Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 597
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Аз пък днес правих това

За пръв път нещо от режимните десерти да ми хареса / не че съм правила много/. Някъде от форума взех рецептата:
1 ябълка, 2 яйца, шепа смлени ядки, две пълни лъжици кокосово брашно и бакпулвер. Наречени са бисквитки 😀. Не са сладки.
Следващия път мисля с банан вместо ябълка да ги пробвам, или с малко черен шоколад.
Ненавиждам банани, а канелата забравих да напиша. То си е ясно, че любителите на канела веднага ще се сетите за комбинацията ябълки-канела.
На мен ми бяха дори сладки.
Оригиналът от видео от YouTube на
 Kochen zu Hause, но там имаше и извара. Правих ги и с изварата най-напред, но не ми харесаха.

Замених изварата с шепа ядки.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 19:09 от tania6

# 406
За канелата и аз си го помислих, но реших да спазвам рецептата 😂.
Сладки са леко, но може да им се добави по парченце черен шоколад 🤪.

По въпроса за количеството храна и кг. само да вметна. Винаги съм яла по много, включително понякога джънк, сладко ежедневно. Никога не съм била дебела. Имам ИР.

# 407
Моят десерт е пълен провал. Глетав, небухнал, безвкусен. Просто няма и да си правя труда вече да правя каквото и да е било. Отиде в кофата за боклук. Язък за продуктите. Сигурно изхвърлих 5 лв.

# 408
Ако знаеш колко много и аз съм хвърлила...
Но това беше в началото. Спрях се след едни ябълкови мъфини с неприятно мухлясъл-виолетов цвят и един приятно зелен кокосов сладкиш.
И сега още гледам с подозрение всички рецепти, а като видя еритритол или стевия направо отминавам.

# 409
Не съм слагала еритритол. Разчитах на ябълките.

За вечеря : пълнени тиквички с кайма, запечени с малко кашкавал и сос от пасирани вътрешността на тиквичките, морков и лук.

# 410
Ураганче, ако си любител на кокосовия вкус, тези се получиха доста добре /щом и детето ги хареса/:

Скрит текст:

Тези бяха опечени, поръсени с много малко ванилова захар- просто нямах друга ванилия, а исках този аромат. Нищо друго за подслаждане не съм използвала /то и от поръсеното се усещаше предимно аромат на ванилия/.😃   
Могат да се опекат в тава като бисквитки, като блат или основа за чийзкейк...
Или си направи едни шоколадови лави- няма какво да им се обърка. Ако ги печеш по-дълго, най-много да ти се получат шоколадови кексчета (без течен център, но пак са си супер). Любимият сладкиш на дъщеря ми.🙂

# 411
От слънчогледово брашно май също ставаше някакъв такъв цвят неестествен, имаше снимки из групите на такива шедьоври Grinning Дали някаква реакция с бакпулвера или де да знам, ама това съм запомнила че слънчогледът става интересен. Сигурно и някои други семки или ядки го правят това, едва ли е само слънчогледът.
Виж колко неща си спестявам като не правя сладкиши, а? Joy
Аз и поначало не търся десерти де, така че в редките случаи когато бих изяла такъв, си правя истинското нещо. И гледам да ям веднъж и да почерпя околните с остатъка. Ако търсех по-често, вериятно и аз щях да търся варианти дето уж по-малко да ми бъркат режима.
Интересното е че дори ей сега при съвсем наближаващ цикъл не ми се прияжда едно или друго. Отчупих си хапка шоколад преди малко щото минах край него и го видях... ами сдъвках това дето ми беше в устата и останалата част от квадратчето я сложих обратно (на Лидлския шоколад са едни големи квадрати, да не си помисли някой че нормални малки квадратчета ще дробя на парченца). Не можа да ми стане интересен. Но и като цяло друг път само се чудя какво да изям, особено в дни когато съм си вкъщи мога и цял ден да се озъртам из кухнята. Не че ще ям цял ден, ама пък ми се яде иначе Grinning Сега няма такова нещо. А пекох хляб и кекс за другите.
Вдигнала съм малко въглехидратите тия дни, че нали по оная ми ти книга се водя. Не да се наям хляб и бухти, разбира се, ама тиква и подобни, боб ядох оня ден също. Като ми дойде, ще изчистя тия неща от менюто и вероятно и някой и друг фаст ще направя, че пак според четивото тогава е най-удачното време за тях и за най-ниските въглехидрати.

# 412
На мен пък така благотворно ми се отрази на цикъла тридневния фаст!😅
По 10 или 12,5 грама е едно квадратче от тъмния лидълски шоколад (зависи от кой се купи). Да не си по или някой, че е чак огромно...😃 Просто е по-тънък шоколада и затова квадратчета е с по-голям размер. Но като грамаж е толкова.

# 413
При мен беше от хуска.
След това видях, че има такова "свойство".
Беше много отдавна и почти нямаше никакви идеи. Дори и еритритол не използвахме.
Това беше и голям плюс: бързо се отвиква от сладости и "тесто "

# 414
Да ви споделя как започнах да си пия кафето!😃 Слагам му морска сол, директно със солницата ръся в чашата. Същото количество сол слагам, което бих сложила във водата при фаст, в никакъв случай не целя кафето да е със солен или пресолен вкус. Даже изобщо не го усещам като солено кафето- просто някак вкусът на кафето изпъква още повече, по-подчертан е (както добавят щипка сол в някои десерти, за да изпъкне вкуса на нещо си, така добавям и сол към кафето). Много, много ми харесва.🥰 А, ако добавя и сметана към кафето, имам чувството, че едва ли не пия кафе със солен карамел  (без сладникавата част обаче).🤩

# 415
Ей, това го бях забравила, а по едно време някаква мода даже имаше да се слага по мъничко сол. Солта на всичко прави вкуса да изпъкне, не е нужно много но както и при яденето - слагаш му сол и всички други вкусове са по-изразени.
Скрит текст:
Сега се сещам че попадах тия дни на някаква статия как се обсъждало в европейския съюз да забранят солници по масите в ресторантите... вредно било, хората много сол ядяли.
Ей това е върховна глупост, как ли пък няма да решава някой друг аз колко сол да ям. Може по моя вкус яденето да иска повече сол отколкото по на готвача, а може и по-малко да искам, примерно? Да били давали солница само ако си поискаш... следващото очаквам да е както с найлоновите пликове и еднократните кутии за храна - да забранят да е безплатно солта Laughing
Имаш още да ме стигаш мен... аз с магданоз пробвах веднъж, какво знаеш ти Joy
Приготвям си една сутрин обяда за работа докато си пия кафето, ама чашката с кафе и тя там че сакън да не я изпусна от поглед... Правя си салата и съответно стигам до магданоза, който съм го отрязала с ножица от саксията и пак с ножица режа направо над кутията със салатата. На две глътки кафе даже и не съм разбрала че паднало и в чашката... чак като отпих и сдъвках стана ясно Grinning Но пък на работа цял ден ги контрех с лафа че аз като изпия едно кафе с магданоз и ми идва такава сила че не могат да ме стигнат! Joy Представяйте си колко шантав им се вижда моят начин на хранене и по принцип, щом само едната прихълца леко като чу тези ми ти слова, но някакси не бяха изненадани. То едно че от мен всичко може да се очаква, друго че става дума за сутрин по време на кафето - там пък хептен няма граници Grinning

# 416
Ха ха!😅 Аз съвсем спокойно мога да си смеля магданоз с кафе и вероятно даже би ми и харесало.😃 Вода с блендиран магданоз ми харесва много, колко му е и към кафето да добавя...😛
Друга напитка, която откривам тези дни, е вода с ябълков оцет. Не, не с бикновен ябълков оцет (това и преди го правех), а точно с един на Веда- не знам дали се води био или натурален (или и двете), но е мътен и с него се получава много приятна напитка. Нещо като лимонада. Това нещо също ми харесва с щипка сол.😃 Предполагам, че с естествено газирана минерална вода също ще е супер (пък и с "щипка" магданоз или мента).🙂
А, понеже назад се заговори за вредите от прекаляването с червено месо- явно съм далеч от тези опасности. Много рядко консумирам червено месо (телешко, говеждо, агнешко).

