Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 580
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Влад, от 1.5 год. съм на НВВМх  Tada

Вчера правих домашно филе за сандвичи, много добре се получи, спазих точно технологията, ето оттук .
Който има да прави сандвичи за училище, ще ме разбере Stuck Out Tongue Winking Eye , а като погледна етикетите на купешките колбаси, ми става лошо.... Но и аз си го хапнах на сандвич, де, с една опалянка и половин авокадо.

Скрит текст:

Сега събирам продуктите за домашно нисковъглехидратно мюсли , че много солено излизат готовите, а подобно си купих и беше доста вкусно. Yum Ще си направя няколко дози, да имам готови в кутия.

# 466
То почти като моята закуска, само че с кисело вместо прясно мляко; иначе и на мен ми хрумна да сваря пилешки гърди и да правя домашно филе, ще проуча технологията 🍀

# 467
Вземете си шунковар, има различни рецепти с различни видове месо. Не че моя го ползвам много 😂. Скоро не съм го вадила, но в началото на режима го ползвах редовно, за да избегна купешките шунки. Хубавото т него е, че става сочна шунката, на мен тези печените са ми сухи.

# 468
Добро утро.
Долче, не съм написала рецептата, че не е точно по темата, но ще я сложа в скрит текст.
Скрит текст:
За блатовете:
5 яйца
5 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 с.л. какао
2 ванилии
1 ч.л. бакпулвер.
Отделям белтъци и жълтъци. Разбърквам жълтъците със захарта на максимална скорост с миксер около 4-5 минути. След това добавям ванилията, брашното, какаото и бакплувера. Отново разбивам до еднородна смес. Разбивам белтъците на сняг и постепенно ги добавям към другата смес, като разбърквам с бъркалка.
Изсипвам в тавичка покрита с хартия за печене и заравнявам.
Пека на 180 градуса около 20 минути /зависи от фурната все пак/. Като изстине добре, режа с конец на 3 блата. С нож съм се опитвала, ама не ми стават равни. С конец е по-добре.
Кремът е супер лесен : 1 кофичка течен шоколад Финети /400 гр/+ 1 голяма и 1 малка кофичка заквасена сметана /400+200 гр/. Бъркам с миксера да стане еднородна смес. Понякога вътре слагам наситнени банани. Става много вкусно. Такъв крем мога да изям 1 кило  Trollface
Блатовете сиропирам с топло прясно мляко.
Реденето е ясно - слагаш блат, сиропираш с мляко, мажеш с крем и така до края. Украсата отгоре - каквато поискаш. Аз всеки път я правя различна.
Става много лека и вкусна.
BFF_ , филето изглежда страхотно Yum

# 469
Долче, ето го как изглежда
https://www.decathlon.bg/p/329465-241150_krostrenazhor-el540-sam … 86839dcd1275490f2

От вчерашния шантав фаст, сутринта съм 63 кг.

Влад, що се отнася до толерирането забравих да напиша, че това не е до живот. Да се лежи на кълката как на мен това не може да се случи е наивно и не е умно.
Брат ми също толерираше млечни. Цели 40 години. И в един момент получи лактозна непоносимост.
И му е много тежко, защото обожаваше сирене, кисело мляко, кашкавал.
А аз получих от прекаляване  към лимони и сусам.
И няколко лекаря ми казаха, че точно заради това съм получила. Същото може да стане с яйца, фъстъци, шоколад и всякакви храни, които са принципно алергенни.
Та те виждам, че обичаш шоколад, напълно те разбирам, но два шоколада са много.
Та си помисли да си даваш почивка.
Не знам, аз също обожавам шоколад и ще лудна ако получа непоносимост към това. Затова мирувам.
И затова разнообразявам. Имаше моменти в началото ядях повече яйца. Затова много разнообразявам и затова фаствам, да си почине организма. Иначе и аз мога на яйца да карам.
Мога и фъстъци да ям, но и те на са за ир.

# 470
  • София
Вземете си шунковар, има различни рецепти с различни видове месо. Не че моя го ползвам много 😂. Скоро не съм го вадила, но в началото на режима го ползвах редовно, за да избегна купешките шунки. Хубавото т него е, че става сочна шунката, на мен тези печените са ми сухи.
Мнее, много е сочна тази. Това е поради факта, че се пече на бавен огън и най-вече защото е "опакована" в хартия за печене, така соковете й остават вътре, дори в плик за печене ми става малко по-сухо месото, отколкото това.
Въздържам се от още един уред за вкъщи, че съм ги насъбрала много и не знам колко ще го ползвам.
Но пък четох и за сварено пилешко филе, което се овкусява в последствие и също се ползва като шунка.

# 471
А може и просто сушено месо или суджук.Мен ме мързи напоследък да меля и пълня и залагам на сушен свински врат.Харесва ми повече от телешкото и свинското каре.

# 472
Аз нали показвах и моите експерименти с подобна мръвка - в еърфраера направо моето, иначе е за фурна рецептата де Grinning Даже на още по-ниска температура и бавно (80-90 градуса), резултатът е сготвено, но не като печено месото. И сочно много, въпреки че не съм го готвила увито. Консистенцията е като на пушените мръвки от магазина, хем тях с колко вода ги помпат. Уж за като шунка, но според мен е по-мокро вътре, супер сочно и крехко. То престоява 3 дни със солта и подправките, в плик или в кутия и се обръща 2-3 пъти на ден. Колкото сокове излязат от месото, то си ги поема обратно за това време. В тавичката дори след часове готвене, има 2-3 капки капнали а самото месо не се свива и то чак толкова. Свинска плешка и свински врат съм правила до сега, май веднъж и бут правих.
Трябва скоро пак да направя, предния път бях заредила количества и си го опаковах и замразих на малки парчета, ама ги поизядохме вече.
Иначе преди това и аз съм се замисляла за шунковар, че баш само такова нямам Grinning Но за сега се въздържам, ще видим дали ще ми омръзнат мръвките по този начин, аз пък не държа и чак толкова на "колбас" или от сорта, а са ми просто за разнообразие от време на време. Или ей сега както почнаха зелените салати, понякога колкото да добавя още малко протеин там. И суджуци или наденици ми е минавало през ум да си правя, но там мързелът ми надделява за сега Grinning

# 473
Колко време държи в хладилника домашна шунка?

# 474
@Natka, може ли да помоля за подробна рецепта за тази домашна шунка на фурна. И един въпрос към всички - за иследване само на инсулин на гладно трябва ли пак няколко дни да се мине на по-високовъглеходратно хранене, както се препоръчва при обременяване? Или когато се изследва само инсулин е по-добре да се храним както обикновено?

# 475
На гладно - не.
За обременяване да. Няколко дни да се вдигнат В.

# 476
@Natka, може ли да помоля за подробна рецепта за тази домашна шунка на фурна.
Ето тази рецепта и няколко подобни ползвах за основа
https://mywholesome.life/smoked-pork-neck/
Температурата вътре си я мерих, забодох един термометър за месо и беше лесно да следя, че първият ми опит завърши с по-сготвено месо отколкото го исках. Съвсем прост е моят - стоманен аналогов термометър дето си стои забоден в мръвката и отива заедно с нея в кухнята. Има и разни модерни, много са джиджани ама моят пък струва 6,50лв Joy Гледаш да е забоден в средата на парчето месо, ако не е много дебело малко с чалъм трябва да го нанижеш но пак става. Първия път нямах такъв термометър и бодох няколко пъти с един друг, но това не е хич оптимално - после от там изтичат от соковете на месото.
Вече подправките не са ми точно същите, рецептите ги ползвах колкото за технологията и за количеството сол най-вече, а останалото е въпрос на вкус или с какво разполагаш. Първия път правих и само със сол и черен пипер и пак стана добре.
Температурата ми във фурничката беше 90 градуса а в някои рецепти и 80 съм срещала. Отнема часове ако е  по-големичко парче, но пък то първите час-два няма и какво да му гледам, чак след втория почвам да надничам през стъклото на фурничката, термометърът сложен точно отпред и лесно се следи даже без и да отваряш.

Колко време държи в хладилника домашна шунка?
Няколко дни си издържа в хладилник, за повече не съм я държала но то и няма кой да я остави неизядена по-дълго Grinning Последния път като направих голямо количество, просто я нарязах на парчета дето ще се изядат за ден-два, увих в стреч фолио и отиде във фризера. Хубава си е и после, само стои леко по-мокра след размразяване но ние си я искаме да си е сочна.

# 477
Благодаря natka и elora за бързите отговори. Ние имае термометър, надявам се да се наканим скоро да пробваме и двете рецпти на natka и тази на BFF_ , че ми е гузно вече и на мен да правя на детето сандвичи с купешки шунки и салами.

# 478
Пробвай, то звучи сякаш е много работа а всъщност не е - занимавката ти е много малко време, а през другото месото просто си стои, ти нямаш какво да му правиш. Е, иска малко планиране че все пак го почваш 3 дни преди да го готвиш и после и нощува в хладилника преди да го срежеш... но пък на днешно време и за хора на режим, колко често си набавяме храната от днес за днес без да я знаем преди това? Така или иначе не пазарувам всеки ден, а докато работех на смени си правех сметка и кои дни мога изобщо да пазарувам спрямо графика на смените ми.
Като пробваш няколко пъти, ще си нацелиш и по ваш вкус подправките и съвсем вече няма да се чудиш.

# 479
Една извадка от книжката, специално за Влад качвам.

Общи условия

Активация на акаунт