В момента чета...83

• 46 669
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Купих на съпруга ми книгата "Вечен град" от Богдан Русев, че лежи болен у дома. Той веднага го свърза с книги - игри. Заинтригуваме резюмето на романа и аз ще го прехвърля после. Някой с отзив ?

# 556
  • София
Приключих Дванайсетте и много ми допадна. Може би не е толкова динамична, както Проходът, но пък е далеч по-балансирана. Обяснява доста връзки между героите, и това което в Проходът подразни /по средата на книгата изглежда, че започваш изцяло нова книга/, сега е вплетено много добре в развръзката /като се разбира, че съвсем не си започнал нова книга Simple Smile/. Оставям третата книга за след време, т.к искам да разнообразя от света на свръхестственото. Искам да я прочета, когато имам повече време, за да се насладя на финала. Бих препоръчала трилогията на тези, които харесват антиутопии, свръхестествен елемент и могат да си представят една обезлюдена планета, живот започващ от нула... и обичат дебелите книги, т.к са доста обемни Simple Smile

Започнах Вода за цветята.

# 557
  • София

"Проблясък в мрака" на Стейси Уилингам  е един досаден и предвидим трилър.
За съжаление се оказа точно това, което очаквах и от което се опасявах - поредното клише в жанра.
Заподозрях как стоят нещата доста преди средата на книгата, а до края я прехвърлих по диагоналната система.
Мисля, че в този толкова експлоатиран жанр едва ли ще прочетем нещо на ново ниво.

Книгата ми беше подарък от съфорумка и искам да я предам нататък с уговорката да се върне пак за четене сред съфорумките.
Май Дидка-бандитка беше заявила интерес и Лолита, но тя мисля, че я прочете от другаде?
Който има интерес, нека ми пише да я изпратя.

# 558
Купих на съпруга ми книгата "Вечен град" от Богдан Русев, че лежи болен у дома. Той веднага го свърза с книги - игри. Заинтригуваме резюмето на романа и аз ще го прехвърля после. Някой с отзив ?
Купих си наскоро тази книга, преди това видях отзивите в гудрийдс, като цяло са добри и очаквам лека криминална история, не нещо кой знае какво специално, за разтоварване през лятото съм я оставила. Името на автора ми е познато като преводач- на различни книги, като последната за която се сещам е “За ваше собствено добро” на Саманта Даунинг, която доста ми хареса (не толкова като трилър, колкото като реалистично описание на отношенията ученици- учители-родители; в “благодарности” на авторката в края на книгата ставаше ясно, че част от историите са вдъхновени по реални събития от ученическия ѝ живот).

# 559
  • Mostly in my mind
Миж, подкрепям те за книгата. Спокойно може да се пропусне.

# 560
  • София
Значи и аз ще я пропусна. Доверявам се на вашето експертно мнение. Simple Smile

# 561
Зарязах "Пазителката на истории" , от години не съм зарязвала книга, прочетена на две трети, но 10 дни мъча 280 страници, няма смисъл да си губя времето, дойде ми хаотична, историите - безсмислени и нахвърляни, съдбата (историята) на главната героиня изобщо не ме вълнува, не ме интересува какво ѝ се е случило или тепърва ще ѝ се случва.
Може би не е толкова лоша, може би ако ме беше намерила по друго време... Или ако не очаквах много повече.
Не знам с какво да продължа, искам нещо, което да ми оправи вкуса...

# 562
Е, стига де! Купих си я и мислех тази седмица да я започна

# 563
Е, стига де! Купих си я и мислех тази седмица да я започна

Пробвай, на теб може пък да ти допадне... На мен единственото, което ми хареса, е корицата. Simple Smile

# 564
  • София
Измъчих се с "Книжарницата на мистър Ливингстън", и накрая я минах по диагонал, прочетох последните 5 страници, абсолютно досадна книга, а не започна чак така лошо. Сега чета "Да поговорим за Кевин", някъде до към 100 страница бях, когато реших да прочета някое ревю за книгата. След първото попаднах в гугъл на ревю, което дори без да отваряш линка, от откъса, който е едно изречение, се разкрива финала. Сайтът, отдавна го намирам за поредната лоша журналистика в Бг, но дори и това не дава основание за такива ревюта на книги! Да не говорим как завършва с категоричността, че като майка, имаща син, никога не би простила, толкова елементарно, за този многопластов роман.

# 565
  • Чукарландия
За една седмица си бяхме в България и си купих набързо няколко (това моето е болестно състояние - имам над 20 нови, непрочетени на хартия и още минимум 200 електронни книги🤣), защото изпадам в ужас, че мога да остана без книги за четене:

Надявам се да ми харесат! 🤗

# 566
  • София
Чудесна селекция, Бела! Ще ти харесат. Simple Smile
И аз получих вчера Пазителката на истории, но я бутнах по-надолу в купчината, че има други чакащи преди нея.

# 567
  • София
Значи и аз ще я пропусна. Доверявам се на вашето експертно мнение. Simple Smile

Аз каква анти-реклама ѝ направих 😂
Не е толкова зле трилъра, нищо не рискуваш. Има си атмосфера, съспенс в някаква степен.
Ако размислиш , мога да ти я пратя по-натам с някоя друга Simple Smile

Белла, чудесна селекция! Много "моя" Hug

Аз започнах и преполових вече "Пътни" (Софка Зиновиеф).
Поредната потресаваща книга за педофилските страсти и психологическите последици върху жертвите.
Много ме "засмука" тази тъмна история!

# 568
Аз тези дни нямам никакво време и не съм прочела и ред. Mijjj хубаво ме подсещаш за "Пътни" ,преди да се сдобия с нея много исках да я прочета защото доста ме беше впечатлила "Моя мрачна Ванеса " и исках да продължа с тази тема но все още си чака реда та нищо чудно нея да подхвана.

# 569
Аз след известно чудене (обмислях и "Пътни", чe Миж ми припомни за нея, но ще е по-нататък), започнах "Евангелие на отровното дърво" - Барбаба Кингсолвър. Очертава се да е интересно, описателно и епично четиво.

Белла, 3 от моите all-time фаворити си избрала... ❤️

Общи условия

Активация на акаунт