# 417
Ураганче,едно време им харесвах тортите. Но сега са ми ужасно сладки. Чак отврат. Преди 3 месеца ми донесоха. Само с вилицата гребнах веднъж и това е. Отвикнала съм.
Наскоро видях, че и доста са им се повишили цените.
Иначе на Неделя много уважавам гараша, много им е хубав и солената палачинкова е номер едно.
Влюбих се безпаметно в палачинковата. Някъде 1 година след започване на режима решихме с брат ми цяла да си купим и да се наядем, да се начешем Grinning
Че два месеца ми беше в главата. Качих малко де, нищо че спортувах, просто си бях в началото. Ама бързо влязох в крачка. Ама цял ден само това ядяхме. Значи човек като иска нещо, трябва да се начеше, иначе се получава стрес, а трябва да го избягваме Rolling Eyes
Ако ходя в хепи ще я опитам непременно и тяхната веган.
С експериментите и аз понякога се провалям. Примерно с тиквения чийз кейк. Затова на веган торти карам. Имам си и мои сполучливи неща. В първия пост съм писала, но не съм ги правила скоро. Върти ми се нещо с ябълки,яйца, заквасена сметана и бадемово брашно. Но това може би на следващия мц.

Долче, и на мен ми направи впечатление това няколко часа трениране и количествата. Явно Влад има проблем с количествата и му е много трудно.
За шоколада и количеството коментирахме вече преди няколко дни. Повече не мога. Явно при него има свободен поток на информация - през едното влиза, през другото излиза. Особено ако не му харесва написаното. При него има изключително погрешна информация, неправилни проценти и грамажи. Може и шоколада да оставим. Да вземем млечни, яйца, месо - с каквото и да се прекали - все е лошо.
Иначе познавам хора, които много са спортували и много протеини са яли, не свършват добре.

# 418
Е, мисля, че на (почти) всеки човек, който тренира по минимум 4 часа дневно, ще му се отвори апетит за едно или за друго.
Аз дъщо мога да изям 500 грама скир за един ден (ако си го наумя, обичам натурален скир). Ще му добавям някакви семена, канела и режимни добавки и мога да го изям на два пъти примерно. Обаче просто предпочитам да го смесвам със заквасена сметана, извара или др. Между другото, в някои дни  ога и една кофичка заквасена сметана да изям наведнъж (ако замества  цяло хранене с нея- няколко пъти съм го правила, когато около мен не е имало подходяща режимна храна). Веднъж търсех някакво по-маслено кисело мляко или друго режимно подходящо за хапване навън, бяха намалили заквасени сметани в Кауфланд с оранжев стикер по 50 ст. за кофичка. Вярвате ли, че на следващия ден бях свалила над 1 кг?😉😁
Сега се сещам за друга заблуда за калориите: важно е всъщност какво усвояваме от поетата храна, а не само колко калории поглъщаме и колко изразходваме.

# 419
Опитах го това скира. Хич не ми хареса.
Аз кисело и прясно рядко ям. Нещо не ми понасят. Подуват ме редовно.
Сирене ми понася. Ама не ям по 500 гр на ден.
И заквасена обичам, но не мога цяла кофа да изям за един ден. Виж за 2-3 дни може.

Иначе не разбирам защо трябва да се яде много и после 4 часа спорт.
По-добре ми е да ям нормално и нормални часове спорт. Когато мога.

Общи условия

Активация на акаунт