Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 109
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Има научни публикации по темата - ретинол се ползва след 25 годишна възраст като анти-ейдж превенция.
Като основно потребителите бъркат понятията третиноин и ретинол.
Третиноин и изотретиноин се използват за лечение на акне.
Ретинол като анти-ейдж превенция.
Ретиноиди е общото название на цялата група производни на витамин А.

# 316
  • пустинята Гоби
Според мен не знаеш какво означава 25 годишна мазна кожа. За нея агресивните продукти реално не са такива. Ами то аз на 45 години още лъщя като калайджийски казан и реално третиноина не ми е силен. Ретинол не съм ползвала, само ретинал и третиноин, мисля че от ретинол ползи няма да видя. Може би на 25 щеше да ми дойде много, много добре. Понеже се обсъждаше шията, е аз не съм имала реакции на моята. Нито се е зачервила, нито се е белила. Все едно дневен крем мажа.

# 317
Нямам идея кой къде какво е чел но дори в Холивуд остаряват въпреки грижите. На 25 имаха нужда просто от един хидратиращ  крем.

# 318
  • пустинята Гоби
Мисля, че не разбирате, че в случая не става въпрос за антиейдж грижа, а за регулиране на омазняването и за намаляване на несъвършенствата. Мазната кожа върви в комплект с куп неприятни неща като пори, черни точки и пъпки. Другият ефект на ретинола е бонус.

# 319
  • By the river side
Повече от две години ползвам Aknelyse 0.05, носят ми го от Турция. Оказва се, обаче, че съм се презапасила и имам излишна неразпечатана опаковка със срок на годност до октомври 2023.(втората такава отворих вчера и ще си я използвам до края). Ако някой проявява интерес, нека ми пише. Ще изпратя и снимки.

# 320
Здравейте! Имам следния въпрос вчера си поръчах Третиноин 1%, но сега се чудя дали няма да ми е много силен. От октомври -ноември ползвам ретиноли. Първо 1опаковка ретинола на Инофарм, после серума с ретинол на Ла Рош, и сега доизхабявам нощния на Авен. Все си мисля, че кожата ми трябва да е свикнала. Не съм имала проблеми с никой от избраените продукти, при все, че си ги ползвам всеки ден. Вие как мислите...дали ще ми е много силен?

# 321
Според мен да.

# 322
И според мен ще е силен.

# 323
А дали ще мога например през ден и със сандвич метода?

# 324
Вие мислите и през ден ли да го ползвате?🙈
За мен ще е много силен независимо сандвич, не сандвич метод. Защо не почнахте от 0,025%? Не ми се мисли какво може да си причините на лицето.

# 325
1 път седмично и то за 3-4 седмици.Но аз не бих почнала с 1% никога.

# 326
Аз все си мисля, че за 5 месеца кожата трябва да е посвикнала с този тип продуки...

# 327
  • Варна
Свикнала е с козметичните продукти! Най- силният от тях е светена вода в сравнение с вашия. Какво целите с това скачане на трет и то срещу лятото? Ако търсите антиедж бъдете наясно,че огромна разлика от Aven и трет няма да видите. Козметичните ретиноиди са мислени и щадящи за лицето. Трета не е.

# 328
Извинявам се за глупавия въпрос, но какво може да стане?

# 329
Щом не знаете, значи въобще не сте за трет.Хубаво е да знаете какво правите и какво може да се случи, какво да се очаква и с какво да се внимава.
Мазането с трет. е серизоно начинание и аз лично изчетох 7-8-9 теми от началото на тази, преди години, за да се запозная с продукта и да съм подготвена.Отне ми месеци научаване на знания.И пак имах затруднения в някои моменти.
Съветвам Ви да проучите какво се каните да правите.

Общи условия

Активация на акаунт