Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 118
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
  • пустинята Гоби
Странно е за концентрация 0,1%, поне за мен.

# 271
Всичко си му е наред. Третиноина има дълъг срок на годност. Ние също го бяхме ползвали по схема - дерматоложката реши да опитаме така - 14 дни всеки ден третиноин вечер, но 1 грахово зърно не стига. Дъщеря ми доста повече количество нанасяше... След това 14 дни почивка. И така 2 месеца. Нямаше реакции никакви. Радвайте се, че и вие нямате.
След това правихме CO2 лазер. Сега кожата й е като на бебе. Но доста време маза кортикостериоден крем плюс цикабио на биодерма, за да се възстанови кожната бариера и кожата като цяло от лазера.
Аз също отвреме навреме ползвам. Както вас - от витамин Ц се обривам почти веднага след нанасяне, от третиноина нищо ми няма. Но кожата ми е доста плътна, може би затова.

# 272
  • пустинята Гоби
И Вашият третиноин ли е 0,1%.? И аз съм с плътна и мазна кожа, реакции нямам, но се беля доста. Ако се мажа всяка вечер ми идва в повече. 0,1% за мен поне е силен и реших да се върна на 0,05%, сега ми е добре.

# 273
И при мен в началото нямаше реакции и на четвъртия месец, пре въвеждане на 0,05, се почна (аз въвеждах от най-ниската концентрация нагоре). В момента съм си нагласила някаква рутина, но при промяна или пък при въвеждане на нов продукт, понякога от комбинация или дори студ или вятър, се появяват сухота и белене. И аз така мажех обилно, поемаше си доста, мажех на гола кожа, плесках край очите (от което наскоро ми се появи сухота) и се радвах, че нямам проблеми. Сега съм намалила количеството, следя си кожата и според нея понякога слагам по сандвич метода, понякога прескачам и само хидратирам и пак от време на време имам белене. Когато ми се появиха проблемите с очите, даже обмислях да даунгрейдна на ретинол, но овладях положението. Сега мажа леко там, не съм спирала, защото имах доста дълбоки бръчки, които значително се редуцираха за тези 15 месеца.

# 274
0.1. Без никакъв предишен опит. Ползвах две седмици granactive retinoid 2% само, но знам че той е съвсем друга и много по-слаба съставка, затова и не го споменах в предишния пост.
Откакто ползвам Acnelyse спрях почти всичко друго, ползвам единствено cosrx mucin, слънцезащита и от време на време шипково масло в сутрините.

# 275
И аз нямах проблеми с турския трет, но започнах с най-ниската концентрация. Може би съвсем в началото усещах леко парене, но нищо повече. Белене имаше, съвсем леко. Бързо след това минах на 0,05%, няма проблеми.
Сега освен трета ползвам и Theramid, дори снощи го сложих без подложка и крем отгоре.
Нямам никакви реакции.
Кожата ми е чувствителна и с розацея, но учудващо нямам проблеми с ретинолите.
За розцеята съм си взела азелаинова киселина, която ползвам в една рутина и с трет, и с ретинол.

# 276
Здравейте! Включвам се в темата с радост като цяло, но имам и конкретно чудене — много ще съм благодарна, ако имате мнение. Използвам третиноин в най-ниска концентрация от три години, но само зимата (досега спирах в началото на май и започвах отново в края на септември). Бях решила тази година да не спирам за лятото и бях доста добре подготвена, но преди няколко седмици имах малък проблем, заради който спрях всички активни съставки, като после се отплеснах и общо-взето в последните месец и половина-два не съм слагала трет. Според вас тъпо ли ще е да го върна
някакво никакво ей сега, в средата на април и да си продължа с целогодишния план? Rolling Eyes

# 277
  • пустинята Гоби
Лично аз не виждам проблем да си продължиш с третиноина. Да не говорим, че зимата се измества и април месец е доста мрачно времето, а нищо чудно и май да е такова.

# 278
Не виждам проблем да го върнеш сега. Хората в страните с по-топъл климат също ползват продукти с вит.А.
Когато си на открито, ще вземеш нужните мерки и всичко ще е наред.

# 279
А според вас трета ще помогне ли за малки капиляри по кожата ? Има ли някоя от вас такива и как ги бори? Едно време, като ходех на фото подмладяване, уж пуснаха и такъв режим, но резултат нямаше. Те са съвсем малки, но си се виждат и дразнят.

Elisheva от всичко споделяно в
тази тема, и аз не виждам проблем да започнеш да си го ползваш пак

# 280
Според мен няма да помогне за капиляри,

# 281
Ниацинамид и азелаинова киселина работели за това. Аз сега въвеждам АК и не мога още да кажа категорично има ли резултат, но като въведох чист ниацинамид на ТО, резултатите бяха много добри.

# 282
Здравей, от личен опит мога да споделя за капилярите, че се махат с избелваща паста за зъби. Имах един такъв точно между края на окото и носа и то доста голям. Махна се с няколко мазания на паста за зъби сигнал-избелващата. Поне при мен изчезна и не се е появил вече 10г. Мазах го всичко на всичко 5-6 пъти и след известно време беше изчезнал. 😊
Надявам се да съм била полезна. 😊

quote author=good fight link=topic=1528079.msg46292952#msg46292952 date=1681536521]
А според вас трета ще помогне ли за малки капиляри по кожата ? Има ли някоя от вас такива и как ги бори?

# 283
мерси, започвам още тази вечер:)

Ето и този крем видях:
SVR
Sensifine AR

Звучи добре и като крем след трет, пък може и за капилярите да помогне. Някой ползвал ли го е?

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010017761

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 09:49 от good fight

# 284
Момичета, според вас ако се ходи на лазерна епилация за брадичка и над горна уста, може ли да се слага А oxitive ако заобикаляме зоните за лазера? И ако не, според вас през какъв период може да се съчетаят. Тя ходи веднъж на месец на лазер (не питам за мен, но момичето няма профил).

Общи условия

Активация на акаунт