Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 63 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • Mostly in my mind
Аз си поръчах за септември Avene A-oxitive нощния пилинг. В мейкъп в момента е на 45 лв и безплатна доставка. За пръв път ще го ползвам.

# 556
Аз също съм много доволна от Tretin 0.05 % за акне е номер едно доста жени го ползват
По нагоре видех че е написано че не съдържа Третиноин напротив съдържа.
Третиноин е още известен кът ретиноева киселина или с една дума форма на витамин А

# 557
Аз също съм много доволна от Tretin 0.05 % за акне е номер едно доста жени го ползват
По нагоре видех че е написано че не съдържа Третиноин напротив съдържа.
Третиноин е още известен кът ретиноева киселина или с една дума форма на витамин А

Ами не, не съдържа. Явно не правите разлика между третиноин и изотретиноин.
Да бъдем коректни.

# 558
  • София
Силно съветвам момичетата, които използват изотретиноин, да прочетат каква е разликата с третиноин и защо не се препоръчва използване на първата съставка за дълъг период от време. Имената им звучат еднакво, но изо-то няма отношение към антейдж. Включително дългосрочен прием е възможно да нанесе вреди на организма. Лечение на много сериозно акне с него се извършва под строг медицински контрол, който определя дозата и т.н.

Възможно ли е от бакучиол-а да се опъчва грозно? Спрях трет пролетта, минах на ретинАл за лятото. Взех си на Г&Г и е ОК, но с него взех и опаковка бакучиол, да го използвам когато съм на морето /че ми се събра един известен период/. На сутрините след бакучиол винаги имам пъпка…

# 559
  • пустинята Гоби
Не знам, но аз след ретинАл (който ползвах без проблем месеци) и въвеждане на Витамин С, така гадно се опъпчих, че 6 месеца се борих с последствията. Вече ни едното, ни другото искам да клепам. В интерес на истината се оправих с помощта на третиноина, зарязах ретинАла и мазах третиноин няколко пъти в седмицата.

# 560
Ретинол, ретинил палмитат и ретиналдехид са КОЗМЕТИЧНИ СЪСТАВКИ.
Изотретиноин и третиноин са ЛЕКАРСТВЕНИ съставки, които се намират само в лекарства .Продукт за локално приложение (крем, гел или маз)

# 561
 Здравейте! Ползвам ACNELYSE 0.025, но сега намерих Ретин-А ...
 Това което намерих сега изотеритиноин ли се води? С антиейдж цел го ползвам..

# 562
Здравейте! Ползвам ACNELYSE 0.025, но сега намерих Ретин-А ...
 Това което намерих сега изотеритиноин ли се води? С антиейдж цел го ползвам..
Retin-A Основна съставка   Третиноин
Изотеритиноин  е Tretin 0.05

# 563
  • пустинята Гоби
На всеки крем си пише основната съставка.

# 564
Момичета, хелп, търся си Retirides, идеи от къде са го набавя?Нямам път към Испания скоро...

# 565
Има група в Телеграма за продажба на козметика.Често продават от кремчето.

# 566
Свърших С-тетрата без особен ефект. Май ще сменям рутината, мисля да купя всичко от Шийсейдо тоя път, само CR10 ще си оставя. Изобщо, вече няма да се мажа със 100 неща вечер!

# 567
  • тук-там
Откакто рутината ми е само с продукти на шисейдо, нямам никакви забележки!

# 568
  • София
Дайте да ги видим и откъде поръчвате, ако сте в БГ? Благодаря 🌷

# 569
  • тук-там
Аз ползвам серията био-пърформънс, но я купувам от Италия. В БГ я има например в нотино, но е неоправдано скъпа.

Общи условия

Активация на акаунт