Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 604
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Влад, какво спортуване и ядене по форуми те гонят?
Аз какво пиша, ти какво ми отговаряш.
Само своя ли си личен опит е валиден?
 Ние да не би тук да пишем от личния опит на Пенчо и Марийка.
Вярно ли не искаш да учиш никого? Гледам, че даваш съвети без да са те питали, не само на мен, но и на други.
И то вредни съвети.
Яж си половин кило скир с пет банана, ако искаш.
Това за мен е пълна глупост. Не благодаря, предпочитам баланс в храната ми. Плюс съм наясно с размерите със стомаха и какво е нормалното количество храна, количество мазнина, протеин и т.н.
Плюс съм наясно с метаболизирането на излишния протеин какво може да се случи. Явно ти не си. Ами твой проблем.
Килограмите нямат нищо общо с храната.

Както казах по-горе - тия диети оправят нещата.

WTF!!!!

Ураганче, измерете я още веднъж ако трябва. Случват се грешки. Как онзи не ме изкара с кз 2, а после било 4.

# 376
Е два от три пъти мерене беше над 8.
Моята си беше нормална със същия глюкомер.

# 377
Значи няма грешка.
Да отива на лекар. Да, вярно, бързо е спаднала, но такова голямо покачване въобще не е ок.

# 378
Утре ще ходи да си пусне захар и гликиран, после вече ще ходи, ако се налага..

# 379
Нека и инсулин.

# 380
Ураганче, моята ИР точно след бременност и естествено раждане я открих. Само че година след това. Имайте предвид, че първите 6 месеца след раждането доста бушуват хормоните, особено ако все още кърми. Така че не изпадайте излишно в притеснения, просто да направи изследвания и нека да отиде при читав ендокринолог.

# 381
Сега й е 4.4 захарта. Не мисля, че е диабет.

# 382
Е, със сигурност не е. Но пак има проблем.
Нека си се тества, ако ще ходи.
Поне кз, инсулин и гликиран.

# 383
  • Пловдив
В книгата "Код затлъстяване" има посветени доста страници за заблудата, че следенето на калории и физическа активност имат отношение към отслабването. Авторът цитира изследвания от преди много години до днес.

А и Влад не е попаднал на основната информация по отношението на килограмите - мъжете свалят кг В ПЪТИ по-лесно и бързо от жените.

Момичета, не се ядосвайте на Влад. Мъжете така са устроени, да търсят решения и да решават проблеми. Не задълбават,не се затормозяват с излишни анализи. Виждат нещо, което води до резултат и го прилагат. Природа Grinning Вие тук сте на биохимично ниво, той още не е стигнал до там.
На мен са ми интересни и неговите експерименти.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 16:34 от *ashley*

# 384
Ето я омега смеската - смляна на кафемелачка, хем да не дразни стомаха, хем да се усеоява по-лесно: белен сусам, счукано ленено семе, маково семе. Държа в хладилника, все пак да не мухляса. Това ми е за 10ина дни. Според мен, освен в кисело мляко, става и за поръска на салата (сега ако можех да си спретна една зелена салата с домати, но и това ще дойде някой ден🙏). Междувременно чията от вечерта се напоява в каквото решите, аз сложих кофичката с кисело мляко с 3-4 щедри лъжици чия, в купичка с капак, в хладилника. Запролетява се, може пак да ми дойде муза за сусамовата питчица с хуск на Азалия...

# 385
В книгата "Код затлъстяване" има посветени доста страници за заблудата, че следенето на калории и физическа активност имат отношение към отслабването. Авторът цитира изследвания от преди много години до днес.

А и Влад не е попаднал на основната информация по отношението на килограмите - мъжете свалят кг В ПЪТИ по-лесно и бързо от жените.

Момичета, не се ядосвайте на Влад. Мъжете така са устроени, да търсят решения и да решават проблеми. Не задълбават,не се затормозяват с излишни анализи. Виждат нещо, което води до резултат и го прилагат. Природа Grinning Вие тук сте на биохимично ниво, той още не е стигнал до там.
На мен са ми интересни и неговите експерименти.
Ами така се получава като се чете откъслечна информация. Трябва четене на различни източници, осмисляне на информацията, проверка. Примерно аз само за пиенето на вода три книги съм изчела. Тия в първия пост и още една. Само за водата, да не говорим за другите неща колко инфо.
Поне 10 човека познавам, които се провалят, точно защото разчитат на статийки от пет изречения. И почват да се тъпчат с колбаси, топени сиренце, един тон млечни. Явно и в случая имаме и шоколади.
Сещам се за моята колежка на шоколадовата диета как свали 30 кила, но после диабет получи + алергия към шоколад. Както аз с лимоните.
Мой познат също беше прекалявал с млечните до такава степен, че сега не може да яде млечни. По начетените ще се сетят защо.
Аз може да не съм мъж, жена съм, но нямаше да съм тук, нито да постигна това,  което съм постигнала ако не търсех решения за да си реша проблемите. Същото се отнася и за доста момичета в тази тема, които са си променили живота. Това не е черта, която имат само мъжете.
Експериментите му не са ми интересни, по-скоро са предупреждение.

# 386
Още съм под въздействието на пустата торта 😁 упорито обаче не си купувам. Държа фронта, явно не ми се яде достатъчно 😁

Като видях с какво я правят, не мерси😱 бялата неделя 😱

Видях зонов десерт, мисля без еритритол да го направя.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 17:26 от Hurricane~

# 387
  • София
Момичета, днес се тествах, че от 6 мес. не се бях, а последния път ми излезе доста висок гликираният хемоглобин, тук се бях оплаквала, но сега е спаднал, ура, и инсулинът се приближава все повече към идеалния Heart Eyes
Както и такава ниска за мен стойност на сутрешна КЗ не бях виждала досега Blush Може би, полека-лека нацелвам баланса си за храненето.
Скрит текст:

# 388
Ашли, и още нещо искам да уточня.Защо се дразня.
Алергична съм към глупости. Особено към писаници, които могат да навредят на хора, които тепърва започват да променят храната си и са в процес на четене, търсене  и осмисляне.

Ураганче, каква торта ти е взела акъла?
Аз чакам мц след 2 седмици да си взема една веган тортичка, че пет месеца не съм взимала.
Ама то от нея не пълнея.

# 389
@Елора всяко нещо има 2 страни. Никой не е казал, че не знаеш, че не си чела и т.н. Не знам защо го приемаш така.
Инак другата страна по темата:

Insulin Resistance and Low Carbohydrate Diet by Dr Neal Barnard  … astering Diabetes

Общи условия

Активация на акаунт