Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 551
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Ясно. За храненето- всъщност не, винаги съм яла два пъти на ден. Като обикновено не закусвам. Първото ми хранене за деня е чак след 12 часа. Поне преди Глюкофажа така беше (сега усещам глад по-рано). И вече вечерята към 8-9-10. Най-много едно междинно хранене. А пък лекарката сега ми каза да хапвам малко но често, поне 3-4 пъти на ден. А това на мен ми е много трудно. Изобщо не съм свикнала така. Така или иначе като минат тези три месеца, нали пак ме чакат изследвания, та тогава ще видим как е положението. А пък кой знае, може новата лекарка, пак да ме накара да си правя изследвания.

# 601
Нали знаеш, че не е ок да се прави ОГГТ често? Инсулин и глюкоза на гладно можеш колкото пъти искаш.

# 602
Да, предполагах. Но може би като мине време (да кажем 1-2 месеца) след първото обременяване, си мислех, че може да се направи.

# 603
Да не те отчайвам но за 1-2-3 месеца не очаквай нещо фрапиращо различно да видиш... На гладно ще си пооправиш показателите за това време де, но предполагам с не много за толкова време.
А и не знам за какво ти е още едно обременяване че и скоро. То се вижда още на гладно че има пролем с инсулина и че трябва да работиш по него. При някои се виждат проблемите само след обременяване, а на гладно изглеждат наред, но при теб си става ясно още с изходните стойности.
Дай си време да почетеш и да се информираш добре, няма смисъл да се мяташ ей така колкото да правиш нещо, най-много да се озовеш ядяща недостатъчно а това за щитовидната няма да ти се отрази добре. А ниската енергия и вариращото тегло може и с нея да са свързани... Ако беше само да качваш, да набедим само ИР, а то не е така.
С хипо обикновено няма да се насочиш към най-строгото кето, нито към сериозно орязване на калориен прием постоянно, нито пък към дълги фастове. Но пак имаш достатъчно много какво да направиш и да се погрижиш за себе си, горното са оправдания за който не иска.

# 604
Обременяване се прави през 6 месеца, ако е много наложително. А това с честото ядене важи за диабет тип 1. Можеш да не закусваш, хапчето се пие на обяд, стига да не са 3. Тогава не знам какво да правиш, освен да го пропускаш.

# 605
Минавам само да кажа, че благодарение на странните (за мен) твърдения на Влад в темата се провежда много интересна дискусия - и за храненето, и за фастовете, и за движението.
Това сега го прочетох.🙂 Аз всъщност въобще не обсъждах фастовете заради включванията на Влад.😅 А защото правих тридневен фаст.😉 Споделях подробно ден по ден как съм се чувствала, защото можеше да е интересно за друг.
Зухта, в кой месец си?🙂

# 606
Долче, ти задържа ли тези минус 4 килограма?
Определено ме впечатли с героизма си.
Аз се опитвам да прескоча един ден ...поне Blush

# 607
Тайс, да. Даже станаха -4,5 кг.🙂 След фаста /след първия ден, когато ядох/ бях + 0,9 кг, ама на следващия ден бях -0,6 кг и така. Хем и цикълът ми дойде малко след фаста. Последните дни кг са стабилни, ама визуално и по дрехите усещам разлика.😊

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 08:46 от dolce miele

# 608
Е, браво, та браво!
Нека да четат и да се учат момичетата.
То аз за нула време докарах кз до 4, 4 , което за мен е най-ниското ниво в година и половина боккане / изключвам случая, когато ми падна кз на втори час под 3 след един ориз и дюли на спа-то/.
Представям си колко добре се чувства панкреасът ти Heart

То и аз взех 100 грама желатин, ама си стои в пликчето. Още имам в два буркана бульон от кости, добавям във всички супи и сосове и се желира. Доста по-полезно ми се струва, но голяма хамалогия е да вариш две кила кости в апартаментски условия , и то-зимата. Чудя се следващия път как да го правя това упражнение на балкона, но трябва някой да ми накълца големите кости с триона , за да влизат в мултикукъра.

# 609
Между другото, пробвах колагеновото кафе и никак не е зле.😃 Получава се голямо количество пяна, повече от млечната (разбивам с миксерче за фрапе). Не се усеща вкус от желатина.

Тайс, при мен пък много бавно се помръдна сутрешната КЗ. Но в началото не бях "узряла" за фастове. А и други фактори ми влияеха на сутрешната КЗ. После спрях да и' се впечатлявам особено- като разбрах за феномена на зазоряване.🙂
П. П. Нещо си затрих част от предишната публикация, добре че съм я "отрязала" без да разбера🤣, та я щракнах тук.😃

# 610
Минавам да пиша за кендзането Joy
Отидох. Мина добре, пълно изхождане.
От сливите не съм имала нещо разстройство. Иначе вчера 3 думнах във врялата вода.
Е, те са и със захар, та не знам дали всеки ден да ги ползвам. Но ще хапвам. Всъщност не бяха и нещо кой знае колко сладки дори. В магазина ми даде да опитам 1 слива и ми хареса.
Ох, този път май ще се отърва от глупавия зелен китайски боклук. Това вече не помня кой опит ми е.
Но си купих вчера от магазина за кафе истински зелен чай. Той може да се ползва ежедневно.
Много ми е странно и терсене да не ползвам чайче вечерта. Така че психологически ще включа друг - я рой бос, я истински зелен чай. Плюс масаж. Смятам, че масажа най-хубаво действие има.
Също ще си джуря алоето, трифалата и натуралакса. Вчера решиха от натуралакса да се лиша.
Може би ще спра алоето, трябва трифалата да изпия. Ще я пия преди обяд, а вечерта  натуралакса. От него 1 стига.
Но открих една друга хубава добавка на булвит,която е подобна на натуралакса, но с още неща и тези неща не са като сената.
https://bulvit.com/aloe-vera-prochistvane-na-debeloto-chervo-120-tabletki.html

Може би като си поръчам магнезия след време, ще опитам и това.

# 611

Oтидох на ендокринолог главно заради прекалено окосмяване. И изобщо не съм знаела какво ме очаква. Само бях запозната със синдрома на поликистозните яйчници и като съм чела, повечето симптоми съм имала, без това, че цикъла ми е нормален, винаги идва като по часовник и овулация си имам. Като и обясних за окосмяването, тя ме пита естествено за наследствени болести. Теглото, както и окосмяването с годините се увеличиха при мен. Но никога не съм държала едни и същи килограми. Постоянно отслабвам или напълнявам. Някой път отслабвам целенасочено, друг път си се случва напълно естествено. Сега съм с повече килограми, от нормалното. Последната година доста боледувам, като от една напълно нормална настинка, при другите хора ако минава за седмица, мен ме тресе месец и повече. Та може да се каже, че хапчета съм си приемала. Последно даже януари, се бях наблъскала с доста хапчета. Не знам дали това е повлияло. Но тя не ме пита изобщо за това. Отделно, преди да отида на лекарката, тъй като вече си бях наумила, че трябва да направя нещо по въпроса с окосмяването, започнах да си чета в интернет и аз сама си реших, че имам някакъв проблем с хормоните. Което разбира се е доста грешно в случая, така сама да си решавам, обаче така се случи. И попаднах на много добри отзиви за Vitex с вечерната аглика. Четох и четох и уж много добри резултати имат хората. Та си купих и започнах да приемам. Но впоследствие ги спрях, когато вече отидох на лекарката и тя ми назначи изследванията. Тоест седмица преди изследванията някъде съм спряла Витекса.
[/quote]

Окосмяването е типично при СПКЯ, тестостерона е повече, дълги години СПКЯ води след себе си неминуемо ИР.
Понякога за ваша сигурност, проверете си Щитовидната (всичките 5 компонента), както и често срещаните, при тези състояния  дефицити (Б12, д3, феритин - те са в следствие на неусвояването на храната, в червата, по-една или друга причина).

Момичета, коментирали ли сте книгата на Джеси Инхауспе (Jessie Inchauspe) Глюкозна революция? В Амазон я има на няколко различни езика, а във фейс групата за Рей Пийт има гоогле бг. превод във Word формат. Хвърлете и едно око, моля - ще ви е интересно. Аз я чета в момента.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 09:51 от Galina Georgiev

# 612
Минавам отново да кажа че второ посещение направих Sunglasses

# 613
Елора, ми то след всичко, което прочетох, че употребяваш , биваше и да не отидеш...
Лично за мен грешиш с всички тези добавки. То едно, две да са и то за период седмица примерно. Ти жулиш от край време, червата са ти отказали тотално сами да се "регулират" и така не им помагаш.
Сушените сливи са си доста въглехидратни и фруктозни, още повече, че са и дехидратирани и концентрацията на захар от това се повишава, то едва ли не го знаеш де.
Аз снощи набарах в Лидл нектарини /много ги обичам/ някакъв внос. С тях съм забелязала, че екстра ходя до ВЦ на сутринта. Отделно по книгата на Фънг сега дето се довъзпитавам, те са едни от плодовете с най-малко фруктоза /1,40 на 100 гр/ Купих си 2 броя и ги хапнах и тая сутрин още преди да помириша кафето, бях в тоалетната. После още 1 път ходих. Доволна!

# 614
Шарпи, тя Елора е споделяла, че има повече сантиметри черва анатомично..

Няма ли някаква йога за тези неща, бре, хора. Много ми е мъчно , като чета.
Не може да не може, егати мъката е това.Tired Face

Общи условия

Активация на акаунт