхме на празничен обяд у кума, че беше рожденик. Пуснахме детето да си обикаля и по едно време го хванах да гризе гумата на количката 🤣🤣🤣

Йоан вече става все по-уверен в ходенето… и докато пиша това се изправи и почна сам да бута уолкъра за пръв път!

Направих му постни картофени кюфтенца за обяд и му харесаха много. Рязко се почувствах по-уверена да предлагам храни за самостоятелно хапване 😁 днес ще се пазарува!

Оставям ви две снимчици да се похваля с моето гардже
Скрит текст:

Мис, да минава по-бързо командировката на мъжа и свеки да не се бърка много Wink

Ние другия месец мислим да идем при нашите за седмица и ММ да се върне в София - единия уикенд ще ни остави, следващия ще ни вземе. Отсега нямам търпение.
Аз съвети за бебе на път няма да търся, ама ако имате такива как да накараме домошар съпруг да пътува повече - приемам 😂

# 687
  • София
Веднага се включвам - Еййй на децата колко ще им хареса да идем до бабите и дядовците им, хубаво е да свикнат с тях и да са си близки. Ей в този град какъв хубав парк има; Да идем малко на чист въздух и да избягаме от мърсотията в София; Grinning

# 688
  • Замък сред облаците
С баба и дядо връзката може и да сработи 😅 ама за въздух и парк надали, свекърите имат чудно дворче за търчане и игри 😂

Шофьорски курс ще запиша и ще изкарам книжка пък тогава няма да се съобразявам толкоз 😂

# 689
Честито Възкресение, момичета, не бях влизала доста време и чак ме беше страх да не видя 100 нови поста за четене и да сте вече в нова тема даже, но не беше чак толкова фрапиращо и успях да ви изчета.
Днес дадох риба за първи път, взех на Плазмон 3 вида - пъстърва със зеленчуци, сьомга с картофи май и хек с нещо си. Не е много рибата, към 15% ако не се лъжа. 2х80гр са, дадох половинка тоест 40гр към сготвено от мен тиквички с ориз. Много беше вкусно, но не го пасирах и съответно не яде много. Но не се отказвам, ще си прояде, има много зъби - да влизат в употреба вече. Смятам сега да въведа тези 3 вида риба, сиренето го въведох, така че след рибата започва глутена.
Сутрин й въртя 2 вида каши - едната царевична, другата с елда, овес и още нещо, добавям сирене, следобед също въртя 2 вида каши, но сладки - едната с банан и сини сливи, другата с горски плодове. От време на време следобед давам елдената каша, когато искам да добавя различен плод към нея - ябълка и круша най-често. След доста изядени пюрета кайсия видях, че и в тях има захар, но здраве да е.
Близо е до лазенето вече, от седнала застава на 4 крака, вдига дупето, протяга се, но накрая се пльосва по корем. Скоро ще е. Как поддържате чистотата сега като лазят, всеки ден ли пускате прахосмукачка и моп? Много ми е тегаво толкова чистене, гледам тя да не е в стаята, в която работи прахосмукачката и като сме сами през деня не знам кога да чистя. Често сутрин ако стана преди нея минавам само метър-два около постелката й с прахосмукачка и моп, за сега тя не може да мине повече, но май скоро няма да е достатъчно. Не знам у вас как е, но в нас ден след като е чистено е пълно с трохи и малки боклучета, а още ден след това вече е търкалят кълбета прах. Не знам от къде излиза толкова прах, но е много дразнещо, като добавиш космите от вечно капещата ми коса и става ужас за пълзящо бебе.
В Пловдив също има театър за бебета от 6м до 3г се води, мисля скоро да го пробваме, както и на музика за бебета. Киндиру ми идва скъпо за съжаление, а плуването нещо ме е гнус да я вкарам в басейн с други хора в него. Да бяха само деца, ама няма как, нали трябва да ги държат. Ще изчакаме с плуването. Аз като цяло съм малко по-гнуслива от нормалното..🤣

Общи условия

Активация на акаунт