Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 922
  • 812
  •   1
Отговори
# 705
Ох, дано, че като чета в интернет дават много дълги срокове за инкубация. Иначе познатата ми лекарка е с дългогодишен стаж в рзи, та не ми спомена за нищо такова. Ама сега сигурно 1 месец ще го мисля.
[/b]
Кристиа, точно щях да ти кажа, че щом не се е просрала (сори ама буквално), значи нищо й няма Simple Smile

# 706
  • Замък сред облаците
Кое има дълги срокове на инкубация?

# 707
Салмонела, листерия..

# 708
  • Замък сред облаците
От това може да се притесняваш, само ако сиренето е домашно, непастьоризирано. Каза в пакетче, значи е минало пастьоризация. Оттам нататък тия бактерии нямат шанс.

# 709
За сиренето, "стандартът" за обезсоляване е 72 часа, т.е три пъти сменяш водата за по 24 часа. Обаче да ви кажа на мен пак ми е соленичко. По съдържание всички сирена, които гледах са с  3/3,5 г. сол на 100, е да ама на вкус са съвсем различни.  Друго, което правя е да го заливам с топла вода, така се обезсолява по-бързо. Един път бях на зор и така за ден и половина го докарах като сменях през 6-8 часа водата.

АА, мерси са идеите, изглежда вкусничко? После за чистенето няма да питам Grinning, но как разбираш горе долу колко е изял предвид якото мазане. Днес давах риба, много го хареса взе лъжицата и почна да маже на посоки навякъде освен в устата. Вчера имах успех с качамака/ Пробвах този на Зоя, много хубав стана без бучки/ , с триста зора изяде 170 грама, но както  ММ казва : По-добре 170 в корема, отколко  190 върнато Grinning"

# 710
И аз мисля, че всичко е ОК, няма от какво да се притесняваш.

Аз миналия път ( а и този) сложих цялата бучка във вода, но като видях колко бавно върви започнах да давам и на батковците от нея, защото наистина бързо започва да мирише недобре.

Ох, това заспиване....до скоро заспиваше на гърда само нощния сън, първата дрямка сама в кошарата, а втората в количката навън. И реших, че щом е само нощния ще го преживея. Обаче вече всичко се  промени и всеки сън иска да заспива на гърда. 1 час обикалях с количката, 40мин я возих в колата, не и не. Накрая се предадох и за 10мин заспа на гърда (друг е въпроса, че вече трябваше да се буди, а тя тепърва заспа). Вчера втората дрямка пак така, 2 часа обикалях с количката, заспа след 18ч, нощния сън се измести на 22....интересно й е да гледа, разглежда, не иска да се облегне назад, а стои само седнала и как да заспи така. Нито друсане, нито музикални играчки помагат. Сега трябва и трите заспивания да ги боря да си намери друга асоциация, няма да е лесно.

# 711
  • Замък сред облаците
Ами, Мекси, обрах с мокра кърпичка храната от стола и пода, претеглих я на кухненското кантарче и добавих към 20гр от омазаното по него 😅 принципно на око, но днес ММ ме издразни точно с това. Вадя от колко съм му направила и разликата я е изял. Днес 150гр, като това е без водно съдържание, после му дадох да си пие водичка.

# 712
Здравейте, дами! Надявам се да сте изкарали прекрасни празници!

За обезсоляването на сиренето мога да дам съвет да се нареже на малки парченца, така става по-бързо. Аз обезсолявам около 24 часа, но и понякога в рецептите и в менюто на Дара влагам и сирена с малко сол. Моцарелата много я обича, а тя е мека и я хапва лесно. Ементал и чедар стандартно са с малко сол също. От сирената в Лидл съм доста доволна като качество.

Сега на тема сън, забелязвам някакви странни периоди на будуване. Първият е 3:30, вторият - 3:30, третият - 4 часа. Случва се, обаче, последният да е и 5 или 6 часа като тя е жизнена и спокойна, т.е. не е преуморена. В същото време и дневните дремки се увеличиха и се чудя дали скоро няма да се опита да мине на една дрямка. Като цяло този преход от две на една ми се струва най-сложен, защото изисква повечко часове да е будна и една хубава дрямка от 2-2:30 часа.

Не мисля, че споменах, но преди месец и малко лицето на Дара стана на сухи петна, ЛЛ каза, че е екзема и ни препоръча да пробваме с хидратиращ крем Липобаза. По принцип мажа малката с Екзомегата на А-дерма. С новия крем много бързо изчезнаха петната, заедно с още две, които имаше на крачетата още от втория ѝ месец. Приятно изненадана съм от ефекта на това неизвестно за мен мазило. Сега отново е избило петно на сгъвката на единия лакът. Прави ми впечатление, че избиват едновременно с моята екзема, която е само по ръцете (дисхидроза), мисля, че сигурно е контактна и трябва да отидем на дерматолог и двете. Някакви препоръки? Чувала съм добри отзиви за тези в Токуда.

Добавям си: Забелязвам, че напоследък Дара започна да изразява привързаност както никога до сега, целува, т.е. прави ни целите в лиги Grinning, гушка се. Обаче и много се залепи пак за мен. Гони ме с плач из апартамента, ако не е в мен, не иска при баща си, а я съм седнала някъде на дивана, трябва веднага да я взема и да се катери по мен.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 14:06 от Bubblezz

# 713
  • Замък сред облаците
Дисхидрозата не е контактна. Може да е следствие на контактен дерматит, но не е контактна ти да я предаваш на нея. В Токуда иначе Богданов - не съм ходила, негов колега дерматолог-специализант ми го хвали много.

# 714
И на мен Богданов ми хвалиха.

Чудех се дали и при мен, и при нея не избива екземата в следствие на контакт с нещо. Сега обаче получих и още един факс Grinning, при нея се появява след избиване на зъб, та дали не е от спад на имунитета. Така или иначе за коментар със специалист си е, колкото и да го мисля аз. Личната питаше дали съм въвела глутена покрай избиването на обривите, но реално не обясняваше първите петна от преди захранването. Сега новото петно пък изби без да съм въвеждала нищо ново от повече от две седмици.

# 715
АА, много ти благодаря за информацията. Определено св успокоих. ❤

# 716
  • Замък сред облаците
Йоан е почти от месец с петна по ключицата. Затихнаха за няколко дни и пак се зачерви. Аз подозирам слюнка, мляко (вечер не знам колко успяваме да го обършем по вратлето), власинки в гънките. Не го сърби, мия го ежедневно, мажа с крем. Чудя се дали не е зъби.
Днес забелязах венеца вече надигнат около левия долен резец. Иначе те, а сега и кучешките вече прозират стабилно (те се появиха тамън преди месец ЛЛ като коментира, а аз не му вярвах, но наистина са там) , но самият венец не е подут или замервен.

# 717
Аз сиренето го обезсолявам от вечерта за сутринта, да е готово за закуската. Режа си нужното парче от буцата, купичката с вода и е готово. То иначе става едно неприятно, поне за мен де 😁

# 718
  • гр.Пловдив
Привет и от нас People Baby

Минахме днес ДК и я измери 10, 580 кг и 73см ,пак е качила доста 800гр и педи ме смъмри,вечерята да била лека тип плодово пюре ,а сутрин и на обяд да е по-калорична храната,за да имала цял ден мегдан да я изгаря ..Thinking

Герито много я мъчат зъбаците,вече и шестия е наличен,но май ще избива седми,точи лиги по цял ден и е чудо ,давам Дентокинд ,но файда не виждаме никаква Frowning1

# 719
  • София
И аз се включвам с кофти новини. Сряда  дойдохме на Белоградчик и нищо ни нямаше на никой, днес Алис се събужда пресипнала… направо изпаднах в ужас. Най-много ме е страх от ларингит при бебета. За капак съм взела всички лекарства, но инхалатора останал на Козлодуй. Водихме я във Видин на преглед, много готина педиатърка я прегледа, леко червено гърло и нищо друго - вирусче. Изписа разни неща за имунитет и каза ако се влоши пресипналостта инхалации с Пулмикорт. Изядох се от яд, помолих сестра ми да го пусне по Еконт с надеждата да не се влоши до утре - еми уви. Още следобяда и падна гласа още повече и взе да ми подкашля малко и се сетих та исках от една комшийка с деца. За капак вдигна 38,1 и картинката е пълна вече. Та сега я приспах, инхалирах и се надявам да не става по-зле. Трябва да седим до неделя, защото нищо не са свършили нашите и се чудя утре дали да карам кума да ни прибере към Козлодуй или да си изчакам неделята… предполагам каквото тук правим като лечение я Козлодуй ще е същото, но все пак знам ли и аз. Интуицията нищо не ми говори… реших да изчакам да видя как ще е нощта и утре да го решавам. Свекър ми и той бил болен сега ми казаха, та явно си е вирусче..

Общи условия

Активация на акаунт