Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 931
  • 812
  •   1
Отговори
# 660
Ама всички бебета са големи ангелчета докато спят бе!

Теди, 8 пъти ли яде твоята госпожица или още спя? За ставането по никое време, имахме и ние такъв период, даже се оплаквах тук. Около седмица-две траеше. Това, което помогна е да не “почваш деня” докато не стане нормален час. Държиш в леглото на тъмно, мъчиш се да приспиш обратно, не започваш игри. Може да нахраниш ако е гладно, но общо взето третираш като нощно събуждане. При нас отнемаше около час - час и половина да заспи обратно. После ако не искаш деня да започне твърде късно - будиш. Но първо трябва да се види режима на сън дали е ок, обикновено будене и дълго будуване по това време, означава не достатъчно будуване през деня. Също и някои бебета въртят такива номера при преход от 3 на 2 дремки, ако случайно още сте на 3. А ако пие много пъти мляко през нощта, може да и е асоциация.

# 661
  • гр.Пловдив
Цитат
Теди, 8 пъти ли яде твоята госпожица или още спя?

Суче денонощно,кравичка да имаше щеше да я умори Smiling Imp За 1м смила по 4 кутии ХИпп 800гр,даваме по 160лв

Маминки,като гледам Йоан на АА да спи с чувал,да ви питам,понеже Герито никога не е спала с чувал,не съм й купувала,понеже тук в Пловдив е ад лятото и следователно от 4.07 ми се струваше абсурдно да й го нанижа ,па макар и от най-тънките ..Та как се става и изправя на кошарата с този чувал,не се ли ядосват,че не могат спокойно да си ритат ,не им ли пречи?

# 662
  • Замък сред облаците
Те чувалите са големи (разбирай дълги и достатъчно широки), а след 1г може и с крачета. Не са увити като мумии. Йоан няма проблем с ритане, обръщане, лазене и изправяне на колене в чувала (нашите са Ейнджъл бейби 6-18м).

# 663
Зависи много. Йоан не търпеше от съвсем мъничък чувал, защото не можеше да се завърта и се будеше и ядосваше и е все с одеалца - олекотена завивка и понякога му слагам отгоре още едно одеалце.
Ако поддържате добра стайна температура и със завивки пак е добре.

# 664
Тони също е с чувал на angel baby горе долу от началото и няма проблем с него - има достатъчно място да шава колкото иска - и лази, и се обръща във всички посоки, и си рита колкото ще. Обаче в момента, в който почнат да се изправят изцяло прави сами, трябва да се смени с такъв с крачета, от гледна точка на безопасност. Не че ако искат да се пребият, няма да измислят хиляда начина да го направят. Не се спогаждаме с одеалата ние, намятам му за дневния сън ама бързо го разкарва.

# 665
  • София
АА тоя пържолен смаш е баш в стил Алис. Grinning Ще помисля над тази идея хахаха.
Мирра, не спят обичайно така, защото Калин е като маймунче и само рита и се върти. Май до сега 3-4 пъти са заспивали така заедно гушнати, дано да се случва по-често и в мен предизвикват умиление.
Алис се е научила от два дни да пляска с ръце и по цял ден танцува. С отварянето на очите танцува - на музика, на шум от машини, тракане, чукане, без музика - все танцува. В началото ми беше забавно, ама като дойде време за ядене пак танцува и ме изкрава извън релси. Няма да ви казвам какво целене на устата пада. Продължаваме да сме зле със закуските, ако ви кажа, че имам 6 каши в нас купени няма да ви излъжа + кус кус, + качамак... Днес банан и авокадо отново отказва, защото не харесва сладкия вкус и мисля повече да не я карам. Качамак само яде от всичко изброено, но жестоко се запича тия дни въпркеи, че следобад яде овесена каша с круша и слива... Честно виждам се в чудо с нейните закуски и май просто ще спра да предлагам и ще си караме на мляко докато не се появи някой зъб! Иска да яде принцеси, палачинки, мъфини ама не може да го смиля и смуче и плюва или сдъвква мнооооог бавно и след час хранене вече е умряла от глад и реве за мляко. Въртим се в някакъв ужасен гаден кръг. Също не може да седи мирна за смяна на памперс и всеки път е една борба, няма да ви казвам как тегля сополи. Тя се суче и върти по гръб, бута ми аспиратора с ръце, държа и краката с моите крака да не се върти, хващам едната ръка, почва да върти глава, после ме скубе, издира ме по лицето с някой останал нокът и накрая от реването има нови сополи. Днес намерих най-накрая аспиратор за прахосмукачка и сме един проблем по-малко. Вече прави опити да вдига дупето и да седи на 4 крака, очаквам до месец да пропълзи. Леле хора като ви чета, осъзнавам как съм голям непукист. Нито знам колко грама яде, нито кога яде глутен и кога не.Нито знам през колко часа яде.. изцяло се водя по нея и тя си е направила някакъв режим и по това се ориентирам кога да спи и дали да яде.
Алис в София спи с тънък чувал, но още не пълзи и не се изправя. Тук в  Козлодуй спи при мен на спалнята и се завиваме с едно олекотено и се гушкаме.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 16:23 от Десислава``

# 666
И при нас чувалът е 6-18 месеца и от прането вече му късее и периодично купвам нов. Не мога да си представя без чувал за това шило,до 3-ти месец беше с одеяло и аз не спях да го проверявам да не се задуши. Сега дори с чувала успява да си навре краката през решетките, какво остава без. Придвижва се и обикаля из цялото легло с  него.

# 667
  • Замък сред облаците
Как късее? 🤨 Аз нашите ги пера на всеки 3 дни ползване и не са мръднали - има по една педя под краката, нали трябва до към 86см да става някъде

# 668
Яденето и при нас не върви. Сега е разбираемо заради сополите и зъбите. Долният венец е много подут, дъвче си ръцете, кисел е. Днес отказа закуската и хапна само 3-4 лъжички зеленчуково пюре на обяд, докато смучеше и мачкаше коричка хляб. Не знам вече къде да го храня, защото се разсейва много. Започва да се върти и иска да вземе всичко. Слага в устата, хвърля, мрънка. Ако не му дам нещото няма и да яде. След 2 минути вече му е омръзнало и иска друго нещо. И накрая нищо не е изял. Иска лъжицата, с която го храня, но не за да яде сам, а за да я дъвче. Дърпа ми я от ръцете, става мазало. Вчера си изсипах каша върху гащите, после се оказа, че съм имала чак на лакътя, но така съм си ходила без да видя. Нямам стая с голи стени, за да не се разсейва. Трябва да се правим на маймуни, за да хапне нещо. Ужас е направо...

Онзи ден и аз му дадох банан с авокадо, но не го хареса, затова ще опитам по-натам пак да предложа.

Исках да вкарам риба, но в ДМ не видях нещо подходящо и реших, че ще поръчам телешко. Е, да, но съм вземе говеждо. Дали е ок да му дам първо него или да си търся телешко?

Червена леща правех на Алекс с картофче, става много вкусна.

АА, тези царевички не залепват ли много по небцето? Банан му давах онзи ден да яде сам, защото видя брат си и започна да подскача да дам и на него. Голямо мачкане беше, хлъзга се, смее се. Половината диван лепкаше после.
Хаха кисело мляко и аз му дадох да опита, като ме видя, че ям и аз. Мисля скоро да го въведа, за да му предлагам с бисквитки. На Алекс го въведох на 10м, може да задържа и сега още малко.

Знам как се филмираме излишно майките за всякакви неща. Нормално е, особено при първо детенце. Марти върти глава, ръце, мята се целия, рита, изпъва се. Част от развитието е, но и виждам, че това го забавлява. Може би, ако усещах, че има нещо (надявам се да няма), щеше да ми светне червената лампичка.
Но и се обръща на името си, търси с поглед каквото му кажа. Започна да имитира определени действия и като цяло виждам, че тече вече някаква мисъл.
 Снощи 20 минути рита бясно с крачета и въртя ръце докато с брат му пеехме и танцувахме пред него. После беше вир вода, а аз не харесвам Арам зам зам.
Аз истински вярвах в илюзията, че поне второто ще е кротичко, но не е. Да са ни живи и здрави. Ако беше кротък сигурно щях да се чудя какво не му е наред.

АА, особено ценя тишината след като имам деца. И ставам див звяр, когато някой я нарушава..и си представям не хубави неща..хахаха Абе, всички ме дразнят.

Рядко споделям даже с майка ми и свекървата, ако нещо ме притеснява, с приятелки също. Все ще се намери някоя перфектна майка с перфектно дете, което "никога не е правило така".

Ха и моя малък мъж е като Герито на Теди със сукането. Изобщо не следя през колко време яде

Да се оплача, че вече не знам какво да правя с окото на Марти. Днес пак започна да сълзи повече и се събира жълт секрет. Личната не ме взима на сериозно и всеки път ми говори едно и също. Под ръка имам само окуфлаш и ще пробвам с тях днес да видя дали ще му помогнат.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 17:51 от Miss_Independent5

# 669
Как късее? 🤨 Аз нашите ги пера на всеки 3 дни ползване и не са мръднали - има по една педя под краката, нали трябва до към 86см да става някъде

Свива се , като сравня новия и стария имат поне 8-9 см разлика, явно се свива от сушилнята, интересното е че  с нито една друга дреха  не става така, явно памукът от който ги шият е с по-рехава структура.

Miss,  за очето пробвали ли сте ОФТАЛМОСЕПТОНЕКС, преди няколко месеца Йоан беше с такъв секрет и за около седмица помогнаха?

# 670
За чувалчетата на Angel baby са си написали, че се посвиват. Аз ги слагам и в сушилня, но не са станали твърде къси. Още към 6 месец минахме такива в крачета, за да може спокойно да се върти, изправя, сяда и т.н. Толкова е "шугава", че не виждам как би спала със завивка.

За сега се успокоиха зъбите, иначе заедно тръгнаха 3. Два пробиха, един явно ще почака. За 2 месеца избиха 6 зъба както нямаше никакви до Февруари....Grinning

# 671
  • Замък сред облаците
Не залепват царевичките, Мис, добре са направени Simple Smile

# 672
И аз го слагам в чувалче, някаква куча марка, но върши работа. Не пречи никак за акробатичните му представления.
Днес чак зацепих защо толкова много мята тези ръце напоследък. От няколко дни на преден план в развитието му е бърборенето и издаването на всякакви звуци, съответно и мятането на ръце. Сетих се, че преди време, когато имаше подобно развитие, имаше и засилено мятане. Май прекалявам с премислянето на нещата.
Иначе идейка за обяд, че може би и закуска, завиви от предпочитанията: Миш - маш. Много му хареса, омаза се с кеф. Направих си го стандартно бъркан с печени чушки, яйце, обезсолено сирене и мааалко доматен сос. Мисля, че и на омлет, нарязан на лентички ще стане. Вчера пък му намерих занимание, което ми даде едни 40 мин, спокойствие. Сложих малко вода в сравнително плитка и широка тенджера, някои от играчките му вътре и го оставих да видя какво ще прави. В началото гледаше и се чудеше какво да прави, но после започна да редува топене на ръчичките си. Правеше го много внимателно и с голям интерес. Накрая вече започна и да плацика играчките.

# 673
  • Замък сред облаците
Да не си отглеждате италианче? 😄

# 674
Горните зъби при нас са на път, буквално всеки ден са все по-подути и по-подути. Имам чувството, че венеца му ще се пръсне и честно казано не знам колко зъба ще избият наведнъж, ама е сигурно, че ще е повече от един! Долните вече пораснаха и наистина е със сдвоен зъб - преден и страничен резец в долната си част са като един зъб, а нагоре се разделят.

Минахме ДК. Значи миналия месец беше свалил килограми и ръст май не беше мръднал, този месец - 600грама отгоре и 3см! Вече е 8.400 и 71см. Тва детския организъм е страшна работа - затихва, затихва и изведнъж избуява. Нищо не съм променяла в количествата храна, а даже и беше болен този месец! 

Идеята за миш-маш е супер! Ще я пробвам по празниците със сигурност!

Лав, бях го казвала и преди на някой друг, но не се вторачвай толкова много. Освен да изперкаш ти тотално, друго няма да постигнеш. Мятат се всякак, навсякъде, крака, ръце, глава. Развиват се, проучват какво могат да правят с телата си, до къде им стигат ръцете и какво ли още не. На Тони любимото, когато е развълнуван, е да се стегне целия както лежи по гръб (ама се изпъва като струна чак) и да започне да размахва дрънкаща играчка в ръка колкото може по-бързо. И си умира от кеф Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт