Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 936
  • 812
  •   1
Отговори
# 645
Почвам ви отзад напред. Мекси, ако се притесняваш може да пробваш безглутенов кус кус, бях писала за него, от дм е, 50% червена леща, 50% нахут. Дребен е като бебешкия на хип. Не е лош в крайна сметка. Най-вероятно е период, много бебета отказват храна по едно или друго време. Пожелавам да мине бързо, че да не се притесняваш много.

Рафи, оставяй я да се цапа, полезно е за тях и е вид сензорна стимулация. И мен ме мъчи много това цапане, ама все си казвам, че е за добро. Особено мазането с ръчичките. После преобличаш и мяташ всичко за пране и готово.

Лазур, благодаря за отзива. Ще се наканя и ние да отидем. Мъка е малко, че най-близкия ни център няма достъп с количка и все не се навивам. Обаче все се надявам, че там ще видим/научим нови игри и занимания, които да мога да прилагам и вкъщи за двигателно развитие.

Деси, големи са сладури двамата. Така ли спят? Сигурно колкото и трудни моменти да имаш, като ги видиш така ти става много мило. Поне на мен ми стана 🥰

Като писахте за ресторантите, ние вчера успяхме да идем на цели два! Всичко много хубаво обаче и на двете места сервитьорите като почнаха да му се радват, че и да го пипат даже! Откачих! Хич не ми го побира в главата, как така ще пипаш чуждо бебе и даже без да питаш може ли, удобно ли е. Че ние като се събирахме на мен ми беше неудобно да дам боц на кое бебе беше, а някакви сервитьори дето хич не ги знам какви са, ще го пипат?!

Тежка нощ беше ама то много хубаво не е на хубаво, са казали хората. Буди се хиляда пъти, тая сутрин е адски крив, нищо не му е кеф, ужас някакъв. Дано след първата дрямка нещата се оправят малко.

# 646
  • Замък сред облаците
Като каза червена леща хубаво ме подсещаш, че трябва и нея да вкарам. Взех една био от  ДМ и мисля да я направя с джоджен и моркови като яхнийка гъста (без запържване).
Съвета с преобличането е хубав, ама и аз се изприщвам като трябва да го преобличам и бърша по лице, уши, врат по 4 пъти на ден 😂 е, правя го, ама понякога ми идва в повече. Лигавника с ръкави от Bambuki family доста помага Simple Smile
“Царевичките” от просо от ДМ се котират много добре при нас, тренира дъвчене и отхапване успешно. Банан пак давах оня ден, много лигав и се дави. Ще давам и други готвени храни, ама трябва да стигна до това като занимавка.
Рецептата на Бъбълз с тиквичките уж исках да правя, пълен провал щото заместих яйцата с кисело мляко (не съм вкарала белтък).
Днес идва и ме гледа като сираче докато ядях кисело мляко с чия за закуска, мушнах му лъжицата с малко от млякото на върха да се кротне. Усещам как тази тенденция скоро ще се засили 😁

Чавето издържа 4ч между храненията с обем 180-200мл/гр. При вас (въпрос към всички) така ли се пада?

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 12:51 от АА

# 647
Тъкмо се чудех какво да му давам за обяд. Червена леща ще бъде.
AA, и моето диване издържа толкова след голяма порция, даже ми се струва, че и повече може да издържи, но аз си му давам.
Мекси, съчувствам за ситуацията с храненето, дано бързо се нормализират нещата най - вече за твое успокоение. Другите го казаха - на периоди са.
Рафаела, знам за какво говориш. И аз едва се сдържам да не забърша веднага всичко омазано, но съм чела, че подобни действия от наша страна създават негативна асоциация у малките, та стискам зъби и гледам погрома.

Аз да се оплача от себе си. От известно време в Инстаграм и фб ми се появяват видеа с първи симптоми за аутизъм у бебетата и сега съм се филмирала. Следя всяко действие на малкия и изтръпвам. Например, постоянно ги мята тези ръце нагоре надолу - това било симптом. Иначе обръща се като го повикам, не винаги, но често. Гледа ме в очите, контактен е.  Оффф, трябва да спра да гледам и чета. Питах една приятелка с 2г дете дали и нейното е мятало ръце, тя учудено ме погледна и каза, "нее, никога". Това както може да се сетите ме довърши. Както и да е, де. Измрънках.

# 648
  • Замък сред облаците
Лаватера, игнорирай ги. И на мен често ми попадат. Съседчето е с аутизъм (на около 6-7г е), оправно дете е, но на нивото му на комуникация е като на Йоан. Голямата зълва работи с такива деца и от нея знам, че до 3г възраст почти няма ясно изявени симптоми аутизма (освен може би липсата на контакт с очи и необръщането по име, но дори това може да има друга тривиална причина като очен или унг проблем) освен при комбинация с други тежки диагнози. Затова и до 3г не се поставя такава диагноза.
Моето мята ръце, удря предмети в земята и масата, като яде пък ги свива и отпуска пръстите и дланите постоянно като тик направо - ми видях на мойта дружка дето ражда месец след мен бебето - съвсем същите неща прави. Събирай се с други бебоци или ходи да гледаш децата на някоя детска площадка - действа успокояващо Simple Smile

За Алис, любителката на плескавици едно видео с идея за майка й https://www.instagram.com/reel/CqlaATYt8H1/?igshid=YmMyMTA2M2Y= 😁

# 649
Повечето бебета мятат ръчички, даже ММ онзи ден ми прочете някакъв цитат от книга на Достоевски, в който той пише как детенцето като повечето бебета махало с ръчички. И Йоан имаше такъв етап, но наскоро спря да го прави. Съвсем наскоро започна и да се обръща като го викна по име. Намерих някъде в бг мама мнения, че някои дечица чак към годинката почвали да си разпознават името. А репетативните движения като цяло са типични под една годинка, а махането с ръчичка обикновено е израз на емоция - така че поздравления - децата ни са емоционални.

Иначе винаги се намират майки, чиито деца никога не са махали с ръчичка в пространството, никога не са се въртяли като обладани от демон кято им сменят памперса, никога не са си плюли храната и не са се цапали и тн. Бебетата са различни.

# 650
О след 180/200 мл сигурно и 5 часа ще издържи/ само попара яде по толкова/, но аз на 4-тия час вече бутам следващото хранене, че иначе 5 хранения  няма как да ги сместя.

Какви са тези царевички от просо, уж зяпах като бях последно в магазина за безглутенови неща, но не съм ги забелязала?

Йо се мята, маха с ръце и диво блъска  с крака от както е на 3 месеца, ама е много подивяло, така не съм виждала дете да  блъска с краката. Затова и не седи стабилно, слагам го и той хуква да мята краката и блъска и след презниците ще правя консултация с физиотерапевт, да видим трябва ли някакви упражнения да правим, за да му помогнем да заякне  и да канализира тази енергия. За името не знам познава ли си го, по-скоро реагира като чуе, че го викам и ММ с щегува, че  напоследък често стига до 3та степен:
,
1-ва-   Йо- положително повикване
2-ра - Йоан - държи се непослушно и беладжийства
3-та-  Йоане- тук вече са големите бели, които му застрашават здравето и му се "карам"

Аз като кажа,че кривее от зъби и не яде и редовно някоя приятелка ме гледа като гръмната и ме забива с : "О моето дете никога не е плакало от зъби и си ядеше и не се е будил" Grinning и аз  Oh.. well lucky you

# 651
  • Замък сред облаците
Ей тези:

Взех и тези, ама дори на мен са твърди и не се котират толкова - като омекнат лепнат много и не може да си ги отлепи от ръката или отиват по дрехите:

Много е кофти със сравненията. Нашият е от вторите, кротките засега, зъби нали няма и очаквам драмата с тях, но какво ще постигна като кажа на някой “о, ние не сме имали такива проблеми”. Най-много някоя майка да се почувства некадърна и да се скофти как нейното дете не е кротко и спокойно. Като споменавам тук, че при нас нещо такова няма всеки път ми е неудобно да го пиша, но когато го правя е в контекста на “виж, нямам такъв опит, но можеш да опиташ това и това”…
Мисълта ми е, че всяко детенце си има темпарамент, по него си преживява нещата и ние обираме парсата… Ама ни можеш да го промениш това, нито да му се скараш, че е такова, нали. Само може да съпреживяваме и да се опитваме да облекчаваме нещата колкото ни е по силите.

П.п. И да споделя, че с кротко дете на моменти също е тегаво. Рутината ти е друга, всичко е под час. Оня ден ММ ми вика “ще изляза като ми е кеф” (да си свърши нещо негово)… Ми аз не мога да изляза или направя нещо като ми е кеф. Всичко е с план, уговорки и се променя от неща като насран задник, кисело или гладно дете и прочее. Понякога не мога да мисля, защото детето вряка или мрънка (аз много ценя тишината по принцип, шумът ме изнервя). Ми колкото и да е хубаво и осмислящо да имаш дете, it takes its toll on you.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 17:48 от АА

# 652
Наистина ще започна да игнорирам подобен вид видеа, защото за момента до нищо конструктивно не водят, а точно обратното. Леко се успокоявям, като казвате, че и вашите са дивачета. ММ ме е обявил за тотално луда 😄

Знам аз, че не трябва да слушам сравнения и подобни, още повече, че лично се убедих как някои майки от незнание, така могат да те вкарат във филма, ако ти самата нямаш идея за някои неща. Бях казала на една майка, че след БЦЖ-то, на мястото на инжекцията се появи гнойна пъпчица. Еййй, Боже, тази жена като почна - "Ооо, това не е нормално, моето нямаше такава реакция, веднага го води на лекар!!" Добре, че знаех предварително, че всъщност си е съвсем нормално, иначе да съм изперкала.
Преди да родя живеех с илюзията, че детето ми ще спи и ще ме гледа влюбено в 99% от времето, но нейсе.

# 653
  • Замък сред облаците
На нас в болницата ни предупредиха че такава пъпка може да избие там по всяко време до 7 месец… ама информация, начетеност… ама тая начетеност често се изкривява. Бях гледала видео с американче с доста кофти RSV инфекция… много се потресох и оттогава директно ги игнорвам всякакви “здравни” видеа от непрофесионалисти.

# 654
  • гр.Пловдив
Цитат
О след 180/200 мл сигурно и 5 часа ще издържи/ само попара яде по толкова/, но аз на 4-тия час вече бутам следващото хранене, че иначе 5 хранения  няма как да ги сместя.

Mexi
, при нас е точно толкова от закуската до обяда,дори,ако е пила и мляко отива от 8 ,та чак в 14ч обедното,просто закуската явно й държи сито...3 основни хранения имаме по 190 мл и другото е мляко към 600-700,разпределено на  4-5 пъти /150-160мл.. Ти 5 хранения с млякото ли имаш предвид или даваш по-често ,но на малки порции?

Побърква ни с тези зъби,приквичава силно през нощта по 4-5пъти,става права на кошарата и реве за мляко Frowning1 Омръзна ми това нощно хранене,не е до глад и леки вечери преди лягане,много го пие ,нямаме 1 нощ без да ставаме да храним и успокояваме..или ако,не е ставала се облещва в 4.30-5ч и денят започва Smiling Imp

# 655
  • Замък сред облаците
Хм, значи не само мойто чаве е от негладните сутрин, това ми беше добра справка, благодаря ви ❤

Йоан снощи яде към 22ч (след близо 30мин рев дето май се оказа от жега), аз едвам заспах в 23ч щото ММ хъркаше като дъскорезница, и Йоан се разплака малко след полунощ и го взех до мен на спалнята и попримрънкваше цяла нощ. Гърбът ми не хареса това 😅😅😅

# 656
Теди, общо 5 хранения- 2 млечни по 200 мл всяко и 3 твърда храна/ старая се да са около 190 мл, ама  wishful thinking , той си яде колкото му падне. Отдавна си махна шестото хранене и дори сега с неяденето се опитвам да му пробутам нещо в просъница да изпие, ако съвсем не е ял, ама  бързо се усеща. Аз ако се опитам да му дам 600/700 мляко, ще стане и ще си тръгне сигурно  Grinning

Щях да кажа,че през нощта спи, но по-скоро не яде... тази нощ си играме на Мама става да мести бебето, което се завърта и забива носа в матрака и така заспива, сигурно 5-6 пъти го обръщах и след малко оп пак забил носа, но поне да беше по корем с главата настрании. На сутринта баща му блажено става и вика, е тая нощ поне поспахме.... да, добре ще знам Grinning

АА, то щом само гърбът те боли, пак добре, аз ако го взема при нас, сигурно ще ми счупи главата Grinning Такива шутове падат, на повивалника сигурно по 20 пъти на ден ме удра в корема, ама дълги крака, а аз някак си трябва да го стигна да го обуя.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 10:58 от mexicana___

# 657
  • Замък сред облаците
Хаха, мъжка му работа. Мекси, през деня го оставяй да спи по корем със забит нос под твой надзор. Ще видиш че след малко му става неудобно и почва да се намества - ако не се сеща да си завърти главата настрани, лекичко я завърташ ти, така че нослето да е странично на матрака.
При нас така процедирах и за няколко дни се научи насън да си завърта главата и спря с тоя нощен цикъл на будене по тази причина.

Ей толкова настрани е достатъчно, а ако ползва биба още по-добре.

# 658
АА, ами той го прави само нощем, през деня спи като пън по гръб или най много настрани, но винаги си скрива лицето с ръце, а в стаята е тъмно Grinning Не знам от какво се крие и се гали на сън. С бибата не се получиха нещата и така не  прие, но като наблюдавам  неговите околосвестки пътешествия в леглото скоро ще се научи ,че все пак трябва да диша от някъде иначе как ще изпълни норматива за поне 20 кръгчета през нощта.

# 659
  • Замък сред облаците
Въртеше ми се че не иска биба ваш Йо.
Обръщай го по корем за заспиване, да тренира. И нашия си слага ръцете на очите, но и ние с баща му също като сме по гръб. Инстинкт някакъв 😁

Общи условия

Активация на акаунт