Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 645
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Все едно аз съм го писала. Даже погледнах от кого е, защото тази сутрин си мислех да напиша същото Blush
Включително и за овнешкия инат Grinning
Душичка Flowers Hibiscus Наближава нашият месец, като нищо да излезем астрални близнаци Stuck Out Tongue

# 271
Аз на работа повече демонстрирам дисциплина, отколкото вкъщи. Не ям нищо междинно, а вкъщи като съм понякога посягам към плод следобед. 🙄

При мен от венозна кръв ми е по-ниска захарта, отколкото от капилярна. 😁
Гледам много да не се вманиачавам да я меря. С едни лентички си карам от лятото още, когато го купих.

# 272
Здравейте,
Отскоро открих темите и ги чета с голям интерес. С ИР съм, отдавна се опитвам да се храна ВМ-НХ, преди ми се отразяваше добре, отслабвах и задържах. Последните 3 години имах доста стресови ситуации, хранех се безразборно през повечето време, качих килограми и се оказва невъзможно да ги сваля. Направих си изследвания, посетих ендоокринолог, според когото с инсулин на гладно 13 отслабването е невъзможно и препоръча да започна да си слагам  Saxenda. Четох за препарата, но доста ме притеснява и не ми се иска да го ползвам, от друга страна съм обезсърчена и направо отчаяна, просто ми писна да не се харесвам, да ми тежи и да съм изморена постоянно. Има ли някоя от вас опит с подобен медикамент и възможно ли е с този инсулин без лекарства да сваля всички излишни килограми? Спортувам и се опитвам да оправя храненето си с променив успех. Благодаря ви предварително, връщам се да чета старите теми Simple Smile

# 273
Честно ли направо на Саксенда те метна? Поне с метформин не пробва ли първо, като ще е с лекарства? Не че повечето тук сме фенове и на метформина де, но той поне не е такава тежка артилерия. Само възоснова на инсулин на гладно 13 ли ти написа рецепта за Саксенда? Че тук повечето почват и с повече.
А има вариант и още да ти вдигнат инсулина тия инжекции, почети още как работят. Почети и на Виктоза описанията, същото активно вещество е.
Храненето трябва да го оправиш при всяко положение. И да попълниш каквито дефицити имаш. Съжалявам ако това ще прозвучи грубо, но в тази тема няма кой да те потупа по рамото и да ти каже че да, много ще е хубаво да се бодеш със Саксенда. Най-много да ти кажем тия пари да ги дадеш за пържоли Grinning Че те са и доста пържоли това, ако сметнеш на месец какви пари ще ти е...
Сама казваш че такъв режим преди ти се е отразявал добре и проблемите са откакто си се хранила безразборно, значи ти е ясно какво трябва да направиш. Е, няма да стане бързо, а пък ти било писнало... но ти и до сегашното положение не си се докарала набързо.  На Саксенда също не очаквай да подскачаш като заек наоколо, има тема за този медикамент и може там да видиш от какви странични ефекти се оплакват.
Погрижи се за себе си, а не за бонуса на ендокринолога дето ти е предписал инжекциите.

# 274
Деми, абсолютно възможно е да свалиш инсулин 13 на гладно и без лекарства (те всъщност и лекарствата не дават чак гаранции).😃 Тъкмо се впечатлих от ендокринолог, който казва, че с инсулин 13 на гладно не можеш да отслабнеш (защото твърде често на инсулин 13 казват "Нищо ти няма! Екстра си!" или "Леко е повишен."), обаче направо се сблъсках с втората част на изречението!😅 Саксенда НЕ е лекарство за отслабване, аз бих избягала бързо от такъв лекар...А за хранителен режим нищо ли не ти каза? Опиши по-подробно как се храниш, дай примерни менюта, какво значи "храня се безразборно"- с какво? На колко години си, много ли излишни кг имаш, някакви изследвания можеш да пуснеш да коментираме (естествено, скриваш личните данни от тях). И най-вече: започни с четене на целия първи пост. Ако трябва и няколко пъти, изгледай и клипчетата. Успех!🙂
Момичета и момчета (ако още има и такива🙂), резултатът от вчера е -2,2 кг- определено е повече, отколкото очаквах. Но всъщност, основната ми цел е подобряване на здраве, не толкова кг (не че нямам много излишни🤐). Чувствам се прекрасно, нищо не ми се яде, изчезнаха ми болките от една травма на стъпалото (от едни обувки от около месец ме болеше); от няколко седмици подобно нещо се случваше и с китките ми (вярно, и аз доста ги натоварих тях тогава, но не очаквах чак такива последствия, а са ми слабо място по принцип)...Затова реших, че може и да е в ход и някакво вътрешно възпаление и затова да боли...Днес от 6.00 до 18.15 ч бях и на сух пост (без никакви течности)- също се чувствах чудесно. Направо имам чувството, че летя.😃
Сутринта разбрах, че съществува и sardine fasting.🙂 Та купих тази вечер една опаковка сардини за утре по някое време (вероятно за вечеря, защото тогава стават 3 дни фаст). Гледам мотивиращи клипчета, гледам да съм заета, вечер домакинствам, готвя за училище за детето (чак за фризера приготвих някои неща😂), почистих основно филтърната и ел. каната, смених и филтъра, измих основно и мивката, огледалата, почистих един куп обувки, пусках пералня, качвах снимки от телефона на лаптопа, пазарувах...сигурно нещо забравям.😆
Натка, +1!

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 06:32 от dolce miele

# 275
Благодаря ви за отговора, определено бях много смутена от това лекарство и изпитах вътрешна съпротива да го пия. Ендокринологът ми обеща усещане за лекота и лесно отслабване с 10кг, та за момент се разколебах. На 42г съм, като реша да се грижа за себе си се храня ВМ-НВХ, последната година и спортувам редовно. За съжаление вече трета година съм в омагьосан кръг, свалям няколко килограма, свалянето спира, отчайвам се и ям сладки неща. Прекалявам с тях и много качвам. Имам дефицит на витамин Д, Б12, лека хипофункция на ЩЖ. Имам и доста за сваляне, 20кг. Смятам да изчета темите и да започна да пиша, как не са ми попадали досега не знам. Иначе съм запозната с храненето, имам и книгите на Дени и Веси no sugar. До сега съм пила Сиофор, не съм имала неразположения, освен странен вкус в устата, но сякаш и ефект не видях. Стягам се тогава за хранене и добавки, благодаря за окуражаването, че е възможно.
П.п. Лекарката веднага ми изписа Саксенда, каза, че Сиофор не е за мен  точно това лекарство било подходящо. Каза ми, че за да подейства диета, била тя и кето, първо трябва да сваля инсулина.

# 276
Масово сме на вълна фастове явно. Аз нали се надъхах с тая книга Fast Like a Girl, нещо не ми спори и я влача из леглото и така и не я довърших до края. Ама пък рових още, незнамсиколко видеа и подкаста изгледах, ръгнах се даже на тая докторка във ФБ групата Grinning Абе ентусиазъм.
За себе си приемам че мога и да не съм вече баш стриктна с храненето, то не че и някога съм била чак на кето ама все пак. Та нейното за сега ми звучи привлекателно, в различните фази от месечния цикъл да е различен подходът. В началото, докато преобладава естрогенът, фастове на воля, че даже и кето или поне доста НВ. И дълги фастове ако има дето са по няколко дни, пак тогава да са. Към края там десетина дена или поне седмица преди цикъл, не препоръчва фастове, а освен това и малко повече магнезий и повече въглехидрати. Е, не да мажеш филиите де, препоръката е за естествени и по-комплексни въглехидрати ама не както в началото. През фазата когато трябва да се произвежда прогестерон, по-добре било така. Не съм се подравнила и по това досущ, ама днеска правих кремсупа от тиква. Последните домашно отгледани тикви, те скоро вече няма да стават за ядене дори и да остане някоя, бутнах там в тенджерата с още куп други зеленчуци. Баш плодове да проям заради тая фаза - не съм такава и нямам намерение, но си позатварям едното око за някои храни.
Набляга много и на пробиотични храни като кефир, кисело мляко, кисело зеле и прочие ферментирали, това също ми харесва. И настоява че нонстоп кето не е добре, по-добре да се поддържа човек способен да се справя и с двата източника на енергия и да може да работи с каквото има. Обясненията дето дава са едни... като за американци, ама то с такъв контингент работи основно. А и тя си набира пациенти/клиенти за нейната си "академия" там, не държи всички да се научат да се справят сами.
Ако стана като чисто нова тука до няколко месеца - да знаете от какво е Joy

demi81, само година съм по-млада от теб, повечето тук не сме на по 20 и като цяло де. Не се занимавай с глупости, видяла си  как става вече и знаеш че работи. Чети когато колкото можеш от тези теми тук, те много станаха. Информацията в началото е много и е безценна както е събрана наготово. Но и в самите теми да видиш че човек се справя ако науми.

# 277
Добро утро!🙂
Припомням, че днес е ПЪЛНОЛУНИЕ, някъде между 14 и 15 ч, ако има желаещи за фаст. Някой ще ми прави ли компания?😃😛
Зухта, има ли шанс ти да си обяснявала преди време как правиш "сладко" без захар?🤔🤔 Таня отделно е обяснявала как прави "сладко" с агар-агар. Но имаше някой, който само плодове и вода слагаше, че и май за стерилизиране се споменаваше...🙂
Елора, този файл за сваляне е чудесен за първа страница (ако го няма). Написано е като за американци.😅 Има и примерни закуски, междинни, обяд, вечеря. Има разни други обяснения в лек стил:

Естествено, има някои неща, които са само за спазващите строго кето ("яжте само зеленчуци, расли над земята"- а все си мислех, че този израз го е измислил АУ😝), но всеки човек може да си нагоди количеството въглехидрати, за да пасват най-добре в неговата ситуация.🙂

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 06:49 от dolce miele

# 278
  • София
Има го този файл на първа страница, дори скоро се зачетох в него.
Момичета питаха какви закуски да си правят, ето ги предложенията от файла на dolce, който е и на първа страница на темата:

Предложения за закуски
 Яйца и бекон;
 Омлет;
 Остатъци от снощната вечеря;
 Кафе със сметана;
 Консерва скумрия и варени яйца;
 Варено яйце с майонеза или масло;
 Авокадо, сьомга и сметана;
 Сандвич с питки “опалянка”;
 Тънък сухар с много масло, сирене или кашкавал, шунка и т.н.;
 Сирене или кашкавал, намазани с масло;
 Варени яйца, намачкани с масло, нарязани на парчета маслини, сол и пипер;
 Парче сирене бри и малко шунка или салам;
 Високомаслено кисело мляко с ядки и семена (и може би горски плодове).

Не съм си правила опалянка, ще опитам Yum

Също така в него ме учуди написаното за ядките, там свободно се препоръчват, но после се оказва, че мнооого трябва да се внимава с тях.

# 279
Аз съм правила сладко само от плодове - череши. Бяха много и добре узрели. Махнах костилките и ги сложих на среден котлон в уок тигана. Започнаха да пускат сок. Когато сока стана много, а аз нямах време да го чакам да изври, го изгребах с черпака и го сложих в шишета за сок за разреждане. Оставих малко в тигана и като се сгъсти насипах в бурканчета върху дъска (да не се спукат бурканчетата). Сложих капачките и обърнах надолу. Запечатаха се без проблем. Не мога да кажа колко точно им е трайността, защото децата ги изядоха за 3 месеца, но нямаше развалено/вкиснало бурканче. По същия начин моя приятелка направи сладко от круши - обелени, почистени и нарязани на четвъртинки. Не се e оплакала да има проблем.
Линка го има на първа страница Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 15:43 от beki8

# 280
  • София
Правя си сладкА през лятото по същия начин като beki8. имам от сини сливи, череши, боровинки. Не вкисват и моите, понеже са повече, а и ги ям по малко, все още имам от тях, вчера отворих едно от сини сливи, прекрасно си е, добавям към скир, лидл извара, котидж, кето палачинки.

# 281
Правих гофрети за дъщеря ми:

Яйце, кокосово брашно, кокосови стърготини, канела, масло, овесени трици и вода- от всичко по около 1 с.л. сложих.🙂
Скрит текст:
В кутията има омлет с тиквички, миришеше страхотно- овкусих със сол и риган и напръсках с екстравърджин зехтин (имам "спрей" бутилка от Лидъл):

# 282
  • София
Прекрасен обяд на дъщеря ти, dolce! За всичко си помислила - кутия с разделения, малка виличка.... много сладко! Kissing Heart И полезно!
Ще опитам и аз тези гофрети, а и още едни, които ми попаднаха напоследък:
1 яйце
20 гр крема сирене
1 с.л. зехтин
25 гр бадемово брашно
1 ч.л. бакпуловер
Всичко се разбърква в купа, разбива се хубаво, разпределя се в гнездата на гофретника

# 283
Точно по гореописаната технология правя сладката - само че във фурна. До сега имам опит с череши, сини сливи и вишни. Тая година мисля и с боровинки да пробвам. На малините не съм фен заради семчиците и не мисля да слагам такива, но имам приятелка, която и такива си прави и няма проблем. Пробвах първата партида с 1-2 супени лъжици кокосова захар на цялата тава и следващите без абсолютно никаква захар - до сега нямам вкиснало бурканче (освен едно, което бях забравила отворено и неизядено в хладилника). Но аз си ги варя за стерилизация след пълненето, просто за всеки случай, пък и с малко дете не винаги имам възможност да пълня още докато е гореща сместа. Имайте предвид, че вишните стават доста кисели, аз ги слагам основно на мъфини с банан примерно или на разни торти и кексове за детето.

Да дам и още една идея докато има портокали - като видя на промоция си купувам био, обелвам и нарязвам корите, сварявам с малко канела и ванилия, затварям в бурканчета и стерилизирам. Идеална добавка към десерти с маскарпоне/ извара/ скир/ заквасена сметана, както и към кексове.

# 284
Не ти ли горчат?Аз правя само кори(портокалови и мандаринени),като ги изварявам в няколко води и във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт