Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 633
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Днес ми е пролетно. Реших да разнообразя малко киселите млекца и супички. Пробвам стомаха със салата от белен розов домат и печени чушки. Ръснах обаче и една кафена чашка киноа. Лимон, магданоз... и пилешка пържола от бутче. Страшен апетит имам за комбо печена чушка със сирене и яйце, та последните седмици доста пека. Установих, че яйцата ми тежат на жлъчката, ако ги ям на чисто твърдо сварени. В омлет или бъркани в манджа не ми правят проблем. Иначе за марулки и спанаци само ще мечтая, никакъв шанс... а, ранно зеле си взех от лидъл, та го задуших с моркови, гъбки, яйца, соеви кълнове, пуешка кайма и скариди. Сварих си едни верминчели (тънки прозрачни нудли от соя) и стана домашно китайско. Но може и без верминчелите, пак си е манджа.
Да се редактирам, че много ми дойде салата от един домат, две печени чушки и киноа, добре че изядох първо пържолата, сега това нещо ще се дояжда.
И също, хареса ми микса от млени семенца сусам, мак, ленено семе в кисело мляко, и даже с натурално какао. И въпреки заръките на ЛЛ за ядки и кашу най-вече, егати лакомията за чаша мляко от кашу, направо се пристрастих, явно магнезият ми куца знам ли...

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 12:32 от Анонимен

# 286
Ами то ако е от това, поне лесно се разбира. Вземаш си добавка и до няколко дни ще разбереш дали от такава липса ти е тоя зор за определена храна Grinning
Даже точно за магнезия има варианти и през кожата да се усвоява, ако те притеснява евентуално въздествие при теб над стомах/черва и т.н.

# 287
Още пия магнерота, събирам списък за айхерб поръчка, проучвам какво да си взема за кожата и напуканите устни, а иначе през кожата не ми понася на мен. Иначе нямам аз притеснения за как ще ми понесе, но ЛЛ смята, че кашуто най-вече от всички ядки щяло да ми дразни стомаха, а баш кашу най ми се яде/пие...

# 288
То няма лошо магнерот, ама ако си в дефицит само с него нищо няма да наваксаш, прекалено малка доза е.

# 289
Днес имаме задача жените в офиса , всяка една от нас да направи нещо за утрешният празник. На мен се падна "честта" да направя домашна шоколадова торта. Та тази вечер ще творя. А утре ще е ден за съгрешение за месец март. Имаме такава традиция във фирмата, тъй като сме 10 жени общо в колектив от 100 човека.

# 290
Тъй де, нали затова разпитвах за марки назад.ч, че учне усещам файда от магнерота...
Ммм никога не съм обичала торта.... но пък шоколад, да... едно време прегрешавах с локоладовите мусове на грийн дели и на ловинг хът. Ама те бяха, една лъжичка ти държи цяла седмица сладост... обаче какао си поръсвам редовно, без захар. То и в него имало магнезий...

# 291
Попадна ми тази рецепта за печено месо с гъби и вино на No sugar, звучи лесно и вкусно:
https://m.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=7728629 … AO8ZU1JYpEnE&_rdr
И бързо, ако не се брои времето за печене.🙂
Шарпи, каква случайност.😅 Е, като ще ядеш торта, поне ще си я направиш точно по твой вкус.😃
Зухта, ще поясниш ли точно за частта със стерилизирането, че то това ми е най-неясно?😃
Ден 3. Днес от 8 ч до 16 ч също изкарах без вода (така го почувствах, така ми дойде отвътре, не съм била жадна, не съм имала дискомфорт- но снощи пих доста течности). Продължавам да се чувствам добре. Вчера взех двойна доза магнезий, защото доста вода източвам. Също така, още от първия ден по 1-2 пъти дневно добавям и по малко морска сол в чашата с вода или директно върху езика и после пия чаша вода. Днес съм с още -0,9 кг надолу. Нямам никакъв дискомфорт.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 19:48 от dolce miele

# 292
Ей, тази вечер се разбих. Първо си сипах чаша червено винце и започнах да творя. Половинът го пратих да кара колело, за да не ми се пречка в и без това малката ни кухня. По темата - сложих във фраера любимите ми свински ребра да се пекат, направих обичайната салатка от айсберг с краставички + малко червени чушки и се заех да творя. На половината на направата на тортата, ми се обадиха 2 колежки да ме помолят да направя и баница, щото техните не им се получавали. Викам и таз добра. Звъннах на каращия колело, да ходи на магазина за кори + още яйца и той ме чумоса направо Laughing Имаше и условие - торта за мен няма, ама баница ше ми направиш и на мен. Викам добре, вземи голям пакет кори.
Та току-що приключих и ще сядаме да вечеряме. Нашия точи лиги на баницата, аз на ребрата.
Sign Exclamation Sign Exclamation Sign ExclamationВнимание, снимки с нережимно съдържание!
Скрит текст:
Долче, браво на теб! Аз не бих издържала без храна и 24 часа. Възхищавам се на всички ви, които можете да правите толкова дълги фастове.

# 293
Е, Шарпи, утре ще си най- личната мома , първа от десет с тази продукция ❤.
Долчето е Машина , браво .
И аз само ви чета и ви се радвам на волята и инатите.

# 294
Божеее, кога се прибра, кога сготви вечеря, торта и баница. Машина, машина си.
Аз пък накупих сладки от магазина.
Другите може би ще готвят.
Трябваше да чистя, че беше лудница.

