Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 603
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Елора, бялата неделя, но нещо като прочетох рецепта за нея и рязко ми се отяде.
В хепи има веган торта без захар, без брашно, без лактоза. С кокосов крем и черен шоколад. Доста хубава е.

# 391
Момичета, днес се тествах, че от 6 мес. не се бях, а последния път ми излезе доста висок гликираният хемоглобин, тук се бях оплаквала, но сега е спаднал, ура, и инсулинът се приближава все повече към идеалния Heart Eyes
Както и такава ниска за мен стойност на сутрешна КЗ не бях виждала досега Blush Може би, полека-лека нацелвам баланса си за храненето.
Скрит текст:
Браво, момиче!
Почти идеално ти е всичко 🥳

# 392
Знаех си, че на този фирнес коуч ми прилича влад. Този ме преследва в рекламни паузи с кадри, как плюска дънкин донътс по плочки. Не съм го гледала, здщото проповядва, че можеш да ядрш джънк, стига да праеиш фигура по неговите съвети. Първо, тук ни интересува здравето, което колкото и добре да изглеждаш на джънк фууд като млад, не се знае какво ще ти докара след 10-20-30 години, па ти си изглеждай фит. И второ, дискриминира хора със стомсшни, ендокринни, автоимунни и всякакви други заболявания, на които не се знае как ще понесе всекидневно ядене на дънкин донътс и ке еф си... 😂😂😂 тотално ме изгуби.

# 393
  • София
Момичета, днес се тествах, че от 6 мес. не се бях, а последния път ми излезе доста висок гликираният хемоглобин, тук се бях оплаквала, но сега е спаднал, ура, и инсулинът се приближава все повече към идеалния Heart Eyes
Както и такава ниска за мен стойност на сутрешна КЗ не бях виждала досега Blush Може би, полека-лека нацелвам баланса си за храненето.
Скрит текст:
Браво, момиче!
Почти идеално ти е всичко 🥳
Благодаря! След година и половина подвизаване в темата и спазване на НВВМх и с повече движение от характерното за мен. Hug .

Благодаря на всички, които списват тук, отговарят на въпроси и споделят личен опит! Flowers Hibiscus Heart  А... и поддържат приятна атмосферата тук Stuck Out Tongue

# 394
Аз пък днес правих това

За пръв път нещо от режимните десерти да ми хареса / не че съм правила много/. Някъде от форума взех рецептата:
1 ябълка, 2 яйца, шепа смлени ядки, две пълни лъжици кокосово брашно и бакпулвер. Наречени са бисквитки 😀. Не са сладки.
Следващия път мисля с банан вместо ябълка да ги пробвам, или с малко черен шоколад.

# 395
Знаех си, че на този фирнес коуч ми прилича влад. Не съм го гледала, здщото проповядва, че можеш да ядрш джънк, стига да праеиш фигура по неговите съвети. Първо, тук ни интересува здравето, което колкото и добре да изглеждаш на джънк фууд като млад, не се знае какво ще ти докара след 10-20-30 години, па ти си изглеждай фит. И второ, дискриминира хора със стомсшни, ендокринни, автоимунни и всякакви други заболявания, на които не се знае как ще понесе всекидневно ядене на дънкин донътс и ке еф си... 😂😂😂 тотално ме изгуби.

Къде точно д-р Нийл Барнард дава насока да се яде джънк. Моля за някаква насока.

# 396
@Елора всяко нещо има 2 страни. Никой не е казал, че не знаеш, че не си чела и т.н. Не знам защо го приемаш така.
Инак другата страна по темата:

Insulin Resistance and Low Carbohydrate Diet by Dr Neal Barnard  … astering Diabetes

Що се отнася до тази тема истината е само една. Видът храна, качеството е от изключително значение за здравето. Това е коментирано стотици пъти + е описано в първия пост.
Може и аз да ти метна няколко клипа и книжки. Но ще те оставя да си следваш пътя, който си избрал.
Не ми се четат откровенно вредни неща като ядене на половин кило скир + банани и няколко шоколада на ден и фъстъци ,кашкавал, кашу.
Съветвам те повечко инфо за млечните да натрупаш. Съвета е напълно добронамерен и приключвам с теб.

Spring Blossom, има хора като този и Влад, които имат по-ограничено мислене. И да, ние тук целим да сме здрави, отслабването е страничен положителен ефект от правилен балансиран режим.

# 397
Този ме преследва в рекламни паузи с кадри, как плюска дънкин донътс по плочки.
Обяснява в рекламата, колко обича и всеки ден яде донъти, пици и джънк, без да дебелее.
За сведение, аз съм 167, 58 кг зимата, миналото лято стигнах 54 кг, и хич не ме блазни да ям джънк.

Скоро ще си направя най-накрая пълни изследвания както си трябва. Но зимата като ми се обостри гастрита, поръфах към седмица препечен хлб. Съответно КЗ на гладно от венс ми беше 5.36... преди години никога не ми е достигала 5...

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 18:09 от Анонимен

# 398
Обяснява в рекламата, колко обича и всеки ден яде донъти, пици и джънк, без да дебелее.
За сведение, аз съм 167, 58 кг зимата, миналото лято стигнах 54 кг, и хич не ме блазни да ям джънк.

Вероятно нещо друга си гледала, или съдиш по канала (който няма нищо общо с Нийл Барнард ).
Реклами аз не гледам - нямам времето за това. Всичко е блокирано изцяло, аз предпочитам да гледам съдържанието, не реклами. Нямам идея какви реклами има в тоя канал.

# 399
Аз пък днес правих това

За пръв път нещо от режимните десерти да ми хареса / не че съм правила много/. Някъде от форума взех рецептата:
1 ябълка, 2 яйца, шепа смлени ядки, две пълни лъжици кокосово брашно и бакпулвер. Наречени са бисквитки 😀. Не са сладки.
Следващия път мисля с банан вместо ябълка да ги пробвам, или с малко черен шоколад.
изглеждат добре.
Аз в зоновия десерт дето пуснах преди малко сложих много канела. Не си представям нещо с ябълки без канела 😁

# 400
Добре де, много ясно че всеки си има мнение по въпроса за ИР и правилния подход, то щеше да е странно ако всичко живо мисли еднакво. Ама при положение че в заглавието на темата изрично е написано за какъв тип хранене е, ми е странно някой да дойде да ни съобщи как ние не ги знаем как стават нещата, то не е нужно да се ограничаваме. Щото ей го на младежът дето не можел без сутрин и вечер по един шоколад да изяде, търчи по примерно 20 километра и му е супер и други мерки не му трябват. За мен пък не е нормално човек да не може без толкова сладко, нещо има омотано вероятно с микробиома или има дефицит на някой елемент или са просто глезотии.
Все едно аз да отида в тема за вегани и да им напиша как изобщо не е нужно да се лишават от месо, щото аз си го ям и не мисля че ми вреди, видиш ли Grinning Което си е факт, просто там няма кой да се заинтересува от него, даже вериятно ще ме изгонят и/или изтрият. Убедена съм че не правят добре, ама няма да го отида да им размахам пръст по тоя повод.

# 401
@natka - а мерси за комплимента. Бях младеж преди време, сега вече наближавам половин век Simple Smile

Ама аз за пореден път ще попитам (вече 3ти мисля): Какво виждате сладко в шоколада, къде точно е сладкото тук, тоест колко сладко ще изям с 100 грама шоколад. Дори да приеме, че са 14 грама захар (а то не е), повечето хора само с 2 ябълкия я хапват (хайде малко по-малко щото там има и 2 грама фибри):

Обяснете къде точно шоколада не се вписва в ВМХ ? Не разбирам.
Нито един довод никой не ми даде, и никъде не намирам такива.
Да за кафявите захарни сустанции е ясно, но това не е шоколад, а захар и аз за това вече няколко пъти питам конкретно за истинския шоколад. Хайде, дайте нещо като инфо.

А на темата пише "Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето" - аз това го разбирам, че тук трябва да пише всеки с ИР, и всеки с НВ-ВМХ, кето виждания.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 18:35 от Vlad14

# 402
Защо се дразня.
Алергична съм към глупости.
🤣🤣🤣
BFF, чудесни резултати, браво! Фолиевата май трябва да я вдигнаш още мъничко?
Аз ви черпя с моя чия пудинг, днес му добавих половин малко киви и 1/4 круша (и двете бяха кисели):

Две равни с.л. чия слагам аз. Добавям малко сурови бадеми, кокосови стърготини, цейлонска канела, сметана, мляко или кокосово мляко (когато слагам кокосово мляко, добавям гореща вода, защото държа кокосовото мляко в хладилника и е твърдо).
Май никой не обърна внимание на 40 км/ден? 4 часа дневно, отделени само за това....🤔🤔🤔 Да се прави това, за да може човек да яде повече, отколкото е ял преди?! А какво се случва, ако в даден момент Влад не може вече да отделя по минимум 4 часа дневно за 40-те километра? Струва му се глупаво човек да мери храна и да го е "страх" да посегне към парченце картоф (или друга храна)? За мен е глупаво да спортувам по цели 4 часа дневно (при положение, че съм обикновен човек, а не професионален спортист), за да мога да си ям "на корем"...Даже и нямам 4 часа, които да отделя само за това. Не казвам, че спортът е излишен- напротив, доста е важен- но в някакви разумни граници и отделяне на време. Намерила съм начин да се храня и да ми е добре. Не ми е цел да се храня "на корем" (ако под това се разбира всичкоядене и количества като 200 грама кашу- най-малкото, бих се заситила далеч, преди да изям 200 грама; въпросът е защо човек изобщо ще има нужда да яде по 200 грама?😉). Обожавам ходенето. Мога да ходя по много, включително часове наред. Ама дали си струва да го правя ежедневно по 40 км и да се "радвам" на мазоли и разни други "бонуси"?🙂 От моя гледна точка- не. През по-голямата част от времето не тегля храна и не изчислявам калории. Правя го периодично, ако вкарвам данните в приложение- от любопитство.🙂 Ако ми се яде банан, картоф или нещо "забранено"- случва се много, много рядко- не се тормозя. Съзнателно си го хапвам, в умерено количествто. Не е престъпление все пак. Обаче болшинството от тези храни просто не ми се ядат. Мога без тях, не се мъча. Чувствам се чудесно с други. За това при какви калории човек може да отслабва или напълнява мога много да говоря. Но нямам желание, Влад също може да почете още. Не на последно място, разбира се, че отслабване при жени и мъже е различно нещо. То от една жена до друга има разлика, какво остава да се сравняват жени с мъже?😃   Познавам няколко мъже с ИР- спират хляб и тренират (продължават да си ядат други вгх, дори вафли и сладкиши след спорта) и започват да отслабват. "Подобрили" ли да си ИР? Не, разбира се. Защот подобрението на показателите е съвкупност от много неща, не е само до отслабване.🙂
Черен дроб аз си ям по колкото преценя, че е нормално за мен. Вчерашната порция беше малко над 100 грама- не че не бих изяла и повече, просто бях купила малко количество. Като жена, която се е борила много дълго с доста сериозна анемия, в никакъв случай не смятам да ограничавам точно черния дроб. Не го ям всеки ден или през ден, но прияде ли ми се, ям. Случвало се е и в два последователни дни.
Ураганче, аз бих заменила овесените ядки в рецептата с овесени трици. Или пък с кокосови стърготини (според консистенцията, която се получи).🙂
Между другото, днес ми дойде. С 2 дни по-рано. Не само че тридневният фаст не ми е спрял цикъла, ами даже и ПМС беше почти никакъв (нямаше ги няколкото бодежа в сърдечната област, нямаше болки в гърдите, нито пък други болки, нито нервност, сълзливост или болки в бедрата)🙂 Има само лека болка в кръста сега, нищо особено...Дори "любимата" ми месечна пъпка беше почти невидима.🙃 Другото интересно е, че вчера бях +0,9 кг (още тогава заподозрях, че цикълът ще подрани малко- изведнъж в някаква част от деня си почувствах корема подут, както точно преди да ми дойде). Днес обаче съм с -0,6 кг от вчера. Или, като тегля чертата, от трите дни фаст задържам точно 4 свалени килограма.🙂
Влад, "шоколад" не се вписва в режима, освен като изключение по повод и в разумни количество (ама не през ден да има повод). Шоколад над 70% се вписва, даже добре, предполага се, че все пак не е и основната храна. Аз лично не мога да изям по много от шоколад 70% и нагоре. Е, ако спортувам по 4 часа на ден, може и да ми се отвори глад за повече...😃

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 18:54 от dolce miele

# 403
Аз самата съм на 41 години, не се имам за дърта още, на теб също ти е рано още да се смахваш така че не се оправдавай с възраст за тия щуротии дето ги пишеш Grinning
Няма лошо в шоколада... по принцип. И аз хапнах малко ей сега. Даже моят е с мааалко повече захар на 100г, но пък аз тия 100 грама не се знае колко време ще ги търкалям из къщи така че не ми дреме. Ама примерно цитираните 2 шоколада на ден дето казваш че не си можел без тях - това не е десерт ами съществена част от храната за деня. А шоколадът не е храна за нахранване. Не е въпросът че е сладко, а че има къде по-добри неща за теб дето би могъл да изядеш вместо него, щом като си правиш там някакви разчети на калории и макроси, от които всъщност тръгнаха постовете ти в темата. Ще наместиш шоколадите, защо да не ги наместиш в макросите. Но за целта няма да сложиш нещо друго дето пък аз бих го предпочела.

# 404
Аз нямам телевизор, но гледам подкасти в ютюб. Та там ме преследва, една от рекламите е за един фитнес гуру. Та сега съм цъкнала и вместо обикновената реклама с донътите и гиричките, пак на този гуру реклама, само че този път сюжетът беше интервю. Сега цъкнах пак, този е друг доктор наистина. Еми, другата гледна точка... горе долу се доближава до моето виждане - повече фибри и не чак толкова много месо и полека с мазното. Сега, по отношение на пшеницата сме го дъвкали тук, че е ГМО, че е бърз въглехидрат. За мазното, аз поне засега холестероли нямсм, макар леко завишен добър холестерол, имам проблемна жлъчка обаче. Аз си хапвам бавни въглехидрати, храня се балансирано, но целя най-вече да има зеленчук. И не обичам свинско и телешко. Аз съм по морските неща, и пиле, и то не всеки ден.
Но човек, този доктор, къде го чу да говори за вафлички, шоколади, донъти, кашкавалчета и джънк... той предупреждава за палео/Аткинс/кето режимите за риск от висок холестерол от прексляването с мазно (което е и кашкавала между другото 😁), и от колоректален рак от прекаляване с червено месо. Никъде не казва - яжте джънк и възпалителни храни, ама по-малко...
И стига вече с тия безумни сметки, този не ти обяснява как да си броиш калориите и колко шоколада да изядеш. Нещо в приемното устройство е работата.
Викам, достатъчно внимсние си изпроси днес влад.

Общи условия

Активация на акаунт