Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 63 153
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Mostly in my mind
Но Авен и Г/Г са с еднакъв % ретинал, нали?
Аз съм със смесена към мазна кожа...и не знам на кой да заложа, а пари на вятъра не ми се дават Simple Smile
На г/г са два вида: с 0.05 и 0.1 % ретинал. На Авен е 0.1%.

# 691
Не се спират ретинолите лятото.

# 692
  • Пловдив
Момичета, от Бг какъв Трет за акне и белези мога да намеря? За тий питам, че вече нищо не помага Confused
Може и са съм питала, сори, ама нищо не съм записала

# 693
Момичета, от Бг какъв Трет за акне и белези мога да намеря? За тий питам, че вече нищо не помага Confused
Може и са съм питала, сори, ама нищо не съм записала

Няма в България чист третиноин.
Проверете обявите в олх и базарбг за акнелиз (турски третиноин) или ретиридес (испански третиноин).

# 694
  • Пловдив
От Турция могат да ми вземат, но какъв процент трябва да е?

# 695
  • София
От Турция могат да ми вземат, но какъв процент трябва да е?

Не четохте ли темата? Почва се най-ниския 0,025%

# 696
Мисти, аз започнах с най-високия процент, никога не съм мазала с по-слабите.
Сина ми имаше акне и в продължение на 2 години също мажеше почти всяка вечер  0.1%.
Пиши ми на лични, ако искаш.

# 697
Ние също започнахме директно с 0.1% след консултация с дерматолог. Девойката нямаше никакви реакции по кожата.

# 698

Здравейте, днес си взех ретинол 1% на тази марка, знам, че се слага вечер. Сутрин мога ли да ползвам ниацинамид и след това слънцезащита, или да не ги ползвам в такава комбинация?

# 699
Аз бих използвала ниацинамида вечер, заедно с ретинола, а сутрин вит. Ц + слънцезащита.

# 700

Здравейте, днес си взех ретинол 1% на тази марка, знам, че се слага вечер. Сутрин мога ли да ползвам ниацинамид и след това слънцезащита, или да не ги ползвам в такава комбинация?
Може.

# 701
Аз да споделя в темата (вече след по-дълготрайна употреба), че испанският трет ми пасна много добре. Много по-лек и нежен ми е спрямо Акнелийза. Ползвам най-ниската версия, 2 пъти в седмицата, нямам лющене/белене в никоя зона. Не смятам да минавам и към по-висок процент. Освен това той си е доста икономичен и имам още сигурно за 4-5 месеца. Единствено ми прави впечатление, че след употреба, обикновено на другия ден, все едно избива подкожно някоя друга пъпка, т.е. ефектът на пърджинг явно си продължава и във времето /или поне така си мисля/.

# 702
  • Пловдив
Пъпките после сами ли изчезват?
От къде го купуваш?

# 703

Можете, но по-добре ниацинамида да е вечер преди ретинола (изчаквате да попие хубаво, малко е досадно, но е важно). Двете съставки се комбинират много добре.
Ако за първи път ползвате ретиноид, можете да направите следната вечерна рутина:

1. Почистване на кожата
2. Тонер, ако ползвате
3. Ниацинамид
4. Тънък слой хидратиращ крем
5. Ретинол
6. Още един тънък слой хидратиращ крем

На мен ми се струваше много излишно, ама от дори по-нисък процент ретинОЛ много си бях пресушила и раздразнила кожата, защото не хидратирах достатъчно.

# 704
Ми не изчезват сами за жалост.
Купих от някаква дама от канала в Телеграм за покупка на козметика.

Общи условия

Активация на акаунт