# 295
Божеее, кога се прибра, кога сготви вечеря, торта и баница. Машина, машина си.
Аз пък накупих сладки от магазина.
Другите може би ще готвят.
Трябваше да чистя, че беше лудница.
Днес шефчето пусна жените по-рано. Та от 18,00ч до сега бях готова.

# 296
Шарпи, чудесни творения!🙂 От любопитство, как направи тортата и какво е това тъмното отгоре- тъмен шоколад? Баницата изглежда уникално! Ми...то какво е останало за другите- да носят мезетата и режимните неща ли?😅😃
Фастовете са въпрос на усещане, както и на навик. В началото и аз не можех по повече от 24 ч (по толкова съм правила и преди режима).
Моят фаст приключи. Ама зависи от гледната точка, от вечерята тази вечер до утре мога да го броя за сардинен фаст😅, че нали според д-р Боз (или както се казваше докторката) това вкарвало в кетоза и имитирало фаст...🤔 Много странно беше усещането, докато хапвах сардинената консерва (отцедих я максимално и си добавих зехтин екстравърджин с лют пипер- тези дни си забърках едно шишенце зехтин с червен пипер, пушен червен пипер и лют червен пипер и много добре се получи🥰). Малко беше все едно пия вода, нямаше глад, нямаше усещане после, че вместо вода в стомаха си имам храна, в същото време ми беше вкусно, но си изядох сардините все едно пия чаша вода на глътки.🙂

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 21:46 от dolce miele

# 297
Долче, опитвала съм се, но не става при мен. Разтреперват ми се краката на 20-ят час максимум. Не знам дали щото тренирам, дали нещо друго... нямам идея. Но не е като да не съм опитвала. Уж да пречистя организма. Нъцки.
На тортата това отгоре са натрошени бисквитки Орео. Блатовете ги правя с брашно, захар, какао и яйца. Кремът е течен шоколад Финети + заквасена сметана. На вкус става убийствена. Много често я правих преди да мина на режим и си я изяждах на 2 пъти.
Тъпото е че утре де факто няма да има нищо режимно. Едната колежка ще прави кюфтета, ама ПЪРЖЕНИ, щото мъжете много ги обичат. Едната пита ще прави, друга - картофена салата. Мойта "любима колежка" шопска салата Laughing ше се скине, милата.
Ама хитра кака ви Шарпи си турна ребърца в кутийка Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 298
tays, не е до инат фастът, поне аз не го разбирам така. То и мен дето от вечерята ям чак на обяд, част от околните ме мислят че на инат го правя и че гладувам... но и гладуването не е точно да го виждам така аз. А те си го представят че едва ли не ще приритвам и ще се влача по корем, ама щото съм луда и инатлива и толкова ми е акълът, няма пък да ям. Grinning Просто стигаш до момент когато виждаш че може да стане, ама не да е насила.
До сега най-дългото ми хептен без храна е 24 часа или да е било някой път малко по-дълго, де. За повече само се навивам все още. Има и немалка роля това че сега пребивавам при родителите ми и мойта майчица-орлица дори и само за един ден почва да кудкудяка как ще се повредя и нямам нерви да споря с нея че вдига кръвното. Ще се наканя де.
Отказва да разбере че това не е насила, че не си вредя а дори напротив, а миналия ден подметнах че не съм особено гладна и може пък да реша да моря вируса дето съм хванала с ден глад, директно заяви че това според нея е грешно, за пръв път чувала такова нещо. Хвърлих кърпите, по-нататък ще е.

Шарпи, това твойто е геройство... То дето си се утрепала в кухнята, ами и тия снимки - лига пуснах, вярваш ли ми? Не на тортата ами на баницата не бих простила аз, тортата на вас ви я оставям Grinning Само от прочетеното ми стана сладко в устата.

# 299
Шарпи, дай точната рецепта все пак (за блатовете най-вече). Може някой друг път, когато съм на фаст, да направя да хапнат вкъщи. И без това понякога по време на фаст ме избива на готвене. Луда работа.😆 Просто се отваря едно свободно време, когато човек не яде...Понеже аз дъвча доста бавно храната, тогава наистина осъзнавам каква част от деня всъщност хората отделят за хранене- пък представям си тези, които ядат по повече от 2-3 пъти дневно...🤔 Това почти ме навива за ОMAD, но чувствам, че все още не съм на такъв етап. Леко хранене и още едно нормално или две хранения на ден ми се получават най-често.
Колкото до другото, припадала съм в автобус преди доста години- бях на "плодолечение" с ябълки, мед и чай, естествено+ жега.😆 Та тогава си имаше треперене, преди да се тупна почти на стълбите и за малко и извън автобуса...😅 Ама няма нищо общо при мен като усещане "плодолечението" с фастове само на вода, чай, кафе- винаги съм се чувствала по-добре без никаква храна, отколкото с тези ябълки и мед в чая.🙂 Ти си и доста слабичка, доста тренираш и, ако и КЗ по принцип ти е по-ниска и пада бързо, не е чудно, че не можеш на 24 ч фаст. Вероятно има и други фактори намесени. Но пък фастовете 24 ч не са никак задължителни. Аз съм силно против да се правят фастове и човек междувременно да се мъчи, ако не го чувства като ок за себе си, няма смисъл.🙂
Любопитното този път беше, че ми беше топло по време на фаста. И през трите дни. Т.е. нормално топло, не чак да се потя, усещах как се "разлива" една вътрешна топлина по тялото. А по време на фаст през зимните месеци ми се е случвало да ми е "вътрешно студено".

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 22:58 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт